Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תת היגוי חמור בסוויפט 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

40 קמ"ש + גשם ראשוני = הרבה לכלוך שנוזל על הכבישים שסביר להניח עדיין לא נשטף רק בעוד כמה וכמה גשמים, זה גם גורם לתת היגוי, תשתדל לא להכנס במהירות כזו לכיכר אולי בחצי מזה.

Opel Adam S 2017

פורסם

I.G לא הESP הוא שהכניס את הרכב לתת היגוי אלא אתה.

בשנה שעברה בגשם הראשון למרות שנזהרתי לקחתי כיכר טיפה מהר מדי וגם אותי הרכב הפתיע בתגובה שלו, בלי ESP הייתי ממש בבעיה, למזלי הוא תיקן אותי בסוף.

זה לא סתם תנאי דרך רגילים, אפילו בנאדם שחיי באירופה לא מכיר את מזג האוויר הזה, יובש מוחלט של כמה חודשים ואז גשם חזק פתאום שמוציא את כל החרא מהכביש, זה יום שבו אסור לשחק בכלל בכביש.

ואני לא מחזיק ממך טירון ואני רואה שעברת כמה רכבים, אפשר ללמוד דבר חדש גם אם אתה נוהג כבר 40 שנים, הזהר ממצב כזה בפעם הבאה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ווואו מה הלך עם המבול היום שפשוט הציף את הכבישים בזבל! הכבישים היו מוקצפים משמן!

בכיכרות סובבתי את ההגה שמאלה האוטו הלך ימינה.

אבל תמיד אמרתי שנתח האספלט בכיכרות הוא באיכות ירודה בגלל המכוניות הרבות שמבצעות אקט פנייה תמידי, מה שגורם לשחיקת הכביש ואיבוד האחיזה של האספלט.

אין צורך בחתימה....

פורסם

הקטע שהכביש היה בקושי רטוב. בגלל זה הייתי בטוח שהצמיגים יחזיקו גם במהירות לא של זחילה (הייתי בפחות מ-40. אזור ה-30 יותר. לא בדיוק לאט אבל גם לא מהירות של כניסה לדריפט)

איך הESP עובד? אני אמור להרגיש משהו בהגה? פדלים? לשמוע רעש?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

ESP בולם גלגלים כדי למנוע הסחפות בהחלקה. במערכות פשוטות אתה תשמע צליל של משאבת ABS.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ותמיד חשבתי שבכביש רטוב עדיף דווקא שהלחץ בצמיגים יהייה נמוך יחסית (לא מעל להגדרות היצרן) כדי שיותר סולייה תשב על הכביש.

זה נכון שהמשטח עליו אתה נוהג גמיש, למשל דיונות, לא בכביש.

הקטע שהכביש היה בקושי רטוב. בגלל זה הייתי בטוח שהצמיגים יחזיקו גם במהירות לא של זחילה (הייתי בפחות מ-40. אזור ה-30 יותר. לא בדיוק לאט אבל גם לא מהירות של כניסה לדריפט)

איך הESP עובד? אני אמור להרגיש משהו בהגה? פדלים? לשמוע רעש?

זה שהכביש היה "בקושי רטוב" רק מחריף את הבעיה של מים מעורבבים בשמן, שיוצרים מה שמוגדר בשפה מדעית - ג'יפה.

ה-ESP דואגת לבלום כל גלגל בנפרד, כדי למקסם אחיזה (מלשון מקסימום). כלומר, ה-ESP מוציאה מיטב ממצב נתון, אבל אם אין אחיזה... אז אין. גלגלים מופנים אוחזים פחות, ככה שעד שלא תיישר הגה ו/או תוריד מהירות, לא תקבל אחיזה. מצד שני, ה-ESP שומרת שלא תזרוק זנב בזמן שאתה מאט בפנייה (שוב, במגבלות האפשרי).

מה זה נותן מבחינת טכניקה לנהג?

יכולת לבלום בהרבה פחות עדינות, כדי לאפשר הורדת מהירות דרסטית ומהירה יותר, בעוד ה-ESP מווסתת את הבלימה.

אבל, כאמור, במצבים של משטח חלק, ה-ESP אולי תמקסם אחיזה, אבל זה בהחלט עלול לא להספיק אם לא נוקטים בפעולות נכונות נוספות להשבת האחיזה, כמו יישור ההגה ו/או הפנייתו לכיוון הנכון.

באמירה כללית, מעבר בין משטחים בעלי מקדם אחיזה מאוד שונה היא תמיד מאוד בעייתית לשליטה, בעיקר בגלל שמהירות הרכב איננה מותאמת בעליל למצב החדש וגם בגלל שהנהג מופתע. ESP, לעומת זאת, לא מופתעת אף פעם ולא צריכה שנייה כדי להתרגל ולעכל מצב חדש, אבל היא גם לא יכולה ליצור אחיזה יש מאין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...