רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,556 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 570 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_335.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פעם ראשונה בהיסטוריה שבתואר זוכה מכונית שאיננה יפנית. "ואתם זוכרים נכון - הגולף זכתה השנה גם בתואר מכונית השנה באירופה, ובתואר מכונית השנה העולמית, תארים שעיקרם כבוד ויוקרה" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4458784,00.html "אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר"
הודעה אחרונה מאת Apple, -
אז ככה, הכל התחיל בערך לפני שנה, בישוב בו אני גר, "בית אריה". מי שמכיר תדרך את הדרך לשם, זה ליד נחשונים. זה כביש די מפותל, ובימי שישי שבת זה נהיה מסלול, ואפשר למצוא אופנועים ומכוניות רבות כ"ס, שהאמת היא שאני מאד אוהב. לא פעם פשוט החנתי [תאוטו] את האוטו, בבטחה כמובן, וצפיתי, הבעיה בכביש הזה היא שבעצם כמעט כל יום יש קבוצות של רוכבי אופנים, לרוב ללא אוטו שומר מאחורי הרוכבים, וכל בוקר הכביש הזה סיוט, כי רובו קו לבן וקבוצות אופניים תמיד נוסעים על הכביש, וגם שאני צופר הם לא בדיוק נותנים לעבור. עזבו שבכביש המדובר גם אין שדה ריאה ראייה והרבה משאיות, פשוט כל בוקר בדרכי לצבא, אני מוצא את עצמי בולם ל-50, כי רוכבי אופנים החליטו שכביש שלהם. הם גם יכולים להפתיע אחרי סיבוב ואני בעצם לא …
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש מגיני בוץ מגומי/מפלסטיק לסובארו אימפרזה 2003 (נייו אייג) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
כמו בכותרת, קראתי הרבה על זה מאמרים באנגלית אבל לא הצלחתי להבין לגמרי. אם מישהו יביא לי מאמר או משהו עם תמונות שמסביר איך זה עובד או סרטון ביוטיוב (כבר חיפשתי) אשר מראה בלייב איך זה עובד ואיך משתמשים בזה אני אשמח.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
היי חבר'ה , מדובר ברכב של אחי, שנה וחצי הרכב עומד בחניה ללא תנועה. לפני כשנה הגיע חיוב מכביש 6 , מכיוון שהרכב לא נוסע הבנו שכנראה שיכפלו את המספר (ימח שמם וזכרם!!) מבירור עם כביש 6 מסתבר שהרכב הוא אומנם אותו רכב אבל בצבע אחר (בכוונה אני לא רושם פרטים) וכאמור הוגשה תלונה במשטרה וכמובן שהם לא עשו כלום ... היום הגיע לאחי דו"ח על מעבר צומת באור אדום ובצילום רואים בירור שמדובר ברכב עם צבע אחר, אחי אוכל סרטים קשים, הוא כתב היום מכתב למשטרה עם פרטי כל המקרה וצירוף התלונה הישנה , מחר הוא מתכוון ללכת למשרד הרישוי ולהוריד את הרכב מהכביש, אני מאמין שעם הטמטום הישראלי אם החלאה ימשיך לעשות עבירות תנועה/תאונה/כביש 6/ וכו זה ימשיך להגיע לאחי, מה לעזאזל עושים במצב הזה ?
הודעה אחרונה מאת RON23, -
אז ככה.. פולקסוואגן גולף 2.0, צבע אפור עכבר. הרכב חנה בחניון הרכבת בנתניה היום (25/11/2013) בין השעות 08:00 ל17:30 הרכב זהה לתמונות חוץ מהלוחיות רישוי שהוחלפו לאמריקאיות (קטנות), המספר כמובן זהה - 52-449-36 הוא יקר מאוד לליבי והושקע בשפע של אהבה וכסף. כל מי ששמע או ראה נא לשלוח לי הודעה פרטית, והישמרו לנפשותיכם כשאתם חונים באיזור
הודעה אחרונה מאת amir.aviani, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני עומד בפני קניית רכב וראיתי שיש מכוני בדיקה ניידים שמגיעים עד לבית. (מוביילטסט וכו'). למישהו יש ניסיון איתם? מכיר? ראה? גם הם נותנים אחריות כמו מכוני הבדיקה הקלאסיים ועולים פחות.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
בעקבות שרשור הקלאץ שנגמר טרם זמנו בגולף gti, שבו פותח השרשור טען בניגוד למצופה כי הוא נוסע באופן מתון ומתוך מחשבה תמידית, מקדמת דנא, שרצה אצלי ברקע (כמו במחשב ) לרכוש רכב ספורטיבי ו/או לפחות בעל ביצועים מכובדים, אני רוצה לשאול אותכם את השאלה הפשוטה: כיצד אתם נוהגים ברכב שלכם? או במילים אחרות האם הנהיגה שלכם ספורטיבית? נמקו ופרטו הכיצד אפשר בכלל לנהוג ספורטיבי בארצנו הקטנטונת והעמוסה? את אופי הנהיגה שלי כרגע הייתי מגדיר ספורטיבי לייט מאד אין לי גם את הרכב המתאים ואין לי גם את הכבישים המתאימים וגם משיקולים של שמירת הרכב (ברכבים קודמים הנהיגה שלי הייתה ספורטיבית ביחס הפוך לגילי, כלומר ״תקופת הזוהר״ שלי היתה בשנים לאחר קבלת הרישיון, שאז הנהיגה שלי הייתה ספורטיבי…
הודעה אחרונה מאת MORAN GOT, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ברשותי מאזדה 2 שנת 2011. לאחר בדיקה אקראית של המנוע, ראיתי שמן גיר (אדום) על המנוע. ניגשתי למוסך מורשה שיבדקו. בפעם הראשונה הם ניקו -ולדעתם זה היה שאריות או שנשפך. אמרו לי אם זה יחזור תבוא שוב ונבדוק. ואכן הבעיה חזרה על עצמה -יש שמן גיר על המנוע באיזור של המדיד פחות או יותר. ניגשתי אמרתי הראתי...בדקו יסודי ניקו שוב, לטענתם לא היה חסר שמן, וגם עשו נסיעת מבחן ולאחר מכן בדקו אם יש נזילה, ולא מצאו כלום!!! מה אני אמור לעשות במצב הזה?? לא מתאים לי שברכב חדש יש נזילת שמן גיר מאיפה שהוא , ולא מוצאים לזה פיתרון. מה אתם ממליצים לעשות חגי נ.ב הרכב גמע עד היום 27K
הודעה אחרונה מאת IME, -
- 3 תגובות
- 842 צפיות
שלום אני בודק עבור קרוב משפחה. הוא צריך להשכיר רכב מסחרי גדול בארה"ב, לתקופה של 3 שבועות. הרכב צריך להעביר מטען (תצוגה) בגודל של 240*140*190 ס"מ, משקל זניח. ונסיעה לא קצרה. חשוב רכב סגור ולא טנדר פתוח. אין צורך ביותר משני מושבים. חשוב שהיה מתאים לרישיון ב' עד 4 טון. הוא חשב על משהו כמו מרצדס ספרינטר\שברולט סבנה\פורד אקונוליין. עכשיו השאלה, איך\איפה משכירים דבר כזה? המון תודה
הודעה אחרונה מאת פלג_, -
לו היה באפשרותכם לקנות רנו פלאונס של "בטר פלייס" כרכב פרטי אישי,הטענה בבית על חשבונכם בעמדה שיתקינו לכם והחשמל במחיר רגיל של חברת חשמל. רכב חדש לחלוטין ואחריות יבואן של 3 שנים. הרכב עושה 120 ק"מ בין הטענות. הרכב רשום על שמך והבטריה גם שלך. איזה מחיר לדעתכם זה שווה . לא שואל סתם.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
- 4 תגובות
- 819 צפיות
הגיע הזמן להחליף 4 צמיגים בפולו שלי. המידה 185/55 14היא קראתי המוני פוסטים בפורום שהמליצו על קלבר טויו ופאלקן כצמיגי ביניים שנשמעים מתאימים ביותר לאופי הנהיגה שלי. התחלתי בלפנות למקומות בטיירס פור יו, עברתי לכל מני מקומות בירושלים ואפילו הגעתי)כמעט( לאנטון בתל אביב. מה ביקשתי? את הדגמים hp2 , cf1 , ze912 בהתאמה ומ2013. כולם ניסו להזמין מהיבואן, ניסו להתקשר לשותפים וקשקושים אחרים. הזמנתי מאנטון את הפלקן אחרי שהבטיח שהם מ2013 וכשהתקשרתי לוודא אם הם הגיעו קיבלתי תשובה שהחזירו אותם כי הם מ2010. מה אני מפספס? צמיגים שנעלמו מהעולם? למה אין לאף אחד צמיגי ביניים נורמאליים? ברוב המקרים אפילו לא דובר על מחיר. מה, אתם, הייתם עושים ?
הודעה אחרונה מאת JUVEnivTUS, -
הוצגה ממשיכת דרכן של ה-430 סקודריה וה-360 צ'אלנג' סטרדלה. http://www.topgear.com/uk/photos/Welcome-to-the-Ferrari-458-Speciale-2013-08-20
הודעה אחרונה מאת Bralo, -
מוסף הארץ 22.11.2013 האם הסיטואציה והתחושות מוכרות לכם? מרגישים שיש קצת סטיגמות, או שזה פשוט נכון... Scan0069.pdf
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
אז מרצדס בנו טנק. 1 2
מאת Dittohead-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
נתקלתי בסרטון על ה... דבר הזה היום. מטורף. sAmz-Evlmxk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 947 צפיות
אני רוצה להזמין לרכב שלי חלקי חילוף מהאתר AliExpress עכשיו הגעתי לסכום של 270$ ורציתי לדעת איך הולך כל העניין הזה של המס מע"מ מכס וכל השאר על חלקי חילוף אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת Yaron.s, -
תופעת הסינוור 1 2
מאת Dani.E- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
את רוב הנסיעות שלי אני עושה בלילה, עובד לרוב בלילה וכמובן מבלה בלילה. אני גר בצפון וישנם כבישים בינ-עירוניים שאינם מוארים כלל ושם נוצרת התופעה המעצבנת ביותר. בנוסף לכך האיזור עצמו, איך לומר בשפה פוליטית תקינה, מלא בנהגים עם תרבות נהיגה ירודה(תבינו לבד). מבחינת האכיפה,היא כמעט ולא קיימת בנושא. מכיוון שהגיעה העונה המחייבת הדלקת אורות, התופעה מורגשת משעות הצהרים והערב. כאשר אני נתקל ברכב מסנוור, אני לא יכול שלא לתת מבט ברכב שחולף על פני, או הרכב העוקף. מנקודת המבט שלי ,אוכלוסיית המסנוורים נראת כך: -רכבים "משוברים" שצוידו באיך לא,קסנון (8K ומעלה בדר"כ),שמעולם לא שמעו על כיוון תאורה(בשביל מה?). -נשים שלא מודעות לידית/מתג אורות המעבר/הדרך או נשים שנוהגות עם א…
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים, הזמנתי את המוביוס והיא אמורה להגיע אליי בקרוב. אצלי ברכב המצת מספק מתח כל הזמן גם כשהאוטו כבוי. לכן חשבתי על פתרון, לרכוש מפצל לשני שקעים אחד לסמארטפון, השני למצלמה ושיהיה על המפצל כפתור ON/OFF כך שלא אצטרך בכלל להתעסק עם להוציא ולהכניס את המטענים אלא רק ללחוץ על כפתור. אני יודע שזה הרע במיעוטו, הייתי מעדיף פשוט ללכת לחשמלאי שיסדר לי שהמצת יכבה ביחד עם האוטו, אבל לא בא לי עכשיו להתחיל להתעסק עם זה ושיהרסו לי משהו על הדרך.
הודעה אחרונה מאת vigi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם מישהו אי פעם נכנס לפנצ'ריה ואשכרה תיקנו לו את הפנצ'ר. יותר מידי פעמים שמעתי (ואף חוויתי על בשרי לאחרונה) מצבים שבפנצ'ריות תמיד מוצאים תירוצים למה לא להחליף גלגל - "המסמר תקוע בדופן, לא ניתן לתקן, אבל במקרה יש לי פה גלגל ב300 שח, נעשה לך 250 מזומן". עושה רושם שלא משתלם להם להתעסק עם תיקון שלוקח זמן עבור 50 שח, ומעדיפים לדחוף (יש שיומרו מסמר בגלגל ועל הדרך גם) גלגל חדש.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 23.5 אלף צפיות
גיליתי בעזרת חברי הפורום כי ניתן לאתר מידע ספציפי על רכבי פורד לפי מס' שילדה (תאריך יציאה מהמפעל, מפרט מדוייק). האם קיים גם לגבי רכבים מחברות אחרות?
הודעה אחרונה מאת יניב ח., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי רכב מאזדה 3 מ2005 דגם אקטיב. החלטתי שאני רוצה להרכיב לו ג'אנטים מגנזיום במידה המקורית של הרכב, האם יש למישהו המלצות על מקום שבו אפשר לעשות החלפה של הג'אנטים במחיר הכי זול? תודה לעוזרים, רז
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
או שהם בלעדיים ואין להם תחרות? האם זה שווה בכלל ? התנסויות
הודעה אחרונה מאת AVIDAR, -
- 8 תגובות
- 898 צפיות
האם קראתי נכון? אנחנו חיים בדמוקרטיה מתוקנת? http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3617786,00.html
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 4 תגובות
- 890 צפיות
אני לא רוצה לעשות פרסומת אבל כן לנסות להבין איך יכול להיות דבר כזה - מאזדה 3 2009 שהמחירון שלה סביב ה 60 אלף נמכרת ב החל מ35 אלף? פורד פוקוס החל מ 40 אלף כמו כן גם לאנסר במחיר כזה. אני חייב לציין שמדובר על חברת ליסינג גדולה ומוכרת. שווי הקופון 1000 ש״ח. הרי ברור שמדובר אם כבר אז על רכב שעבר תאונת שילדה, אך כמובן שזה לא צויין בשומקום. העיקר לשטוף לאנשים את העיניים ולבלבל להם במוח וגם לאכזב אותם אחרי שיבינו שמדובר ככל הנראה על רכב ששווה את המחיר ולא שווה אפילו אץ הסיכון לעסקה שלו. מה שכן זה טוב לסוחרים שיכולים לעשות אחלה קופה.
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לכל צופי הסדרה, יצא DVD חדש מבית TOP GEAR The Perfect Road Trip http://www.youtube.com/watch?v=Qy7pOMM5yX0 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00EZ5VFBE/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1634&creative=19450&creativeASIN=B00EZ5VFBE&linkCode=as2&tag=finalgcom-21 צפייה מהנה!
הודעה אחרונה מאת [פנדוב, -
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
שלום, נוסעת באפריל לאירופה, אנחנו 2 ברכב, נשכור רכב לכמעט 4 שבועות, את הרכב ניקח בבודפשט שם אנחנו נוחתים יומיים קודם ומשם נצא לטיול בקרואטיה, צפון איטליה, סלובניה ואוסטריה, ונחזיר את הרכב חזרה לבודפשט, אחרי זה אנחנו ממשיכים עוד שבוע וחצי ללא רכב. אנחנו מתכננים נסיעות של כ4-5 שעות ביום- חצי בבוקר וחצי בערב, בערך 300 שאלתי היא איזה רכב לקחת ביחס לזמן ולקילומטראז, לציוד שנצטרך לקחת איתנו שתי מזוודות גדולות שיצטרכו להיכנס לבגאז'(אין משהו מיוחד אבל מזג האוויר יהיה יחסית חורפי ואנחנו נוסעים לחודש וחצי) ולעובדה שחלק מהנסיעות יהיו באיזור הררי (מעברים בין מדינה למדינה- האלפים היוליאניים וכאלה) ואנחנו צריכים רכב בטוח ושידע לסחוב כמובן שאנחנו בתקציב מוגבל אז צריך להתחשב ג…
הודעה אחרונה מאת mysterio57, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, הרכב שלי עבר תאונה שלאחריו נקבע טוטאל לוס ע"י חברת הביטוח והשמאי. כעת חברת הביטוח מעוניינת לקזז 10% מהמחירון היות וע"פ בדיקתה לפני 15 שנה הרכב עבר תאונה קשה- הוכרז אובדן להלכה, והועלה לכביש (לאחר שחברת הביטוח דאז רכשה אותו,תיקנה והעלתה לכביש) אשמח לדעת האם מישהו מכיר תופעה זו? האם זה מוכר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת felixr, -
-
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, למכר שלי יש מאזדה 3 2008 עם הרדיו המקורי והוא לא מצליח לקבע תחנה ספציפית ברדיו. הוא מנסה לכוון כדי להשתמש במשדר fm אבל כל פעם שהוא מנסה לכוון לתדר ספציפי זה נותן לו רק אופציה של סריקת תחנות והסריקה נעצרת כשנמצא תדר שכבר בשימוש. האם ניתן לכוון תדר ספציפי לא פעיל (לדוגמה 101.5MHZ)? אין לו את ספר הרכב ובחיפוש לא מצאתי תשובות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 874 צפיות
שלום, בשבוע הבא יהיה לרכב שלי שנה על הכביש. קניתי אותו מחברת ליסינג עם 0 ק"מ. הרכב היה רשום ברישיון כיד 1:ליסיניג מימוני.אני יד 2 פרטית. ברישיון רכב לא רשום פטור מטסט, אך המדבקה על החלון עד נובמבר 2014. האם אני צריך לעשות טסט בנוסף לתשלום האגרה? או שרק לשלם את האגרה?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 366 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amosbmw
- yahaga
- R'n'B
- Haim_gds
- שי
- epiphone
- פשטות
- `Infinity
- gpm11
- Shaike.Zam
- ברווז
- Lexicon