Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסיבת יום הולדת 40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השנה מלאו לי 40 :-( ואת הטיפול במשבר הנלווה לו החלטתי לעבור אצל מחלקת M Sport של BMW 8).

הבוקר חזרתי מביקור בגרמניה אשר במהלכו ביליתי יומיים מענגים בחיקה של M3 מדושנת הספק, מומנט ושאר טופינים - מה אומר ומה אגיד, החיוך הדבילי עדיין לא ירד לי מהפנים :-D.

המכונית מ-ד-ה-י-מ-ה, המנוע יהלום עם סאונד מטורף וכח שנשפך בצורה מאד לינארית לאורך כל קשת הסל"ד. המנוע דוחף אותך למשוך עד הקו האדום גם אם לא צריך (בדרך לתחנת הדלק הסמוכה למסלול :lol:). השלדה הכי טובה שאנוכי (הצנוע) זכה לשים את ישבנו עליה, הגה טוב, אבל ציפיתי לרמת היזון חוזר גבוהה יותר ממכונית כזאת.

המסלול עצמו קצר יחסית (כ-3.2 ק"מ) אך מאד טכני, כולל שינוי גובה לכל אורכו מה שעושה את הנהיגה בו למאד מאתגרת ומתגמלת (ברגע שאתה לומד את הקו הנכון...).

להלן לינק למספר תמונות וסרטונים - מוי כיף!!

https://www.dropbox.com/sh/g6ssrpaejwlkxx9/__h94PhoPI

ותודה לאשתי היקרה שאפשרה לי להגשים חלום קטן ללא הנד עפעף :mm_wink:

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מתנה מקורית ליום הולדת,המסלול מספק את הרכבים או שיש חברה לזה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מני, המון המון מזל טוב :-P

לגבי ה-M3, מסכים איתך לחלוטין. מכונת נהיגה מטריפה (לטעמי יותר מ-C63 עליה נהגתי בעבר).

לדאבוני הרב, על מסלול לא יצא לנו לסובב את ה-M. למען האמת - לא חשבנו בכלל על לבדוק מול ב.מ.וו את הנושא הזה, פשוט הזמנו M ל-24 שעות דרך SIXT פרמיום, ישבנו על המפה של פרנקפורט והסביבה, איתרנו כמה כבישים כפריים מפותלים כהלכה ויצאנו לדחוק בה :wink:

מנוע חלומי עם המון כוח זמין כבר מלמטה - ומשיכה אימתנית עד המגביל סל"ד (8600 סל"ד). והסאונד... הסאונד פסיכי לחלוטין. מי צריך לעזאזל את המערכת היי אנד (הרמן קרדון) שמותקנת בה כשיש כזה צליל מטריף?! מפחיד אותי לדעת מה קורה כשמורכבת ברכב צנרת הפליטה האופציונלית (M ספורט) העשויה טיטניום (כמו שיש ב-M3 GTS), או מערכת יעודית של אקרופוביץ' :shock:

ה-DKG עובדת היטב. לא נתקלתי בתיבה רובוטית כל כך מהירה, יעילה, מדוייקת ונעימה לשימוש. גורמת ל-DSG, TCT ושאר הקללות להרגיש איטיות והרבה פחות מוצלחות / מהנות / נעימות לשימוש. המגניב בה הוא שה-R נמצא במסילה עליונה, ממש כמו בתיבה הידנית. מרגיש מאוד משעשע ו"ידני" משהו. כמובן שהתפעול מההגה עובד למופת והופך את הנהיגה המהירה לקלה ופשוטה. עוד אהבתי את האופציה למשחק בין "רגוע" לאגרסיבי" בתיבת ההילוכים בעזרת כפתור יעודי (מתחת לתיבה עצמה). על המצב ה"אגרסיבי" - התיבה סוחטת כל הילוך והילוך עד 8600 סל"ד (תוך כדי צווחות V8 מרטיטות - עם גרגור ונביחות מצידה של מערכת הפליטה). שהיא על המצב "הרגוע" (והאיטי לכאורה) - ההילוכים עוברים בסל"ד נמוך מאוד ומנסים לשמור על צריכת דלק סבירה (וגם זה יחסי, כן?). בניגוד לשאר התיבת הרובוטיות המוכרות, ה-DKG (במצב הידני) אינה מעבירה הילוך עם הגעה למגביל הסל"ד, היא פשוט תשאיר אותך עליו עד שתזכר שאתה צריך להעביר הילוך. סוף סוף תיבה שנותנת לך מעט עצמאות 8)

בכל הקשור לפן הדינמי - אין מה לומר, היא פשוט נהדרת. ללא ספק המכונית המהנה והמחברת ביותר בה נהגתי (כפי שציינתי, ה-C63 חזקה ופראית יותר - וזאת לטעמי גם נקודת החולשה שלה, האובר פראיות. קשה יותר לנהוג בה, בעיקר כשהקצב עולה, היא מאוד סוררת...). ההגה טוב, חד ומהיר מהותית מזה המצוי ב-3 הרגילה (ה-E90). גם הקוטר שלו קטן יותר מזה של ה-3 קופה הרגילה והוא מאוד שמנמנן ונוח לאחיזה (וכמובן שתפירת ה-M עושה את שלה...). על המנוע והתיבה - אין מה לפרט מעבר לשאמרתי - שידוך מצויין בין מנוע אדיר לתיבה רובוטית משובחת (לא הייתי קונה M ידנית - צר לי. אני הפכתי ל"בוגד". יותר קל ונוח לנהוג בה עם ה-DKG והתפעול מההגה. בדיוק כמו שב-רינג קל ונוח יותר לנהוג בשירוקו DSG מאשר בסובארו BRZ. נותן עוד ריכוז וחידוד בנהיגה עצמה). רמות האחיזה שלה - גבוהות מאוד, גם על רטוב (והיא עוד נעלה לא פחות מפיילוט ספורט 2 קאפ :oops:) - לצערנו רב הזמן ירד לו גשם. גם כשהיא על מצב M - מאוד קל לנהוג בה "נקי", עם היגוי יתר קליל ונשלט. כשרוצים להיות חוליגנים - די קל להוציא את הזנב הצידה ולעשן את צמיגיה האחורים למוות :wink:

אני מוכרח לציין שהופתעתי לטובה מעצם העובדה שעם כל ההקשחות, הרעש והשינויים שיש בה מול דגמי הקופה ה"רגילים" של ה-3, היא מצליחה לשמור על איכות חיים טובה בהחלט. השימוש בחישוקי 19' (BBS יפיפיים. המגלים בלמי ענק - מחוררים) וחתך צנום מאוד (35) - והיא בכל זאת שומרת על נוחות נסיעה נחמדה פלוס כשהאספלט אינו מיטבי (כפי שהיה בכבישיים הכפריים. בחלקם לפחות). גם כשעוברים למצב M (עם הקשחה נוספת של המתלים, חידוד תגובת הדוושה וכדומה) היא שומרת על נוחות סבירה (למרות ששיבושים חדים די מורגשים). ראוי לציין שה-M3 הייתה עם חבילת ה-Competition (בלמים גדולים יותר, חישוקי 19', צמיגים שמנמנים יותר, מתלים מוקשחים יותר), כך שיתכן מאוד ש-M3 על 18' (ובלי הקיט) תהיה נוחה, שקטה ונעימה יותר.

מעניין יהיה לראות איך תהיה ה-M4. לבינתיים הביקורת על ה-4 טוענות שהיא מכונה נעימה ומהנה יותר מה-3 קופה היוצאת (למרות המעבר להגה חשמלי). הקטע שיותר מאכזב וכואב הוא המעבר למנוע 6 ציל' טווין טורבו - במקום הוי 8 הפנינתי הזה... :|

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה אוראל :-P

האמת שההגה היא הנקודה החלשה (הכל יחסי בחיים...) של המכונית הנהדרת הזאת, ציפיתי להיזון חוזר ברמה גבוהה יותר - אבל עדיין הייתי מאד שמח להיות בעלים של אחת...

במאמר מוסגר, לפני כשבועיים נהגתי על BRZ ב"מסלול" נס-הרים (אחד על אחד עם ליאור לוי התותח), ואני חייב לציין שכמות ההנאה שהפקתי ממנה לא הייתה מאד רחוקה מההנאה מהנהיגה ב-M3. ל-BRZ/GT86 שלדה מושחזת מאד אשר תענוג לנהוג בה בכביש מפותל. ההגה מרגיש הרבה יותר מנותק מזה של ה-M3 (מדהים עד כמה ההגה של ה-306 זצ"ל היה הרבה יותר טוב משתי אלו) וכמובן שהמנוע של ה-M3 הוא יהלום אמיתי כך שהשוואה ראש בראש היא חסרת כל ערך, אך להבדיל מה-M3 הבלתי מושגת עבורי, הצמד היפני לפחות הרבה יותר נגיש.

פורסם

אחלה חוויה! ומזל טוב :-D

באיזה מסלול התקיים הקורס?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מסלול Sachsenring במזרח גרמניה. המסלול קצר יחסית אבל מאד טכני עם שינויי גובה לכל אורכו. יש בו שתי ישורות שבאחת מגיעים ל-200 קמ"ש ובשנייה ל-180 קמ"ש (ב-M3).

למי שמעוניין, את הקורס ניתן להזמין באתר של BMW : http://www.bmw.com/com/en/insights/driving_experience/drivertraining/overview.html

הוא מתקיים במספר מסלולים באירופה. יש כ-4 קורסים במהלך עונה (אפריל עד אוקטובר) שפתוחים לאנשים דוברי אנגלית.

בעונת החורף יש קורסים לנהיגה על קרח ושלג.

החבילה הספציפית שאני הזמנתי נקראת M Perfection Training והיא נמשכת יומיים מלאים במסלול + ערב מקדים עם שיעור תיאורטי. החבילה עולה כ-2300 EUR והיא כוללת מלון לשתי לילות + 3 ארוחות ביום (+ דלק + ביטוחים כמובן). שעות המסלול מתחילות ב-09:00 ומסתיימות ב-17:00.

הקורס מועבר לקבוצה של עד 8 משתתפים, כאשר 2 משתתפים חולקים מכונית אחת קבועה. המכוניות מצוידות במערכת הקלטה מיוחדת (מקליטה באופן אוט' כאשר מזהה שהמכונית בתנועה מעל 20 קמ"ש) , וכוללת צילום וחוץ + נתוני מהירות ועומסי G.

פורסם

מבחינתי, ה-M3 היא לא גרסת קצה למשפחתית פרמיום של השכן, אלא הרבה מעבר. דווקא ההגה היה טוב משל 3 רגילה.

הסובארו / טויוטה הרבה יותר נגישות לרכישה (בארץ), אבל הן רחוקות מלהיות M... הן הנעה אחורית ל"עניים".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...