רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חיפשתי באינטרנט מצאתי ש 1(א') רכב פרטי, מונית ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עד 8000 ק"ג 63 שח בדיקות זיהום אוויר לרכב עם מנוע בנזין משנת ייצור 1995 ומעלה 31 שח 11 רישום מספר הק"מ בעת מבחן הרישוי השנתי (למעט מבחן רישוי לטרקטור, עגלה נגררת/נתמכת ובעת בדיקה חוזרת) 2 שח סך הכל יוצא 96. למה במבדק לוקחים שקל יותר*? *בבקשה אל תגידו לי שאני קטנוני.*
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
בעולם שבו המגמה היא בטיחות וחסכון אשר גוברים על כל צורך לכאורה בחיבור הנהג...תוכלו למצוא את הכפתור הזה במכוניות שלא מוכוונות למשוך נהגים עם צורך להתבטא. למה? מי מנתק? ובאיזה מכונית?
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
סתם שאלה שעלתה במוחי. במידה ואני מנסה להאיץ בשיטה של הפעלת בקרת שיגור ברכב ללא בקרת שיגור, מה יקרה? (מיותר לציין שזה סתם מתוך עניין ואין לי כוונה לעשות את זה באמת)
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
לקריאה ושמעת הקלטה חייה כל הכבוד לשוטר מה שמוזר זה, האם גם הגז נתקע לה? שהרי מספיק להוריד את הרגל מהגז והיא הייתה צריכה כבר להוריד את המהירות באופן ניכר, במיוחד לאור מספר הק"מ הרב שהיא נסעה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
כריות אוויר
מאת UniqueZ- 1 תגובות
- 725 צפיות
שלום חברים. מתי החלו להגיע לארץ רכבים עם כריות אוויר ובאיזה שלב הכריות נהפכו לדבר שיגרתי בכל רכב? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Nomed, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איפה כל בעלי הפיקנטו שבכו על צריכת דלק גבוהה? זה הזמן שלכם לקבל פיצוי. http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2706361.
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
יצא לי לנהוג בשנים האחרונות בעשרות כלי רכב מודרניים מסגמנט הסופר-מיני,קומפקטיות ומשפחתיות. היו מהן נוחות יותר ונוחות פחות , בוודאי על כבישי מקומותינו שאינם משובחים. ההבדלים בין היצרנים היו תמיד לפי ההרגשה די זניחים. אולם חוויה שעברתי השבוע עוררה בי תמיהה. התחלפתי עם חבר ברכבו ליום. קיבלתי את רכבו - רנו מגאן I מודל 2002 אוטומטי - אקזמפלר שמור בפדנטיות . הרכב הפתיע אותי לחלוטין - נוחות נסיעה נהדרת - גם בכבישים טובים וגם בגרועים , גם במעבר על באמפים וגם במעבר על פסי הרעדה. כרכב יומיומי משפחתי הוא עדיף בנוחיותו על רוב אם לא כל רכב משפחתי נוכחי. גם מושב הזאמש הרך התגלה כנוח מאוד לנסיעה ממושכת, ולדעתי מתעלה על מושבים של רוב היפאניות -קוריאניות המוכרות לי. סברתי לתומ…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
אני רואה כאן הרבה תלונות על יבואנים. שנותנים מחיר גבוה אומרים יקרנים, שנותנים מבצעים אומרים שהם הורסים מחירון. אז מה זה יבואן טוב? שאלה שיותר חשובה לי היא האם יש יבואנים שידועים במחיר סביר לשרות, מקצוענים ולא בורחים מאחריות בזמן האחריות. תלונות אני רואה הרבה והשאלה האם יש גם כאלה שחריגים לטובה. יש פה גם אנשים שמתפרנסים מרכב וחשובה לי דעתם.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
אלו מאיתנו שנוסעים בכביש החוף בין פולג להרצליה מכירים אותם האנשים ששווים יותר מאחרים. אלו שהזמן שלהם הכי יקר. אלו שנוסעים בנתיב לאוטובוסים בלבד גם אחרי שהוא הופך להיות שול (אחרי השעה 09:00). תמיד אני מנסה לנחש לפי הרכב מי יושב בפנים. יונדאי IX35 זה קל, שחורדינית מהרצליה. ברכב הליסינג כמובן שמדובר בהייטקיסטים בני 35 שחוו את משבר גיל ה40 בגיל 24. בפונטו המפורקת זה בטח ערס שלא מזמן השתחרר אחרי שהיה אפסנאי בקריה. בקיצור, זה מעביר את הנסיעה בכיף. שבוע שעבר הזדמן לי להיות לפקק לא שגרתי בקטע הנ"ל. למה לא שגרתי? כי הוא היה בשעה 15:30. מי שמכיר, בד"כ בשעה זו הכביש פנוי לחלוטין. הפקק החל, וכמובן שכל הכוכבים נוסעים בשוליים. אני לא מתרגש, אני בימני (כרגיל). אחרי כמ שניות אני שם לב שה…
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים, היום (25.12.13) נגנב רכב מסוג BMW E28 (סדרה 5 הישנה), מס' הרכב 14-857-87. נגנב בצהריים מחניון בתל אביב. כל מי שראה-שמע-יודע, מתבקש לצור קשר עם בעל הרכב - שי 0528027323. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת צביקוש25, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
עוד מאז מזג האוויר הסוער הטיפות הפכו לאדים וכל הפנס נראה עכור, השאלה אם זה תקני או לחכות ולא למהר לגשת ככה לטסט?
הודעה אחרונה מאת elians, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 11 אלף צפיות
סיפור נחמד, קצת מעצבן, מאוד מקומם. באוקטובר 2012 הייתי באילת, והלכתי לאכול במסעדת "המפלט האחרון" בחוף הוילג'. החניתי את הרכב שלי בחנייה מסודרת ליד המסעדה, ליד מדרכה שהייתה צבועה בכחול לבן. החניתי מסודר, בין הקווים, כמו הילד הטוב שחינכו אותי להיות פה בפורום. הפעלתי את פאנגו, ונכנסתי למסעדה. כאמור, הכל טוב יפה. כאשר יצאתי מהמסעדה, ראיתי דו"ח על השמשה. מאוד התפלאתי, שכן כאמור, החניתי בצורה מסודרת והפעלתי את פאנגו. חשבתי אולי בטעות לא הפעלתי חניה או שהאפליקציה קרסה או משהו לפני שהיא התחילה את החנייה, אז פתחתי את האפליקציה וראיתי שהחניה פעילה. ניגשתי לשמשת הרכב, שלפתי את הדו"ח, וגיליתי שהפקח רשם את מספר הרכב הלא נכון. בעצם הוא בדק את הרכב הלא נכון במערכת שלו. אז א…
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים. קודם כל, מצטער מראש על הבורות. היום יצא לי להאיץ כשהמנוע היה קר, ואז קרתה תופעה שאני לא רגיל אליה: התחלתי להאיץ חזק, המנוע היה על 3K, פתאום לא נראתה ממש התקדמות בסלד למשך כמה שניות (למרות הלחיצה החזקה, זה היה מוזר), ואז פתאום הסלד זינק ל-6K, וכל זה בהילוך ראשון. השאלה היא, האם מדובר בסוג של "קיק דאון" או שהדבר נגרם בגלל שהמנוע היה קר? או שלא זה ולא זה? שאלה נוספת היא מה גודל הנזק על האצה כזו כשהמנוע לא הספיק להתחמם? הרכב הוא C5.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 13 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי רכב חדש 2013 מדגם גולף 1.4 TSI הרכב נסע כ-7000 ק״מ עד כה. לאחר בדיקה שגרתית, גיליתי שרמת השמן במנוע הגיעה למינימום. האם הגיוני הצורך להוסיף שמן לאחר 7000 ק״מ בלבד? כמו כן, מהי לדעתכם הדרך הטובה ביותר להוספת שמן למנוע? איך אני יודע שלא הוספתי יותר מדי? מכיוון שהרכב עדיין באחריות, האם לפנות בנושא לחברה? תודה. ליאור.
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
- 2 תגובות
- 895 צפיות
שמתי לב שצבעו את כל מצלמות הרמזור הישנות בירושלים ,למה צבעו אותם? האם הם שוב פעילות? או בשביל שנתבלבל בינם לבין החדשות? לא שאני עובר באדום אלא סתם מסקרן.
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 453 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_339.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי אני מעוניין לנסוע מב"ש לכביש 431 (או איילון) דרך כביש 6. יש וויכוח האם הקטע הזה כרוך באגרה או לא. אשמח לתשובה חד משמעית, תודה !
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן כולם, בוקר טוב. יש לי סיפור קצת מעצבן - קצין שלא רוצה לעבוד. אתמול עבדתי בעבודה שלי. בחניון החיצוני שלנו יש שתי חניות נכה. מכיוון שיש לנו שיפוצים במלון, יש הרבה מאוד רכבים. חלקם חונים בחניית הנכה, אבל אני מזהיר אותם ולרוב החניה נשארת פנויה. אתמול זה לא היה ככה. אתמול היה שם רכב שחנה, ולא רצה לזוז. התקשרתי 100 ודיווחתי, לא לפני שווידאתי עם המוקדנית שהרכב אכן לא שייך לנכה. המוקדנית אמרה לי שפתחה אירוע (אירוע משולש, כי אנחנו על התפר של בין שתי גזרות, ציון ומוריה וגם לאת"ן י-ם). רבע שעה לאחר שפתחתי את האירוע קיבלתי הודעה שהדיווח בטיפול המשטרה. לאחר כמעט חצי שעה, התקשרתי שוב ל-100 וענתה לי אותה מוקדנית (טלי). שאלתי אותה מה קורה עם הניידת, והיא אמרה לי כי ה…
הודעה אחרונה מאת syaron24, -
-
הרכב שנת 2011, לאחרונה עבר קמפיין להחלפת מחשב לגיר או משהו כזה... ואז גילו שהלכו מצמדים, שאותם הם מחליפים על חשבונם. כמו כן, נדרש גם להחליף שרשרת תזמון ( טיימניג ) שאותה המוסך לא מכסה, מכיוון שהתסיימה האחריות בחודש אפריל האחרון. ואין שום מחווה של רצון טוב. פניתי לשירות לקוחות צמפיון, וגם אחרי שיחה ארוכה הוסבר לי שזה לא באחריות, חרף הסבריי כי הרכב חדש (40K קמ ) והתקלה ידועה בחו"ל ואף בגרמניה תוקנו על חשבון החברה 5000 רכבים. הנציגה הנחמדה הסבירה לי שיצרן לא מצא לנכון להורות לנו על קמפיין/ריקול בנושא שרשרת התזמון.
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מסתובב באתר חדשות של ערוץ פופולרי סרטון באורך 35 שניות כולל חזרות והילוך איטי (עם 40 שניות פרסומות לפניו). אין סיבה לצפות! בסרטון (איכות צילום בינונית ומטה) רואים ניידת חוצה נתיבים במפתיע מהנתיב השמאלי לכוון היציאה בצד ימין, כנראה ללא איתות, פוגעת קלות ברוכב קטנוע (נעמד על רגליו) וחוצה אי תנועה מצוייר. הנהג הפוגע נעצר במקום ויצא מהרכב, מספר הרישוי של הניידת נראה בסרטון בבירור. המיקום: אחת מיציאות איילון (20) בקטע בת-ים חולון. אני לא יודע עד כמה מדובר באייטם חדשותי אבל בהחלט צילום נדיר! אשמח אם למישהו יש קישור לסרטון באתרי סרטוני גולשים או רשתות חברתיות (כי הפרסום באתר החדשות מוגזם לטעמי!).
הודעה אחרונה מאת saay222, -
רק אתמול בערב(בפעם המי יודע כמה) כתבתי בשרשור הפורסטר החדשה על כשלונה של הנהלת יפנאוטו וגישתה השגויה לתמחור, עם דוגמה ספציפית על BRZ שלא הצליחה למכור אפילו את 20 היחידות שהוקצו לה ל-2012. ולפני כן, התייחסתי כאן לא מעט לתמחור המוגזם של טויוטה ל-GT86 - ועל כך שההסטוריה עם MR2 חוזרת... http://www.wheel.co.il/index.php?instance=5&actions=show&instance_id=9&id=4029¤t_lang=1&machine_news=1 אז הפעם מגיעה מילה טובה לטויוטה על ההתעשתות המוקדמת - ואני מקווה שהמחיר ישאר בעינו גם לאחר תום ה"מבצע" , מאחר וזוהי סביבת מחיר טבעית יותר לצמד הטויובארו בישראל. אישית, אגב, הייתי שמח לרכוש כבר כעת במחיר הזה(את הידנית, כמובן - ובצבע אדום), אך סיבות…
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אתמול ניגשתי לטסט במכון "מבדק" פתח תקווה. נכשלתי על כמה דברים, ואיבדתי את טופס הבדיקה, שגם האריך לי את תוקף רישיון הרכב בשבוע לצורך תיקון הליקויים. משיחת טלפון איתם עולה שלא ניתן להנפיק טופס חדש ללא מבחן חוזר בעלות מלאה ( כמה מסובך זה לשמור את הטפסים במחשב ולעשות print ????). רק כדי לבדוק, התקשרתי למכון בדיקה אחר וסיפרתי להם שאבד לי טופס הליקויים וכמובן שאמרו שאין בעיה ואוכל לבוא ולקבל טופס חדש ללא עלות.... ולעניין : מכיוון שלדעתי מכון מבדק עושה קומבינה ורק רוצה לחלוב עוד 97 שקלים על בדיקה (שאורכת אולי 4 דקות), האם אני יכול ללכת למכון בדיקה אחר ולבצע שם את הטסט מחדש? תודה,
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי אימפרזה 2007 ניו אייג מנוע 1500, רכב מטופל נסע קצת עוד לא סגר 60000 כשאני מתדלק ב200 שקל יוצא לי כמעט 28 ליטר, אני ישר מפעיל trip ולאחר שנסעתי כ200 קילומטר אפילו קצת פחות אני מתדלק שוב ויוצא שחזרתי לאותו מקום במד- בחישוב מהיר הרכב שותה 1/7.5 שזה מטורף הבנתי שהצריכה שלו בגג היא 1/9 יש לציין שאני לא מרביץ, אולי פעם ב לחיצה קטנה אבל לא שובר תסלד סתם בשביל לעקוף רכב איטי מאוד וזה קורה גם פעם ב... ואני נוסע רק נסיעות עירוניות. האם יש בעיה בצריכה של הרכב שלי?
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם לשיטור משולב מותר לנסוע באופן קבוע עם צ'קלקה דולקת ? (בצבע כתום) לפי מה שאני יודע אפילו לשוטר אסור לנסוע עם צ'קלקה דולקת אלא אם הוא באמת בנסיעה מבצעית.
הודעה אחרונה מאת liorgad, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ספציפית, אני צריך לדעת מה היה המחיר של גולף TSI מאובזרת (היו שתי גרסאות, אני חושב) ומטאלית שנת 2008 (עלתה לכביש 6/07) ב- 6/09. יש דרך לברר זאת?
הודעה אחרונה מאת zvik.m, -
אי שם באמצע ספטמבר קיבלתי מייל מעומר גלברט (אבארט'), לשמור את התאריכים 2-3.10 לי ולבת זוג. כלקוח אבארט' טרי (האבארט' היתה אצלי אז בערך שבועיים) לא ידעתי למה לצפות. הבנתי שהיו קצת טיולי נהיגה, יום מסלול כוכב יאיר פה ושם וגם היה אירוע יפה בכנרת שנה קודם אז התאמתי ציפיות למשהו בסגנון. אמנם היו ציפיות גבוהות אבל באמת רחוק לגמרי ממה שבסוף קיבלנו. אז מה היה לנו שם: ארזתי את עצמי ואת בת הזוג (חבר טוב) והגענו לנקודת ההתארגנות בסינמה סיטי. התארגנות של כ 80 עקרבים בכל הצבעים בכל הסוגים , חבר'ה צעירים , חבר'ה מבוגרים כולם מחויכים ! סודה ואיזה סנדביץ, גלברט על כסא פלסטיק נותן הדרכה קצרה ויאללה לדרך. נסו לתאר לכם 80 אבארט'ים בכל צבעי הקשת - שיירה של כ3.5 ק"מ בכב…
הודעה אחרונה מאת Guy30, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 725 צפיות
כולם מכירים את התופעה שיש אנשים שזוחלים לך בכביש מהיר בנתיב השמאלי, אפילו שיש שלושה נתיבים עדיין נשארים בהכי שמאלי. לא לימדו אותם בטאוריה או שיעורי נהיגה שבישראל נוהגים בצד ימין והנתיב השמאלי מיועד רק לעקיפה? אפילו לא זזים לך לנתיב הימיני כשאתה מהבהב עם אורות. מה דעתכם? אותי זה מטריף ברמות ואז אתה ניהיה עצבני על הכביש ומגיע ליעד נסיע עצבני גם כן.
הודעה אחרונה מאת e_r, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 889 צפיות
נסעתי עם חבר שכל עולמו זה פתיחות ברמזורים והוא התחיל לגובב לי שיש לו חבר שהוא נהג מירוץ והוא הסביר לו שבדראג משתמשים בדאבל קלאצץ' (מרימים ואז מורידים את הקלאץ') כדי לנצל את כל הכוח של המנוע ושל הפורק. אומנם אני לא מבין יותר מידי בפורקים או בדראג אבל זה נשמע לי ממש לא הגיוני לבזבז כל כך הרבה זמן על הקלאץ'. יש למישהו הסבר לדבר ?
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
לא ידעתי אם לפרסם באספנות או שיפורים או כאן כי באוטו הזה יש קצת מהכל. הבימר אצלי כבר 4 שנים וקראת סיום הפרויקט החלטתי לשתף, אחרי פעמיים צבע, קראנק דופק ועוד מלא חוויות שעברתי עם האוטו לפני כשנה החלטתי להתחיל שיפוץ-ישור קו - שיפור מקיף. הE30 שלי היא 325i קופה ידנית מקורית שנת 1986, חוץ מבלאי טבעי והזנחה של שנים ע"י הבעלים הקודמים, הבעיה העיקרית הייתה חלודה. עקב אייפון שאבד ובו רוב התמונות של תהליך הפחחות יש קצת בלאגן וחסרות תמונות, אז הסדר של התמונות הוא לא כרונולוגי לגמרי. כך הרכב נראה לפני תחילת הפרויקט: הרכב הופשט מבחוץ ובעיקר מבפנים רקבונות חלודה התחילו להתגלות …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 732 צפיות
מי לדעתיכם הוא מגזין הרכב המוביל בעולם, ואת מי הייתם מדרגים במקום השני והשלישי. וכמובן אחרי הפודיום של הפרינט איך אפשר בלי פודיום לאתר הרכב הכי טוב בעינכם והיום על כל דבר שזז לסיום האפליקציות המוטוריות הכי הכי. בקשה קטנה מהגולשים אנא הזכירו למה המגזין האתר או האפליקציה מצאו חן בעיניכם ומה מיוחד בה.
הודעה אחרונה מאת benetton,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 173 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ELIA56
- Aviady001
- פאר האורה
- נירו72
- shayks
- Ash1
- ModChiP
- shay76s
- שחר 1
- elyas
- גולדן191
- רפי לין