Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקוחות סמל"ת יכולים רק לקנא ולייבב.

לקנא בגיר המחורבן, במנועים שמוסרים את נשמתם לבורא אחרי זמן קצר או בגימור הפנים המתקלף? בחירה קשה.

נ.ב. יש בונוס, אנחנו תמיד יכולים לקנא בעיצוב הלא קיים של תוצרת ציר הרשע.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
זה לא שחור או לבן !

אני עם סיאט איבזה 1.2tsi dsg7 נוסע עליה במשך שנתיים כולל שיפורי מנוע. לא היתה לי איפלו פעם אחת בעיה בגיר.

בנוסף יש לי 2 יטי שנת 2012, גם הם ללא תקלות.

יתכן שהתמזל מזלי בנוגע לגיר/מנוע.

אני בכל מקרה מרוצה מאד. אני כרגע מחכה לרכב החדש שלי שיגיע.

מכרתי את האיביזה לטובת לאון 1.8 sc fr.

אני אישית, לא רואה את עצמי נוהג על רכב ללא מנוע tsi או dsg.

חברות נוספות מתחילות לצאת עם פתרונות דומים למנועי ה tsi וגיר כפול מצמד.

בכל מקרה. זה רק מהנסיון שלי האישי.

תגיד לי, כמה רכבים בן אדם אחד צריך? 2 יטי, איביזה אחת ועכשיו אתה רוכש לאון?

פורסם

במה אני צריך לקנא? בפעם האחרונה שנסעתי על רכב עם DSG 7 ההילוך הראשון גרם לאוטו לרעוד כמו ויברטור וכל פעם שיצאתי מהמקום הייתי מקבל מכה בגב שכנראה גרמה לסדק בחולייה או2 אצלי.

(נ.ב נסעתי על ג'טה 2010 שעברה כבר כמה ביקורים במוסך בגלל הגיר).

אני אסתפק ברכב הקוריאני שלי בעל ה4 הילוכים,לפחות הוא שומר על הגב שלי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לפותח השרשור - כן, כיום DSG 7 אמינה ומי שאומר אחרת הוא ישראלי ממוצע שמשתמש בסטיגמות כגון "לאיטלקיות יש בעיות חשמל ולצרפתיות יש בעיות מזגן". היא חוסכת בדלק ומעבירה הילוכים בצורה מושלמת בנסיעה במהירות של 40+ קמ"ש. בפקקים בעיר היא קצת פחות נעימה מתיבה אוטומאטית, יש לה עקומת למידה מסויימת (למשל, חניה היא קצת טריקית). דבר שמפריע לי, הוא שהיא לא נותנת ביטחון רב בנסיעה זריזה בעיר. משמע, אם בטעות תלחץ על קצת יותר גז ממה שאתה צריך היא תוריד שני הילוכים למרות שרצית רק אחד. להוריד שני הילוכים לוקח לה טיפה יותר זמן (הילוך אחד עובר באופן כמעט מיידי) וזה עלול לגרום לך לעכב את זרימת התנועה במקרה שתרצה לעבור לנתיב שזז מהר יותר בפקק. שוב, צריך ללמוד אותה. בנהיגה ספורטיבית ונסיעות בינעירוניות היא מאוד מהנה, מעבירה הילוכים כהרף עין ובצורה נעימה (לפעמים לא ממש שמים לב שעבר הילוך אם לא מסתכלים על לוח המכוונים).

בנוגע לבחור שהגיב על DSG 6 - אני מתקשה להסכים עם מה שאתה אומר. אישית, לי יש רומן עם התיבה הזאת. ברגע שעוזבים את דוושת הבלם - הקלאץ' מיידית עולה לנקודת החיכוך, בניגוד ל DSG 7 בה הקלאץ' עולה לאט ובהדרגתיות - קצת מעיק. נסעתי בגרמניה על גולף GTI במשך כמה אלפי קילומטרים ונהנתי מכל רגע. סדר העדיפויות שלי: גיר ידני > DSG 6 > החד מצמדית של פיאט (לא מאוד חלקה או "טובה", אבל סתם כיפית) > תיבה אוטומטית = DSG 7 > גיר Powershift של פורד.

עריכה: ולבחור שמעלי, כנראה שפשוט לא היית רגיל. כדי להתחיל נסיעה יש ללחוץ על גז עדין ולא אגרסיבי ע"מ לא לחטוף מכה. אתה צריך להבין שטכנית, זהו גיר ידני לכל דבר. הוא פשוט עבר אוטמיזציה, והוא שונה בתכלית מגיר אוטומטי סטנדרטי. הרעידות נובעות מהקלאץ' שעולה לנקודת החיכוך עם הגיר. אם תרצה מעט להתעמק בנושא, תוכל לצפות בסרטונים הבאים:

אגב, לפני ששונאי VAG יתלהמו, אני ממש לא ואגיסט בעצמי. אם הייתי, הייתה לי GTI ולא מיאטה. :-P

פורסם
תגיד לי, כמה רכבים בן אדם אחד צריך? 2 יטי, איביזה אחת ועכשיו אתה רוכש לאון?

רכבי חברה.

האיביזה היתה אצלי, ממתין כרגע ללאון החדשה שתגיע בעוד שבועיים.

2 יטי מפוזרים אצל אישתי ואצל אבא שלי.

לחלוטין מרוצה ואמשיך להנות מרכבי קבוצת VAG

נוהג על: Leon SC FR 1.8 TSI צבע לבן

לשעבר: SEAT IBIZA 1.2TSI SC

פורסם
לא עבר מספיק זמן מקריאת הריקול שנעשתה לרכבי הקונצרן, כך שקשה לומר.

אני החלפתי את המכנטרוניקס והכל הסתדר.

כבר 40000 קילומטר מאז ההחלפה.

אחותי נוסעת על גולף חדשה וכבר עשתה 7000 - 8000 קילומטר אין בעיות.

פורסם

יש לי סקודה יטי DSG7 1.2 TSI שעלתה על הכביש במרץ 2012, כשהגיע ל30.000 ק״מ החליפו לי דיסקיות במסגרת האחריות (5 שנים או 150.000 ק״מ). חייב לציין שבמסגרת ההחלפה קיבלתי רכב חלופי ללא תשלום. אני נוסע הרבה, בערך 45.000 ק״מ בשנה. עכשיו אני על 62.000 ק״מ ואין שום רמז לבעיה בגיר או בכל רכיב אחר של הרכב. אנ ממש מרוצה מהגיר ומהאוטו ככלל. אני מאוד אוהב גיר רגיל אבל בגלל אשתי קניתי DSG (אוטומט) וחייב לציין שזה הדבר למי שאוהב גיר רגיל. תחושה של קלאץ׳ בתחילת הנסיע... נסעתי על גיר אוטומטי וגיר רציף, לטעמי זה פשוט בדיחה בהשווה לDSG. בDSG מרגישים את החיבור בין דוושת הגז למנוע כמו בגיר רגיל.

לסיכום: אני לא אומר שזה האוטו והגיר שצריך לקנות (כל אחד והטעם שלו), אבל מה שבטוח, זה שלי אישית יהיה קשה מאוד לעבור לרכב עם גיר אוטומטי או רציף. שלא נדבר על חיסכון בדלק, איכות החומרים (עובי הפח, פלסטיקה ואיבזור פנים).

פורסם

^

גם ב-GTI הקודמת. נכון להיום, כל מנוע של קונצרן VAG בעל מומנט מירבי גבוה מ-250 ניוטון/מטר (25.5 קג"מ) מקבל DSG6 בעל מצמדים רטובים. היתר, המנועים אשר מפיקים עד 250Nm, מקבלים DSG7 בעל מצמדים יבשים מטעמי חסכון במשקל (וצריכת דלק).

לפותח השרשור - כן, כיום DSG 7 אמינה ומי שאומר אחרת...

ועל סמך מה קבעת זאת?

פורסם
יש לי סקודה יטי DSG7 1.2 TSI שעלתה על הכביש במרץ 2012, כשהגיע ל30.000 ק״מ החליפו לי דיסקיות במסגרת האחריות (5 שנים או 150.000 ק״מ). חייב לציין שבמסגרת ההחלפה קיבלתי רכב חלופי ללא תשלום. אני נוסע הרבה, בערך 45.000 ק״מ בשנה. עכשיו אני על 62.000 ק״מ ואין שום רמז לבעיה בגיר או בכל רכיב אחר של הרכב. אנ ממש מרוצה מהגיר ומהאוטו ככלל. אני מאוד אוהב גיר רגיל אבל בגלל אשתי קניתי DSG (אוטומט) וחייב לציין שזה הדבר למי שאוהב גיר רגיל. תחושה של קלאץ׳ בתחילת הנסיע... נסעתי על גיר אוטומטי וגיר רציף, לטעמי זה פשוט בדיחה בהשווה לDSG. בDSG מרגישים את החיבור בין דוושת הגז למנוע כמו בגיר רגיל.

לסיכום: אני לא אומר שזה האוטו והגיר שצריך לקנות (כל אחד והטעם שלו), אבל מה שבטוח, זה שלי אישית יהיה קשה מאוד לעבור לרכב עם גיר אוטומטי או רציף. שלא נדבר על חיסכון בדלק, איכות החומרים (עובי הפח, פלסטיקה ואיבזור פנים).

איזה עובי פח יש לך ביטי שאין בכל רכב אחר? וגם אפלסטיקה ואבזור פנים? הצחקת אותי, רכבי הקונצרן מגיעים עירומים בארץ.

פורסם

אני מסתכל על זה אחרת, כשאתה רוכש רכב חדש ממיטב כספך ויום אחד נתקע עם המשפחה ברכב - מחכה לגרר, לרכב חלופי וכו'..

מבחינתי זו הבעיה.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

ועל סמך מה קבעת זאת?

על סמך חוסר דיווחים מוחלט מלקוחות הקונצרן ברחבי העולם. כמעט ואין אנשים שהחליפו קלאצ'ים + מכנטרוניקס ושהבעיות חזרו להם. אגב, גם השרשור הזה נותן אינדיקציה. אין היגיון ש VW תעשה ריקולים אם הם לא פתרו את הבעיה, ואכן הבעיות שדווחו הן עניין של העבר. כמובן שתמיד יש סיכוי למשהו, אך הוא הרבה, הרבה יותר נמוך מאשר הסיכוי לבעיות בשנת 2010. וגם אם כן "נופלים" - יש אחריות ל 5 שנים, מכניסים את הרכב למוסך והוא יוצא כמו חדש. קצת כאב ראש אבל לא איום ונורא.

ובכל מקרה, הייתי מעדיף ריקול על אי אמינות של גיר מאשר אי אמינות של כרית האוויר.

פורסם

^

ספקולציות.

אני לא מאחל לבעלי הרכבים הרלוונטיים שיהיו להם בעיות, להיפך אם כבר. עם זאת, לאור ההיסטוריה של הגיר הנ"ל, זה קצת מוקדם לקבוע שהוא פתאום הפך להיות אמין. נחיה ונראה.

פורסם

גם אם נעזוב לרגע את עניין האמינות, ה-DSG7 מעצבנת מאוד בתחילת נסיעה.

למה לא ללכת על אופציה ידית? זול יותר לרכישה, חסכוני, ובטווח הרחוק גם ב-100% אמין יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...