רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים , בשעה טובה קניתי מצלמת וידאו לרכב (חשוב מאוד) , שמתחילה לצלם בעת הנעת הרכב ומתכבה בעת דימום המנוע . כל הרעיון אמור להתבסס על כך שהמצת עובד ומתכבה ביחד עם המנוע . רק שאצלי באוטו זה לא עובד כך , והמצת עובד כל הזמן ללא קשר למנוע ,מה שגורם לי להפעלה וכיבוי ידני של המצלמה. איך אני יכול לגרום למצת לפעולת כיבוי/הפעלה יחד עם המנוע ? האם זה קשור לקופסת פיוזים שיש לי ברכב ? הרכב שלי זה פולו פולספאגן 2004 . אוטומט . תודה .
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום רב, מתוך האילוץ שבקרוב לא אצטרך רכב לאיזה שנה והרצון ששאר המשפחה תנהג ברכב (אמא שלי ואחותי), חיפשתי רכב שיתאים גם לצרכים שלהם (אוטומט). אמנם מאוד רציתי דייהטסו סיריון אבל בסוף תעדפתי את הפן הבטיחותי יותר מעניין הדלק. לכן רכשתי לאחרונה רכב Renault megane I sedan ex 1.6L 2002 auto הרכב היה יד ראשונה שטופל במוסך מורשה בראשון לציון, הרכב לאחר טיפול 10K והעברת טסט בנובמבר. הבעלים הקודם נראה כאדם מבוגר ששמר על הרכב שלו (מכנית), עם זאת הרכב נפגע חיצונית מפני שהחנו אותו בחוץ לתקופות ארוכות ועל כן הרכב קיבל "מכות שמש". הרכב קיבל שני שפשופים מאחורה ומכה מרכב שניסה לחנות, בנוסף הבעלים נתן מכת פח לרכב באזור הגלגל הימני אני פותח שרשור זה על מנת שחברי הפ…
הודעה אחרונה מאת GOBEvgi, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חורף טוב, רציתי לדעת מה הדעה שלכם (אשמח לצירוף נימוק ) לגבי שילוב להילוך ראשון בחניה, במידה והרכב במישור אפילו לא להרים ארמברקס, או שעדיף להכניס לניוטרל ותמיד להרים את הבלם? הסיטואציה כמובן ברכב ידני. תודה
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום ראיתי את הגרופון הבא במייל: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/alternativi-006C000000lyMENIA2/31120159?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_344&a=2022 רציתי לשאול אם מישהו מכיר את המקום? אולי עשה את הקורס? האם שווה מבחינת המחיר?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_337.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
ליסינג מימוני
מאת MZMZ- 1 תגובות
- 631 צפיות
אם בסיום 3 שנים אנו מעוניינים לרכוש את הרכב שהיה אצלנו בעסקת ליסינג מימוני, זה נחשב העברת בעלות? הכוונה היא: האם נהיה רשומים שיד שנייה כשתחת "בעלות קודמת" יהיה כתוב "ליסינג"?
הודעה אחרונה מאת TAMIR2000, -
אחלה סיום לסופ"ש של טיולי שטח, בעע. הגעתי לרכב בבוקר וזה מה שאני מגלה: נסעתי לתחנה, מדובר באירוע פלילי לכאורה שנפגעתי ממנו "על הדרך", יותר מזה בתחנה לא ידעו להגיד לי. מה אני אמור לעשות מכאן? לתקן לבד? לפנות לביטוח? לחכות לסיום חקירה? פעם ראשונה שאני "מסתבך" בכזה דבר, אין לי מושג מה עושים
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מישהו מכיר כזו? רצוי באיזור קניון שבעת הכוכבים וכו', לא בהרצליה פיתוח. משיקולי פקקים.
הודעה אחרונה מאת Liron97, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , אני אמור להגיע לאילת מחר . האם בשל מזג האוויר יש סכנה לחסימת כביש הערבה ? האם תהיה אפשרות להגיע בדרך אחרת ? איפה מתעדכנים ? תודה
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
הורדת מתח מ 24V ל 12v 1 2
מאת .m.k- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
שלום אני רוצה לחבר מכשיר דיגיטלי שצורך 12v למצבר שנותן 24v השאלה איך אני יכול להוריד את הזרם ל12v
הודעה אחרונה מאת פוצינו, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי דייהו לנוס משנת 2000 - לא משהו, אבל נוסע. חזרתי הביתה היום בדרכים המלאים שלג בירושלים, הגענו בשלום וחניתי ליד הבית. כיביתי את הכל - אורות, רדיו, וכו וסגרנו את הדלתות, הפעלתי אזעקה ועליתי הביתה. כשהגעתי לכניסה לבית שמעתי צפצופים של האזעקה. ירדתי שוב. ניטרלתי את האזעקה ובדקתי ש-הכל סגור ומכובה והפעלתי שוב. לאחר כ-20 דקות הנושא חזר על עצמו. וחזור כמה פעמים. נמאס לי. לא ברור מה הבעיה. אני פוחד שיגמור לי את המצבר (למרות שהוא חדש - מלפני חודש) יש למישהו עצה ? אולי כדאי לנתק את המצבר ולנעול עם מפתח ? תודה משה
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 452 צפיות
אני מעוניין לדעת איך אני קונה רכב עם תאונה מביטוח כלשהו, או אם יש מגרשים שמקבלים את כל הרכבים האלה וניתן לקנות מהם את הרכבים האלה?
הודעה אחרונה מאת Ariel242, -
ליפ ספויילר
מאת sefic- 2 תגובות
- 710 צפיות
עזרה מישהו יכול להגיד איפה מוכרים ליפ ספוילר בארץ?
הודעה אחרונה מאת Charge, -
- 4 תגובות
- 811 צפיות
שלום! לפי מה ששמעתי, ניתן לייבא רכב עד גיל שנתיים. מה זה אומר, שבינואר 2014 ניתן לייבא 2013 ו2012? או 2013 ו2014? האם שנת ייצור או תאריך עלייה לכביש? האם שנה עגולה (דהיינו שבינואר אני לא יכול לייבא 2012) או שנתיים בדיוק (כולל חודשים) מתאריך עליית הרכב לכביש? האם מתייחסים לתאריך הייצור או לעלייתו לכביש במדינה הספציפית? האם יש יוצאים מהכלל שמותר לייבא גם ישנים יותר (למעט אספנות)? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מישהו במקרה יכול לזהות את הקודן שבתמונה ויודע לומר איך משנים לו את הקוד?
הודעה אחרונה מאת sefic, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן. אני מתעניין בשני הדגמים - והבנתי ששניהם הולכים לצאת עם דגמים חדשים (מתיחת פנים לג'אז ודגם חדש לגמרי לפאביה). השאלה היא - מתי הדגמים האלה יגיעו ארצה? הג'אז כבר הוכרזה, שלא כמו הפאביה שעדיין בגדר שמועות. אני רוצה לדעת כמה זמן אצטרך להמתין. אני לא בקיא ולא יודע מתי מושקים רכבים... האם זה יהיה ברבעון הראשון של 2014? ומה לגבי המחירים - הגיוני לצפות למחירים זהים לדגמים הנוכחים? תודה.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
מצלמת רברס.
מאת s_lapid- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ניסיתי לחפש בפורום מידע על מצלמות רברס .. לא כל כך מצאתי. אני שוקל להתקין מצלמת רברס בפורד פוקוס סטיישן. מאחר ואין ברכב הזה מסך מובנה , הברירה שנראית נוחה היא התקנת מסך שמתלבש על המראה הקיימת. אשמח למעט ייעוץ ומידע בעניין . האם יש בשוק המקומי מבחר מערכות כאלה ברמות איכות שונות או שהכל דומה ורק המחירים הם לפי ראות המתקינים..? ראיתי שיש מצלמות רברס אלחוטיות. האם יש לא אלחוטית? אם יש , מה עדיף, ובכלל - מה לצפות ממצלמה כזו בתחום איכות תמונה ביום? בלילה? איך האמינות של המערכות הללו? כל טיפ יתקבל בתודה..
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 1 תגובות
- 884 צפיות
אזור נהריה-קריות-חיפה... מישהו מכיר? רוצה לקנות ולהתקין
הודעה אחרונה מאת Dreamwalker, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מהדיילי מייל: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2159100/Taxi-driver-Brian-Holmes-clocks-1m-miles-16-year-old-Ford.html מנוע דיזל מקורי.
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
http://www.youtube.com/watch?v=MtPRBRpderI הירוקה והכתומה עם לוחית רישוי סינגפורית. את השחורה, לא ניתן לראות. הסינגפורים אוהבים לנסוע למלזיה להשתולל. שם הכסף קונה כל שוטר תנועה.
הודעה אחרונה מאת matanff, -
היום הלכתי לשימחתי לקחת את הרכב החדש ממוסך המסירות של אותו יבואן (נכון לרגע זה אני ימנע מלציין את שמו וזאת מטעמים משפטיים). לאחר בדיקה מסיבית התגלו כל כך הרבה פגמים מהותיים כגון: כל הרכב שריטות קטנות, חלון עם שירטה עמוקה, סוורילס על כל הרכב בצורה מסיבית, 4 ג'אנטים מגנזיום פגומים, העור של כיסא הנהג עם גלים ואינו מתוח כראוי . כמו כן הרכב הגיע מלוכלך ומטונף עם בוץ בתוך הרכב ופירורים של עוגיות. ממש זוועה. זהו לא רכבי הראשון שאני קונה ומעולם לא נתקלתי התופעה כזאת. יש לציין שמדובר ברכב פרימיום קרוב מעל ל400 אלף ש"ח. לאחר כשלוש שעות של בדיקת שמאי שהבאתי עימי השארתי את הרכב וסירבתי לקבלו. ברצוני לדעת מה עלי לעשות? נניח ויתקנו את כל הליקויים. מה בנוגע לכל העוגמת נפש …
הודעה אחרונה מאת edanj, -
שלום חברים כמו שפורד הבטיחה להציג לנו בסופ"ש את הפוני הצוהל שלה היא קיימה. מעניין אותי לדעת מה דעת החברים ואיך הגבתם לדגם החדש באהבה או אכזבה...
הודעה אחרונה מאת Liron97, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חיישן האורות בפיאסטה שברשותי מדליק את האורות כאשר חשוך בחוץ. אבל, וכאן הקאץ', האורות נדלקים בעוצמה חלקית בלבד, ויש צורך בנסיעה בלילה להדליק ידנית את האורות לעוצמה מליאה. אז מה התועלת בחיישן?
הודעה אחרונה מאת Yosssi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכם, יש לי שאלת תם, ברכב שלי (סוזוקי בלנו 99) יש שני כפתורים בצד שמאל. מישהו יכול להסביר לי מה תפקידם? למה הם משמשים? צירפתי תמונה שלהם. תודה מראש וסליחה על הבורות.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברי פורום יקרים, רציתי לשמוע מה דעתכם ואם אתם מרגישים כמוני לגבי תופעה שאני חש שהולכת וגוברת בזמן האחרון והיא חצייה מכוונת של צמתים באור אדום. אני לא זוכר שלפני שנתיים ראיתי נהג אחד שחוצה צומת באדום, ולאט לאט התופעה הלכה ותפחה בחודשים האחרונים. אני גר באיזור חיפה, מעדיף לא לפרט היכן, וזהו האיזור בו אני נוסע ביומיום. בחודש האחרון אני פשוט מזדעזע בכל פעם מחדש כשאני עולה על הכביש- כמעט בכל צומת מרומזרת שאני חוצה אני רואה נהג עובר באדום מלא- לא גונב את הצהוב אלא עובר ממש באדום בידיעה מוחלטת, מה שהוא עושה זה בסדר מבחינתו. בין אם זה רכב פרטי או מונית שירות- אדום נהיה הצהוב החדש. ואני שואל: ממתי זה נהפך לנורמה? ממתי אין כבוד לרמזורים? הייתכן ותרבות הנהיגה במדינ…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי אתמול. אני יודע שיש שיגדו "שאלה יהיו הצרות שלך" אבל זה משהו מאוד מציק. בחודש אוקטובר 2013 פגע ברכב שלי מאחור רכב בדרך מהעבודה לבית. פניתי למיון לבדיקות, תודה לאל בינתיים הכל בסדר. הבאתי את כל האישורים לביטוח והרכב תוקן והתביעה מתבצעת כרגע. עד כאן הכל טוב ויפה. התקשרו אלי מקופת חולים כללית ממוקד נפגעי תאונות עבודה והסבירו לי שאני צריך למלא טופס נוסף כדי שיכירו בי שנפגע תאונת עבודה ואם חלילה יהיה משהו בהמשך- שיהיה לי כיסוי. מילאתי את כל הטפסים וגיליתי שחסר לי אישור מהמשטרה (שכניראה מסרתי לביטוח ולא השארתי לעצמי העתק, טעות שלי). התקשרתי לאגף התנועה ונאמר לי על ידם שאני יכול להגיע לכל תחנת משטרה ולקבל את האישור מחוק…
הודעה אחרונה מאת ofer890, -
תוכנית הגריטה
מאת alon- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 579 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4463671,00.html פתרון לבעיה: כיום כל שנה עולות לכביש 200,000 מכוניות חדשות. גריטת רכב אחד עולה 3000 ש"ח וכל שנה יש דרישה לגריטה של 20,000 מכוניות (10,000 זו הכמות של מי שהצליח להכנס לתוכנית לפני שנגמר הכסף). שימו מס גריטה של 300 שקל על כל רכב חדש שעולה לכביש (כשקונים רכב ב 120,000 שקל ה 300 זה כלום) ובא לציון גואל. הגריטה טובה לכולם כולל למי שמשלם את המס כיוון שגריטה שומרת על מחירי הרכב מהתרסקות טוטאלית.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
לכל המתעניינים בנושא - ראו את רשימת הסיומות של מספרי הרישוי בישראל - פרק חדש שהוספתי לערך "לוחית רישוי" בויקיפדיה העברית, על סמך מחקר סטטיסטי שעשיתי על בסיס מדגם של 2,015 מכוניות משומשות מתוך אתרי מכוניות יד שניה יד2 ו- WinWin. כיוון שאני חדש כאן בפורום, אני לא יכול לפרסם קישורים עדיין. אז למתעניינים: פשוט גשו לערך הנ"ל בויקיפדיה... לשימושכם!
הודעה אחרונה מאת ek3003, -
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני שנה קניתי את הרכב הראשון שלי ונעזרתי המון בפורומים כאן. אומנם אני לא מגיב פה הרבה אבל החלטתי להחזיר טובה ולפרסם פה את התרשמותי מהרכב לטובת משתמשים עתידיים. הרכב: טויוטה קורולה GLI 1600 אוטומטית שנת 99. נסועה: היום 201K אחרי 9700 ק"מ השנה, 50:50 עירוני ובינעירוני באזור הררי (ירושלים). צריכת דלק: ממוצע של 10.24 ק"מ לליטר על פני 24 תדלוקים. ערכים יציבים יחסית גם עם שימוש נדיב במזגן בקיץ. טיפולים: אחרי ישור קו של 650 ש"ח לא היו שום תקלות מעבר לבלאי של מנורות פה ושם והחלפת צמיג. הטסט, הכל עם הכל, היה עוד 1400 ש"ח. ירידת ערך: מ-26.5K לפני שנה ל-22.3K היום על פי המחירון של יד2. הדעה הרווחת אומרת שלקורולה יש ביקוש יפה יחסית. התנהגות כללית: הרכב נוח יחסית גם בנ…
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אומנם באיחור קל, אך בהמשך לת'רד הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=364744 שכנראה פותחו הזדמן לצ'מפיון ביום נדיב, מצורפת השתלשלות עניינים דומה (בנזק) אך שונה (בטיפול), אשר ארעה לגבי פולו TSI שנמסרה לפני ראש השנה, שהינה הפולו השנייה במספר של ההורים שלי. הכל החל בכך שהמתנו לרכב הרבה מעבר למובטח כאשר מיום ליום גררו אותנו בתירוצים ושקרים. אך ורק לאחר שהגענו למנהל מכירות ארצי גילינו שהעיכוב נגרם מכך שלרדיו מילאנו נגמר מלאי מערכות המולטימדיה. ולא- לא הסכימו למסור את האוטו בלעדיה למרות שהוא שימש את אחותי שהייתה לאחר ניתוח ולא יכלה להתנייד ללא רכב אוטומטי. לו היו מוסרים זאת מראש ולא אומרים מדי יום כי הרכב יסופק "כמעט בטוח מחר" היינו שוכרים רכב אחר למשך ה…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -