רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, שמתי לב לכמה מודעות מוזרות בעלי אותם "ראיות" 1. ML280 2006 מחיר מבוקש 64,400 2. BMW 525 2005 מחיר מבוקש 36,500 3. Jaguar X-type 2006 מחיר מבוקש 36,100 4. BMW 320d 2006 מחיר מבוקש 28,000 5. BMW 118 2008 מחיר מבוקש 40,100 *יש עוד... בכל המודעות שמות אנשי הקשר מעידן הדיסקוטקים אבינח, אביסף, אבינועם וכו'.. נראה כי כל התמונות נערכו בצורה דומה, כאשר מספר הרישוי מוסתר בצללית שחורה. כמו כן, כל התמונות נלקחו מהאינטרנט ולא צולמו על ידי בעליהם. אני בטוח שהם קשורות אחת לשנייה. מה האינטרס לפרסם את זה? מרוויחים משהו כשמתקשרים למספר?
הודעה אחרונה מאת p@z, -
- 2 תגובות
- 878 צפיות
אני מתעניין בשדרוג החישוקים ברכבי. שמתי עין על 2 דגמים אופציונאליים, האחד - במידה הקיימת על הרכב, השני - מידה אחת מעל (קיים בארץ, לא אמורה להיות בעיה לאשר אותו) שתי האפשרויות - הם סט חדש ומקורי. אין לי בעיה עם עלות המשלוח המוגזמת חישוקים לא מופיעים בנוהל שחרור מהיר לצערי בהוראת נוהל 20/2008 http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf מהי הפרוצדורה הטובה ביותר לעשות זאת? להגיש בקשה ולקוות לטוב? ככל הנראה, בשל גודל החבילה ומשקלה, השילוח ייעשה באמצעות UPS ולא USPS. אומנם הזמנתי לא פעם ולא פעמים חלקי חילוף (עוד לפני "ההקלות" של רשימת השחרור המהיר), ובאמת "אכלתי אותה" עם קלאץ' באחד מן הפעמים. בסופו של יום, אכן שחררתי אותו …
הודעה אחרונה מאת ororororo, -
- 4 תגובות
- 928 צפיות
היום נתקלתי במספר מצלמות התלויות על עמודי תמרורים המחוברות לארגז עם מצבר ומחשב המכוונות לצמתים עם תמרור עצור
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנשים שמשתמשים בתו נכה למרות שהם לא נכים https://www.youtube.com/watch?v=WZAwDAdyvpU
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
אני רווק, בלי ילדים, כמעט תמיד נהג יחיד, ואין לי צורך בתא מטען גדול (קניות מהסופר אפשר לשים גם במושב אחורי). מחפש נוחות וחסכון בדלק, למרות שהנסיעות היומיות לא ארוכות במיוחד (עד 30 ק"מ לכל כיוון בהגזמה בבינעירוני/מהיר). מדובר באזור המרכז/שפלה, בלי עליות וירידות. אני נוהג תמיד בצורה רגועה, 80-90 קמ"ש בבינעירוני, 100-110 קמ"ש במהיר. לא מחפש תאוצות ברמזורים, להיות הראשון בשיירה וכו'. אופי הנהיגה הזה כרגע הוא בשברולט קפריס 90 מנוע 5700 סמ"ק, כך שיש כוח בשפע פשוט לא רואה סיבה או צורך לנצל אותו. כל הפרטים האלה מובילים כמובן לקטגוריית המיני בחיפושים שלי אחרי רכב חדש דרך הליסינג. אבל מדובר ברכב ראשון, אז בכל זאת אני מתייעץ בנושא, עד כמה המחסור בכו…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אז ככה עם פז בכניסה לעיר תדלקתי במשך חצי שנה והייתי מרוצה, אך החליפו בעלים והנה פלא אני נוסע פחות למיכל מלא. אז משם עברתי לפז ליד מוזיאון ישראל, יש שיפור אך לא משמעותי. יש לציין שלא שיניתי את סגנון הנהיגה שלי, ואפילו החלפתי חיישן חמצן חדש(סתם כי היה בא לי). ירושלמים שתפו אותי, מהי התחנה הכי מומלצת?
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים הזמנתי רכב bmw x1 20i הזמנה בוצעה בסוף 9/13 . לפי תופס הזמנה מועד הספקה סוף חודש 2/14. בדקתי באתר של נמל אשדוד לגבי ספינות שמגיעות מגרמניה,אבל רשום שהמטען הינו מכולות. כיצד אפשר לאתר את הספינה שאמורה להוביל את הרכב.
הודעה אחרונה מאת TAMIR2000, -
לפני שנה וכמה ימים (8.1.2013) קניתי את הרכב הראשון שלי יונדאי אקסנט ידני מנוע 1495 , שנת 1996 בצבע סגול שמפניה למרות שכולם מתעקשים איתי שזה אפור קניתי את הרכב עם קילומטראג' של 274 אלף קילומטר, ובסיום השנה הזו הגיע ל293 אלף (לא ריחמתי עליו , מסכן.) בכל אופן בתור רכב ראשון כמובן שהיו הרבה טעויות באופי הנהיגה והטיפולים, הרכב בתחילה מבחינת צריכת דלק ביצע 10-12 קילומטרים לליטר אחד, ואחרי כמה טיפולים מכניים שהיו דרושים לו, ולמידה לשליטה נכונה יותר ברכב, הגעתי גם לצריכה של 1:18-16 מבחינת הרכב עצמו הוא נורא אמין, התיקונים לא יקרים , מה שכן בבוקר בהיר אחד אתה יכול למצוא את עצמך עם חלקים כאלו ואחרים שהגיע זמנם. הטיפולים שביצעתי היו: תיקון פח אחרי שפרחח שרק עלה על הכבי…
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 2 תגובות
- 847 צפיות
מחפש חברת ביטוח טובה לעשות מקיף+צד ג המכסה עלות מלאה של הרכב במקרה גניבה וכו וכו אשמח לייעוץ מאנשים שמבינים
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
שלום הייתי מעוניין לדעת האם במידה ואני טס לגרמניה ונכנס לסוכנות במוו בגרמניה או למפעל של במוו בגרמניה ומבקש לרכוש מכונית לצורך ייבוא אישי לישראל האם הם ימכרו לי את הרכב ללא המסים המקומיים? או שאני אצטרך לשלם גם את המסים המקומיים בגרמניה וגם את המסים בארץ? שאלה נוספת האם המחירים שרואים באתר אינטרנט של במוו בגרמניה הם כוללים מס או לא? (הסיבה שאני מעוניין בכל הבלגן הזה זה בגלל שיש לי הטבת עולה חדש ויכול להיות שיותר ישתלם לי לעשות ייבוא אישי מאשר לממש את ההטבה דרך היבואן )
הודעה אחרונה מאת cbacba, -
- 2 תגובות
- 874 צפיות
הרכב הוא רכב מסחרי (הבנתי שיש הבדל ענק בין מסחרי לפרטי), אני רוצה להוציא רכב 2014 מהחברה ולתת לה את הרכב המסחרי שלי - מה הטווח באחוזים מהמחירון שהיא תיתן לי או לחילופין מה הטווח באחוזים שהיא תוריד לי ממחיר המחירון של הרכב ? לדוגמא - על רכב מסחרי החברה יכולה להוריד בין 20% ל60% ממחיר המחירון של הרכב, וכד'.... תודה לכם !
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 4 תגובות
- 771 צפיות
בוקר, ביום חמישי האחרון הייתי מעורב בתאונה קלה ולראשונה (בשבילי) יש צורך לערב ביטוח. הגברת בה התנגשתי לא עצרה ב"תן זכות קדימה" ונכנסתי בה בתוך העיר במהירות של כ30 קמ"ש. הנזק: החלפת פגוש, מכסה מנוע ופנס אצלי והחלפת כנף (אולי גם פגוש לא סגור על זה) בצד שלה לא עירבנו משטרה אבל היא מיד התנצלה ואמרה שתשלם את כל הנזק. השאלה היא איך בדיוק זה עובד מבחינת חברות הביטוח? 1. האם עליי לערב את חברת הביטוח שלי? (אני מבוטח בצד ג' בלבד) 2. האם אני זה שמזמין את השמאי או שהשמאי יגיע מצד חברת הביטוח שלה? 3. האם אני צריך לשלם לשמאי ואם כן, כיצד יוחזר אליי הכסף? 4. האם אני יכול לטפל ברכב שלי בכל מוסך מורשה שאבחר או שלכל חברת ביטוח יש רשימת מוסכים ספציפית? …
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
- 1 תגובות
- 617 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=Dxy4n0UT82o
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 1 תגובות
- 742 צפיות
שלום לכם , לפני יומיים היה לי ועדת ערר של רשיון נהיגה בתל שומר , הייתי עם 3 רופאים שישבתי איתם, שאלו אותי לגבי המצב בריאות שלי, אמרתי להם שאני במצב טוב, אין שום בעיה . בהצגת מסמכים שהכל תקין . אחרי זה העורך הדין שלי נכנס והסביר להם לקרבתי, שאני מאוד מחבב אותו . כעבור דקות לסיום של עורך הדין יצאנו משם... אז שכחתי לשאול מה עם רשיון נהיגה שאני אמור לקבל? מה שדפדפתי כל הדפים של ועדת ערר, כתוב בו אחרי 30 יום אקבל תשובה, ככה נכתב : [b]ערר על החלטת משרד הרישוי יוגש תוך 30 יום לועדת ערר המורכבת משלושה רופאים והמערער יכול להציג בפני הועדה כל חומר ואף רשאי להיות מיוצג על-ידי עורך דין.[/b] מה הכוונה? (הרופאים לא חושבים מספיק שאני בריא מה יש לחשוב …
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 0 תגובות
- 816 צפיות
שלום חברים, ברצוני לשתף אתכם באיזה שהיא חוויה שהיא גם מתקנת (עבורי) שעברתי/ אז ככה זה מתחיל בשעה 9:00 שעון ברלין נחיתה עם טיסה של ישראייר חודש מאי אביבי בגרמניה בחוץ 15-20 מעלות ואני יוצא עם המזוודה לכיוון סניף יורופקאר לקחת את הרכב השכור שממתין לי. כיוון הנסיעה: דרזדן לביקור קצר לצורך עבודה. ולאחר מכן בילוי סופ"ש בברלין. לאחר פרוצדורה מנהלתית קצרה משהו, ומפתחות הרכב אצלי ופניי לכיוון החנייה לקחת את הרכב. הרכב הינו אופל אסטרה 1.8 טורבו ידני (נכון לא חזק במיוחד אבל היי לעומת היונדאי אלנטרה שיש לי בארץ) בצבע שחור. אני נכנס לרכב, מניע, מד האוץ מראה 349 ק"מ שהרכב גמע, אני מחבר את ה GPS שהוכן מבעוד מועד ויוצא לדרך, נסיעה של 30 דקות בכבישי ברלין המסודרים להפליא וקובי מהמע…
הודעה אחרונה מאת נועם חבה, -
- 1 תגובות
- 696 צפיות
קיבלתי בשעה טובה את הפיאסטה החדשה. אבל קיבלתי מפתח רגיל, עם לחצנים עליו. האם אפשר לשכפל או להחליף אותו למפתח מתקפל? מה העלויות הצפויות לדבר כזה?
הודעה אחרונה מאת עזרה, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום, הזמנתי פנס אחורי ימני לרכב שלי כי הנוכחי סדוק קלות , האם מישהו שמע על חברת DEPO ? , ראיתי באתר שלהם שיש להם מלאי של דגמים מכובד ועושה רושם חברה טובה . האם מישהו מכיר? תודה .
הודעה אחרונה מאת eladshalev, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש לי גולף והתנפצה השימשה האחורית ברכב, יש לי מקיף וגם ביטוח שמשות, איך זה עובד? מה מכוסה מה לא? ושמשה תחליפית זה ללא עלות? והאם בכלל עדיף מקורית? גולף 99. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בזמן שהרכב שלי שהה במוסך עקב תקלה רצינית (אחריות) יצא לי לשהות במונית קיה ריו בדיוק כמו שלי... חוץ מהעובדה שיש לה מנוע דיזל הרבה יותר חזק, ומשענת יד מקורית. (גם תאורת מפה קדמית, ולא רק עליונה מעל הראש) ישבתי מאחורה, וגיליתי משהו. בנסיעה, החלל האחורי הזה פשוט מרגיש מחניק וקלאוסטרופובי. החלונות ממש צרים, והחלק האחורי קצת נמוך מדיי בשביל מישהו גבוהה כמוני. כמובן שזה לא נורא בכלל, אבל זה קצת הציק לי. אז מה ניתן לעשות בעניין? להחליף את האוטו לא בא בחשבון. רק קצת שיפור מרחב מחייה, זה מה שאני רוצה. פרט חשוב: מקדימה אין שום בעייה כזאת. מרווח בטירוף. וזאת לא בעיית מקום רגליים, גם מזה יש המון. זה רק התחושה.
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ראב 4 בדגם הבסיסי 170,000 ש״ח (הוזלה של 10,0000 ש״ח), בדגם המפואר 186,000 ש״ח (הוזלה של 14,000 ש״ח). אוריס היברידית 136,000 ש״ח (הוזלה של 4,000 ש״ח). פריוס 155,000 ש״ח (הוזלה של 3,000 ש״ח). לגבי הראב 4 והאוריס מדובר במחירים אטרקטיביים למדי לדעתי. לגבי הראב 4, גירסת הבסיס לא כוללת מערכת מולטימידה שזה מאסט ברכב חדש ולכן יהיה צורך בהתקנה מקומית שתצריך תוספת עלות. הבעיה של הדגם המפואר ושל שאר הג׳יפונים בקטגוריה לצורך הענין, בטווח המחיר הנ״ל, היא המאזדה cx5 עם מנוע ה- 2.5 ליטר, כבר בגירסת הבסיס היא מציעה אבזור מצויין ולמתחרות אין תשובה מבחינת הביצועים. לגבי האוריס היברידית המחיר החדש מייתר לחלוטין את גירסת הבנזין, ההפרש ביניהם עומד על סך של 6,000 ש״ח ב…
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפי האתר שלהם החנות נמצאת ברח' בצלאל 6. עברתי היום ברחוב ואין זכר לחנות. יש שם בין היתר מוסך דניאל, צמיגי זיתוני ... מישהו יודע ?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ברשותי 4 חישוקי ברזל כולל טסות של פיג'ו 107. כיצד אני יכול להיפתר מהן? פרסמתי אותם למכירה ועד היום ולא טלפון אחד. האם פנצ'ריה תרצה לרכוש ממני סט שכזה?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
סוזקי אלטו
מאת ZIGDON00-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 752 צפיות
השבוע רכשתי סוזוקי אלטו אוטומט 2011 אם 50000ק"מ הרכב הרבה יותר טוב ממה שאומרים עליו הופתעתי לטובה לאחר נסיעה קלה וזזאת הסיבה שרכשתי אותו,הבדיקה עברה הכל בסדר פרט לצמיגים שהוחלופו כבר,השאלה שלי, יש רעידה קלה בעת עמידה במקום וכל הממוחים למינהם אמרו שככה זה צריך להיות בגלל שיש לו נפח קטן ו3 צילנדר,האם באמת ככה זה צריך להיות?ועוד שאלה בעת לחיצה על דוושת הבלם יש נקישה קלה מפנים הרכב מאזור הדוושה,מה זה יכול להיות?תודה.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
שבוע טוב, גיסתי קנתה רכב חדש, והיא גרה בבית פרטי עם חנייה פרטית. הכניסה לחנייה מיתבצעת על ידי שער חשמלי שעולה. חשבתי לשים לה על הריצפה של החנייה פסי גומי כאלה, כמו של חניות. אתם מכירים את הבמפרים הקטנים האלה בצבע שחור צהוב, שיש בכניסות לקניונים או חניות מסודרות, בשביל שהנהגים לא יגבירו מהירות?! אז כאלה חשבתי לשים לה בריצפה. מאיפה אני יכול להשיג את הבמפרים האלה? או חברי הפורום שיש להם רעיונות יותר יצירתיים, היתי שמח לישמוע. ולא, אני לא רוצה לתלות צמיגים על הקיר ליפני הרכב. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרומסטר משמשת אותי 3 שנים וחודשיים והיא המכונית העיקרית בבית (יש אחות חורגת - סיטרואן C4 SX) ומשמשת אותי כרכב יומיומי + משפחתית בסופי שבוע. מדובר ברומסטר 1.2 TSI ידנית שנת 2010 (עלתה לכביש באוקטובר 2010). המכונית נרכשה תמורת 95K ש"ח (מבצע השקה) בצבע תכלת מטאלי. הנסועה שלי במכונית היא ממוצעת, ועד היום המונה מראה 53K ק"מ. פחות מ17,000 ק"מ לשנה בממוצע. לכל אורך השנים המכונית מטופלת במוסך אוטבדק בתל-אביב (מורשה יבואן). בעקרון אני מגיע למוסך אחת לשנה, כל 15K ק"מ, מבצע את הטיפול המומלץ ע"י יועץ השירות וזהו. במהלך 3 השנים האחרונות עשיתי 3 טיפולים שכללו החלפת השמן ופילטר שמן, וטיפול אחד שבו הוחלפו מסנן האבקנים של המזגן ומסנן האוויר. טיפול ראשון (15K) עלה 580 ש"ח, …
הודעה אחרונה מאת FireStar, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 175 תגובות
- 27 אלף צפיות
פיאסטה ST החדשה 2014 נכנסה אלינו.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
איך קלארקסון אומר? I went on the internet and I found this: (הסרטון משנה שעברה, לא ראיתי שזה פורסם פה אבל אם כן אז אני מתנצל) אזהרה: הסירטון ברוסית ויגרום לחובבי רכב מסויימים לבכות. KN2I1jH0_UI דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. עכשיו למי שלא מבין רוסית או לא רצה לצפות בסרטון: בעל הרכב (לא הבחור שמופיע בסרטון = הוא סתם אוהב לדבר) ייבא לרוסיה את ה RX-8 החמודה הזאת, היו לה אז 30K קילומטרים על השעון. נסע נסע במשך עוד 12K ו... הלך המנוע , הוא טוען שהוא תידלק אותו כול הזמן ב98. בעל הרכב החליט שהוא לא רוצה יותר מנוע וונקל במאזדה שלו והחליט שהוא רוצה להתקין בה מנו…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
90% מהמבחן, קובי מספר לנו כמה הרכב הזה קרוע והצמיגים גמורים, קצת מזכיר לי את המבחן ל-6 בו הוא דיבר על צבע המכונית במשך מחצית מהכתבה. לא מבין מה הטעם בלבחון רכב כזה עם צמיגים גמורים ועם מנוע שנשמע לבוחן עייף.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יבואן סוזוקי לראיון לגלובס מדבר על שר התחבורה ועל מחירי המכוניות בארץ. אומר: "אם קנית אצלי אוטו יפני ב-100 אלף שקל, יותר מ-50 אלף שקל הם מס" לא שלמישהו פה בפורום זה חידש משהו אבל עדיין. קישור לכתבה - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000907825#fromelement=hp_firstarticle
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=uVCKJkG5kpE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. רכב יפה מאוד, אהבתי את הצורה. האם ישווק בארץ?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד,