רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,558 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 506 צפיות
שלום. מישהו מכיר פירוקיה או ברזל שקונה רכבים באילת?
הודעה אחרונה מאת Knife18, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
מדובר בעדשות שמרכיבים בלילה ואז מסירים בבוקר, ורואים 6:6 כל היום. מה אמור מי שמשתמש בכאלו לומר לשוטר בבדיקת רשיונות שגרתית? הרי ברשיון הנהיגה מופיעה הגבלה של "חייב משקפיים או עדשות מגע" והוא נוהג בלי...
הודעה אחרונה מאת youval11, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מלבד תוספת הגודל, לראשונה כל המנועים מצויידים במגדש, החל מ1.5 דיזל, 1.5 בנזין (3 צילינדרים) ו2 ליטר בדגם הs תהנו 5wQxzAEol4w דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, לאבי יש סקודה סופרב 2010, עכשיו לאחר 3 שנים הגיע הזמן להחליף אותה. אבא שלי ניגש אולם תצוגה ע"מ להזמין רכב שהוא רוצה (כרגע לא נכנס לפרטים) וביקש הצעה לטרייד אין על רכבו. הנציג הנחמד "בדק" במחירון ואמר לו כי רכבו שווה במחירון 112K, הוא מוכן לתת 108K כמובן לפני בדיקה והמחיר הסופי יקבע לאחר הבדיקה. יש לציין שביקשו ממנו שהאוטו יגיע עם טסט לשנה. עד לפה הכל נשמע הגיוני מסכים שהטרייד אין ירוויח. לאחר יום כאשר אבא שלי התכוון ללכת לבדוק את האוטו שלו במכון, בדקנו אנו את מחיר המחירון שלו והוא עומד על 123K, לתומנו חשבנו אולי הנציג הנחמד "שכח" לחשבן את מועד עליה לכביש שזה 12.10 כלומר סוף 2010. אבא שלי דיבר צלצל אליו והוא אומר שאין כזה דבר, הם מחשבנים לפי חודש ינואר! אין לי…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 757 צפיות
http://www.powerflex.co.uk זוהי חברה בריטית שממה שאני שמעתי מneo brothers חברה שמייצרת באיכות גבוהה.. האומנם? מישהו פעם קנה חלקים מתוצרת החברה? התנסה עם חלקים שלהם? כל הערה עליהם תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת chesh, -
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
ערב טוב חברי לתחום, בשבועים האחרונים אני שריקות מוזרות, במעבר מראשון לשני ושלישי ושאני משלב לרוורס אחרי שתי שניות של נסיעה מורגשת נקישה, אני לא מצליח להבין ולאתר בעיה יש הצעות מי שעוד לא יודע הרכב שלי רנו מגאן dci 1.5 07 ידני.
הודעה אחרונה מאת bari850, -
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רציתי לדעת האם מי מבעלי יונדאי I35 שמותקנת אצלם מערכת מולטימדיה מקורית של החברה יש לו בעיות חמורות של קליטה ברדיו????
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
קצת רקע: גולף gti mk6, מנוע 2.0tsi סטנדרטית עם 20k במהלך 11 חודשים שהרכב על הכביש (עלה בדצמבר 2012). בערך לאחר 12 אלף ק"מ התחלתי להרגיש בלילות שהקלאץ טיפה מחליק אך לא בצורה דרסטית. נכנסתי למוסך ואמרתי ליועץ שירות שהתחלתי להרגיש משהו שונה בקלאץ, אמר לי לחזור במידה והתופעה תתחזק. עכשיו שהטמפ' החלו לצנוח ההחלקה מאוד מורגשת, לאחר שיטות באינטרנט ראיתי שזו תופעה מוכרת בכל העולם, החל מרכבים שהם סטייג' 2 אך גם במצב סטוק. ניגשתי למוסך מורשה על מנת לבצע נסיעת מבחן, היועץ הסכים איתי ואמר שיבדוק מה ניתן לעשות, לאחר מספר שעות התקשר אלי להודיע שהחברה אינה נותת אחריות על חלק עם בלאי טבעי (ברקסים/קלאץ' וכ'ו) ואין לו כיצד לעזור לי. שאלתי לתומי האם נראה הגיוני שאחרי 20 אלף ק"…
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
2.6 מליון רכבים נקראים למוסכים. מתוכם 800,000 בעלי טיגואן מהשנים 08-11, עקב בעיה חשמלית שיכולה להוביל לכשל בנורות. לגבי החלפת השמנים בגיר dsg שבעה הילוכים: Within the framework of further quality monitoring in China and Southeast Asia, it has been" discovered that, with vehicles with a 7-speed dual-clutch gearbox (DQ200), electric malfunctions could occur in the gearbox power supply if synthetic gearbox oil is used. This applies in particular if the vehicle is subject to a hot and humid climate, coupled with a high proportion of stop & go driving." צוטט מאתר פולקס. https://www.volkswagen-media-services.com/en/detailpage/-/detail/Volkswagen…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
הבדלי צריכת דלק מאזדה לקצ׳ורי vs פרימיום 1 2 3
מאת Guest car4fun-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
אני לפני רכישה ורציתי לדעת כמה משמעותית צריכת הדלק מדגם הפרימיום 2.5 ל׳ לעומת דגם הלקצ׳ורי בעל מנוע 2.0. כיוון שאני מתכוון לנסוע על בסיס יומי כ 15קמ ליום (גן של הילד) אני מתלבט ומפחד מצריכת דלק מוגזמת. אשמח לעזרה!
-
-
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, בשל נסיבות משמחות נוצרה לי הזדמנות לשבוע חופשת סולו (בלי האשה והילדים) וחשבתי לעשות משהו מעניין כמו לחוות נהיגה ברינג. אשמח לקבל ייעוץ כללי ובדגש על השאלות הבאות: 1. האם יש טעם לנסוע לשם בחודש נובמבר? אני מניח שמזג האויר לא אידיאלי והמסלול רטוב. 2. האם חובה לקחת מדריך או שאפשר פשוט לשכור רכב ולשלם כניסה? אשמח לקבל המלצות על מדריכים. 3. האם הרינג פתוח לציבור בכל ימות השבוע? ראיתי מידע סותר באתר של הרינג ובאתר של RENT4RING תודה
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4 אלף צפיות
אתמול נפגשנו כ- 25 מכוניות ספורט (טוב, רובם המוחלט) לטיול נהיגה מאתגר בכבישי הצפון הרחוק מטעם מועדון VAG's (אוטו ספורט). חייב לציין את האנשים הממושמעים עם אפס השתוללויות, המכוניות היפות, הארגון המופתי, ואת ניידות המשטרה שהתעלמו באלגנטיות למרות שראו שיירת ענק בשוליים - אולי קיבלו קצת שכל שסה"כ מדובר בשומרי חוק שרוצים לנהוג ולא להשתולל. אתחיל בשני סרטונים מתוך מצלמת הרכב ואמשיך עם התמונות (אפשר לבחור למטה ב- HD): http://www.youtube.com/watch?v=iBQHwrJg_cc דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=7j4BhJ9O2lM דרך יוטיוב …
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני חודש וקצת עברתי טסט לרכב (קליאו00). ב15 לחודש עצר אותי שוטר על טוסטוס (בוחן תנועה) בחיפה. הוא היה ללא שום מכשור. הוא קבע תוך שניה ששני הצמיגים הקדמיים פסולים. (עברתי טסט לפני חודש, כן?). צמיגים בני כשנתיים במצב טוב יחסית. ו"שיש חופש מערכת הגוי זרוע שמאל". ונתן לי כמה ימים לתיקונים. זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת Life_SyStem, -
כמו תמיד גם הפעם אני מביא לכם תמונות ראשונות של הגולף GTI כבר בארץ, כל הפרטים יפורסמו רק שבוע הבא במועד השקתה בינתיים ניתן לתמונות לדבר.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 708 צפיות
היי אני מחפש רכב ספציפי כבר המון זמן מהאזור שלי אך לא מוצא, כל יום אני פותח יד 2 מחפש הונדה סיויק לבנה עם גג מאזור הצפון ואין, מאזור השרון גם אין, כבר חרגתי לאזור תל אביב, גם אין. מצאתי רק בירושלים את מה שאני מחפש ואני מוכן לנסוע עד לשם בשביל הרכב, למרות שאף פעם לא נסעתי לבד עד תל אביב ברכב פרטי שלי אבל היום עם GPS לא אמורים להסתבך כל כך, אני מוכן לנסוע ברכבת עד לשם ואם אקנה את האוטו אחזור איתו לצפון. עכשיו אני כמובן חייב לבדוק את הרכב לפני הרכישה ולא בא לי שבעל הרכב יקח אותי לבדיקה איפה שנוח לו כי תמיד יש קומבינות בעניינים האלה. אז בבקשה אם מישהו מכיר מקום בדיקה אמין וטוב באזור ירושליים, עדיפות גדולה כמה שיותר קרוב למיקום תחנת הרכבת, כי שם אני יר…
הודעה אחרונה מאת Ariel242, -
- 32 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
חקרתי כל ג'יפ, רכב, משאית, טרקטור, אוטובוס, מעבורת חלל - וה-X5 עדיין מחזיקה בתואר. http://www.hdwpapers.com/walls/bmw_x5_back_wallpaper-normal.jpg http://paswall.com/image/2013/15/bmw-x5-wallpaper-3823-hd.jpg
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה.. לא מצאתי אזכור מפורש לנושא טסטים אגרות וכו' אז אני משער שהנושא שלי שייך לכאן - אם טעיתי אני מקווה שזה יתקבל בהבנה, תודה אוקיי אז ככה קניתי רכב לפני כחודשיים רנו קליאו 98 - אמא שלי בעלת יותר מ60 אחוזי נכות שמעתי לפני כמה ימים שנכה משלם על הטסט 24 ש''ח... יש לי טסט עוד שבוע.. ואין לי עדיין תו נכה.. נניח ואני מוציא תו נכה אני יכול לקבל זיכוי?? זה אפשרי?? ואיך בדיוק מוצאים תו נכה?? למי לפנותת?? הנושא חשוב מאוד מכיוון ש1000 על הכף פה תודה רבה, ואחלה פורום ממה שראיתי..
הודעה אחרונה מאת sefi950, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
בהמשך לשרשורים הבאים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477921 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=474475 אני חושב שכדאי לערוך סקר אמינות גם לגבי מותחן שרשרת התזמון במנועי ה- tsi. סוג הרכב: שנה: נפח מנוע: הספק (רלבנטי למנועי 1.4): במידה והיתה תקלה באיזה קילומטרז היא אירעה ומה היה גיל הרכב בעת התקלה: האם האחריות היתה בתוקף בעת התקלה: מי שילם את עלות התיקון, בעל הרכב או צ׳מפיון: מה התיקון שבוצע: מה הקילומטרז של הרכב היום: האם היו עוד תקלות במותחן שרשרת התזמון מאז: במידה ולא הייתה תקלה כנ״ל כלל, האם בוצע תיקון יזום של מותחן שרשרת התזמון ומי יזם את התיקון ולמה (האם היו סימנים מוקדמים): האם הרכב טופל לפי הורא…
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
שאלה בקשר למערכת המולטימדיה שיונדאי נותנים עם הרכבים החדשים שלהם - האם יש AV IN?
מאת אני רוצה מכונית- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
במערכת המולטימדיה של יונדאי ( I30CW במקרה שלי) התווסף חיבור USB ולידו עוד חיבור שנראה כמו AUX , אבל ראיתי שאין במערכת המולטימדיה שלהם מקור של AUX. מצד שני, יש מקור של AV IN שלא ניתן להפעיל כי כנראה שלא מחובר אליו כלום. יכול להיות שהחיבור שנראה כמו AUX מיועד בעצם ל AV IN ? ראיתי בחוברת של מערכת המולטימדיה שכתוב שניתן לרכוש בנפרד כבל עבור ה AV IN. מישהו יודע משהו על זה? EBAY וכאלה? יכול להיות שזה כבל כזה? http://www.ebay.com/itm/AV-A-V-TV-Cable-Cord-Lead-For-Archos-Jukebox-Studio-Recorder-Multimedia-10-20-/150823747180?pt=US_MP3_Player_Cables_Adapters&hash=item231dcbbe6c בגלל שמערכת המולטימדיה הזו היא דיי גנרית ובלי שום שם של חברה עליה (גם לא בחוברת…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מהמגזין: נכון להיום - הקרוסאובר הכי זול בארץ. אבל עם תג מחיר בדמות ביצועים. מעניין איך יגיב הצרכן הישראלי..
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 3 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
מישהו יודע כמה מותר אם בכלל לחרוג בזמני טיפול - האם טיפול 1000 שנעשה ב1200 ק"מ מהווה עילה לביטול האחריות?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, אין לי מושג איך זה קרה, אבל חודש אחרי שקיבלתי את הרכב החדש, גיליתי לתדהמתי שיש בורג בצמיג הקדמי. כרגע הרכב נועל צמיגי קונטיננטל ECO3 משהו... אני מנסה בנרות לחפש מקום באזור יבנה- אשדוד-אשקלון שבו אוכל לרכוש את הצמיג במחיר הגיוני. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הציעו לי לאחרונה איזושהי משרת סטודנט, כאשר המשרה מצריכה שימוש ברכב הפרטי (מדובר במשרה של בקר שצריך להגיע לערים שונות באזור הדרום לשם ביצוע הבקרות). מדובר על כ-2 נסיעות (הלוך וחזור) בשבוע, כאשר המרחקים משתנים כתלות בעיר היעד (בין 10 ל-250 ק״מ לכיוון כתלות בעיר שאליה צריך להגיע). הממוצע לפי דעתי יעמוד על כ-1100 ק״מ בחודש (אולי פחות, אבל העדפתי לקחת ערך מקסימלי). התשלום המוצע על הוצאות הרכב הוא 1.3 ש״ח לקילומטר. הרכב שברשותי הוא סוויפט 1.25 ידנית, שנת 2013, כאשר בחישוב של צריכה ממוצעת של 1:15 (גם כאן עיגלתי קצת כלפי מטה) ומחיר דלק של 7.3 ש״ח לליטר יוצא כי התשלום לאחר קיזוז מחיר הדלק עומד על כ-80 אגורות לק״מ, כלומר כ-10600 ש״ח לשנה. הקילומטרז׳ השנתי שלי הוא כ-18 אלף…
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
רשיון B עד 4 טון
מאת mlur-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 20.7 אלף צפיות
שלום אני ברוב טיפשוטי עשיתי רשיון בגיל מאוחר אני עכשיו מוגבל לרכב עד 3.5 טון , ומה לעשות יש לי סיכוי לעבודה ששם דורשים רשיון עד 4 טון לצורך נהיגה בסוואנה וכדומה . מה אפשר לעשות בשביל לקבל רשיון עד 4 טון ?
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 695 צפיות
האם הנחה של 22% אחוזים שעושים ביטוח מקיף ללא כיסוי של גניבה משתלמת? (שאני משווה למחיר הטוב ביותר שקיבלתי לביטוח מקיף מלא כולל כיסוי של גניבה). במילים אחרות האם בשביל משהו כמו 550 שקלים כדאי לישון קצת פחות טוב בלילה מפחד של גניבה? או שצריכה להיות הנחה משמעותית ביותר שמוותרים על כיסוי של גניבה בביטוח מקיף. הסיבה שאני שוקל בכלל לוותר כל כיסוי של גניבה היא דרישות המיגון המופרכות של חברות הביטוח ומחירי הביטוח ההזויים שלהם באופן כללי. (בעיקר אם לרכב יש "אבא גרמני" משום מה, ולא חשוב איזה סוג רכב זה וכמה הוא שווה).
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 0 תגובות
- 605 צפיות
שלום האם מישהוא יודע האם יש הבדל בין תיבת הילוכים מסוג dsg7 בסקודה סופרב 2012 לבין dsg7 בדגם החדש? (לא מדבר על הטיפטרוניק) קראתי שהיא מהירה יותר וחסכונית יותר האם זה נכון ?
הודעה אחרונה מאת רינגו, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן אנשים, לרכב של אחי נגמר הטסט אוטוטו וקצת לחוץ כספית לעשות עכשיו טסט. מדובר ברכב פיג'ו 508 דגם 2012 שנקנתה שנה שעברה מהחברה. ידוע לי שאין צורך בטסט, רק לשלם את האגרה. רציתי לדעת במידה ואני (נהג חדש) ינהג ברכב ושוטר יעצור אותי, הוא יכול לשלול לי את הרישיון? יש ביטוח ואני יודע שהוא לא תקף ללא טסט אבל נאמר לי על תקופה של חצי שנה של חריגה אפשרית. אפשר קצת יותר מידע? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת felixr, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 937 צפיות
האם כלל אזרחי המדינה בעלי הרכבים הפרטיים יוכלו בעתיד הקרוב לתדלק בגז מחופי מדינת ישראל או שרק לתאגידים ומקורבים תהייה את הזכות לשלם בזול על התגליות בחופי ישראל ???
הודעה אחרונה מאת Shezif, -
שלומות, שבוע שעבר נערך יום מסלול בכוכב יאיר בהנחיית מדריכי הנהיגה דני גלטר ואייזיק דווידוביץ', בעוד שבועיים יש עוד אחד ואני מבין שזה עומד להפוך למשהו קבוע. אני שוקל להירשם לאחד המועדים הקרובים והייתי שמח לשמוע איך זה נראה מפי מישהו שהיה שם (היו כעשרים איש פעם אחרונה, מניח שחלקם חברי פורום). אם יש פה מישהו שבמקרה גם השתתף בימי מסלול דומים של פורום 8 או אוטוספורט, זה יכול להיות אחלה בסיס להשוואה. הקריטריונים שמעניינים אותי: סדר ומשמעת, מספר הקפות שכל אחד זכה לעשות, האווירה הכללית והרמה המקצועית של המדריכים למי שנהג בליווי. וכמובן השאלה העיקרית - האם לדעתכם זה היה שווה את הכסף? בתודה מראש. * גילוי נאות: אייזיק היה המורה שלי לנהיגה, אבל זה היה לפני שש …
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ז"א החל מ 2009 ועד היום עוד לא יצא לי להיתקל במאזדה 3 בצבע אדום. אפילו בזמנו רשמתי על כך הודעה כאן. יכול להיות הרכב נצבע עצמאית או שגם לכם כבר יצא להיתקל בגירסה האדומה? אפילו צילמתי, נראה לי זה היה ספיריט בגלל הגלגלי מגנזיום והסאן רוף
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
מי מחובר 74 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 321 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- NickName1
- SlowRide
- פאר האורה
- sperial
- gollu
- גרנד פריקס
- שובידובי
- itamarg
- TomerP
- daniel.asu
- Rongaflugen
- מתעניין94