Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במכוניות החדשות הוא כבר יותר גדול ממד המהירות. במכוניות אוטמטיות אני ביכלל לא מבין בשביל מה צריך אותו, במכוניות גיר ידני, כמה מכם מחליפים הילוך לפי מד סיבוובי המנוע? אז למה הוא הולך ותופס מקום מרכזי בלוח השעונים?

מסכים שלראות את מד הסל"ד תופס מקום עיקרי במאזדה 3 החדשה לדוגמא, זה קצת פתטי. מצד שני, כל בעל רכב עם גיר רובוטי/ידני אמור להעריך את הקיום שלו, מה גם שבשלב מסויים מסתמכים על "השמיעה" וכבר יודעים להעריך באיזו נקודת עינוי המנוע נמצא, גם מבלי לפזול ללוח המחוונים.

ברכבים עם גירים רציפים/פלנטריים זה די meh.

פורסם

אני מכיר את האוטו שלי וכבר יודע מתי להעביר גם בלי השעון,

אבל המד RPM חשוב לי, ואני משתמש בו יום יומית. (ידני).

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אותי יותר מעניין לדעת מתי איזה יצרן ירים את הכפפה, ויכין לוח שעונים מבוסס מסך LCD / LED / פלזמה, ויוכל לאפשר התאמה אישית ללוח.

asdasdasd

פורסם

כן אבל שעישו את זה להמונים , זה גם לא כזה מוסבך אפשר לעשות שימוש רק בשני צבעים, זה קיים חלקית במכוניות היום, אז שיעיפו את המד שעונים הרגיל ויאפשרו התאמה אישית.

דלק, טמפ' רכב, טמפ' מנוע, נתונים מכניים.

asdasdasd

פורסם

הרכב שלי אוטומטי ואני משתמש במד סל"ד כל הזמן. אני אוהב לדעת על איזה סל"ד נוסע הרכב. זה רלוונטי מאוד במיוחד לרכב עם מנוע שקט שבקושי משמיע סימני חיים.

אני גם משתמש בכל שאר השעונים: מד לחץ שמן, מד חום, מד דלק. כמו במטוס אני סורק את השעונים ומוודא שאין נורות עם תקלות.

מד סל"ד זה מצויין כי מאפשר גם באוטומט להעביר הילוכים מתי שרוצים. אני אוהב כאשר ההילוכים עוברים על 1500~1800סל"ד.

שיעיפו את המד שעונים הרגיל ויאפשרו התאמה אישית.

דלק, טמפ' רכב, טמפ' מנוע, נתונים מכניים.

יש את זה דרך שקע OBD בכל רכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אותי יותר מעניין לדעת מתי איזה יצרן ירים את הכפפה, ויכין לוח שעונים מבוסס מסך LCD / LED / פלזמה, ויוכל לאפשר התאמה אישית ללוח.

יש כבר לא מעט יצרנים שאימצו את הטכנולוגיה הזאת: וולבו, מרצדס, אלפא רומיאו, טסלה, BMW ועוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מסכים שלראות את מד הסל"ד תופס מקום עיקרי במאזדה 3 החדשה לדוגמא, זה קצת פתטי. meh.

באופן עקרוני, מאזדה משווקת את השלוש החדשה עם שני לוחות שעונים, אחד עבור הדגמים הידניים עם מד סל"ד במרכז ואחד עבור הדגמים האוטו' עם מד מהירות במרכז.

62.jpg

פורסם

כמי שהתחביב העיקרי שלו הוא סימולטור טיסה ל PC, מורכב במיוחד של F-16 (סרטון לדוגמא למי שמתעניין

), אני מעדיף תמיד כמה שיותר מידע מול הפנים. דווקא ברכב הפרטי שלי (אימפלה) אין מד סל"ד לצערי. לדעתי אין קשר לידני או אוטומט, אני נוהג רוב הזמן בספארק ידנית ואני כמעט לעולם לא משתמש במד הסל"ד לצורך החלפת הילוכים, האזניים מספיקות. מד הסל"ד משמש אותי בעיקר לסקרנות ולדעתי יכול גם לעזור באיתור תקלות פוטנציאליות למיניהן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אני מניח שהשעון הזה "נהיה גדול יותר ממד המהירות" בעיקר במכוניות ספורטיביות, שם יש לו מטרה מאד ברורה - למקסם את יעילות המנוע - ולכן החשיבות גבוהה.

אז אין מצב שאני לא משתמש בסל"ד ואני כבר 3 שנים עם הרכב.. ובשבילי יש לו מטרה מאוד ברורה למקסם את יעילות הדלק - ולכן החשיבות גבוהה.

• תוכן חדש...