Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע בשעה טובה מצאתי זמן להתחתן אחרי 9 שנות חברות לאחת שהיא היום אשתי. טרנד האירועים הגדולים לא פסח עלינו לצערי ותוך זמן קצר מצאנו עצמנו רצים בין האולמות לחפש את המקום המיועד. אשתי דאגה להכל ובקשה ממני לדאוג לשני דברים בלבד .

1. להגיע לאירוע

2. לארגן רכב שכלה תוכל להתנייד בו בקלות - "המיני קופר שלי או הקורבט שלך לא באות בחשבון!".צריך רכב שיכול להסיע 4 נוסעים עם 4 דלתות ובלי ריח של דלק!.

שיננתי לעצמי את ההערות וחשבתי על רכב שיכול לבצע את העבודה אבל גם יראה טוב אם יצטרכו לשלב אותו בתמונות שלפני.

חבר טוב הציע לי להגיע עם רולס רויס סילבר קלאוד מודל 55 ובאמת שבהתחלה הלכנו על זה הרולס מיוחדת ותככב היטב בתמונות אבל רצה הגורל ותאריך החתונה לא איפשר לחבר להגיע כנהג. הוא התעקש שאקח את הרכב בעצמי אך סרבתי בנימוס מהחשש שעלול לקרות משהו לרכב.

המון מחשבות רצו בראשי על כיוונים שונים {חיפשתי משהו מיוחד וצנוע יחסית}עד שחבר קרוב בעלים של גולייטה אמר לי " אשתי מציאה שתקחו את הגולייטה שלנו"

לעצמי חשבתי - הגולייטה לבנה, יפיפיה, במצב חדש, יש לה מספיק דלתות ומושבים ואפילו מזגן. סגרתי עם החבר שאגיע לאסוף יום לפני וכך היה.

בלילה שלפני החתונה הגעתי לאסוף את האלפה, בתור אחד שמתנהל כבר שלוש שנים עם פיאט בראבו אני חייב לציין שהדמיון בין הרכבים אפילו מרגיז. חלקים רבים נראים ומרגישים זהים ובכל זאת אני עכשיו יושב במכונית יקרה כמעט פי 2. האלפא המדוברת הינה מבציר 2011 בעלת מנוע 1.4 170 כ"ס והתיבה כפולת המצמדים tct .

האבזור רב גג זכוכית , מושבי עור מדהימים , לחצני העברת הילוכים על ההגה, ועוד כל מני פיצרים חביבים שמקפיצים את מחיר הרכב. הכל מעוצב ומוקפד כמו שרק מעטות מהמכוניות היום יודעות להציע ואני מודה שאני מת על זה.

כבוגר הפקולטה לתיבות רובוטיות עם מצמד אחד { 150,000 ק"מ עם בראבו} הכנסתי את התיבה לדרייב והתחלתי להתגלגל ,זאת כנראה התיבה כפולת המצמדים הטובה ביותר שיצא לי להתקל בה. אומנם העברות ההילוכים איטיות יותר מהdsg אבל התיבה עובדת חלק בהרבה גם בפקקים בתוך העיר והרבה פעמים קשה לזהות שלא מדובר ברכב אוטומטי.

המנוע חזק אך לא מרגיש חזק משמעותית ממנוע הבראבו שלי בעיקר בסלד נמוך שם עדין מרגיש שעוד קצת כח אולי מנפח גדול יותר היה מתקבל בשמחה. לעומת זאת במהירויות גבוהות או בטורים גבוהים 50 כוחות הסוס העודפים מורגשים הייטב והגולייטה יכולה לפתח קצב מהיר מאוד. את הלילה העברתי בנהיגה של 200 ק"מ בכבישים מוכרים כדי להתרשם מהרכב, מהירים איטיים טכנים הכל כדי להרגיש איך מתנהגת השילדה החדשה של קונצרן פיאט על מידות צמיגים נורמליות ועם מנוע חזק יותר. כביש הניסוי החביב עלי הוא הכביש שמוביל לבית אריה אותו אני מכיר על בוריו ומהווה מסלול הניסוי הביתי שלי. העברתי את הרכב למצב דיינמיק מה שהכביד את ההגה , שינה את התגובה של המצערת ותיבת ההילוכים. הגעה לפניה הראשונה אני נוגע בבלמים והרכב נשתל כמעט במקום - מצב דיינמיק שינה גם את תגובת הבלמים! . אני חוזר לפתח מהירות האלפה בהחלט מתנהגת יפה , צולחת את הכביש במהירות מרשימה למרות שהקונטיננטלים בפינותיה כבר עברו כיברת דרך .אני מוצא את עצמי חוזר על הכביש בשלוש לפנות בוקר הלוך ושוב ורק כדי להרגיש . אסכם ואומר מצב דינמיק בהחלט מחדד את המכונית אך התחושה הכבדה של ההגה מלאכותית מדי ומצאתי אותו לפעמים מפריע. מי שרוצה להרגיש אך מרגיש הגה כבד באמת שינהג במיני שם זה עובד- משרה בטחון ומפציץ באינפורמציה באלפה זה הרגיש לי לא זה - אולי זה דרש קטע הסתגלות ארוך יותר. שינוי תגובת הלמים במצב דיינמיק הוא גם משהו שדורש הסתגלות .

גם העדר נורה esp שמחווה על איבוד אחיזה מלפנים מביאה לא פעם לחפירה של הקדמיים ביציעה מסיבוב כאשר הפידבק מהגלגלים להגה הרבה פעמים מגיע מאוחר מדי.חוץ מאלו והעניין שבקרת היציבות לא מתנתקת הרכב מרשים מאוד.

יום החתונה הגיע , קישטנו את הרכב ולצערי נאלצתי להעביר את ההגה לחבר טוב שהיה הנהג שלנו לאותו היום { זאת היתה הפקודה מגבוה} מיותר לציין שאחרי הסשן של בית אריה במצב דיינמיק {עכשיו שהחבר נוהג} לא נשאר כלום מהקישוטים על הרכב וההינו צריכים לחדש אותם בתל אביב שוב לפני שהכלה יורדת מחדרה במלון.

את רחבת כניסת האולם פיארו שני רכבי חתן כלה אחד לכל אולם הגולייטה הצנוע שלנו חנתה לה ליד x6 אימתני אבל נראה שרוב חברי העדיפו את הבחירה שלי כאשר לא פעם הם מסננים לי { זה לא אתה שהגעת עם הx6 הזה נכון?}

ברביעי החזרתי את הגולייטה לחבר שאני מודה שקושי הציף אותי להפרד ממנה - הגולייטה היא בדיוק מה שאני אוהב זאת מכונית יפיפה עם עיצוב מוקפד, מנוע בריא שמשודך לגיר מצויין , ואיבזור עשיר ...המחיר שלה הופך אותה רחוקה לרבים ולא כדאית לאחרים אבל לדעתי אלו שבכל זאת בחרו בה קיבלו מכונה מוקפדת ומיוחדת . סוג של מוצר כמו של אפל שעם השנים הקים סביבו עדת מעריצים פאנטית שמוכנה לשלם יותר על אותו דבר רק שהוא ממותג וארוז יפה יותר.

לפני שנהגתי עליה אהבתי את הגולייטה בעיקר בגלל העיצוב והסמל והיום אני גם יודע שמדובר במכונית מצויינת באמת אם זאת חבל לי שבפיאט לא השכילו לשדך את התיבה כפולת המצמדים שלהם לבראבו ובכך לאפשר עוד שנה שנתיים של מכירות עד יציאת המחליפה . הבראבו עם התיבה הזאת היתה הופכת לאס אמיתי בשוק המשפחתיות "הספורטיביות" שלנו .

myvnym2tz4yz.jpg

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מבין מה יכול להרגיז בעלים של בראבו בדמיון שלה לג'ולייטה, בסך הכל הוא קיבל מכונית די דומה מבחינות רבות ובחצי כסף. מה שמאוד חסר בבראבו אינה התיבה של הג'ולייטה, התיבה הרובוטית של הבראבו בכלל לא רעה, חסרים הכסאות שבה ומנועי דיזל מצוינים של פיאט שחסרים בארץ בשתיהן.

פורסם

מזל טוב!!

דעתי על הרכב קצת שונה. בעוד שבגיר ידני היא מספקת הנאה ולכן פחות אכפת לי מיתר הדברים, הרי שגיר אוטומט מפנה את שימת הלב גם לתפעול הפונקציות ולצג המידע, ולמערכת, וליתר הגדגטים ועיצוב הקונסולה, ושם הם דור או שניים אחורה. זה אמור להיפתר בשדרוג הקרוב. כשמחברים את זה ל tct שהו משמעותית איטי ומורגש ביחס לdsg, זה יוצר בעיני שילוב לא מוצלח ולא משתלם. הבעיה היא, שגם בידני היא יקרה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מברוכ!

גם סחבק הגיע לחתונה שלו באלפא ג'ולייטה 170 כ"ס, אבל ידנית :wink:

attachment.php?attachmentid=358681&stc=1&d=1382775525

נ.ב.: יש לפחות עוד חבר פורום אחד (ואם הוא לא חבר בפורום, אז אחיו הגדול הוא אחד האנשים היותר פעילים פה) שהגיע לחתונתו בג'ולייטה לבנה, רק שהוא הלך על הכל הקופה - זאת היתה QV.

67.JPG

תמונה0276.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מזל טוב!!

דעתי על הרכב קצת שונה. בעוד שבגיר ידני היא מספקת הנאה ולכן פחות אכפת לי מיתר הדברים, הרי שגיר אוטומט מפנה את שימת הלב גם לתפעול הפונקציות ולצג המידע, ולמערכת, וליתר הגדגטים ועיצוב הקונסולה, ושם הם דור או שניים אחורה. זה אמור להיפתר בשדרוג הקרוב. כשמחברים את זה ל tct שהו משמעותית איטי ומורגש ביחס לdsg, זה יוצר בעיני שילוב לא מוצלח ולא משתלם. הבעיה היא, שגם בידני היא יקרה.

לגבי הגיר, אתה מוזמן להתרשם בעצמך ממהירות העבודה של הTCT ולגלות שהוא יורה את ההילוכים באותה מהירות שה-DSG עושה את זה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

חברים ראשית תודה על האיחולים

רועי - בתור אחד שמגיע מבראבו לא ממש איכפת לי שמדובר כמעט באותה גברת בשינוי אדרת { בכל זאת השלדה שונה} אבל אם ההיתי כבר הבעלים של אחת כזאת {גולייטה} והיתי משלם עליה מעל 200k זה היה מציק לי שיש רכב או היה לפחות באולם תצוגה ליד כמעט זהה במחיר נמוך בהרבה והכל בגלל מיתוג. למרות שזה קיים בכל קונצרן כמו המתגים שהגיעו מאודי ללמבורגיני ואין ספור דוגמאות נוספות

בר הtct הרגיש לי איטי יותר במצב הרגיל, במצב דינמיק הוא מעביר הילוכים מהר מאוד גם ביחס לdsg . אגב אם מכניסים לשיקלול את בעיות האמינות של התיבה הגרמנית { עדין לא נתקלתי בכאלו בtct ובאמת שהתעניינתי} כנראה שהתיבה האטלקית עדיפה בשורה התחתונה.

אלעד - חידשתי לי . בעידן שבו כל זוג צעיר כמעט דוהר לחופה בx5 x6 אהמרים וכו וכו חשבתי שהגולייטה היא רעיון יצירתי ...מסתבר שלא בין חברי הפורום :)

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

ראשית מברוק.

מכיוון שאני קצת יותר ותיק (11 שנות מאסר), אצלי זו היתה אלפא אחרת - 156 ידנית V6 משופרת ל-220 כ"ס.

וכפי שכל אחת יודעת - אין כמו נפח גדול. תמיד יפצה על קטן ופעלתן (הטורבו כמובן).

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

גם חבר הכי טוב שלי קיבל את הג׳ולייטה שלי כרכב חתונה לפני שנה.

אני זוכר את המבטים של החתן וכלה בסקודה סופרב שהייתה לידנו חח :-).

Vw Polo GTI

פורסם

לי יש גם בראבו. עם כסאות של גוליטה. לאבא שלי יש גוליטה 170 כוח סוס.

לידע כללי הבראבו אפילו קצת מפוארת יותר בכמה דברים.

סה"כ דומות מאוד.

קצת תמונות מהסופש.

IMG-20131025-WA0025.jpg

IMG-20131025-WA0023.jpg

IMG-20131025-WA0027.jpg

IMG-20131025-WA0024.jpg

IMG-20131025-WA0026.jpg

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם
השבוע בשעה טובה מצאתי זמן להתחתן אחרי 9 שנות חברות...

זה הפרט הכי מעניין- 9 שנים אתם חברים? כל הכבוד לבחורה!

סתם, שיהיה במזל טוב. אישית, לא טרחתי עם רכב חתונה ואנחנו הגענו לביה"כ בו התחתנו עם הסוויפט שהיה לנו אז. אבל אני מבין בהחלט את הרצון לרכב מיוחד\שונה ביום הזה. מברוק!

פורסם
אוקיי, אז זאת כבר הג'ולייטה הרביעית ששימשה כרכב חתונה. הנה עוד אחת.

כמה פעמים התחתנת כבר? :shock: :shock:

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מזל טוב !!

אין ספק שמדובר באחלה רכב חתונה, אני אישית פחות מתחבר לעיצוב (של כל הדגמים בלי יוצא מין הכלל) אבל הרכב כרכב טכנית מעולה.

• תוכן חדש...