רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני נדבק לצורך הדוגמא לאחד מהמבצעים האחרונים למגזר ההייטק, ניסאן קשקאי 1.6 ידנית. מחיר מחירון באיזור ה 127 אלף, מחיר ליסינג: 8K מקדמה, ו1350 ש"ח בכל חודש(צמוד מדד), ל30 חודשים, בסופם מחזירים כמובן את הרכב. האפשרות האחת, היא לרכוש את הרכב בצורה הרגילה(תשלום 127K מראש), לספוג את ערך ירידת הרכב (כ20 אחוז לשנה הראשונה, כ10 אחוז לכל שנה אח"כ) שיוצא בסוף השנתיים וחצי: מינוס 44 אלף. האפשרות האחרת, היא לרכוש בליסינג, ולשלם מקדמה +30 חודשים, יוצא מינוס 48 אלף. על פניו, המחיר הסופי בקיזוז ירידת ערך הרכב מול אופציית הליסינג, יוצא כמעט אותו הדבר. והיתרון בליסינג הוא שלא משלמים את כל ה127K ושוברים את הראש בסוף למכירת הרכב, אלא משלמים רק 48K ובתשלומים רבים.…
הודעה אחרונה מאת itzikc78, -
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מצטער שהסרטון הוא דרך פייסבוק, לא הצלחתי למצוא אותו ביוטיוב. יש דבר כזה במציאות לכוון את ההנמכה דרך תא הנהג? ואם כן איך אפשר? כנ"ל לגבי שינוי זווית הגלגלים.
הודעה אחרונה מאת Peugeot 206, -
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה קורה אם אתה נוסע ברכב היברידי בגשם? עולה על שלולית והמנוע החשמלי נרטב? האם מותר לשטוף רכב היברידי במכונת שטיפה?
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
- 5 תגובות
- 868 צפיות
שלום לכולם, ברשותי מפצל למצת ואני רוצה להדביק את זה בצד המושב( ליד התא כפפות כזה) ניסיתי באמצעות דבק דו״צ אך כל שעה זה מחליק ומתנתק מהפלסטיק. למישהו יש רעיון איך אפשר להדביק את זה חזק מספיק אבל שאוכל להוריד את זה בבוא העת מבלי שישאר סימן.
הודעה אחרונה מאת Bar .K, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
רציתי לחכות לטיפול 15K אבל גירדו לי האצבעות - למי שמתלבט לקנות סופר מיני. למה בחרתי בה ולא אחרת, סוג העסקה שעשיתי. אני איש קבע, מדי חודשיים אנחנו מקבלים לבית חוברת של מבצעים וכל פעם יבואן אחר. ממש ממש רציתי רכב, ובדיוק קיבלתי חוברת של טלקאר ושמעתי מחברים שקנו את האוטומט והם מבסוטים. אני לא סובל אוטומט אז בחרתי בידני, ולהלן העסקה: הרכב עלה במקור 64 אלף, "חבר" נתנו לי מבצע ישיר של 4 אלף+במתנה קודנית\מרים שמשות\חיישני רוורס (בעלות של 2500 ש"ח) אני בטוח בזה שאם הייתי קונה רגיל, עם קצת שכנוע הייתי מקבל את כל התוספות האלו במתנה או חלקם, אבל נחשיב את זה גם. עכשיו המימון, שאלתי את הבנק שלי מה תיהיה הריבית אם אני אקח הלוואה של 60 אלף והתשובה הייתה בערך 12-13 אלף. …
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 1 תגובות
- 698 צפיות
שלום לכולם , אחת המראות בפנים הרכב ( מעל הראש של הנהג בסוכך שמש) התנפצה לי רציתי לדעת איך אני מחליף דבר כזה? הרכב הוא אי ביזה 2011 תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
שלום לכולם, היום הגעתי למוסך מורשה של קרסו, וגיליתי דלת נעולה. ידעתי שהיום וב3 הימים שלאחר מכן מתקיים חג הקורבן אצל העדה, לכן הנחתי שחלק או מרבית העובדים לא יהיו, אבל לא שהמוסך כולו יהיה סגור (על יועצי השירות, המזכירה וכד'). התקשרתי ל'שירות קרסו' שם טענה באוזני המוקדנית: "הגעת למוקד השירות הארצי, אני ממחוז דרום. תרצה שאני אפנה אותך למוסך?" אמרתי לה בחצי צחוק: "יש מוקד שירות ארצי, מחוז צפוני?". ענתה שלא. ביקשתי לדעת למה המוסך סגור, היא אמרה שאין לה מושג. שאלה אם אני רוצה לדבר עם מנהל, וכמובן שהסכמתי. דיברתי עם אסנת שהייתה נחמדה, רשמה מה התלונה, אמרה שתברר ותחזור אליי. אכן, אחרי 10 דקות היא חזרה ואמרה "אכן יש חג, ולכן המוסך סגור". אמרתי לה "אני מבין …
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
לילה טוב/ בוקר טוב לכולם... שמי עידן ואני נוהג כבר שנים על פולסווגן לעולם לא התאכזבתי מהאיכות ולא מהאמינות. היו ברשותי 3 פאסאטים שעברו ק"מ מכובד של 200 אלף ללא כל תקלה . המכונית האחרונה היתה ברשות המשפחה 10 שנים וללא תקלה אחת . בתור חובב פולסווגן ומוכניות אירופאיות בכללי ( במיוחד גרמניות ) כל פעם אני תוהה מחדש למה אנשים עדיין ממשיכים לקנות רכב יפני? מה היתרון שלו ? אמינות ? הונדה וטיוטה הם שני הרכבים בעלי מספר קריאות התיקון הגדול בהיסטוריה. נוחות? כל רכב שאני עולה עליו שהוא יפני אני ישר מרגיש באיכות הנחותה בהשוואה לפאסאט (שלא נחשבת ממש אוטו יוקרתי ) . לדוגמא: נסעתי בהונדה סיווק החדשה אתה מרגיש כאילו אתה נוסע על הרצפה כאילו אין בידוד בין הכביש לאוטו . נסעתי בלנד קר…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בתוך תא הכפפות, קיים כפתור ליד ניתוק כריות האוויר שכתוב עליו SET. מה הוא עושה? שאלה נוספת, כדי לשנות קוד בקודנית צריך לדעת מה סוגה, מישהו יודע עם איזו חברה פלוצוואגן עובדים? מישהו שינה? הצלחתי לשנות במאזדה 3 שלי בעזרת חיפוש בפורום (והמשתמש WILL), אך אני לא יודע איך לזהות את סוג הקודנית. תמונות של הכפתור והקודנית:
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי ואחרי חיפושים מצאתי שזקוקה אוקטביה היא הכי מתאימה. אני יודע גם שהתיבת הילוכים היא DSG7 ושמעתי של תיבה הזאת היו הרבה בעיות בשנים האחרונות... אז מה קורה איתה היום? האם הגרסאות החדשות משנת 2013 כבר לא עושות את הבעיות האלה? וכמה בכלל שנות אחריות יש לתיבה?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 919 צפיות
עם תחילת עונת הגשמים , מה אתם ממליצים לעשות כדי להכין את הרכב לחורף?
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
רנו מגאן RS265 קאפ - מישהו יודע איזה סוג של קפיצים ובולמים יש ברכב? חברה+דגם? תודה.
הודעה אחרונה מאת GreatSavana, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רק לפני כמה שעות קיבלתי אותה, והמצלמה הזו מתחילה לעצבן אותי. נתחיל מזה שבמצבי אור מסוימים, רואים בהקלטה מידי פעם "הבהובים" שחורים. נמשיך בזה שאחרי שהפעלתי את הפיצ'ר של Auto Start External Power, איך בדיוק אני מושך את ההקלטות למחשב(דרך המצלמה)? הרי בכל פעם שאני מחבר את הכבל למחשב, המצלמה אוטומטית מתחילה להקליט. (כן, אני מודע לאופציית קורא הכרטיסים. אין לי כרגע) אוקיי, אז רציתי בכל אופן להוציא את ההקלטות דרך המצלמה, הכנסתי במצב הזה, ולחצתי על כפתור הPOWER. מאותו רגע העסק השתבש לחלוטין. גם כשמנתקים את הכבל מהמחשב, האור האדום מאחור ממשיך לדלוק. היתי חייב ללחוץ על חור הRESET בשביל שיסתדר. ובכל מקרה, זה דפק לי את כרטיס הSD לחלוטין, כעת בכל פעם שאני מחבר א…
הודעה אחרונה מאת אני רוצה מכונית, -
- 5 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לדעת איזה זכויות יש לי לגבי קנית רכב חדש אם יש לי נכות 100 אחוז לצמיתות. יש לציין שהנחות שלי היא לא קשורה ממש לבעיות הליכה או רגליים, למרות שיש לי קצת בעיה בשיווי משקל, אבל לא יודע אם זה אומר משהו. יש לי תג נכה, וחנית נכה ברחוב, ועמוד עם השלט נכה היא רגילה ולא עם ציור של כסא גלגלים יענו נכה לייט כזה לא משנה כרגע מהיא סיבת לנכות, אני רק יגיד שזה קשור למצב בריאותי, ומשהו שעברתי בעבר אני בן 24 עם רישון 3 שנים אם זה משנה, האם מגיע לי הנחה מסויית על קנית רכב חדש? עריכה: אני צריך לדעת מהיא אחוז הנכות הניידות שלי, ולפי זה יהיה אפשר לדעת אם כן מגיע לי הנחות לגבי קנית רכב חדש?
הודעה אחרונה מאת honda97, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
או שכדאי לחקות ל 2014 חסרונות ויתרונות יש?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השנה מלאו לי 40 ואת הטיפול במשבר הנלווה לו החלטתי לעבור אצל מחלקת M Sport של BMW . הבוקר חזרתי מביקור בגרמניה אשר במהלכו ביליתי יומיים מענגים בחיקה של M3 מדושנת הספק, מומנט ושאר טופינים - מה אומר ומה אגיד, החיוך הדבילי עדיין לא ירד לי מהפנים . המכונית מ-ד-ה-י-מ-ה, המנוע יהלום עם סאונד מטורף וכח שנשפך בצורה מאד לינארית לאורך כל קשת הסל"ד. המנוע דוחף אותך למשוך עד הקו האדום גם אם לא צריך (בדרך לתחנת הדלק הסמוכה למסלול ). השלדה הכי טובה שאנוכי (הצנוע) זכה לשים את ישבנו עליה, הגה טוב, אבל ציפיתי לרמת היזון חוזר גבוהה יותר ממכונית כזאת. המסלול עצמו קצר יחסית (כ-3.2 ק"מ) אך מאד טכני, כולל שינוי גובה לכל אורכו מה שעושה את הנהיגה בו למאד מאתגרת ומתגמלת (ברגע שאתה …
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, עכשו כשהחלפתי תחתונים אני יכול לספר לכם על אחת החוויות הפחות נעימות שהיו לי: יש לי סויפט 2013 ידנית- שזה אומר ברמת אבזור של חמור ועם צמיגים 175-65-15 (תקנו אותי אם אני טועה, זה מהזיכרון) בנסיעה שהייתה לי עכשו, בדרך עירונית, הילוך שלישי, פחות מ-40 קמ"ש, בעליה, נכנסתי למעגל תנועה ובקושי יצאתי ממנו. סובבתי את ההגה שמאלה (הייתי צריך להמשיך ישר) והרכב עשה לי "מאא, לא היום" ולא הגיב לחלוטין. בלמתי טיפה כדי להגביר אחיזה וממש יצאתי על הקשקש מהפניה תוך שהרכב עושה רעש מוזר (נראה לי גרירה של הצמיגים או משהו כזה, אף פעם לא היה לי כזה רעש) הנסיבות: כביש לח (אני לא יכול להגיד אפילו רטוב),עליתי עם הגלגל אחורי שמאלי על האי תנועה (החלק שנראה כמו רמפה קטנה, לא החלק המו…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
שלום לכולם, קיבלתי את הקורולה החדשה בליסינג לפני שמונה ימים. גמאנו ביחד 1000 ק"מ. להלן התרשמות ראשונית: יתרונות: מרווח פנים עצום, בעיקר במושב האחורי. מושבים נוחים ותומכים, אם כי ההגה הטלסקופי לא יוצא מספיק לכיוון הנהג. בסה"כ תנוחת נהיגה סבירה פלוס. הנדסת אנוש מעולה. מסך מגע קל מאוד לתפעול (וניתן לשלוט על כל הפונקציות שלו גם ממהגה). בלוטות' המתחבר במהירות וביעילות. דיבורית עם שמע טוב מאוד, ושידור המוסיקה מהנייד. מערכת סטריאו ברמה גבוהה ביותר. איכות הצליל מרשימה מאוד. מזגן מקפיא, לא פחות. ביום תל אביבי עם 30 מעלות, הפעלת המזגן בדרגה 1 של המאוורר, קר מאוד. לאישה אפילו קר מידי. תאוצה זריזה מהמקום ובזמן עקיפות. כח זמין בכל המצבים (לפחות עבורי). נסיעה שקטה, בידו…
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ופירסמתי שם 3 מכוניות כל החיים , זה הופך אותי לסוחר ?
הודעה אחרונה מאת e.e, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 6 אלף צפיות
במכוניות החדשות הוא כבר יותר גדול ממד המהירות. במכוניות אוטמטיות אני ביכלל לא מבין בשביל מה צריך אותו, במכוניות גיר ידני, כמה מכם מחליפים הילוך לפי מד סיבוובי המנוע? אז למה הוא הולך ותופס מקום מרכזי בלוח השעונים?
הודעה אחרונה מאת אריאל_ בן חמו, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אבל מה זה האחורה המכוער הזה ? והגיר נשאר אותו גיר , 4 הילוכים
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היום קרה מקרה שרכב פגע ברכב של חבר, ולא השאירה פתק הכולל פרטים. הכל מוקלט ב DVR אבל לא רואים את הספרות הראשונות של הלוחית רישוי. אולי מישהו ראה או מכיר את הרכב או את הגברת. דרוש מספר מלא לטובת פנייה לביטוח. Uploaded with ImageShack.us תודה לעוזרים לינק לוידאו http://youtu.be/XGCQhfjux0A דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
שלום לכולם, אני מתכנן טיול של 7-10 ימים, התיכנון הוא נחיתה במינכן לקיחת רכב (כנראה מסיקסט) לטייל באוסטריה וחזרה למינכן, שמתי לב שבאתר של סיקסט דרך הארץ מקבלים מחירים שונים (זולים יותר) מאשר באתר סיקסט העולמי, כמובן השוואה של אותם ימים אותן שעות החזרה ולקיחה, אותם ביטוחים וכו', לדוגמא דרגת (ILMR), באתר 1 - 345 יורו לעומת אתר 2 - 634 יורו, ממה נובע ההפרש הזה? פיספסתי משהו? השאלה השנייה היא - באתר בעברית האופציות והקבוצות של הרכבים קטנות יותר, שמתי עין למשל על דרגת CPMR מהאתר העולמי אך היא לא נמצאת באתר בעברית, זה לא אמור להיות זהה בשני האתרים? (אני אשמח לקבל תשובות על הנושאים הספציפיים אם מישהו יודע, ולא הצעות על חברות אחרות, תודה) וחוץ מזה כל הער…
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 950 צפיות
מה שגרם לי לבדוק את הנושא לעומק הוא העובדה המעצבנת שכל Led שקניתי בצבע לבן תמיד נראה לי בגוון כחול זול יש אולי אנשים שיעדיפו את הגוון הכחלכל שמזכיר אולי קסנון 6000K אבל אותי זה די חירפן. שמתם לב שלרוב הלדים בצבע לבן יש ציפוי צהבהב. העיניין הוא כזה: מסתבר שהלד הכי אפקטיבי (צורך הכי פחות אנרגיה ונותן הכי הרבה אור) הוא בגוון צבע כחול בכדי לייצר לדים חסכוניים, גילו שיותר אפקטיבי להשתמש בלדים כחולים עם ציפוי פוספור צהוב (סוג של זרחן) ככה למעשה מתקבל הגוון הלבן ככול שהציפוי אגב כהה יותר ככה גוון האור צהוב יותר כמו בדוגמה הקיצוני הבאה של צבע לבן חם: ככול שהציפוי בהיר יותר ככה גוון האור כחול יותר לדוגמה לדים זולים מאיבי לעומת: לדים יותר…
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מכרתי לפני מספר שבועות רכב שבדיעבד מסתבר שלא עבר יד. זו פעם ראשונה שאני מוכר רכב לכן לא חשבתי לרגע שיכול להיות שיש לי עסק עם סוחר, את הכסף הוא שילם וחשבתי שרק לזה אני אמור לדאוג, לא חשבתי שיש לבנאדם אינטרס לא להעביר בעלות בגלל זה לא חשדתי בו כשהלכנו לדואר במטרה להעביר בעלות. אין לי אף מסמך שמעיד על זה שמכרתי לו את הרכב אבל הרכב נמצא אצלו וכאמור היד לא התחלפה. מה אני עושה במצב כזה? הרי הבנתי שכל דוח, תאונה וכו' הכל נופל עליי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אנחנו מחפשים 40 עמודי/מחסומי חניה מתקפלים, להסדרת החניה בבניין אצלינו, מחפשים עמודים פשוטים וזולים עם מנעול, ללא התקנה. יש המלצות, אנחנו מאיזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת vik014, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לשכור פיאט 500C ידנית לסוף השבוע. מישהו יודע איפה ניתן למצוא אחת?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 867 צפיות
השאלה עלתה פה בפורום פעמיים אבל התוצאות כבר לא רלוונטיות. מישהו יכול להמליץ על מושב עיסוי טוב לרכב, בשאיפה עם תמיכה לומברית (גב תחתון)? יש את המוצרים האלה של דר גב http://www.dr-gav.co.il/?CategoryID=200 אבל אני כנראה ארכוש באייבי. תודה.
הודעה אחרונה מאת gorelshv, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי קרוב משפחה שמוכר ע״י ביטוח לאומי 50% נכות ו60% אי-כושר עבודה. בעוד שבועיים יש לו טסט שנתי לרכב, הרכב רשום על שמו ובנוסף יש לו תעודת נכה. הבנתי שמגיע הנחה באגרת הטסט, אך לא הבנתי למי, האם הוא זכאי לה? הבנתי שצריך תו נכה וכל מיני פרוצדורות שלא מובנות, זכאי להנחה או לא?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
שכפול מפתח
מאת levi704- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לי שברולט אופרטה 2006. יש לי מפתח אחד ואני רוצה לשכפל. דיברתי עם החברה הרישמית בארץ והמחיר שהציעו לי הוא אסטרונומי - 830 ש"ח (כולל שלט) . אני מאשדוד. היתי רוצה לדעת איפה אני יכול לשכפל מפתח במחיר סביר ואיפה אפשר לקנות שלט. תודה.
הודעה אחרונה מאת Lenovo,