Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה , אני כרגע קראתי כבר כמה פוסטים בפורום המכוניות הכי גדול ברוסיה , שם הנהגים כותבים שזה היה אפילו בחדשות של אחד הערוצים הרוסיים , אז כנראה הריקול הזה אמיתי .

השאלה היא , האם הוא מתייחס לכל המדינות בעולם עקב שוני האקלים או מדינות ספציפיות ?

כי אני לא ראיתי בכתבה משהו לגבי זה , אולי אני פשוט פיספסתי .

האם יש מישהו שכבר בדק זאת טלפונית עם צ'מפיון מוטורס ?

עדכון :

נהגים שם כבר יצרו קשר עם היבואנים הרשמיים והם אימתו את עניין הריקול

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז שאני יבין, הריקול הגדול הראשון שהחליף את המצמדים לא פתר את בעיית הגיר כי מאז המכטרוניק מתקלקל ועכשיו מנסים לתקן את הבעיה הזאת?

פורסם

איך שאני מכיר סיטרואן, אז בשנות ה-50-60 הם השתמשו במתלים ההידרופנאומטיים שלהם בשמן LHS סינטטי, ואז עברו ל-LHM מינרלי, מהסיבה ששמן סינטטי סופג לחות מהאוויר, מה שיוצר בועות בשמן וגורם לקורוזיה של חלקים מתכתיים. בשמן מינרלי אין את הבעיה הזאת.

כנראה שזאת הסיבה שVAG רוצים לעבור לשמן מינרלי בתיבות שלהם.

LHS versus LHM

Citroën quickly realized that standard brake fluid was not ideally suited to high pressure hydraulics, and developed a special red coloured hydraulic fluid named LHS, which they used from 1954 to 1967. The chief problem with LHS was that it absorbed moisture and dust from the air which caused corrosion in the system. Most hydraulic brake systems are sealed from the outside air by a rubber diaphragm in the reservoir filler cap, but the Citroën system had to be vented to allow the fluid level in the reservoir to rise and fall, thus it was not hermetically sealed. Consequently, each time the suspension would rise, the fluid level in the reservoir dropped, drawing in fresh moisture-laden air. The large surface of the fluid in the reservoir readily absorbed moisture. Since the system recirculates fluid continually through the reservoir, all the fluid was repeatedly exposed to the air and its moisture content.

To overcome these shortcomings of LHS, Citroën developed a new green fluid, LHM (Liquide Hydraulique Minéral). LHM is a mineral oil, quite close to automatic transmission fluid. Mineral oil is not hygroscopic (i.e., it will not absorb water from the air), unlike standard brake fluid, so therefore gas bubbles do not form in the system, as would be the case with standard brake fluid, creating a 'spongy' brake feel. Use of mineral oil has thus spread beyond Citroën, Rolls-Royce, Peugeot, and Mercedes-Benz, to include Jaguar, Audi, and BMW.

LHM, being a mineral oil, absorbs only an infinitesimal proportion of moisture, plus it contains corrosion inhibitors. The dust inhalation problem continued, so a filter assembly was fitted into the hydraulic reservoir. Cleaning the filters and changing the fluid at the recommended intervals removes most dust and wear particles from the system, ensuring the longevity of the system. Failure to keep the oil clean is the main cause of problems. It is also imperative to always use the correct fluid for the system; the two types of fluids and their associated system components are not interchangeable. If the wrong type of fluid is used, the system must be drained and rinsed with Hydraflush, before draining again and filling with the correct fluid. These procedures are clearly described in DIY manuals obtainable from automotive retailers.

The latest Citroën cars with Hydractive 3 suspension have a new orange coloured LDS hydraulic fluid. This lasts longer and requires less frequent attention.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אז שאני יבין, הריקול הגדול הראשון שהחליף את המצמדים לא פתר את בעיית הגיר כי מאז המכטרוניק מתקלקל ועכשיו מנסים לתקן את הבעיה הזאת?

יכול להיות .

תשמע , קונצרן VAG מנסה להיות בראש מבחינת טכנולוגיות חדשות , לזה יש מחיר , והמחיר הוא כנראה באמינות , מה לעשות , אבל הם לא נחים מה שבטוח , הם כל הזמן מנסים לייעל , לשפר , לתקן טעויות וללמוד .

כנראה זה מה שהולך , אז ניסו החלפת מצמדים , ראו שכנראה הבעיות ממשיכות , למדו , חקרו ואולי כרגע עלו על פתרון חדש לבעיות שהיו וקוראים לריקול .

נקווה שהפעם אולי הם מצאו את הפתרון ה''אמיתי'' שיעזור לכל בעלי VAG .

אם למישהו יש מידע מסויים לגבי הריקול שפורסם , נא לשתף , זה יכול לעזור לכל בעלי ה-VAG .

תודה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

ממזר שמן,

א. יש לך סימוכין לכך?

ב. במידה וזה נכון, אתה מדבר על טכנולוגיית שמנים מלפני 6 עשורים, איכות שמני הבסיס והסוגים שיש בשוק עברו כמה וכמה מהפכים, שלא לדבר שתיבת ה DSG תוכננה ויוצרה רק בשנים האחרונות ולא מודבר כאן על איזה מעבר לשימוש בשמן שהתגלה כלא נכון.

איתמר

עריכה: ראיתי שערכת, קבל ביטול לסעיף א' (למרות שעדיין הייתי שמח לדעת מי כתב או מאיפה ציטטת את זה)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ממזר שמן,

א. יש לך סימוכין לכך?

לא שכל אחד לא יכול לכתוב בויקיפדיה מה שבא לו, אבל עדיין:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hydropneumatic_suspension

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מממ, מתחיל להיות כאן מעניין.

מרפרוף מהיר, רק כדי לבדוק בסיס להשערה, נראה שאכן שמן סינטטי מבסיס אסטרי (Ester, שנחשב לשמן בסיס סינטטי משובח) הוא אכן בעל תכונת היגרוסקופיות (יכולת לקלוט לחות / מים) גבוהה משמן מנירלי. זה בהחלט מהווה בסיס לבדיקה מעמיקה יותר.

האם תיבת ה DSG אטומה לחלוטין לאוויר חיצוני או שמא יש לה נשמים כאלה ואחרים?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יכול להיות .

תשמע , קונצרן VAG מנסה להיות בראש מבחינת טכנולוגיות חדשות , לזה יש מחיר , והמחיר הוא כנראה באמינות , מה לעשות , אבל הם לא נחים מה שבטוח , הם כל הזמן מנסים לייעל , לשפר , לתקן טעויות וללמוד .

אבל ה-DSG7 כבר לא היה פריצת דרך, הוא הופיעה במקביל לגל של תיבות דומות - עם צמד מצמדים יבשים. וגם עברו מאז הצגתו יותר מ-5 שנים.

וחשוב יותר לציין זה שה-DQ200 לא היה אמור להיות פריצת דרך טכנולוגית, אלא בעיקר להיות פשוט יותר ליצור וזול יותר מה-DQ250.

לגבי הריקול - כרגע הוכרז בעיקר בדר' מז' אסיה, אולי יגיע בעתיד למחוזותינו.

פורסם

חברים, אתם טוענים שVW מקריבים את האמינות בכדי להיות בראש הטכנולוגיה אבל זה לא נכון.

1.להרבה חברות יש כיום גירים רובוטיים כפולי מצמד שעובדים מצויין ללא בעיות כאלו ואחרות כמו פורד, רנו, אלפא רומיאו ועוד..

אז זה בעצם שם את VW גם ברמת ביניים מבחינה טכנולוגית, וגם ללא אמינות - בעצם לא כדאי לקנות היום VW ג'טה יותר מפורד פוקוס עם מנוע טורבו ותיבה כפולת מצמדים אשר יותר אמינה.

הם היו הראשונים שהוציאו תיבת הילוכי שכזאת זה כן, אבל המתחברים הנדסו את התיבות שלהם הרבה יותר טוב וVW או יותר נכון הלקוחות שלהם אוכלים ח** כבר הרבה זמן וזה לא נראה לי הולך להיפסק בזמן הקרוב.

אם מישהוא יודע איזה סוג שמן שמים בתיבות הרובוטיות של פורד ורנו אשמח לדעת.

פורסם

נושא של שמן סינטטי שסופח לחות רלוונטי גם למנועים וגירים פלנטריים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חשבתי על זה.

אם באמת ההמלצה למעבר לשמן מינרלי נובעת בשל עניין הלחות אני תוהה למה לא פשוט לצאת בקריאה לשינוי שגרת הטיפולים ולבצע החלפות שמן גיר לעיתים תכופות יותר? למה להתפשר על תכונותיו הטובות של השמן הסינטטי? מה ההמלצה כיום של VW לגבי החלפת שמן גיר בתיבות ה DSG?

בכלל, אלא אם הרובוטים ההידראוליים משתמשים באותו שמן גיר אני לא רואה סיבה שלחות תשפיע על אופן תפקוד התיבה, DSG היא תיבה "ידנית" אחרי הכל שלא מעבירה לחץ הידראולי, אלא אם כאמור השמן משותף גם למנגונים ההידראוליים של הרובוטים.

איתמר

פורסם

1.להרבה חברות יש כיום גירים רובוטיים כפולי מצמד שעובדים מצויין ללא בעיות כאלו ואחרות כמו פורד, רנו, אלפא רומיאו ועוד..

אז זה בעצם שם את VW גם ברמת ביניים מבחינה טכנולוגית, וגם ללא אמינות - בעצם לא כדאי לקנות היום VW ג'טה יותר מפורד פוקוס עם מנוע טורבו ותיבה כפולת מצמדים אשר יותר אמינה.

.

אני אישית נהגתי על הרובוטית של הפוקוס (סבירה) של הפלואנס (מגיבה קצת לאט) התיבה של פיאט (סלספיד?) גם נחמדה אך לדעתי וכמו שאני הרגשתי בנהיגה, אף אחת מהן לא מגיבה בצורה כ"כ חלקה ומאוד מהירה כמו הDSG, אני אישית מעדיף DSG כל השנה עם פעמיים בשנה במוסך בריקול ולא מגאן רובוטית כל השנה. היום טפו טפו נושק ל30 אלף ק"מ תוך חצי שנה עם DSG7 ונהנה מכל רגע

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

עדי - יש פוקוס 4ד בישראל מטורבתת עם גיר כפול מצמדים שלא שמתי לב אליה ( חוץ מst ידנית)?

לאחרים - מישהו ראה בעיה במפרט dsg7 החדש יותר? כי אני די מוקף ברכבים כאלה ולא ראיתי שום בעיה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני אישית נהגתי על הרובוטית של הפוקוס (סבירה) של הפלואנס (מגיבה קצת לאט) התיבה של פיאט (סלספיד?) גם נחמדה אך לדעתי וכמו שאני הרגשתי בנהיגה, אף אחת מהן לא מגיבה בצורה כ"כ חלקה ומאוד מהירה כמו הDSG, אני אישית מעדיף DSG כל השנה עם פעמיים בשנה במוסך בריקול ולא מגאן רובוטית כל השנה. היום טפו טפו נושק ל30 אלף ק"מ תוך חצי שנה עם DSG7 ונהנה מכל רגע

ברור שכאשר יש לך את המוצר אתה חייב לשכנע את עצמך שזה הכי טוב כי כבר קנית אותו, אבל פעמיים בשנה למוסך? תחשוב שניה כמה זה יעלה לך לאחר תקופת האחריות, ובכלל האם התיבה שלך תחזיק מעל 70 אלף ק"מ ? אתה יודע כמה עולה תיבת הילוכים חדשה?

עדי - יש פוקוס 4ד בישראל מטורבתת עם גיר כפול מצמדים שלא שמתי לב אליה ( חוץ מst ידנית)?

לאחרים - מישהו ראה בעיה במפרט dsg7 החדש יותר? כי אני די מוקף ברכבים כאלה ולא ראיתי שום בעיה...

עזוב את ישראל, אני מדבר באופן גלובאלי, אם הבעיות של התיבה היו רק בישראל מצבם של VW היה טוב

פורסם
ברור שכאשר יש לך את המוצר אתה חייב לשכנע את עצמך שזה הכי טוב כי כבר קנית אותו, אבל פעמיים בשנה למוסך? תחשוב שניה כמה זה יעלה לך לאחר תקופת האחריות, ובכלל האם התיבה שלך תחזיק מעל 70 אלף ק"מ ? אתה יודע כמה עולה תיבת הילוכים חדשה?

ב

1. גילוי נאות: הרכב בליסינג תפעולי.

2. אולי כמה מכם יכעסו אבל גם כשהרכב התפעולי נלקח ליותר מיום ונותנים רכב חלופי זה עדיין מאוד לא נעים. לא תמיד יש רכב מתאים לכל הבוסטרים, אין דלקן, חיישן כביש 6 וכו'. כמובן שאני לא משווה את זה לעצבים שמקבל בעל רכב פרטי או לאובדן שעות עבודה, הוצאות נלוות, טרטורים ויבואן חרייאן, אבל זה גם משהו.

3. אני לא מכיר הרבה אנשים שרוכשים מכונית חדשה ומחזיקים בה יותר מחמש שנים

4. גילוי נאות שני: אני יותר מכוון לציבור "בוחרי" הליסינג מאחר והוא הרוב שרוכש מכוניות חדשות. לציבור רוכשי המכוניות שיקולים שונים ומובנים.

5. גילוי נאות שלישי: אם הייתי עומד היום בהתלבטות רכישת רכב חדש או משומש בן שנתיים שלוש, הייתי עושה בדיקה רצינית לפני החלטה על תיבה רובוטית.

6. גילוי נאות רביעי: לאחרונה קיבלתי הצעת עבודה אחרת ושקלתי ברצינות לוותר על הליסינג התפעולי (לא משתלם בהצעה שלהם) לטובת פיאט בראבו טורבו רובוטית 2009. אבל זה רק אני.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...