Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות יפניות ואמינותם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברלינגו הוא רכב אמין, במיוחד בגרסה האטמוספרית. לציין שחלק מאמינותו נובעת מהיותו מאוד פשוט, אבל עדיין - יש רכב כזה למספר מקרובי ומכרי - מדובר במכונית אמינה וקלה לתחזוקה.

הגיר הרובוטי הבועט והנורא שייך לחברת טויוטה. החד-מצמדי ברכב של אשתי אמנם לא חלק כמו גיר אוטומטי "קלאסי" אבל ממש לא נורא כמו שכל מיני אנשים כמוך ניסו להפחיד אותי לפני הקניה. אשתי ד"א נוהגת כל הזמן במצב אוטומטי ואין לה שום תלונות - לציין שלפני כן היא נהגה בטויוטה אוטומטית ולפניה בעוד טויוטה אוטומטית. היתרון של אותו גיר רובוטי שברגע שמעבירים לשליטה ידנית מדובר בתענוג צרוף.

אמינות - לא יודע נתונים סטטיסטיים. כנראה פחות מהגיר האוטומטי של הקורולה, לא בטוח שפחות מהגיר האוטומטי "החכם" שמיצובישי השתמשו בו בשנות ה-90.

ויפנומטית פשוטה בלי מערכות מתקדמות ועם מנוע שנמצא בייצור משנות ה80 וגיר אוטומטי משנות ה90, תחזיק את ה15 שנים האלה בכבוד, מה שאי אפשר להגיע על הצרפתיה/גרמניה/איטלקיה המפנקות ועתירות טכנולוגיה
יש אנשים שמחפשים לקנות מקרר על גלגלים. זה בסדר, גם ההורים שלי כאלו. ד"א - המנוע והגיר בקורולה החדשה נמצאים בייצור לא יותר מ-5-6 שנים אאל"ט. לעומת זאת, בלוק המנוע בפיאט שלנו מבוסס על סדרת FIRE העתיקה שהופיעה לראשונה באונו ב-1985. סדרת מנועים מאוד אמינה ד"א.

חבר של המשפחה מוכר עכשיו את הפאסאט דיזל שלו 2009 עם 200 אלף ק"מ.
200 אלף לרכב דיזל זה שום דבר. ההורים שלי נסעו על הקארינה בנזין שלהם כמעט 400 אלף בלי שום תקלה משמעותית עד שאח שלי השבית אותה לאחרונה בתאונה.
  • תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמה קיצוניות יש כאן לכל הצדדים?

"יעבדו על עצמם ויספרו על מסחריות צרפתיות וגו'" - על ברלינגו שמעת? מתברר שאם הצרפתים רוצים הם יכולים.

"ויהיו כאלה שיספרו לך שפיאט השתפרה ועכשיו היא אמינה" - כי הם באמת מאוד השתפרו. אם אתה מוכן להתפשר על גיר ידני - בכמה בעיות אתה חושב שתתקל בפיאט 500, פיאט פונטו או בבראבו זצ"ל? וכנראה שגם כנראה הגיר הרובוטי של פיאט הוא לא נורא כמו שהאגדות מספרות.

ואז כמובן הצד השני של המתרס-

"מנועי ה TSI הרבה יותר חסכוניים" - לא נכון. ההבדל בצריכת הדלק בין 1.6 יפני ל-1.2TSI גרמני הוא לא מאוד גדול. זה מאוד תלוי בסגנון הנהיגה ובשביל לסחוט ממנועי TSI את נתוני "הנייר" שלהם צריך לנהוג מאוד, אבל מאוד בעדינות.

"ועיצוב זה כבר עניין של טעם אבל תסתכל על סובארו B4 זה העתק מדויק של BMW סדרה 3 הקודמת.ואם אתה שואל אותי העיצובים היפים ביותר זה במוו ואודי . כולם מנסים לחקות את העיצוב שלהן" - אין ספק שה-E65 וכמובן כל ה-X למיניהן הם פסגת הטעם הגרמני, זה ומכנסוני העור הקצרים עם השלייקס. תענוג למראה ובהחלט מודל לחיקוי. זאת לעומת גועל נפש יפני כזה או אחר. נו באמת.

"מהצד של חדשנות אפשר להגיד שאם לא היה את הגרמנים האוטו לא היה מתקדם כפי שהוא היום." - אם לא היה את הגרמנים גם לא הייתה מלחמת העולם השניה. אכן הרבה פיתוחים טכנולוגיים הגיעו מגרמניה - אבל גם הם "העתיקו" מאחרים, רוצה רשימה?

תיבה אוטומטית - ארה"ב. תיבה רובוטית - צרפת. מגדש טורבו - ארה"ב (עשרות שנים לפני כולם). טורבו+סופר - איטליה. ABS (במכוניות) וכריות אוויר - ארה"ב. תכנון אירודינמי מתקדם - צ'כיה (TATRA). מיזוג ובקרת אקלים - ארה"ב. מתלים מתקדמים, מתלי אוויר, שלדה אחודה - צרפת.

את האייקון האולטימטיבי של תעשיית הרכב הגרמנית - הפולקסווגן typ 1 (שהתגלגלה בהמשך לפורשה 356 ול-911) פיתח מהנדס אוסטרי שהעתיק הרבה רעיונות בלי בושה ממהנדס צ'כי ואת היצור לאחר המלחמה חידש קצין בריטי...

כמה הגזמות וכמה אמוציות, לפי חלק מהתגובות אפשר לחשוב שאנשים לא סתם קנו חתיכות פח ניידות, אלא גם מניות של היצרן/יבואן.

אני אמרתי את הדברים בצורה נחרצת בדיוק בשביל להגיב לתגובות כאלה שיש עשרות כמוהן ולהימנע מקבלתן.

לפני שבוע בדרכי רכב האט בפתאומיות, הפעיל 4 וינקרים באמצע הכביש וכולם נאלצו לעצור. יודע איזה רכב זה היה? סיטרואן ברלינגו.

על בעיות כאלה ואחרות בפיאט החדשות אפשר למצוא בפורום בשפע.

בטעות יצא לנו לקחת רכב לא יפני מהליסינג, ב-60K התחילו בעיות והיה צריך לפתוח מנוע. רכב חדש. מזדה 3 עשתה אצלנו 200 אלף בלי למצמץ.

אתה יכול לספר את מה שאתה מספר עוד 1000 פעם ועוד 1000 אנשים ואולי יהיו כאלה שיקנו את הלוקשים האלה, יפלו בפח ויגיעו למסקנה שכבר רבים הגיעו אליה.

אמינות, אפס תקלות, אפס תיקונים, זה יפניות וחבל על תגובה נוספת למי שהדברים כל כך ברורים לו.

פורסם
אני אמרתי את הדברים בצורה נחרצת בדיוק בשביל להגיב לתגובות כאלה שיש עשרות כמוהן ולהימנע מקבלתן.

לפני שבוע בדרכי רכב האט בפתאומיות, הפעיל 4 וינקרים באמצע הכביש וכולם נאלצו לעצור. יודע איזה רכב זה היה? סיטרואן ברלינגו.

על בעיות כאלה ואחרות בפיאט החדשות אפשר למצוא בפורום בשפע.

בטעות יצא לנו לקחת רכב לא יפני מהליסינג, ב-60K התחילו בעיות והיה צריך לפתוח מנוע. רכב חדש. מזדה 3 עשתה אצלנו 200 אלף בלי למצמץ.

אתה יכול לספר את מה שאתה מספר עוד 1000 פעם ועוד 1000 אנשים ואולי יהיו כאלה שיקנו את הלוקשים האלה, יפלו בפח ויגיעו למסקנה שכבר רבים הגיעו אליה.

אמינות, אפס תקלות, אפס תיקונים, זה יפניות וחבל על תגובה נוספת למי שהדברים כל כך ברורים לו.

אל נא תתעצבן אדון עזריאל. כפי שכתבתי בראש הדיון זה הוא דיון תרבותי.

ושוב, למרות שכבר כתבתי זאת טויטה והונדה החברות עם הכי הרבה ריקולים בעולם. ריקולים מצביעים על אמינות הרכב (לא יצרן ) אם הם לא יודעים לעשות משהו מההתחלה כראוי סימן שהם לא אמינים לא? יש סרטון ביוטיוב של טויטה שנתלש לה הסרן האחורי עקב חלודה . מה תגיד על זה? רכב שנת 2001 .

פורסם
לילה טוב/ בוקר טוב לכולם...

שמי עידן ואני נוהג כבר שנים על פולסווגן לעולם לא התאכזבתי מהאיכות ולא מהאמינות. היו ברשותי 3 פאסאטים שעברו ק"מ מכובד של 200 אלף ללא כל תקלה . המכונית האחרונה היתה ברשות המשפחה 10 שנים וללא תקלה אחת .

אבקש לנהל דיון תרבותי וענייני מבלי לגדף אחד את השני. אחרי הכל כולנו חובבים את הדבר המוזר הזה עם 2 או 4 גלגלים לא? :wink:

200K בלי אף תקלה ? אני בספק רב.

איזה שנה הפאסאט והאם הרכב היה עם תיבה ידנית או אוטומטית ?

איזה כייף לי :)

פורסם

הפאסאט היתה משנת 2000 עם מנוע 2000 125 כ"ס לא כל כך זוכר את דגם המנוע . וגיר אוטומט טיפש של 4 הילוכים עד כמה שזכור לי טוב הוא של ZF . אגב ZF מורכבים אפילו על אוטובוסים והם עושים שם 700,000 קילומטר ללא שיפוץ!

פורסם
אל נא תתעצבן אדון עזריאל. כפי שכתבתי בראש הדיון זה הוא דיון תרבותי.

ושוב, למרות שכבר כתבתי זאת טויטה והונדה החברות עם הכי הרבה ריקולים בעולם. ריקולים מצביעים על אמינות הרכב (לא יצרן ) אם הם לא יודעים לעשות משהו מההתחלה כראוי סימן שהם לא אמינים לא? יש סרטון ביוטיוב של טויטה שנתלש לה הסרן האחורי עקב חלודה . מה תגיד על זה? רכב שנת 2001 .

אני לא מתעצבן. אני מתפלא איך אנשים מנסים להוכיח שבחוץ ערב כשבוקר.

טעויות קורות. לפעמים הם גם לא קורות, לפעמים גם אין שום בעיה, והיפנים מזמינים לריקול בשביל ללכת על בטוח.

רכב שנת 2001, חלודה.. מה אתה רוצה?

שכל אחד יעשה מה שבא לו, רק לא צריך לשכנע אותי בדברים ברורים. גם לא צריך רכבים בשביל להבין למה. מספיק קצת ללמוד על שוני התרבויות כדי להבין שאם צריך לעשות משהו שיעבוד ולא יתקלקל, צריך לתת את זה ליפני ולא לאירופאי.

לטעמי בכלל השרשור הזה מיותר מלכתחילה. יש עוד 1000 כאלה. מי שזה מעניין אותו, במקום לפתוח אחד חדש, פשוט לקרוא את עשרות התגובות שניתנו שם. כל אחד יגבש לעצמו דעה.

פורסם
אני לא מתעצבן. אני מתפלא איך אנשים מנסים להוכיח שבחוץ ערב כשבוקר.

טעויות קורות. לפעמים הם גם לא קורות, לפעמים גם אין שום בעיה, והיפנים מזמינים לריקול בשביל ללכת על בטוח.

רכב שנת 2001, חלודה.. מה אתה רוצה?

שכל אחד יעשה מה שבא לו, רק לא צריך לשכנע אותי בדברים ברורים. גם לא צריך רכבים בשביל להבין למה. מספיק קצת ללמוד על שוני התרבויות כדי להבין שאם צריך לעשות משהו שיעבוד ולא יתקלקל, צריך לתת את זה ליפני ולא לאירופאי.

לטעמי בכלל השרשור הזה מיותר מלכתחילה. יש עוד 1000 כאלה. מי שזה מעניין אותו, במקום לפתוח אחד חדש, פשוט לקרוא את עשרות התגובות שניתנו שם. כל אחד יגבש לעצמו דעה.

רכב שנת 2001 ! פחות מ 15 שנה על הכביש זה לא קרה עדיין בשום אוטו גרמני שסרן אחורי מתנתק מחלודה . בעיות בטיחות!!

ואם כבר עסקינן בדברים שאינם רכב . בוא נדבר על טלווזיות. שמעת פעם על חברת לאבה אופטה? חברה גרמנית של טלווזיות . הם מייצרים טלווזיות ברמה שעולה על כל המותגים היפנים ביחד. למה אתה לא רואה אותן? כי הן מאוד מאוד יקרות. אז אני לא יודע על איזה תרבות אתה מדבר בדיוק... תרבות המזרח הרחוק זה המון העתקים .

פורסם

למה בספק?

פאסאט עד 2005, מנוע 2L אטמוספרי גיר אוטומט הם אמינות מאוד! (גיר מתקלקל באיזור 200-250 אלף, ושיפוץ שלו מחזיק טוב)

תראו, זה לא נכון להכליל ולומר יפניות ככה: גרמניות ככה: וכו'.

מאז ומתמיד היו דגמים מוצלחים ודגמים פחות מוצלחים, צריך לדעת את מה לקנות.

לגבי אלו שאמרו ריקולים וכו', למרות שבחיים לא הייתה לי יפנית (היו לי בחנייה רק אמריקאית, גרמניות וצרפתיות), זה לא אומר כלום, זה לא שלבעל הרכב הלך כסף על חלק דפוק.

ואני מרחם על בעלי הDSG בעוד כמה שנים (מה לעשות, דגם ה7 היל' עשה רעש בכל העולם).

פורסם
הסקר לא כלל גם את ה-S5 שעוד לא יצא וכו'. אני משער שבכלל קשה לערוך סקר על מכירות עתידיות.

הם גם מציינים שמספר הטלפונים "הטפשים" הנמכרים היום בארה"ב כזה קטן שהשפעתם על הסקר לא משמעותית.

זאת ועוד, הסקר התבצע בארה"ב - המגרש הביתי של אפל (מבחינת אמריקאי ממוצע "אייפון" זה המילה באנגלית לטלפון חכם). באסיה השליטה של סמסונג דומיננטית עוד יותר.

גם המגמה בכלל היא לא לטובת אפל.

לא דוגמא טובה.

צודק לגמרי. במקרה חזרתי לפני יומיים מתאילנד. השליטה של סמסונג בשוק הsmart phone שם מדהימה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

היה לי ניסיון עם פסאט (לצערי). גם כתבתי ביקורת.

מיילא תקלות שהיו ששלמתי עבורן 10K שאפשר לרשום אותן "על הנאה משלמים" (שזה אבסורד). מיילא שמוסך מורשה יבואן בו טיפלתי היו חובבנים (בדקו רעשים עם מברג, ביצעו דיאגנוסטיקה לקוייה ושגוייה ועוד - בגלל זה הוצאתי סכום גדול על תיקונים כי חשבתי לסדר את האוטו). מלא חיישנים נדפקו, כאשר הייתי במוסך מישהו ניגש עליי עם רכב זהה ואמר: "גם אצלך הלך החיישן הזה" - זה היה קש ששבר את גב הגמל.

בחלק הלא טכני גם האוטו היה זוועה - כפתורים מתקלפים. בשום רכב אחר חוץ מפולקסווגן לא יצא לי לחוות את המבוכה הזאת של כפתורים מקולפים. זה לא חדש, זה היה גם בפולקסווגנים שיוצרו לפני ואף אחד לא עשה כלום כדי שלפר את המצב.

היה לי גם גולף, גיר באופן מסורתי לפולקסווגן היה בסוף ימי חייו.

הם מוצאים לשוק רכבים לא מהונדסים עד הסוף. הם ממהרים למכור ולא אכפת לה שהמוצר לא מוגמר. הנה DSG עם קלאצ'ים מחומרים לא מתאימים לארץ, מנועי 1.4 שאיבדו קומפרסייה באחד הצילינדרים והרשימה עוד ארוכה.

נניח תקלות ופגמים נרשום על "חדשנות טכנולוגית". מה עם ארגונומיקה. פסאט היה רכב צפוף להפליא שמהונדס מבחינה ארגונומית בצורה ממש לא גרמנית. כתבתי על זה בביקורת שלי (מודול של פדליות צפוף, משענת יד ומשענת יד אינטגרלית בתוך הדלת בגובה שונה, כדי שיהיה בכל זאת אפשר לשבת יש שקע לרגל בדלת). אוקטביה וגולף דור 4 מנצלות יותר טוב את שטח הפנים ומרווחות יותר. פסאט מרגיש כמו סיאט קורדובה או פולו - רכב קטן וצפוף. על מה נרשום את הפאקים האלו?

ומבחינה טכנית היה לי מנוע 2.0FSI שנשמע כמו דיזל אבל זולל דלק כאילו אין מחר וגם לוגם את הדלק היקר 98, כאשר נוסעים על 95 האוטו משמעותית חלש יותר. בשביל 150 סוסים דלק 98? נו באמת!

אני קניתי את הפסאט עם העיניים, היה אוטו יפה וטרי בשנתון. אבל זה היה הרכב הגרוע ביותר בבעלותי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
רכב שנת 2001 ! פחות מ 15 שנה על הכביש זה לא קרה עדיין בשום אוטו גרמני שסרן אחורי מתנתק מחלודה . בעיות בטיחות!!

ואם כבר עסקינן בדברים שאינם רכב . בוא נדבר על טלווזיות. שמעת פעם על חברת לאבה אופטה? חברה גרמנית של טלווזיות . הם מייצרים טלווזיות ברמה שעולה על כל המותגים היפנים ביחד. למה אתה לא רואה אותן? כי הן מאוד מאוד יקרות. אז אני לא יודע על איזה תרבות אתה מדבר בדיוק... תרבות המזרח הרחוק זה המון העתקים .

אני ראיתי גם מכוניות שהתפוררו כמעט בגלל חלודה. החומר מתעייף. מזג האוויר הקר באירופה משפיע על זה. לכן רכב דקיק יותר זה קצת בעייתי. לא בטיחותי, נכון, אבל התכוונתי שאתה אמור לקבל זאת כמשהו טבעי. הוא בטח לא מתפורר בן רגע.

אם כבר עברת לטלוויזיות, אז כן, כולנו רוכשים סמסונג וטושיבה ונהנים. למה איזה מותג עלום צריך לעניין אותי כשיש מוצגים יפניים שאנחנו נהנים מהם מספיק ?

גרמנים OVER אוהבים את עצמם עד כדי שזה מגעיל.

פורסם
תבדוק מי המציא את מנועי הטורבו הקטנים? עכשיו היפנים מתחילים למכור את המנועים האלה. מה עם התיבות כפולות המצמדים? הונדה מתחילה לשווק אותה בג׳אז הבאה, אחרי שהאירופאים אכלו מהן מרורים. זה מספיק דוגמאות?

בשנת 88' דייהטסו הציגה את השרייד GTTI.

מנוע 1.0, 3 בוכנות, מוגדש, בעל הספק של 101 כ"ס.

הסיבה העיקרית שהיצרנים האירופאיים החלו בפיתוח מנועים כאלו היא אחת ויחידה - זיהום אוויר נמוך, ותו לא.

ובדיוק מאותה סיבה החלו בפיתוח מואץ של תיבות רובוטיות דו מצמדיות.

היפנים לא תולים את יהבם בשוק האירופאי, שגם כך הוא די אבוד עבורם, ולכן לא רצים לחפש פתרונות לבעיות שאין.

אין ליפנים כיום שום בעייה להציג בכל סגמנט שהם רוצים, את המכונית הטובה ביותר.

דוגמאות ?

לקסוס ב 89', טויוטה יאריס ב 2000, הונדה NSX ועוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני ראיתי גם מכוניות שהתפוררו כמעט בגלל חלודה. החומר מתעייף. מזג האוויר הקר באירופה משפיע על זה. לכן רכב דקיק יותר זה קצת בעייתי. לא בטיחותי, נכון, אבל התכוונתי שאתה אמור לקבל זאת כמשהו טבעי. הוא בטח לא מתפורר בן רגע.

אם כבר עברת לטלוויזיות, אז כן, כולנו רוכשים סמסונג וטושיבה ונהנים. למה איזה מותג עלום צריך לעניין אותי כשיש מוצגים יפניים שאנחנו נהנים מהם מספיק ?

גרמנים OVER אוהבים את עצמם עד כדי שזה מגעיל.

לגבי טלוויזיות, אולי לפני 8 שנים. (אני עד לפני שנתיים רכשתי רק פנסוניק, כי אני מעדיף יפני על פני קוריאני, וגם אהבתי את הצבעים של פנסוניק).

היום, בעידן הלדים, אני הולך וקונה את ההכי זול! (היום אין משמעות למדבקה של החברה, כל דגם בפני עצמו, מה גם שחרם להשקיע פי 2 כסף על "מדבקה" של סמסונג, בעוד שאפשר לקנות פיילוט שנותן את אותה תמורה, מקסימום יהרס אחרי 3 שנים, נקנה פיילוט יותר מתקדם).

קניתי כבר שתי מסכי לד של סנסוי (לסבא שלי ולעובד ההודי שלו), הם מרוצים מאוד. (וקניתי סנסוי כי הציעו לי בחנות אחת מבצע יותר זול מאשר בסופר)

לאחי קניתי פיילוט במחיר הכי זול שמצאתי, מרוצים ממנה מאוד.

עוד מעט אני מתכנן לקנות מסך 50" לפחות, וגם אז אני אלך על ההכי זול. (עד היום יש לי פלאזמה פנסוניק בת 8 שעלתה לי סכום כבד יחסית להיום, אין לה פיקסל אחד שרוף, והיא פועלת לפחות 12 שעות ביום, אני לא מכבה אותה שאני יוצא מהבית).

הגרמנים אוהבים את עצמם כי מה לעשות, היום המוצרים שלהם הם מהיותר איכותיים שיש (מקדחות, שואבי אבק, מכונות כביסה ועוד הרבה).

לגבי מוצרים, הדיעה שלי, אסור לחסוך, לא בכלי עבודה, לא במקררים\כביסה וכדומה, ולא במכונות קפה (ואני מדבר על מכונות פרימיום, לא הפחסולות שבתחנות דלק).

בכל השאר, הזול הוא הטוב.

פורסם
לגבי טלוויזיות, אולי לפני 8 שנים. (אני עד לפני שנתיים רכשתי רק פנסוניק, כי אני מעדיף יפני על פני קוריאני, וגם אהבתי את הצבעים של פנסוניק).

היום, בעידן הלדים, אני הולך וקונה את ההכי זול! (היום אין משמעות למדבקה של החברה, כל דגם בפני עצמו, מה גם שחרם להשקיע פי 2 כסף על "מדבקה" של סמסונג, בעוד שאפשר לקנות פיילוט שנותן את אותה תמורה, מקסימום יהרס אחרי 3 שנים, נקנה פיילוט יותר מתקדם).

קניתי כבר שתי מסכי לד של סנסוי (לסבא שלי ולעובד ההודי שלו), הם מרוצים מאוד. (וקניתי סנסוי כי הציעו לי בחנות אחת מבצע יותר זול מאשר בסופר)

לאחי קניתי פיילוט במחיר הכי זול שמצאתי, מרוצים ממנה מאוד.

עוד מעט אני מתכנן לקנות מסך 50" לפחות, וגם אז אני אלך על ההכי זול. (עד היום יש לי פלאזמה פנסוניק בת 8, אין לה פיקסל אחד שרוף, והיא פועלת לפחות 12 שעות ביום, אני לא מכבה אותה שאני יוצא מהבית).

הגרמנים אוהבים את עצמם כי מה לעשות, היום המוצרים שלהם הם מהיותר איכותיים שיש (מקדחות, שואבי אבק, מכונות כביסה ועוד הרבה).

אני מקבל את מה שאתה אומר.

ממוצר לא יקר כמו טלויזיה צריך לצפות לאמינות סבירה. במקרה הגרוע תוך 3 שנים אתה קונה בדיוק טלויזיה כזו חדשה.

ממוצר שעולה עשרות אלפי שקלים צריך לצפות לאמינות מופתית.

פורסם

ראיתי שהוספת קצת למלל.

הנקודה היא פשוטה - חרטה.

היה לנו בבית מדיח כלים של סימנס. אחרי שנתיים שבק חיים.

אני מניח שאפשר היה לתקן אותו. בטח חלק שהתפגר. אבל כנראה שעלות טכנאי והחלק מתקרב למוצר כזה חדש, אז לא מתעסקים. אז נכון, אולי משתמשים בייצור שלהם במקומות רציניים כמו בתי חולים וכו', אבל צריך תחזוקה טובה. אני מעדיף מוצר שפשוט לא מתקלקל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...