רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן, בעקבות שיפור נהדר בצריכת הדלק החלטתי לשתף את הסיפור שלי עם הרכב הראשון שלי - יונדאי אקסנט 1996 5 דלתות ידנית מנוע 1495 ובכן, לפני שקניתי את הרכב היה חשוב לי שהרכב הראשון שלי יהיה במצב מכני טוב, ושצריכת הדלק תהיה חסכונית. מבדיקה שערכתי ראיתי שרכב כזה צורך לפי נתוני צרכן 1:11.5 , ולפי נתונים 'אמיתיים' 1:13.4 בפועל לאחר שקניתי את הרכב הוא היה נוסע בנסיעה משולבת 1:11-12 כשלעיתים גם הגיע ל1:10.5 מכיוון שזה היה הרכב הראשון שלי לא בוצע ישור קו מכני כמו שצריך בתקופה די ארוכה.. פילטרים מלוכלכים, הוחלף מצבר, רדיאטור, ועוד ועוד.. אחרי טיפול 10 אלף שבוצע לפני מספר חודשים הופתעתי לגלות שבנסיעה משולבת שרובה בעיר האוטו כבר צרך לי ליטר אחד של דלק לכל 13.8 קילומטרים, בנ…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. הזמנתי נורות לפנים הרכב וללוחית רישוי. כאשר אני מנסה להכניס אותם הם פשוט לא נכנסים. הנורה שרכשתי היא t10 w5w אני עושה משהו לא בסדר? אלה הנורות שרשום בספר רכב.
הודעה אחרונה מאת minkin, -
- 3 תגובות
- 819 צפיות
אני צריך שתעזרו לי לזהות את המנורה הזאות: שייכת למאזדה 3 שנת 2010 אני רוצה להזמין מנורה כזאות לד. על המנורה רשום: EAGLEYE 12V 5W E4 המנורה הזאות נמצא כאן ברכב. מסומן בעיגול אדום. המנורה עושה אור צהוב ואני מעוניין להחליף אותה במנורת לד לבנה.
הודעה אחרונה מאת cool3rmast3r, -
- 0 תגובות
- 515 צפיות
מישהו בדק או יודע?
הודעה אחרונה מאת 777rami777, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני התחלתי לעבוד בחברת הסעות לפני חודש יש לי רשיון למונית ולא נהגתי על הילוכים הרבה זמן. עכשיו אני קיבלתי מכונית פורד טרנזיט 2009 ביום שקיבלתי את המכונית היה ריח שרוף שאני לא הבנתי מאיפה הריח ולמחרת הייתי בנסיעה והקלאץ נפל ונתקעתי ואז החליפו לי מכונית לפורד טרנזיט 2005 וגם שם היו לי בעיות אתם יכולים להסביר לי מה הבעיה אם הבעיה במכונית ? ומה בדיוק קרה שם ?
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
- 1 תגובות
- 719 צפיות
לחמי יש רכב פאסאט 2006 מנוע 2000 גיר אוטומטי, הרכב אופן כללי שמור מאוד (ישר מצ'מפיון בשימוש של רופא) צ'מפיון אומרים שיש בעיה עם המוח של הגיר ורוצים המון כסף, מוסכניק אחר אומר שלא כדאי להחליף את המוח בלבד וכדאי להחליף את כל הגיר, מישהו התנסה בבעייה דומה, או מכיר מישהו שמתמחה בגירים של פולקסווגן... אשמח לכל מידע בדחיפות....
הודעה אחרונה מאת teyal, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
קונים סיוויק ידנית חדשה מהחברה . מחירון 126 אלף לכמה ראלי להוריד אותם ומה נהוג לקבל כצופר. כמה אפשר בתקופה הזאת להוריד במחירון?
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם , לאחרונה קניתי רכב מיבוא אישי , כלומר אני הבעלים הראשונים . ואחרי תהליך ארוך ולא קל יחסית עשיתי את התקינה לרכב והיום ניגשתי למשרד רישוי וקיבלתי את הרשיון הקבוע לרכב . אני מסתכל על הרשיון ואני רואה שהם לא רשמו את הפרטים הטכניים של הרכב כמו הספק , abs והשאר (מפרט הרכב השורה התחתונה), למרות שאני הדגשתי בזמן התקינה שישימו לב ויעדכנו את זה , במשרד רישוי רוצים שאני אלך לעמדה מספר 1 לעדכון המפרט . גם בבעלים קודמים רשמו שם ** ולא רשמו 00 , כלומר אפס בעלים קודמים . האם זה בסדר או שגם צריך לתקן את זה ??
הודעה אחרונה מאת aann, -
- 3 תגובות
- 718 צפיות
בלי לשים לב כשיצאתי מהחניה שרטתי את האוטו החדש שלי(ג'טה) מהפגוש של רכב שעמד לידי. יש פשוט שריטה עמוקה על כל הצד של הרכב, הרכב בן מספר חודשים(2013) ולכן החלטתי להפעיל ביטוח ולתקן את הנזק. סוכן הביטוח הציע לי תיקון במוסך צ'מפיון או במוסך הסדר, היתרון במוסך הסדר הוא שאני מקבל רכב חלופי והמחיר השתתפות עצמית הוא רק 60% ממה שאשלם בצ'מפיון. האם שווה בכל זאת לשלם יותר וללכת למוסך החברה שיבצע את התיקון? שוב הנזק הוא קוסמטי בלבד.
הודעה אחרונה מאת avir306, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אתמול פיספסתי את מבצע הגריטה של משרד התחבורה והיום כשניגשתי למשרד הרישוי בעירי, נאמר לי שהמבצע כבר הסתיים אתמול, היה המון ביקוש ואמרתי לעצמי שאם אני כבר כאן במשרד הרישוי אז אני אבטל כבר את הרישיון, הרכב במצב נסיעה טוב, אבל לא רציתי לשלם עליו אז ביטלתי, אחרי שהרכב הורד מהכביש לא ניתן להחזירו לכביש בחזרה, מה אני יכול לעשות עם הרכב הזה, הוא סתם תופס לי מקום בחנייה, תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 0 תגובות
- 597 צפיות
לקסוס תציג תערוכת טוקיו את הקופה החדשה שלה,לדעתי היא נראת מהמם במיוחד תא הנוסעים. מעניין איך היא תהיה לנהיגה,והאם היא מתחרה ראויה לסדרה 4 ולA5. http://www.topgear.com/uk/car-news/new-lexus-rc-coupe
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מה ההבדלים בין גיר אוטומטי גיר טיפטרוניק וגיר רובוטי? האם מישהו מכיר קישור למאמר המסביר בפירוט על 3 סוגי הגירים?
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
הייתי צריך לנסוע לחיפה מאור עקיבא, יצאתי לי לדרך, הפעלתי GPS, ואני כמו טיפש מקשיב ל-GPS, הוא הכניס אותי לחיפה דרך הרי הכרמל, בית אורן, מי שמכיר. איזה עליות מטורפות, אני נוסע ונוסע, ועיקולים מפחידים, וחושך אין מנורה, בסוף הגעתי ליעד אחרי שעה וחצי נסיעה, בגלל טיפשות של GPS מזל שהרכב חזק, נראה לי רכב אחר שופך שם מנוע *ואני מרגיש הכי טיפש כי אני מכיר את הדרך עד הכניסה לחיפה אמרתי נזרום עם ה-GPS. בהזדמנות זאת הבנתי למה חייב צמיגים טובים הייתה לי אחיזה מאוד טובה צמיגים חדשים לפני חודש. אשמח לשמוע מה דעתכם תודה.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- 0 תגובות
- 476 צפיות
שלום חברים, אולי מישהו מכם יכול להגיד לי סכום משוער לתיקון נזקי התאונה. מדובר בתיקון טמבון אחרורי שקצת התעקם וכנף אחורי. ראו תמונה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת aspirin2000, -
-
- אחראי פורום
- 64 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
השבוע בשעה טובה מצאתי זמן להתחתן אחרי 9 שנות חברות לאחת שהיא היום אשתי. טרנד האירועים הגדולים לא פסח עלינו לצערי ותוך זמן קצר מצאנו עצמנו רצים בין האולמות לחפש את המקום המיועד. אשתי דאגה להכל ובקשה ממני לדאוג לשני דברים בלבד . 1. להגיע לאירוע 2. לארגן רכב שכלה תוכל להתנייד בו בקלות - "המיני קופר שלי או הקורבט שלך לא באות בחשבון!".צריך רכב שיכול להסיע 4 נוסעים עם 4 דלתות ובלי ריח של דלק!. שיננתי לעצמי את ההערות וחשבתי על רכב שיכול לבצע את העבודה אבל גם יראה טוב אם יצטרכו לשלב אותו בתמונות שלפני. חבר טוב הציע לי להגיע עם רולס רויס סילבר קלאוד מודל 55 ובאמת שבהתחלה הלכנו על זה הרולס מיוחדת ותככב היטב בתמונות אבל רצה הגורל ותאריך החתונה לא איפשר לחבר להגיע כנהג. ה…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ב 4.11.13 בשעה 20:30 יתקיים ערב ראשון מסוגו בקולנוע "נגטיב" של אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון. מבנה הערב: בשעה 20:00 יוצג רכב המירוץ של קבוצת Ben Gurion Racing מלווה בהסברים מטעם חברי הקבוצה. בשעה 20:30 תתקיים הרצאה של פרשן הספורט בועז קורפל ונהג המרוצים אלון דאי. בשעה 21:30 תחל הקרנת הסרט Rush (ושלא יהיה ספקות, לא מדובר בהקרנה חובבנית, מדובר בבית קולנוע לכל דבר ועניין עם עותק סרט מקורי ומקרן HD חדש בטכנולוגיית 2K). אז איך עושים את זה? הערב פתוח לכל מי שמעוניין לבוא, אין צורך להיות סטודנט. עלות כרטיס לערב - 10 שקלים בלבד וכולל פופקורן או שתייה במזנון הנגטיב (!) מומלץ מאוד להזמין כרטיס מראש דרך המערכת שבאתר. מכירת כרטיסים בערב …
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום. ברשותי סיאט איביזה שנת 2011. אני רוצה להחליף את הנורות של פנים הרכב ואת הנורה של הלוחית רישוי ללדים. הזמנתי נורות T10 ונורת בננה אחת . הנורות t10 לא התאימו לשום מקום ורק בנורת בננה עבדה. מישהו יודע ויכול לעזור לי איזה נורות מתאימות לפנים הרכב?
הודעה אחרונה מאת Bar .K, -
- 0 תגובות
- 593 צפיות
שלום לכולם!! לפני כמה ימים קבלתי את המצלמה שהזמנתי , המצלמה מדגם i1000 Dual Lens השאלה היא בזמן צילום כל חצי דקה , דקה על המסך לאורך מופיע פס דק צבעוני, האם זה נורמאלי או שזה לא אמור להיות? מכמה פורומים הבנתי שזה הפרעות של עמודי החשמל ובהגדרות צריך לשנות את הצילום מ 60HZ ל 50 HZ סך הכל אני מרוצה מהמצלמה חוץ מהפסים האלה אשמח לתשובה כי אני לא יודע אם להחזיר אותה או לא.
הודעה אחרונה מאת ++baleno++, -
- 1 תגובות
- 718 צפיות
מתי שנתון 2014 יתחיל להמכר?
הודעה אחרונה מאת m.l, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
"התכנית, במסגרתה מוזמנים בעלי רכבים ישנים להביאם למגרשי ההריסה ולקבל תמורתם 3,000 שקל, הצליחה מעל למצופה. התקציב לשנה עומד על 5 מיליון שקל, אך הוא נגמר ביומה הראשון" איך זה יתכן שתוך יום אחד הופיעו 1500 בעלי רכבים ??? מישהו עשה כאן איזה עסק מסחרי ? מה הסיפור ? לא יכול להוסיף קישור אבל זה התפרסם בכלכליסט אונליין היום בשעה 20:03 כתבה של תומר הדר
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי מה דעתכם ? משתלם ? המערכות האלה באמת מונעות תאונות קטלניות ? הנה סרטון הסבר למי שלא יודע למה אני מתכוון: יש מערכות שעושות משהו דומה שהם יותר זולות ? 3600 ש"ח נראה לי ממש המון...
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חייב שיהיה בעל 2 טסטים רצוף..._בעוד שנה יבקשו 3 טסטים רצוף. מה הטמטום הזה?האם המטרה שלכם להוריד רכבים ישנים מהכביש או להיתעלל באזרחי ישראל? מי שיכול לעזור להוריד את התקנה הזו, תבוא עליו הברכה,_ומי שיכול ליידע את האנשים האלה, שאני לא רוצה להישתמש, במלים חריפות נגדם, אולי היתה להם אי שפיות זמנית. לך תדע...
הודעה אחרונה מאת flytomars, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שימו לב לסיטרואן (נטולת ESP) שבסרטון http://www.youtube.com/watch?v=bCmB0UVdx8E דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ברגע שהנהג נכנס להיגוי יתר, אחד הגלגלים הקדמיים איבד אחיזה יחד עם הגלגלים האחוריים, מה שגרם להתהפכות! בעלי המכניות ללא הESP, או אלה שסתם מבטלים, היזהרו בהיגוי יתר!
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- אחראי פורום
- 55 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לספר לכם על חווית טיפול שעברתי במוסך קלדס לפני שבוע. טיפול 25,000 סטנדרטי לסיאט איביזה 1400 ידנית מחיר 1600 שח! טיפול סטנדרטי לחלוטין!!! רק פילטרים ושמנים!!! (לא ברקסים ולא נעליים!) (הכי יקר בארץ??? לא... הכי יקר בעולם!!!) אחרי טיפול אני נכנס לאוטו... ורואה ששכחו לאפס לי את הנורה של ה SERVICE, וגם להדביק לי מדבקה של מתי הטיפול הבא (בשביל מה הגעתי למוסך מורשה ?! וכמובן... לחזור למוסך רק בשביל לאפס את ה SERVICE ??? ) באותו ערב - נסעתי ברכב ופתאום שמתי לב לפילטר זרוק על הרצפה ליד הכסא של הנהג... מתסבר שמי שהחליף את הפילטר של המזגן לא ממש סגר שם את הפלסטיק! (אז סידרתי בעצמי ) בנוסף לכל החגיגה... ממש אחרי שיצאתי משם עם האוטו …
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם ניתן לזהות את פרטי הבעלים הקודמים של הרכב שלי? זאת אומרת אם אני הולך למשרד הרישוי ומבקש את פרטיו של הבעלים הקודמים של הרכב שלי, האם הם יכולים לתת לי או שמבחינתם הם לא שומרים את פרטיהם של כל הבעלים הקודמים אלא רק את פרטיו של הבעלים הנוכחי? תודה. עוד דבר נוסף אגב, אני יודע שזה לא קשור לפה, אבל מישהו יודע בערך כמה ימים לוקח למכתב שנשלח דרך תיבה אדומה של הדואר להגיע ליעדה? שוב תודה.
הודעה אחרונה מאת גבי ד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 926 צפיות
שלום בחדשים האחרונים אני מוצא עצמי מתעצבן על הכביש מדברים קטנים, חלקם יותר מסכני חיים חלקם פחות. עם העצבנות באה מהירות, קרי אני נוסע הרבה מעבר למה שאני אמור או רוצה. חוקית מותר לי 110, אני עובר בהרבה. למשל בסופ"ש האחרון חלמתי שנסעתי על סביבות ה160 קמ"ש בכביש 431, עם האישה והילד באוטו. כשאני חוזר מהעבודה אני חולם שאני מגיע על 20 ל130. ניסיתי להרגיע את עצמי עם מוזיקה קלאסית ונתיב ימני בלבד ללא עקיפות. אבל ליסוע על 40-50 עם מוזיקה קלאסית זה מתכון טוב להרדמות. אז אני צריך טיפים איך להרגע אווירת בדיחות פחות מתאימה לי כי אחרי הסופ"ש האחרון אני ממש רוצה לטפל בזה. האם רגיעון ישפיע על מהירות תגובה?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
אז ככה כל אחד שאני אומר לו שברולט קרוז אומר לי חרא אוטו, כשאני שואל למה? לאף אחד אין תשובה חוץ מזה שהיא עגלה והמנוע לא סוחב וכל זה, השיפור במנוע ב2010 לא השפיע? חוץ מזה לאף אחד לא הייתה באמת תשובה למה הרכב הזה לא טוב, לפי מה שאני יודע הוא בין המרווחים בסגמנט, אבזור לא רע, בטיחות טובה נראית לא רע, והמחיר שלה אטרקטיבי למישהו יש תשובה אמיתית וכנה למה בעצם שברולט קרוז לא טובה? או שיצא לה שם של מכונית לא טובה. שבת שלום!
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
מתוך גלובס: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000889499#fromelement=hp_morearticles בתכנון גם מצלמות שיחשבו תנועה בין שני קטעים, כלומר מהירות ממוצעת. ואני שואל, מתי יימאס לעם שלנו? מתי יישברו, ואז יבינו שם למעלה שאי אפשר להתעמר ככה באזרח, כי בסוף נשרף לו הפיוז. ואיך לעזאזל הם עשו את החישוב הזה: "הכנסות של 60 המצלמות שכבר נפרסו מסתכמות ב-81 מיליון שקל בשנה. אם כך, בחישוב של פריסת 2,000 מצלמות, ההכנסות השנתיות שתגרוף המדינה מסתכמות בכ-2.7 מיליארד שקל בשנה"?! כי אם זה נכון, למה לא לשים 6000 מצלמות, ואז לגרוף 8.1 מליארד בשנה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 6 אלף צפיות
אתמול באמצע שאני מחנה ברוורס, העברתי לD להתקדם טיפה קדימה, לחצתי על הברקס הורדתי את המוט מR לD ובין העברה הברקס לא היה לחוץ חזק , איך שהעברתי לD האוטו טס קדימה עם הרבה הרבה גז, מיד בלמתי אבל זה היה כל כך מהר שהאוטו עף איזה 5 מטר קדימה רק במזל לא היה אף אחד קדימה. למה זה קרה ? איך יכול להיות שהאוטו נותן ככה גז לבד?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 66 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
תגידו לי מי לעזאזל הקצין רכב האידיוט של אלביט שאני אדע למי ללכת הביתה?!?. במשך שבוע יום יום בכבישים מהירים באופן קבוע אני נעקף מימין (ולא זה לא כאשר אני בנתיב השמאלי אלא באמצעי מתוך 3)\ נחתך בקטעים הזויים ע''י קורולות\אוריסים חדשות לבנות עם המדבקה של אלביט עליהן!. היום זה חצה כל גבול בכביש בין אשדוד לראשון,אידיוט עם קורולה לבנה של אלביט בשעות הבוקר 7-8 בבוקר מי שעובר שם יודע כמה ביצים וקור רוח צריך כדי לחתוך בחדות מהנתיב השמאלי ביותר דרך פס הפרדה רצוף לבן לחתוך לעליה לכיוון יבנה בבת אחת דרך משאיות אוטובוסים וכמובן דרכי במקרה... דפקתי ברקס מ120 ל30 בערך ומשאית כמעט עלתה עליי כאילו אני אבן על הכביש ועל הדרך עוד יונדאי גטס בנתיב הימני שלי כמעט נכנסה בגדר הפרדה בגלל איד…
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 307 אורחים (הצג רשימה מלאה)