Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיי שאני לא מבין את זה..

מה כל כך "מאסט" במערכת מולטימדיה ברכב?

ואתה עוד מביא את הדוגמא של ה-CX5.

בקיצור, לדעתי המערכת ב-CX5 עלובה (אגב, גם באיכות היא לא משהו) וממש אינה משנה מאומה את חווית המשתמש (אם כבר אז לרעה).

אין לי מושג איך ה-RAV4 ביחס ל-CX5, אך בטוח שלא הייתי פוסל אותו בגלל המערכת, בטח ובטח שלא אם משווים אותה למערכת של הCX5.

אגב, תעיף מבט במערכות שבאות ברכבים זולים בהרבה מ-CX5, כמו קורולה, קליאו, 208 ועוד ותבין כמה המערכת של ה-CX5 עלובה (אלא אם כן יש דגם חדש שאני לא מודע אליו).

אם אני לא טועה רק לפני כמה ימים שאלת שאלה בפורום על מערכת מולטימידיה שאתה רוצה להתקין בטויוטה קאמרי שלך, אז כנראה שהיא גם "מאסט" בשבילך :wink:

לגופו של עניין, אינני מכיר מערכות מולטימדיה אחרות מלבד מבמאזדה CX5, מלבד הסתכלות חטופה על מערכות מולטימדיה במספר רכבים אחרים.

אני מסכים שהמערכת של מאזדה נראית עלובה מבחינה גרפית, אבל היא עושה את העבודה והיא לבטח שימושית יותר ממצב שבו אין מולטימידה כלל.

כבר התנהל על נושא זה דיון בזעיר אנפין בשרשור שאני פתחתי על המאזדה בעבר. זה כמו שתגיד שאתה רוצה לחזור לטלפון עם לחצנים במקום סמרטפון עם מסך מגע :shock:

מערכת מולטימידה עם מסך מגע גורמת למיעוט כפתורים ולשימוש נוח יותר בפונקציות שונות. עם כבר מזכירים את ה- CX5, אז בייחוד אצלה התפעול הפיזי של מסך המגע נוח, לאור כך שהוא שקוע בתוך ריבוע, שמאפשר להניח את בסיס כף היד עליו, ולתפעל את המסך רק עם האצבעות. סידור שמעניק יציבות ומנוחה ליד.

אבל כן, אני חד משמעית הייתי פוסל רכב רק בגלל אי קיומה של מערכת מולטימידה וכאשר לא ניתן להתקין בה גם מערכת בהתקנה מקומית (מצב שקורה בפורד קוגה דרך אגב). כאשר אני רוכש רכב חדש ובייחוד ברמות מחיר כאלו, אני מצפה לקבל את כל הגאדגדים הבסיסיים המקובלים אפילו בקטגוריות נמוכות יותר, כפי שגם אתה ציינת.

זאת סטייה מהשרשור, אבל בתור מענה על ההתרשמות שלך מהמאזדה, אז לגבי המאזדה CX5 מול הטויוטה הראב 4:

המחיר של הראב 4 הבסיסי הוא עכשיו מאד אטרקטיבי כמו שציינתי, למעשה היא יקרה יותר כעת, רק בסך של 2,500 ש"ח מהמאזדה CX5 הבסיסית עם הנעה קדמית (170,000 ש"ח לראב 4 לעומת 167,500 ש"ח למאזדה- לפני הנחות בימי מכירות מיוחדים), בעוד שהטיוטה היא עם הנעה לכל הגלגלים (למי שלא נוסע בשטח זה רק חסרון- יותר משקל ובזבוז כוח ויותר צריכת דלק, אבל תדמיתית זה מוסיף ולבטח למיעוט שכן נוסע בשטח).

דרך אגב על העדיפות של המאזדה CX5 על הטויוטה ראב 4 אתה יכול לקרוא בשרשור הבא. שים לב לנתוני צריכת הדלק העדיפים של המאזדה ולפער הביצועים על הטויוטה (וזאת למרות התחושה הרדומה של המנוע והגיר שציינת- אז מה זה אומר על הטויוטה?) מדובר עוד בגירסה הקודמת של המאזדה שלא נמכרת יותר, עם מנוע 2 ליטר והנעה לכל הגלגלים.

כיום כאמור נמכרת גירסה עם מנוע 2.5 ליטר והנעה לכל הגלגלים שעוד יותר מהירה משמעותית ועדיין עם צריכת דלק דומה. שים לב גם שאם המאזדה 2 ליטר עם הנעה כפולה היתה מהירה ברכב וחצי מהטויוטה ראב 4 בהאצות, צפה שמהאזדה עם מנוע 2 ליטר והנעה קדמית כבר תהיה מהירה הרבה יותר (היא גם עברה עדכון בגיר וגם נתוני התאוצה שופרו).

ביצועים וצריכת דלק זה לא הכל, אבל גם בפרמטרים אחרים המאזדה הובילה.

למרות כל הנ"ל הטויוטה ראב 4 בהחלט יריבה חזקה ולו בגלל שני פרמטרים: ראשית היא אכן מרווחת יותר משמעותית לברכיים במושב האחורי ובכלל מרווחת בצורה יוצאת דופן בפרמטר זה ושנית היא פחות המונית מהמאזדה לאור נדירותה. כעת לאור התמחור החדש ייתכן שהעדיפות בפרמטר זה תתבטל. (אישית אני גם אוהב את העיצוב שלה ואת העובדה שיש לה מסילות גגון שמוסיפות למראה הג'יפוני ובמאזדה הן לא קיימות. פרט קטן אבל משמעותי עיצובית).

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30070-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A7%D7%95%D7%92%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%91-4-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%90.aspx

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל כן, אני חד משמעית הייתי פוסל רכב רק בגלל אי קיומה של מערכת מולטימידה וכאשר לא ניתן להתקין בה גם מערכת בהתקנה מקומית (מצב שקורה בפורד קוגה דרך אגב). כאשר אני רוכש רכב חדש ובייחוד ברמות מחיר כאלו, אני מצפה לקבל את כל הגאדגדים הבסיסיים המקובלים אפילו בקטגוריות נמוכות יותר, כפי שגם אתה ציינית.

אתה קונה רכב או גאדג'ט? זה נשמע לי מאוד תמוהה שאתה מתעקש על מערכת ספציפית שלא מוסיפה הרבה לרכב, רק המסך מגע הקטן הזה משנה את העסקה מכאן לכאן.

אני מנסה לא לשפוט אותך, באמת שלא, כי אחרי הכל רכב צריך לענות על הצרכים של מי שקונה אותו, אבל למה לעזאזל צריך מערכת כזאת כשכל מה שצריך להתרכז בו הוא הכביש? ועוד מסך מגע שדורש אקסטרה ריכוז בנסיעה כשהרכב נוסע והאצבע זזה כל הזמן, בתור נוסע ברכב לא נעים לי להשתמש במסכי מגע אז אני לא רוצה לחשוב איך זה היה מרגיש לי אם הייתי צריך לנהוג ברכב עם מסך כזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני בעד MM. אני נגד רכבים שנפוצים בליסינג ותחת כל עץ רענן :-)

ולמי שמחפש משהו אחר, שלא כולם נוסעים בו, הראב4 הוא פתרון + יש בו נוסטלגיה מסוימת לדגם הראשון שהיה כאן, לפני עשור ומשהו.

אגב, אני זוכר איך לפני חמש שנים, גיחכו עלי שאני מציין לחיוב שבגולף יש מערכת כזו, כאילו זה ה"עיקר" ברכב. היום אף אחד לא מעיז למכור רכב בלי... (טוב, כמעט אף אחד, יש גם את קיה עם המערכת המוזרה שלהם)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

דרך אגב עכשיו שמתי לב שלדגם הבסיסי בראב 4 חסרה גם בקרת שיוט, שגם זה "מאסט" בשבילי :-D וסיבה לפסילת רכב על הסף (אלא אם כן ניתן לבצע התקנה מקומית, אבל כל ההתקנות המקומיות הללו עולות כסף וכבר מקרבות את המחיר למחיר הגירסה המפוארת יותר).

דרך אגב כשרכשתי את המאזדה CX5 בשנת 2012 מי חשב שהיא תהיה כל כך נפוצה בליסינג, עד אז לא לקחו כמעט ג'יפונים בליסינג, רק רכבי מנהלים.

פורסם
דרך אגב עכשיו שמתי לב שלדגם הבסיסי בראב 4 חסרה גם בקרת שיוט, שגם זה "מאסט" בשבילי :-D וסיבה לפסילת רכב על הסף (אלא אם כן ניתן לבצע התקנה מקומית, אבל כל ההתקנות המקומיות הללו עולות כסף וכבר מקרבות את המחיר למחיר הגירסה המפוארת יותר).

דרך אגב כשרכשתי את המאזדה CX5 בשנת 2012 מי חשב שהיא תהיה כל כך נפוצה בליסינג, עד אז לא לקחו כמעט ג'יפונים בליסינג, רק רכבי מנהלים.

בקרת שיוט ניתן להתקין ב-1,300₪, מקורית של היצרן ועם אחריות.

לגבי העקיצה שלך על מערכת לקאמרי, שים לב שאני מחפש מערכת שהיא מחשב נייד עם מערכת הפעלה אנדרואיד + אפליקציות כגון אלו שרשמתי מעלה + DVD + אינרנט סלולארי לטובת האפליקציות (כולל רדיו אינטרנט ו youtube לילדים מאחור) פלוס ופלוס ופלוס...

האם יש לך את כל זה במערכת המיני-מדיה שלך?

ולגבי הנוחות שליטה, תעשה לי טובה.. ב-3008 יש לי מערכת מולטימדיה ונוחות שליטה זה לא ברשימה שלה.

לגבי ההשוואה בין הטויוטה למזדה, באמת שאין לי מושג כי לא נהגתי.

אחרי שאתה תנהג תחזור ותדווח איך היא לעומת המאזדה.

פורסם

לדעתי ההורדה במחיר הראב-4 לא באה בגלל ה-CX5 אלא בגלל מיצובישי אאוטלנדר.

המיצובישי השנה עשה בית ספר לכל הג'יפונים, בגלל שהוא הציע גם 7 מקומות ולמעשה היה גם ג'יפון וגם מיני-ואן קומפקטי באותו מחיר.

עובדה שבשנת 2013 הוא היה הג'יפון הכי נמכר בישראל (שכולם הימרו על ה-CX5).

לדעתי טויוטה הולכת השנה להדיח את יונדאי.

הקורולה החדשה מאז ההשקה שלה ביולי היא הרכב הכי נמכר בישראל, הורסו הוא המיניואן הקומפקטי הכי נמכר, המשלוחים של הפריוס פלוס נמכרים היטב והיאריס ממוקמת גבוה במכירות.

מצד שני ה-i10 החדשה צפויה להגיע מה שכנראה יצמצם את המכירות של הפיקנטו וגם האייגו לא מככבת במכירות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
סורי לא ממש מבין את ההתרגשות.

מדובר בהוזלות שלעיתים אפשר פשוט היה לבקש, ולקבל.

הנחה של 2-3 אחוז (או אפילו 5) היא לא ממש נפילת אסימון בעיניי.

בטויוטה???

כנראה לא ניסית לקנות מהם רכב חדש

פורסם
לדעתי ההורדה במחיר הראב-4 לא באה בגלל ה-CX5 אלא בגלל מיצובישי אאוטלנדר.

המיצובישי השנה עשה בית ספר לכל הג'יפונים, בגלל שהוא הציע גם 7 מקומות ולמעשה היה גם ג'יפון וגם מיני-ואן קומפקטי באותו מחיר.

עובדה שבשנת 2013 הוא היה הג'יפון הכי נמכר בישראל (שכולם הימרו על ה-CX5).

לדעתי טויוטה הולכת השנה להדיח את יונדאי.

הקורולה החדשה מאז ההשקה שלה ביולי היא הרכב הכי נמכר בישראל, הורסו הוא המיניואן הקומפקטי הכי נמכר, המשלוחים של הפריוס פלוס נמכרים היטב והיאריס ממוקמת גבוה במכירות.

מצד שני ה-i10 החדשה צפויה להגיע מה שכנראה יצמצם את המכירות של הפיקנטו וגם האייגו לא מככבת במכירות.

אני גם חושב שעם התמחור החדש ועם מצבת הרכבים שיש לטויוטה, שהיא תכבוש את השוק השנה.

מאזדה עם ה- 3 החדשה וחסרונה של גירסת סטיישן, לא תחזור לכבוש את הפיסגה ונראה שגם המקום השני לא מובטח לה. אולי תתמקם במקום שלישי או רביעי. המאזדה CX5 והמזאדה 6, למרות שנמכרות היטב, עדיין מדובר במספרים קטנים באופן מוחלט.

המאזדה 2 והמאזדה 5 כבר מיושנים.

דרך אגב יש לך קישור לנתוני מכירות ג'יפונים לפי דגמים? עד כה קראתי רק על נתונים לפי דגמים של רכבים מסגמנטים אחרים.

אני מתפלא שההובלה נלקחה מה- CX5, אבל המיצובישי אאוטלנדר הוא באמת מתחרה מצויין, בעיקר בגלל המרחב העודף ותא המטען הענק ותמחור אגריסיבי ולא בגלל שאר הפרמטרים בהם ה- CX5 יותר טוב. אני התלבטתי עם לרכוש אותו במבצע חבר שמתנהל כעת, בהנחה של 14 א' ש"ח ומערכת מולטימידה ללא תוספת מחיר שהייתה חסרה עד כה ואולם מה שמנע ממני את הרכישה הוא המתנה לגירסה ההיברידית הנטענת שצפויה להגיע לארץ בחודש 03/2014 (ובנוסף הוא גם באמת מכוער- בהתחלה המראה עוד נראה לי סביר, כעת לא). אין לי מושג כמה תעלה הגירסה הנ"ל ואולי היא לא תהיה רלבנטית. בכל מקרה אם ארכוש אותה אז זה רק במבצע "חבר" בחודש 01/2015 או במבצע אחר במהלך התקופה.

פורסם

בקרת שיוט must?

מולטימדיה must?

שני דברים שממש לא היו משפיעים עלי בבחירת רכב.

לפני 2012 נסעו פה הרבה ג'יפונים כרכב צמוד ממקום העבודה שהחליפו את מכוניות המנהלים. למשל יונדאי טוסון, יונדאי ix35, אאוטלנדר דור שני, קשקאי ובטח שכחתי עוד כמה...

מי שקונה מזדה כלשהי צריך לקחת בחשבון שהרכב ימכר גם לציי רכב בכמויות לא מבוטלות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
יש באוריס... להורים של אשתי יש אוריס ויש שם. ראיתי. למעשה זה אחד הפיצ'רים שהדליקו את אבא של אשתי על הרכב (הוא פרופ' להנדסה וחובב גדג'טים). אולי אשתך קיבלה גרסת ליסינג, אולי היא קיבלה את הרכב חודש קודם. אפשר להפסיק להתווכח על זה?

לא ליסינג ולא נעליים

רכב שנרכש בחודש אוגוסט וגם אני התלהבתי מהעניין אבל גם נאמר לי במפורשות ע"י הנציג שיש הבדל בין קורולה לבין אוריס.

אולי להורים של אישתך יש את ההיבריד ששם אני לא יודע.

ולא זה לא ויכוח ידידי המתנשא זה דיון

פורסם

לא היבריד. כן מסך שמציג את הסמסונג. אני מניח שרק צילום live יניח את דעתך, או לחלופין ביקור שלך (או אפילו טלפון, רחמנא ליצלן) לסוכנות הקרובה למקום מגוריך. אגב, הם רכשו את הרכב באוקטובר, בחיפה.

ובאמת שלא ברור לי הדיון הזה. אתה לא מאמין? סבבה. למה זה רלבנטי למשהו?

אתה חושב שדפקו אותך בטויוטה? סבבה. דבר ישירות איתם. הדיסוננס הזה כאילו אם לך אין אז לאף אחד אין - פשוט מגוחך.

[והערה אחרונה: לא מתנשא, חסר סבלנות כאשר נתקל בקיר מיותר]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יוניון מוטורס ממשיכים בהפחתת מחירים: כעת הודיעו על הפחתת מחיר לטויוטה וורסו למחיר של 155,000 ש"ח במקום 164,000 ש"ח (הפחתה בסך של 9,000 ש"ח).

כמו כן הטויוטה אוריס סטיישן היברידית מתחילה להימכר בארץ במחיר אטרקטיבי של 138,000 ש"ח.

אין מה להגיד, טויוטה מציגה קשת רחבה של דגמים תוך נקיטה במהלך תמחור אגריסיבי, מתוך מטרה לכבוש את ראשות השוק בישראל.

http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-46852af47917341006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=2082585621

פורסם

למזמינים אוריס היברידית בקיץ 2013 היה זמן המתנה של 4 חודשים.

אולי בעיות הזמינות נפתרו ולכן גם אפשר להוריד מחיר. הרי למה להוריד מחיר לדגם שאין במלאי?

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
יוניון מוטורס ממשיכים בהפחתת מחירים: כעת הודיעו על הפחתת מחיר לטויוטה וורסו למחיר של 155,000 ש"ח במקום 164,000 ש"ח (הפחתה בסך של 9,000 ש"ח).

כמו כן הטויוטה אוריס סטיישן היברידית מתחילה להימכר בארץ במחיר אטרקטיבי של 138,000 ש"ח.

אין מה להגיד, טויוטה מציגה קשת רחבה של דגמים תוך נקיטה במהלך תמחור אגריסיבי, מתוך מטרה לכבוש את ראשות השוק בישראל.

http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-46852af47917341006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=2082585621

חבל שלא היתה להם מוטיבציה כזו עם ה-GT86. עשו את כל הטעויות האפשריות ולאחר שנה וקצת הפסיקו את היבוא :oops:.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

כנראה שזה היה הרבה פחות משתלם להם והם לא מעוניינים בתדמית ספורטיבית, זה הכל.

הייתי בטיפול גדול במורשה בראשון לציון לא מזמן (לפני ההנחות) ובפחות משעה שהייתי שם הזמינו 2 פריוס ו-1 RAV4.

בלי לשאול שאלות, בלי הנחות ממה שהבנתי, לקוחות פרטיים. אז למה לטויוטה להתאמץ? בשביל עוד 10 יחידות GT86? חבל על הזמן.

שאלה,

מי שהזמין ושילם שבוע לפני המבצע אכל אותה? מישהו יודע איך זה הולך? סתם סקרנות...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...