Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם עובד ליד אלביט ודווקא לא יצא לי לראות התנהות כביש נוסח אלביט. (פארק המדע נס ציונה/רחובות)

חשוב מאוד לזכור לא ליפול לשגיאה לוגית. אף פעם לא תקבלו דיווח על נהג אלביט שנסע בסדר לגמרי, ורוב הזמן לא תשימו לב לכך שהוא בכלל אלביט, כי אין לכם שום סיבה להסתכל עליו אם הוא נוהג בסדר. כמו כן, אם יש לכם כבר עכשיו דעה קדומה, אז אתם אוטומטית תראו נהג גרוע, ואם אין אלביט, זה לא נרשם בזכרון כ"נהג גרוע שהוא לא אלביט" אלא רק כ"נהג גרוע" ואם זה אלביט, אז זה לא נרשם כמו "נהג גרוע" אלא כמו "נהג גרוע שהוא אלביט"

עם כך, אני לא טוען שההכללה הגורפת איננה נכונה. לא חקרתי את הנושא ואין לי שמץ של מושג כמה אמת באמת יש בדבר. אני יכול לקחת את הדרך הקלה ולהיות יפה נפש, אבל גם זה שגיאה לוגית. :lol:

וזה למה סטיסטיקה זה מדע בפני עצמו בנפרד ממתמטיקה. :lol:

מה שכן, אני כן קורא לצבע לבן "לבן אלביט" או "לבן ליסינג"

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1. בולשיט לגמרי. צודק.

2. משקיע המון מאמץ בתגובות שלי, לגמרי ככה. אבל כנראה שלא מספיק, עובדה שאתה עומד בקלות על מניעי הנסתרים.

3. באופן כללי אנשים אינטליגנטיים אינם נותנים דרור לשפתם ומחשבותיהם כשהם מבטאים עמדה שעלולה להיות קונטרברסלית. הם משתמשים בלשון עקיפה, מרמזת, אבל ברורה דיה בכדי שהשומע לא יטעה בה. ייחסתי לך אינטליגנציה, מקווה עדיין שלא בטעות.

4. מודה לך כתמיד על ההתייחסות.

באופן כללי, זה שאדם מסויים חושב שהוא אדם אינטלגנטי, עוד לא אומר שהוא כזה. עם כל הכבוד, גם, לנסיונות האירוניה שלך, זה לא קשה להבין מה הפואנטה שלך, כשחלק ניכר מהתגובות שלך בהן יצא לי להתקל כאן אפשר להחליף פשוט ב-"אני רועי, ואני יותר טוב מכם". עד היום לא ראיתי בהן הרבה יותר תוכן מזה. כנראה זה חוסר המזל שלי או משהו כזה.

אנא, קרא שוב את מה שכתבתי לך בתגובה הקודמת. באופן כללי, בעיניי לפחות, אנשים אינטלגנטיים לפחות יודעים לקרוא (לרוב), ולהבין שזריקת מושגים ורעיונות ריקים מתוכן ("אסור להכליל!!!!") לא הופכת אותם לנאורים או חכמים יותר מאחרים, בעיקר כשאין קשר בין הרעיון שנזרק לאוויר לשיח עצמו, כפי שקרה כאן.

הטענה הבסיסית שלי עדיין לא נפסלה, כנראה שהיא דורשת קצת יותר השקעה משמוש ב-"לשון עקיפה ורמזמת, אבל ברורה דיה". לא נורא, גם זה קורה. אתה מוזמן לחשוב שאני משקר ושאלביט לא מחפשים אנשים בעלי אופי מסויים, או לחילופין לחשוב שיוצא להם בזכות זה לגייס רק מתוקים ונהדרים אמיתיים על הכביש, ושאין סיכוי שבמקרה משהו בתרבות הארגונית שלהם מוביל לזה שיש המון נהגים גרועים בחברה הזו.

מודה גם לך על זה שהראת לי מה זה נאורות אמיתית ואיך אפשר להתווכח על דברים שאתה לא מבין בהם, רק כי אתה מחוכמם ונאור ורק כי "אסור להכליל". מאמין שאפשר לעצור את השיחה המרתקת הזו כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגניפ דבר ראשון מי אתה שתקבע מי נהג גרוע? זה שיצא לך לראות רכבים של החברה עושים עברות תנועה זה הופך את כל הנהגים שם לגרועים? מי שעוקף חמורים שנתקעים בשמאל הוא נהג גרוע? בקיצור, עוד הכללה מטופשת..

לגבי הדבר השני שאמרת, אחוז העובדים שגויס לאלביט ביחס לאלה שמוזגו הוא נמוך, הכוונה היא שרוב הנהגים שאתה רואה על הכביש לא ישבו בראיון עבודה לחברת אלביט (האמת שזה תלוי איפה אתה גר) אבל אם ניקח את כל הארץ אז הנתון הזה מתקיים.

איפה באה לידי ביטוי השטות שהם מחפשים אנשים עם אופי מסוים? או ה"בעיה" בתרבות האירגונית?? התרבות האירגונית שאתה כלכך מזלזל בה היא צמרת צה''ל 10-20 שנה אחורה..

יש דבר נוסף שאני מציע לך ולבחור עם הסיוויק עם הג'נטים מאוטו דיפו לעשות וזה לבדוק אם הטענות שלכם נכונות גם כלפי עובדי אלביט בעוד מקומות בעולם: ארה''ב, אנגליה, רומניה, ברזיל ועוד..

לך תדע אולי מדובר בתופעה עולמית, אני בנתיים רץ לחפש בגוגל על פסיכופטים עם טויוטה לבנה בעלי אופי דומה בברזיל :?

פורסם

אני לא קובע מי זה נהג גרוע. בשביל זה יש חוקים. הסברתי לך כבר בתגובה הקודמת: במהלך החודשים האחרונים ספציפית נתקלתי בהרבה נהגי אלביט (5-6 זה הרבה, בעיניי) שביצעו עבירות ביריונות לידי בכבישים השונים. בתוך זה הדחפות בפקקים, פניה מנתיב שמאפשר נסיעה ישר בלבד, אי שמירת מרחק, עבירה על פס הפרדה רצוף. כל הדברים האלו הם דברים שאסורים על פי החוק הישראלי. זה קרה כל כך הרבה שהתחלתי לשים לב לנהגי אלביט יותר, מה שלא ממש קורה לי עם חברות ענק אחרות בישראל. האם זה אומר שכולם שם נהגים גרועים? לא. האם זה אומר שאולי בכל זאת יש בעיה כלשהי, שקיימת פחות בחברות אחרות? אולי. אני אישית הגבתי בשרשור הזה כי זה הרושם שנוצר גם אצלי. אם, כאמור, היה נפתח שרשור דומה על מייקרוסופט או מטריקס או מקומות דומים אחרים, לא בטוח שהייתי רץ להגיב. ככה זה. כל אחד והחוויות היותר או הפחות נעימות עם הסביבה.

כאן גם נכנס החלק השני. גם אני לא אוהב להכנס להכללות גסות, בטח כשמדובר על קבוצה של אלפי אנשים. עם זאת, אי אפשר גם לפסול כל טענה או רעיון בעולם כ"הכללה". אני לא יודע כמה מעובדי אלביט הגיעו מרכישות וכמה עברו את אותו התהליך שאני התחלתי לעבור בזמנו, ועברו משהו כמו 4-5 מכרים שלי, שעבדו ו\או עדיין עובדים באלביט. זה שיש תהליך גיוס יותר מסודר מהרבה מקומות אחרים, זו לא "שטות", גם אם אתה במקרה לא עברת את זה, או הגעת ממקום אחר. לא מבין גם למה זה כל כך מעצבן אותך שזה קורה. בערך כל חברה מספיק פלצנית בעולם מנסה לגייס עובדים שעונים לפרופיל מסויים, בגלל כל מיני סיבות. לפעמים זה בשביל ליצור לעצמם שם יותר טוב, לפעמים זה בשביל לגבש קבוצה שהאנשים בה יתיאמו יותר אחד לשני ולפעמים כי פשוט אין דרך טובה יותר לגייס. לא כל כך מזמן הייתה כתבה באורך הגלות בכלכליסט (אני יכול לחפש אותה אם זה מעניין אותך) על תהליכי הגיוס בחברות הענק בעולם. בכולן, ללא יוצא מן הכלל, מנסים לאתר אנשים מתאימים לא רק מבחינה מקצועית אלא גם מבחינה פסיכולוגית או חברתית. גם אני, כשיצא לי לגייס, חיפשתי אנשים שנראו לי כמתאימים יותר לצוות שכבר היה קיים אצלי, למרות שאני לא פסיכולוג בהכשרתי ולא בניתי איזה מנגון מתוחכם בשביל זה.

מצטער, אני לא סוגד ל"צמרת צהל" לא מהעבר ולא מההווה. אולי כאן ההבדל ביננו. דרגות על הכתפיים זה נחמד, אבל לפעמים זה מגיע עם כל מיני השפעות אחרות על אופי האדם, שאני לא חושב שיש טעם בלדון בהן כאן באופן מורחב. יהירות, בכל מקרה, זו השפעה אחת כזו. כשמפמפים לך במשך שנים ארוכות שאתה יותר טוב ויותר חשוב מהאחרים, לפעמים זה מחלחל ומפשיע. זו היתה התחושה הסובייקטיבית שלי שקיבלתי מחלק מהאנשים שנפגשתי איתם שם ולכן במקום מסויים לא מפתיע אותי שזה גם מגיע לכביש, גם אם זה לא קורה (ובטוח שזה לא קורה) עם כל אלפי עובדי אלביט בארץ ובעולם.

מצטער, בכל מקרה, אם אתה נפגעת אישית מהשרשור הזה. אני בטוח שיש גם נהגים מצוינם באלביט. רק תזכור שמלשינון הוא לא בהכרח כלי עזר למשועממים והקנאים שביננו. אני בטח שלא אתקשר להתלונן על מישהו שנוסע ב170 בכביש מהיר כלשהו. אבל כשאנשים חותכים אותך או מתנהלים מולך בצורה אגרסיבית - דווקא מאוד נחמד שיש למי לפנות (תוך תקווה, כמובן, שזה לא נגרס ברגע שאתה מנתק את הטלפון). גם אני, כשחשבתי לפנות לק. הרכב של אלביט, לא ציפיתי לאיזה צעדים דרסטיים מכיוונו. אולי רק במסגרת אווירת הפלצנות הכללית לכנס את העובדים שיש שם עם רכב חברה ולהסביר להם שחלק מהיצוגיות שלהם זה גם מה שהם עושים בכבישים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יבגניפ דבר ראשון מי אתה שתקבע מי נהג גרוע? זה שיצא לך לראות רכבים של החברה עושים עברות תנועה זה הופך את כל הנהגים שם לגרועים? מי שעוקף חמורים שנתקעים בשמאל הוא נהג גרוע? בקיצור, עוד הכללה מטופשת..

לגבי הדבר השני שאמרת, אחוז העובדים שגויס לאלביט ביחס לאלה שמוזגו הוא נמוך, הכוונה היא שרוב הנהגים שאתה רואה על הכביש לא ישבו בראיון עבודה לחברת אלביט (האמת שזה תלוי איפה אתה גר) אבל אם ניקח את כל הארץ אז הנתון הזה מתקיים.

איפה באה לידי ביטוי השטות שהם מחפשים אנשים עם אופי מסוים? או ה"בעיה" בתרבות האירגונית?? התרבות האירגונית שאתה כלכך מזלזל בה היא צמרת צה''ל 10-20 שנה אחורה..

יש דבר נוסף שאני מציע לך ולבחור עם הסיוויק עם הג'נטים מאוטו דיפו לעשות וזה לבדוק אם הטענות שלכם נכונות גם כלפי עובדי אלביט בעוד מקומות בעולם: ארה''ב, אנגליה, רומניה, ברזיל ועוד..

לך תדע אולי מדובר בתופעה עולמית, אני בנתיים רץ לחפש בגוגל על פסיכופטים עם טויוטה לבנה בעלי אופי דומה בברזיל :?

אם נסתמך על חדות העין שלך הרי שאתה לא יודע להבחין אפילו בין גא'נט סיני זול של אוטו דיפו לבין גאנט איכותי אחר של חברת power לצורך העניין שלהבדיל מהסיני הזול מאוטו דיפו עלה 4K+ אתה בבעיה.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

• תוכן חדש...