Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במכוניות החדשות הוא כבר יותר גדול ממד המהירות. במכוניות אוטמטיות אני ביכלל לא מבין בשביל מה צריך אותו, במכוניות גיר ידני, כמה מכם מחליפים הילוך לפי מד סיבוובי המנוע? אז למה הוא הולך ותופס מקום מרכזי בלוח השעונים?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני אישית לא ממש עושה בו שימוש גם כשאני נוהג במצב ידני, אחרי שאתה לומד להכיר את הרכב מספיק להאזין למנוע כדי לדעת מתי להחליף הילוך, תקף גם לנהיגה מנהלתית וגם להתגרזנות.

למען האמת, כשאני מתגרזן עם הרכב נדיר מאוד שאני בכלל מעיף מבט על שעוני הסל"ד\מהירות, אני נטו מפוקס על הדרך שלפני ותכנון הנהיגה, מדי פעם אני מעיף מבט רק לכיוון שעון הטמפ' כדי לוודא שאין חריגה.

בנהיגה מנהלתית אני מעניין אותי רק שעון המהירות לוודא שאני לא חורג (או לא חורג מדי..).

הדבר היחיד שמעניין אותי בשעון הסל"ד זה דווקא היציבות של המחט בסרק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

משתמש בו בעיקר כשאני נוהג במכונית חדשה.

אחר כך,כשאני מכיר את המכונית, כמעט אין שימוש. בלי קשר למכונית ידנית או אוטומאטית. אמנם מציץ בו, אבל זה לא גורם לפעולה כלשהי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני מניח שהשעון הזה "נהיה גדול יותר ממד המהירות" בעיקר במכוניות ספורטיביות, שם יש לו מטרה מאד ברורה - למקסם את יעילות המנוע - ולכן החשיבות גבוהה.

במכוניות נוסעים רגילות זה הרבה פחות חשוב, לפחות בשלב שכבר למדת את הרכב כפי שעידן הסביר. לי אישית השעון הזה סתם מוסיף משהו לדאוג לגביו, לכן אני שמח שדווקא במכונית הידנית שלי אין כזה.

פורסם

ברכב שאין שעון סל"ד - מרגיש לי שחסר משהו.

אני לא מוצא אותו מיותר. כמה שיותר אינפורמציה - יותר טוב (לפחות לדעתי).

אם כבר נגענו בשעוני הרכב - אני מוצא את שעוני המהירות הדיגיטליים כ"חייזרים" ו"עב"מים".לטעמי עדיף מחוג שמראה קודם כל "כמותית" את המהירות, ולאחר זמן של התרגלות לרכב - גם "מיקומו" (הזווית) בה נמצא המחוג, נותנים לנהג אינפורמציה דיי מדוייקת גם מבלי "לתרגם" את הספרות. לעומת זאת - מד דיגיטלי - צריך להיות "מתורגם" במוח. מעניין אם מתרגלים גם לזה.

alfa 156 2.5.

פורסם

בגיר אוטומט לדעתי אין בו שימוש,אבל בידני זה עוזר,אני משתמש להעברת הילוכים בעזרתו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש מצבים שאני מעדיף מד מהירות אנלוגי (מחוג) ויש מצבים שדווקא נוח לי יותר עם תצוגת מהירות דיגיטלית (בעיקר במהירות גבוהה, נוח יותר להעיף מבט ולראות מספר מאשר בשעון אנלוגי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני נוהג בידני וזה שימושי לי מאוד.

מד הסל"ד שימושי אצלי בעיקר לנהיגה חסכונית, אני יכול להשאר על סל"ד מאוד נמוך במצבים מסוימים ולשמור אותו בעזרת המד בניגוד לשמיעה ששם אין לכם באמת אינדיקציה בסל"דים נמוכים.

פריט חובה ברכב ידני

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אני אישית לא ממש עושה בו שימוש גם כשאני נוהג במצב ידני, אחרי שאתה לומד להכיר את הרכב מספיק להאזין למנוע כדי לדעת מתי להחליף הילוך, תקף גם לנהיגה מנהלתית וגם להתגרזנות.

...

הדבר היחיד שמעניין אותי בשעון הסל"ד זה דווקא היציבות של המחט בסרק.

גם אני מסתמך בעיקר על השמיעה בזמן הנהיגה, ומתסכל על הסל"ד בעיקר כאשר המנוע בסרק, הרגל שנשאר לי מנהיגה על מנועי קרבורטור שבהם הייתי משתמש בבוקר בצ'וק כדי להעלות במקצת את סיבובי המנוע כדי שלא יתכבה לי בעצירות.

פורסם

טוב עדן,עם האגזוז ששמת לא צריך מוסיקה בזמן הנסיעה:lol: ,בפנדה המנוע שלי נשמע קצת אחרת בנסיעה משלך.:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במכוניות אוטומטיות זה באמת מיותר לנסיעות רגילות, אבל זה תמיד אינדקטור למצב המנוע ולכן אי אפשר לבטל אותו. בגיר ידני למשל כשהיה לי העברתי הילוכים רק לפי הסל"ד ולא לפי המהירות כי תמיד הייתי נוסע לפי התחושה ולא לפי המהירות עצמה.

ולכל מי שחושב לבטל את מד המהירות כבר עדיף לנסוע בתחבור הציבורית שיחסוך כסף.

פורסם

העברת ההילוך אמורה להתבצע לפי הרגשה ורעש המנוע, ולא לפי מד הסל"ד.

אני משתמש בו על מנת לקבל אינפורמציה. כמו שנאמר פה, כמה שיותר אינפורמציה - יותר טוב. היות ואני נוהג ברכב עם גיר DSG, אתה לא מרגיש את העברות ההילוכים וגם לעתים לא מרגיש בכלל באיזה סל"ד אתה נמצא. אני נותן מבט מדי פעם ויודע לפי צורת ומהירות הנהיגה שלי, מתי לתת לרכב להעביר הילוך (לא מדובר על מצב ידני ששם אני כן מרגיש)

• תוכן חדש...