Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה כל כך לא שווה התייחסות :roll:

מרק, אז מדבריך עולה שיש מערכת שימון למכטרוניק ומערכת שימון נפרדת לגיר? כלומר הנחיית היצרן הנ"ל הינה להחליף את שמן הגיר ולא את הנוזל ההידראולי של המכטרוניק? זה עוד יותר תמוה.

אכן כפי שהבנת יש 2 מערכות נפרדות אחת לשימון הגיר והשנייה מערכת הידראולית של המכנוטרוניק.

ההנחייה היא להחלפת שמן הגיר בלבד.

לדעתי נוזל הגיר משנה את תכונותיו עם הזמן, כנראה בין היתר בגלל ספיחת לחות הגורמים לשינוי תכונות קיצוני. מעבר למינרלי לכאורה מפחיתה את ספיגת הלחות אבל אני בטוח שזה בא על חשבון ההגנה על המכלולים, התנגדות לחיכוך וגזירה, זרימה איטית יותר וכו'.

אני תוהה מה פשר ה"אידיאולוגיה" הזו של VAG לגבי ההנחייה לא להחליף שמן גיר כל X ק"מ.

איתמר, מנסיוני עם רכבי קונצרן VAG בדרך כלל ההמלצה היא שאין צורך להחליף שמן גיר אבל עם השנים פתאום אתה מגלה הנחייה החדשה של הייצרן אשר סותרת את ההנחיה הראשונה ופתאום אתה מגלה שבמדינות מסויימות הייצרן ממליץ כן להחליף את שמן הגיר בתיבות אוטומטיות ולפעמים גם בתיבות ידניות למלא שמן גיר אחר בגלל בעיות שהתגלו.

האמת שגם לי כבר קשה להסיק מסקנות מרוב הנחיות חדשות של הייצרן שלפעמים זה נראה ככיסוי תחת בלבד.

איזה כייף לי :)

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חוץ מהטיגואן, מדובר במכוניות חדשות יחסית - אלו שיוצרו בסוף 2012-רבעון ראשון 2013. לא פתרון לבעיות בותיקות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
איתמר, מנסיוני עם רכבי קונצרן VAG בדרך כלל ההמלצה היא שאין צורך להחליף שמן גיר אבל עם השנים פתאום אתה מגלה הנחייה החדשה של הייצרן אשר סותרת את ההנחיה הראשונה ופתאום אתה מגלה שבמדינות מסויימות הייצרן ממליץ כן להחליף את שמן הגיר בתיבות אוטומטיות ולפעמים גם בתיבות ידניות למלא שמן גיר אחר בגלל בעיות שהתגלו.

האמת שגם לי כבר קשה להסיק מסקנות מרוב הנחיות חדשות של הייצרן שלפעמים זה נראה ככיסוי תחת בלבד.

העסק הזה מאוד מוזר, ממש.

מעניין אם ביום מין הימים נוכל להגיע למידע המדוייק מהיצרן באשר להוראה המוזרה הזו, על אחת כמה שמדובר בשמן גיר "רגיל" שלא אמור לבנות לחצים הידרואליים, או אז עלולה להיות השפעה הרסנית למים במערכת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
חוץ מהטיגואן, מדובר במכוניות חדשות יחסית - אלו שיוצרו בסוף 2012-רבעון ראשון 2013. לא פתרון לבעיות בותיקות.

זהו , זה מה שמוזר גם לי , הרי לפי מה שידוע לי , בדגמים שלפני סוף 2012 זה אותו הגיר עם אותו השמן , אז מה הולך פה בדיוק , אני ממש לא מצליח להבין , משהו פה מוזר .

ומה שעוד מוזר זה שבמדינות אחרות , לדוגמה ברוסיה , היבואנים כבר אמרו שאלו יהיו הדגמים שבין יוני 2008 עד ספטמבר 2011 שיעברו את ההחלפה של השמן .

אז למה אצלינו בארץ זה נוגע לתאריכים אחרים לגמרי של ייצור הדגמים , או שפשוט בכל מדינה היבואנים על דעת עצמם מחליטים מה לעשות .

ממש לא בא לי להגיד את זה , אבל נראה לי הבלאגן פשוט חוגג .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
זה ריקול בטיחותי ?

כל ריקול בין אם בטיחותי או לא מחייב אותך לבצע אותו.

וכמו את כולנו מעניין מה המצב יהיה בארץ עם היצרן.

קובי

:-)

פורסם

כמו שכתבו כאן לפני, לשמן מינרלי תכונות עדיפות בכל מה שקשור לספיחת לחות. שמנים סינטטיים רגישים מאוד ללחות והלחות הזו (במיוחד במדינה כמו שלנו ובמדינות המזרח בהן יש לחות גבוהה) לא רק שהורסת את תכונות השמן, אלא גם יוצרת מוליכות חשמלית מיותרת שכנראה במקרה של ה-DSG היא בעייתית. אז יחליפו שמן... ביג דיל!

We are the Human Race

פורסם
כמו שכתבו כאן לפני, לשמן מינרלי תכונות עדיפות בכל מה שקשור לספיחת לחות. שמנים סינטטיים רגישים מאוד ללחות והלחות הזו (במיוחד במדינה כמו שלנו ובמדינות המזרח בהן יש לחות גבוהה) לא רק שהורסת את תכונות השמן, אלא גם יוצרת מוליכות חשמלית מיותרת שכנראה במקרה של ה-DSG היא בעייתית. אז יחליפו שמן... ביג דיל!

מעניין שאצלך האשם הוא תמיד מזג האוויר הים תיכוני.

אז קצת נתונים שאולי יבלבלו אותך: (מדינה, עיר, אחוז לחות)

איטליה, פררה (בולוניה) - 82%

איטליה, מילאנו - 67%

אוסטריה, ווינה - 100%

ישראל, חיפה - 65%

אגב, מניסיון אישי לאחר שנת מגורים בצפון איטליה, מזג האוויר שם קיצוני הרבה יותר מאשר אצלנו. בקיץ חם יותר ובחורף קר הרבה יותר, ואחוזי הלחות בחורף ובקיץ בדר"כ נעו סביב 80-95%.

אז אמור לי בבקשה, במה אנחנו כל כך שונים באחוזי הלחות? אם כבר אז אצלנו יבש יותר רוב השנה.

ומה שכתבת לגבי מוליכות חשמלית מיותר של השמן עקב ספיחת מים, בכלל שטות גמורה.

ובכלל, למיטב הבנתי מדובר על שמן גיר ולא שמן הידראולי של המכטרוניק, אני טועה?

פורסם
מעניין שאצלך האשם הוא תמיד מזג האוויר הים תיכוני.

אז קצת נתונים שאולי יבלבלו אותך: (מדינה, עיר, אחוז לחות)

איטליה, פררה (בולוניה) - 82%

איטליה, מילאנו - 67%

אוסטריה, ווינה - 100%

ישראל, חיפה - 65%

אגב, מניסיון אישי לאחר שנת מגורים בצפון איטליה, מזג האוויר שם קיצוני הרבה יותר מאשר אצלנו. בקיץ חם יותר ובחורף קר הרבה יותר, ואחוזי הלחות בחורף ובקיץ בדר"כ נעו סביב 80-95%.

אז אמור לי בבקשה, במה אנחנו כל כך שונים באחוזי הלחות? אם כבר אז אצלנו יבש יותר רוב השנה.

ומה שכתבת לגבי מוליכות חשמלית מיותר של השמן עקב ספיחת מים, בכלל שטות גמורה.

ובכלל, למיטב הבנתי מדובר על שמן גיר ולא שמן הידראולי של המכטרוניק, אני טועה?

דני רופ ממש התגעגענו אליך! באיטליה יותר חם? באוסטריה 100 אחוזי לחות (האדים מתעבים לגשם, כן?) הצחקת אותי!

יותר לח באירופה? במקומות מסוימים. השילוב הבעייתי הוא בין לחות, חום, אבק וכל התנאי הנפלאים שיש לנו כאן. פערי הטמפרטורות בין היום ללילה גדולים מאוד בישראל (דבר שמשפיע על הבלאי) אבל לענייננו: לא מעניין אותי למה הגרמנים החליטו להחליף שמן או לא. ציינתי שעובדתית שמן סינטטי באשר הוא רגיש יותר לספיחת לחות (ככל שהשמן בצמיגות נמוכה יותר - כך הוא סופח יותר לחות). זו הסיבה שאת נוזל הבלמים ברכב שלך (שהוא סוג של שמן) אתה מחויב להחליף אחת לשנתיים על פי הוראות היצרן.

We are the Human Race

פורסם
משהו יודע האם הריקול הזה תופס לישראל?

בחודש הבא קריאת שירות בישראל- החלפת שמן גיר, מסינתטי למינרלי.

ראו קישור על הנ"ל באתר וואלה רכב:

http://cars.walla.co.il/?w=/4714/2695369

בכתבה מצויין כי גם בקריאת השירות הקודמת שהייתה נרחבת יותר, כבר הוחלף השמן מסינתטי למינרלי.

זה נראה לי עד עכשיו כמו ניסוי ותהייה, עדכון תוכנה, החלפת מצמדים, החלפת מכטרוניק, החלפת שמן, מתי זה יסתיים?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

דניאל, מזג האוויר בישראל הרבה יותר ידידותי למכוניות מאשר בחלקים גדולים מאירופה.

פערי הטמפרטורות בין היום ללילה גדולים מאוד בישראל (דבר שמשפיע על הבלאי)

נכון, במצפה רמון יכולים להיות פערי יום-לילה גדולים. אבל בחלקים היותר מיושבים של ישראל זה לא ממש ככה.

והבדלים בין מינוס 15 מעלות ביום אחד לפלוס 10 מס' ימים לאחר מכן לא משפיע על הבלאי (חורף מרכז אירופאי)?

ומה עם הבדלים של 50 מעלות ויותר בין טמפ' קיץ לטמפ' חורף?

קיץ במרכז-דרום איטליה, יוון וספרד יכול להיות חם ולח לא פחות מאשר בת"א.

בנוסף - נוזל הידראולי מכיל עוד אלמנטים מלבד שמן. חלק מהאלמנטים האלו הופכים אותו להיגרוסקופי. זה לא רק השמן עצמו, אלא גם אלמנטים נוספים כולל נוזל מונע חלודה ונוזלים מורידי חיכוך שיכולים להיות סופחי מים.

להלן דוגמא --

Dexron-II was introduced in 1972 with alternative friction modifiers such as Jojoba oil. However, it caused problems with corrosion-prone solder in GM's transmission fluid coolers;[2] accordingly, corrosion inhibitors were added to the product. The resultant fluid, released in 1975, was called Dexron-IID. However, the corrosion inhibitor made the new fluid hygroscopic, which while it was not a major problem in automatic transmissions, made Dexron IID unsuitable for other hydraulic systems in which it was commonly used.[2] A further reformulation to address excessive hygroscopicity was named Dexron-IIE.

זה לא רק סיפור של מינרלי/סינטטי. לפי דעתי יש משהו לא בסדר ב-DQ200 באופן בסיסי. כנראה שאי אפשר גם זול, גם מתקדם טכנולוגית וגם אמין ביחד. VAG לפי דעתי השיגו את שתי המטרות הראשונות ופספסו קצת את השלישית.

פורסם

מצ"ב ההסבר של VW סינגפור לכשל:

Sulphur in the gear oil and an inorganic heat stabiliser in the plastic parts (iodine) of the mechatronic unit can cause metallic surfaces to be attacked and to suffer from electrolytic corrosion, in connection with high air humidity and high outside temperatures. Conducting particles can then settle between the circuit paths of the control unit and could cause a short circuit

בתרגום חופשי:

הכשל מתרחש, כאשר גופרית בשמן הממסרה, יחד עם רכיבים בחלקי הפלסטיק של המכטרוניק.

ובשיתוף עם, לחות גבוהה באוויר וחום סביבתי, ,תוקפים משטחים מתכתיים.

וגורמים לקורוזיה וקצר, במעגלים החשמלים של המכאטרוניק.

פורסם

אם ההסבר שלהם נכון - אז כל מי שמחזיק תיבת DQ200 במזג אוויר לח וחם כבר סובל מרמה כזאת או אחרת של קורוזיה במערכת הבקרה. החלפת השמן עשויה להאט או אולי לעצור את התהליך - זה בהנחה שזאת אכן הסיבה.

ולגבי הטיעון שיש השפעה של לחות - למה מים מהסביבה חודרים בכמות משמעותית לתוך מערכת אלקטרונית כל-כך עדינה ועוד כזאת שהיצרן טען שזקוקה ל-0 תחזוקה? אם צריך שסתומי פריקה - אז מה הבעיה לעשות אותם חד-כיווניים? אם מים נכנסים, מה מונע מעוד ג'יפה להכנס?

אני חושב שההסבר הזה, במקום להרגיע, צריך להוות תמרור אזהרה לכל מי ששוקל רכישת מכונית עם גיר DQ200 שעומדת לצאת מאחריות (רגילה או מורחבת אם יש כזאת). לא שאין למכוניות מתחרות בעיות משלהן וכמובן שהגיר תענוג כשהוא תקין, אבל בשל עלות הרכישה הראשונית של רוב מכוניות VAG ועלות התיקונים/החלפה של המכטרוניקה אם היא חו"ח תתפגר, יש לשקול את העניין בכובד ראש.

פורסם

אי אפשר לעשות נשמים חד כוונים אבל אפשר לנתב אותם למקום גבוה יותר ברכב וזה כבר שינוי ברכב

מים גם חודרים לגיר דרך מחזירי השמן וכדי למנוע את זה צריכים מחזירי שמן מיוחדים וזה כבר עניין יקר מאוד לביצוע

החלפת שמן זה כנראה הפעולה הזולה ביותר שהיצרן יכול לנקות שתפתור את התקלה

• תוכן חדש...