רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
שלום חברים יקרים! אני. עיצומו של חיפוש רכב כרגע. כמ שזה ניראה אני צריך להחליט בין טויוטה קאמרי היברידית לבין jeep compass limited. בכל מקרה. ניראה לי שבעוד חודש- חדשיים מקסימום כבר אביא את הרכב. אולי לפני. מחפש שותף להובלה ימית להוזלת עלויות. כמבן זאם מישהו מכיר חברת שילוח זולה אשמח לקבל פרטים! תודה ויום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת liorla, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 977 צפיות
שלום רבותי. תהיתי לעצמי האם לפתוח שרשור חדש או להקפיץ את השרשור הזה שקיים משנת 2006. החלטתי לפתוח חדש. חבר מתענין ברכישת מונית והפיכתה לאזרחית ורוצה לדעת מה הפרוצדורה. האם השתנו דברים מאז אותו שרשור ישן? תקנות חדשות? תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
סתם עניין אותי, כמה חלונות חשמל יש לספארק ה-1000 סמ"ק החדשה. 1 כמו בקטלוג? התקשרתי ל-UMI,ולא הצלחתי ממש לדבר עם אנשי המכירות שם בגלל עומסים. הם גם לא חזרו אלי. לאחר בדיקה היכן מוכרים את הרכב, הגעתי לאחד הסניפים של חברת ליסינג גדולה מאוד, שיש להם את הרכב. לא הסכימו לבדוק בשבילי את העניין, אלה רק לאחר שאמרתי להם שאני רוצה להחליף את ה סיאט מיי שלי בספארק חדשה.{ככה אמרתי, כי אני לא באמת רוצה להחליף את הרכב}.אז הנה התשובה: בניגוד למה שכתוב בקטלוגים שלהם, הספארק מגיע עם 2 חלונות חשמל+שליטה של חלון הנוסע מדלת הנהג. וזה סופי! 2ח"ח ולא אחד השיחה התגלגלה לאחר מכן לעניין החלפת הרכב. כלומר זיכוי+תוספת{מצידי כמובן, אלה מה!}.לאחר לחץ "מתון" מצידי, מנהל הסניף התקשר לאחד הקניינים של הח…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
נתחיל במספרים העסיסיים; הייתה אצלי 7 חודשים, נקנתה ב112,7K ונמכרה ב96,5K (בחיי שאני מתבייש לרשום את המספר הזה). צריכת הדלק הייתה יציבה לאורך כל התקופה - 1/12.5, עם חלוקה של 40% עירוני ו-60% בין עירוני, כאשר בבין עירוני ביליתי את רוב זמני קצת מעל המהירות החוקית. מזגן - החל ממרץ ועד רגע המכירה לא כיביתי אותו כלל, קבוע על 21 מעלות. (אני רוסי, חם לי, תתבעו אותי) אני בטוח ש"הנהג הטיפוסי" שלא מתרגש מחום ונוסע על 100קמש או פחות ישיג נתוני צריכת דלק טובים בהרבה. בעיות - כלום. לדעתי מכיוון שההתקנה המקומית היחידה הייתה איתוראן אצל Class-A, ובהמשך דאבל דין אצל יוסי. כלומר "המתקינים ההם" כלל לא נגעו ברכב, וטוב שכך. שום פלסטיק לא רישרש\קישקש\ציקצק מעולם, ולא משנה כמה משובש הכב…
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שופטת עם ביצים! באדיבות Y-Net http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4447547,00.html
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עד היום חשבתי שזה רכב מכוער, מיותר ומטופש (כי משתמש בסוללות נטענות). אבל אז ראיתי שיש דלתות התאבדות מאחור - בשל השלדה הקשיחה, הודות לסיבי פחמן, אין צורך בקורה B - הכל נסלח SyIIfefKr9w דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
שלום לכולם, עלתה לי השאלה מה עומד מאחורי הבחירה ליצרן איזה הנעה תהייה ברכב? הרי אם א י ארצה לקנות רכב מעניין אני אחפש הנעה אחורים אז למה רוב היצרנים לא בונים דגם של הנעה אחורית ורובם נמצאים היום בקדמית?!
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
שלום חברים, שאלה אולי מעט מצחיקה איך אפשר לדעת כשמתדלקים, שהדלק בתחנת דלק בסדר לתדלוק? במיוחד כשמתדלקים מיכל מלא, איך אפשר לדעת שלא לוקחים סיכון? או שאי אפשר ופשוט צריך לנסות ולבדוק? למען האמת חברים, אני אפילו לא יודע מה אני אמור להרגיש אם הדלק לא טוב. האם האוטו יכבה? למרות שנראה לי שזה לא קשור, אם תעזוב את הקלאץ' - הוא יכבה, אם לא - הוא לא יכבה. זה יהיה תדלוק ראשון שלי לבד, כל התדלוקים היו עם חברי פורום שעזרו לי. אפשר גם לשאול בנוסף איך מתדלקים? קצת שכחתי חשבנו לנסות פעם אחת לתדלק מיכל מלא, אבל איך עושים דבר כזה? אין לנו כרטיס אשראי. איך אדע כמה לשלם במזומן? איך אדע גם כמה ליטרים לתדלק שלא יהיה יותר מדי? בספר רכב כתוב מיכל דלק - 80…
הודעה אחרונה מאת super-man, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני יודע שהנושא כבר נדון בעבר אבל זה תחום דינמי שמידי פעם צריך לפתוח. אני מעוניין לרכוש קונסולת משחקים (Playstation, Xbox, Wii) שמטרתה העיקרית היא לשחק בסימולטור (סימולטור, לא GTA וכד') נהיגה עם אישתי. כלומר, את החלטת הרכישה אני מתכנן לעשות לפי הפלטפורמה שבה יש את הסימולטור הטוב ביותר ולכן לא מעניין אותי איזה קונסולה טובה יותר בד"כ. חשוב ש: * הסימולטור יעבוד בישראל (גם מולטי-פלייר) * שאפשר יהיה לשחק אחד כנגד השני על אותו מסך טלוויזיה (בעזרת שני שלטים) * שיהיה מציאותי ככל האפשר (פיזיקה, מגוון מכוניות) למישהו יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת Hold, -
- 7 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום. יש לי מאזדה 323F שנת 93 בלי טסט כבר 3 שנים (היא מניעה ונוסעת מצויין) אני מתכוון לעשות טסט לרכב ורציתי לדעת אחרי כמה זמן אם אני לא עושה טסט לרכב יורידו לי אותה מהכביש?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
http://www.themarker.com/dynamo/1.2146751 אבל וחפוי ראש אני מודה: מי שבנה את הבסיס של המערכת הזאת והביא אותה מכלום ועד לשלב הבטא הוא... עבדכם הנרצע. מוזמנים להתחיל בסקילה מע....כשיו. רוני נ.ב. אם מישהו מכם נוהג ברכב בשירות המדינה שמותקנת בו המערכת והיא מעצבנת אותו בטירוף אז חשוב לי לציין: זה לא בגללי. אני בכלל תכננתי אותה ככלי עזר לדריפטים נ.נ.ב. אם היא לא עובדת כמו שצריך זה גם לא אשמתי, כשאני עזבתי את הפרויקט הכל עבד פיקס, כמובן
הודעה אחרונה מאת Apple, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 33 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היום בבוקר כמו בכל בוקר אני יוצא מהבית לכיוון הרכב שלי כדי לנסוע לעבודה. לרגל עבודות באחד הבלוקים בשכונה משאית מנוף פורקת שקי חול וחוסמת אותי בשכונה שלי. ביקשתי מהנהג להזיז את המשאית כדי שאוכל לצאת והוא מבחינתו רוצה קודם לפרוק הכל ואז להזיז. בקיצור, יצא שחיכיתי כמו מסכן רבע שעה עד שיזיז את המשאית. התקשרתי למשטרה אבל לקח להם זמן להגיע. אז היום איחרתי לפגישה בעבודה ומחר זה יהיה משהו דחוף יותר, מה אני אמור לעשות במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת eransh1, -
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
אהלן חברים, בשעה טובה רכשתי השבוע קאיה פורטה 2010, שידרגתי מגרנדה פונטו. האוטו חמוד וכיף, אבל מרגיש מאד לא יציב. בסיבובים יש תחושה שאוטו קופץ, מרחף ולא מקנה ביטחון. בנוסף הנסיעה קצת קשה כאילו הבולמים עייפים. הצמיגים במצב טוב מאד,הלחץ אויר תקין וע"פ המוסך שבדק גם הבולמים נראים בסדר. לא נעים להגיד אבל הפונטו אכלה סיבובים הרבה יותר טוב.. קראתי שההגה החשמלי בפורטה מרגיש קצת מנותק באופן טבעי. מישהו נתקל בתופעה? ואם כן, יש המלצות? תודה מראש גיא
הודעה אחרונה מאת גיא גלעד, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, בכביש היומיומי שלי 443 ראיתי לאחרונה באזור מתקן אדם כשני קילומטר קדימה ואחרונה שמתבצעות עבודות. כרגע הם די הניחו את מתקני הבטיחות וצבעו את סימוני הכביש בכתום, אך העבודות לא החלו. מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא ? תודה.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 44 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
הקדמה ( לבעלי סבלנות ) סיפור הקליאו מתחיל עוד בסוף יולי האחרון, בו היה ברור שהגיע הזמן להחליף את האופטרה 5 המתיישנת. אומנם מאוד אהבתי את האופטרה ( בבקשה לא לסקול אותי... ), אבל בעיות החלו להיערם ואחרי 8 שנים במשפחה צריך להיפרד. מכיוון שהרכב צפוי היה לשמש אותי ואת אמא, ספורטיבית מושחזת לא באה בחשבון. הג'וק והבראבו דווקא כן, והחיפוש החל. אחרי ישיבה קצרה בג'וק ההבנה הייתה ש"זה לא זה", ההתרכזות הייתה לגבי הבראבו. לרוע המזל, האקזמפלרים שהיו בשוק באותה התקופה לא היו מספקים, וכך יצא שמצאתי את עצמי בסוכנות רנו-ניסאן בראשון לציון. איך שנכנסתי - ראיתי אותה. אומנם הייתי שמח אילו הייתה מונמכת, ועם חישוקים גדולים יותר, אך עדיין היא הייתה מסמר הערב. בניגוד למה שאתם חושבים, דווק…
הודעה אחרונה מאת omar87, -
-
רעיון שקיבלתי בעקבות שרשור אחר לגמרי. בשנות השבעים והשמונים לא היה נער או ילד חובב רכב שכיבד את עצמו שלא מילא את קירות (ותקרת) החדר שלו בפוסטרים של מכוניות ואופנועים. אתם מוזמנים לכמה רגעי נוסטלגיה מתוקים, לחלוק עם כולם את הרשימה של המכוניות שתליתם על הקירות. המשקיעים מוזמנים להוסיף סיפור מעניין אם יש ואפילו את התמונה המקורית. בתור הפותח אתחיל בכמה משלי: פורשה 959 - כי אף פעם לא באמת אהבתי את פרארי F40 עם חלונות הפלסטיק שלה, ולמבורגיני קונטאש הייתה ועדיין נראית לי כמו משהו שתכננו מלוחות קרטון ביצוע על ידי מישהו שלא שמע מעודו על צורות עגולות. וגם כי 959 היא הייתה ווילדע חייה אמיתית מתחת לגוף המקומר שלה. GMC צייקלון - כי למשך שנה אחת בלבד ב-1991 מישהו נ…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
שלום לכולם! סימולטור הנהיגה הטוב והמתקדם בעולם (וזה לא סלוגן, באמת אין יותר טוב ממנו ) הגיע לארץ. הסימולטור של חברת Force Dynamics מדגם 401CR הוצב שבוע שעבר בקניון קריית אונו. מדובר בסימולטור שמדמה את תגובותיו האמיתיות של הרכב בזמן נסיעה עם יכולת סיבוב של 360 מעלות ותזוזה לכל הכיוונים באמצעות בוכנות. מושב הנהג בסימולטור הוא באקט מקורי של ספארקו והדוושות, ההגה והמושב מתכווננים להתאמה מושלמת לכל נהג. יש דוושת קלאצ', ידית הילוכים רגילה ושיפטים מאחורי ההגה כמו גם מוט בלם יד. הסימולטור שוקל 900 קילו (!!!) וכרגע ככל הידוע לי מותקנים עליו הסימולטורים LFS ו iRacing. עוד לא נעשתה השקה רשמית לסימולטור אך בהחלט כבר ניתן לנהוג עליו, וממעט הדקות שביליתי בחברתו אני יכול לומר…
הודעה אחרונה מאת AvivB, -
- 2 תגובות
- 682 צפיות
אחד הדברים המעניינים בחקר תאונות אוויריות הוא, מלבד ההשקעה האדירה בחקר כל תאונה (לא רק תאונות קטלניות ד"א), הוא שמטרת החקירה היא לא "למצוא אשמים", אלא למצוא את הסיבה ובכך למנוע תאונות עתידיות. התוצאה של תהליך הפקת מסקנות ארוך שנים זה היא שלמרות שטיסה היא דבר מסוכן מאוד במהותו, תנועה בגוף אלומיניום דקיק במהירות מאוד גבוהה ובגובה מאוד רב, רמת הסיכון בטיסה במטוס אזרחי גדול ומודרני היא מאוד נמוכה - למעשה אפסית לחלוטין ביחס לנסועה (אם כי עדיין מסוכנת יותר בחישוב לכל נסיעה בנפרד - ראה במאמר זה). הטענה החוזרת כל הזמן לגבי תאונות דרכים היא לגבי "הגורם האנושי". טיעון זה שגור על פי פוליטיקאים, שוטרים וכמובן ארגונים כמו "אור ירוק". רק תפחיד את הנהגים בפרסומות אימה, תשים לה…
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המצבר לא הניע את הרכב, פעם ראשונה. לפני כמה ימים קניתי מטען CTEK 3.6 כי ידעתי שזה יגיע (נסיעות קצרות) אך לא הספקתי להשתמש בו. במידה ונותנים משומש, האם כדאי להשאר עם המצבר שלי (לאחר שאני מטעין אותו כמובן) או לקחת מה שמביאים לי?
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
http://mobile.mako.co.il/cars-weekend/Article-acdf9a405f9e141006.htm קודם כל שאפו למאקו, הם ממשיכים לספק מבחנים השוואתיים ענקיים, למרות שלא מדובר באתר רכב. כמה נקודות שצדו את עיני במבחן הנ״ל: המאזדה3 היא גם בעיני הרכב הנחשק ביותר מבחינה רגשית. העיצוב החיצוני והפנימי הוא היפה ביותר והתחושה היא של רכב מקטגורית פרימיום. זה מזכיר לי מבחן שערכו בעבר ״טופ גיר״, בין אלפא 147 gta, לפולסווגן גולף r32 ופורד פוקוס rs. ה- 147 הייתה ביזיונית על המסלול, אבל בכל זאת כל מנחי התוכנית בחרו בה. המאזדה 3 עם מנוע ה- 1.5 היא האיטית במבחן מלבד בסובארו, כך שמי שציפה לתוצאה טובה יותר בפועל יתאכזב. מנוע ה- 2 ליטר כמובן יפתור את הבעיה. המאזדה 3 היא הצפופה ביותר במושב האחורי…
הודעה אחרונה מאת avivsi, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 734 צפיות
אני יודע שזה יחסית מוקדם אבל לא ראיתי על הכביש, אפילו לא אחת. אשמח לדעת אם מישהו רכש את הרכב ובכמה ( האם במבצע של ה 114K , ידני ) .
הודעה אחרונה מאת avivsi, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
הפוסט התעכב בשל מחיובותי למולדת (מילואים). חלק ראשון -- תל-אביב עד וונוקבר // קרייזלר 300 אחרי התלבטות של שנתיים החלטתנו שבשלה השעה לבקר את אחי שגר לט אי שם במערב קנדה ועל הדרך לעשות טיול משפחתי "גדול". מחמת משך הטיסה ועלותה, הוחלט על משך טיול ארוך למדי (כ-3 שבועות) יחסית לגיל המטיילים (תינוקת בת שנה וילד בן שבע). למי שלא יודע - אין טיסות ישירות בין ישראל לוונקובר ולכן הרע במיעוטו הוא טיסה עם תחנת עצירה אחת. הזמנה של כרטיסים כחצי שנה מראש מוזילה מעט את העלויות ומאפשרת בחירת מקומות נוחים יחסית במטוסים. חברת התעופה שבה בחרנו הייתה British Airways (תחנת עצירה כמובן בלונדון). לציין שהשירות שקיבלנו היה טוב, עם המון סבלנות לצרכים "המיוחדים" של הנוסעים הצעירים. …
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
WTF תמיד פחדתי לעמוד מתחת לרכב במוסך אבל לא חשבתי שרכב יכול ליפול ממנו כל הזכויות שמורות לHNN
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר קצת על העניין? מה זה אומר? תודה )
הודעה אחרונה מאת glmn180, -
- 1 תגובות
- 951 צפיות
יש לי 2 סוגי רעשים בבלמים האחד זה רעש של בלמים שורקים שזה כנראה מהרפידות וזה פחות מפריע היות והבלים עובדים מצויין, נבדקו בבדיקה שרכשתי רכב וכן במוסך בטיפול הרפידות תקינות. ישנו רעש מציק נוסף והוא בעיקר במהירויות נמוכות כמו פקקים של רעש חלול כאשר לוחצים על הדוושה וזה לא מופיע כל הזמן אבל נותן תחושה של צליל חלול ומציק רעיונות איך מעלימים? כאמור עובדים מצויין הבלמים
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
אני לא יכל לפרסם לינקים כי אין לי מספיק הודעות אז תעתיקו את זה ותרשמו WWW .calcalist.co.il/local/articles/1,7340,L-3611891,00.html אני לפני גיוס ויש לי כמה אלפים בבנק מה אתם אומרים כדאי לי לקנות כבר מעכשיו איזה חמישה רכבים ישנים שיש להם טסט למכור בנובמבר לגרוטאות ? או שכל השטויות של העברת הבעלות והסיכון שזה בכלל יגמר עד שאני אסיע את כל הרכבים למגרש גרוטאות גדול מדי ?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
שלום, אזהרה לכל מי ששוקל לקנות הונדה חדשה מהיבואן. חבר שלי אלכסי קנה לאחרונה הונדה סיוויק 5D ומקקים תפסו מקום ברכב החדש למשך חודשיים. בסופו של דבר, התברר כי בעת התקנת חיישני רורס שכחו למלא את החור, אותו הם ניצלו. הוא נעלץ לבצע פרוק לא קטן, בכדי לטפל בפלישת החרקים לא נעימים. ראו פרטים בבלוג שלו. הוא לא היה מסוגל לכתוב בפורום (משתמש חדש), אבל יכול להגיב כאן. שורה תחתונה: תבדוקו טוב מאוד את כל התקנה או עבודה שנעשתה ברכב שלכם מטעם הסוכנות.
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
שימושים לגריז
מאת vpvi- 1 תגובות
- 726 צפיות
יש לי המון גריז שאין לי מה לעשות איתו, קניתי קופסה רק בשביל שיהיה לי קצת גריז להדקים של המצבר. איפה אפשר לשים אותו (בלי כלים ופירוקים - אני לא מכונאי). חשבתי על צירי דלתות, מכסה מנוע. מה עוד?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 0 תגובות
- 467 צפיות
אולי יש למישהו המלצה על מכון לכיוון פרונט באזור פתח תקווה עדיפות לסגולה. מדובר בלנטיס שההגה מושך שמאלה והתוצאות כבר נראות על הצמיג.
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
שלט נהג חדש
מאת luba- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים, יש ברשותי רשיון משנת 2011 ,מאז הוצאת הרשיון לא נהגתי. לפני שבועיים קניתי רכב וברצוני לשאול האם אני יכולה לשים שלט "נהג חדש"? יש דרך אולי לקבל אישור ממשרד רישוי על הארכה כי אני מרגישה שאני צריכה שפשוף למיומנויות הנהיגה שלי. אשמח להיענותכם. שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת yoelbe,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)