Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות יפניות ואמינותם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסקר לא כלל גם את ה-S5 שעוד לא יצא וכו'. אני משער שבכלל קשה לערוך סקר על מכירות עתידיות.

הם גם מציינים שמספר הטלפונים "הטפשים" הנמכרים היום בארה"ב כזה קטן שהשפעתם על הסקר לא משמעותית.

זאת ועוד, הסקר התבצע בארה"ב - המגרש הביתי של אפל (מבחינת אמריקאי ממוצע "אייפון" זה המילה באנגלית לטלפון חכם). באסיה השליטה של סמסונג דומיננטית עוד יותר.

גם המגמה בכלל היא לא לטובת אפל.

לא דוגמא טובה.

פורסם

Doc slow - עדכון קטן מבחינה היסטורית - ה-supercharger הומצא בארה"ב ובהמשך פותח בגרמניה. הטורבו הומצא דווקא בשויצריה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתי חובבי VAG יבינו שריקולים הם לא מדד לאמינות הרכב, אלא מדד לאמינות היצרן? ומה לעשות, היצרניות היפניות דואגות יותר ללקוחות שלהם מהאירופאיות.

בקשר לאמינות, שירוקו שהיתה במשפחתי בת שנה עברה החלפת חלקים בגיר שנדפק, וטורבו שהלך, זה ממש לא אמינות לרכב.

BW

פורסם

חלק מההמצאות שציינתי אכן נרשמו בהתחלה במקומות אחרים, אבל בין רישום פטנט לפיתוח מוצר יש דרך ארוכה.

הפיתוח והיישום ההמוני של הטורבו-בנזין היה בארה"ב - בהתחלה במטוסים (כל מטוסי הקרב החל משנות ה-30 היו עם מנועים מוגדשים, אבל המטוסים האירופיים השתמשו לרוב בסופרצ'רג'ר) ובהמשך במכוניות. אולם הרומן של GM עם מגדש הטורבו היה קצר מועד והפיתוח עבר מהתחום האווירי (שזנח בכלל את מנועי הבוכנה) ומהכביש הציבורי אל מסלול המרוץ עד לשנות ה-70 (הפעם החלוצות אכן היו גרמניות - BMW ופורשה).

סופרצ'רג'ר ד"א פותח במקביל במספר מדינות. הרולס-רויס מרלין, מנוע אווירי שפעם בחזית של הספיטפייר (ועוד מטוסים רבים) הוא דוגמא ליישום מצוין של טכנולוגית בעירה פנימית וסופרצ'רג'ר.

פורסם
על ברלינגו שמעת? מתברר שאם הצרפתים רוצים הם יכולים. ברלינגו זה רכב שקונים (או שוכרים/חוכרים) קצין רכב ומנהל רכש של חברה גדולה, נותנים לעובדי חברה לטחון לו את הצורה במטרה להרוויח לחברה כסף, ומעיפים אותו אחרי 3-4 שנים, כשמתחילות תקלות רציניות, והאחזקה מפסיקה להשתלם. וזה בסדר, כי לזה הרכב הזה נועד. מי שיקנה כזה מיד שניה, יפשוט רגל על התיקונים

"ויהיו כאלה שיספרו לך שפיאט השתפרה ועכשיו היא אמינה" - כי הם באמת מאוד השתפרו. אם אתה מוכן להתפשר על גיר ידני - בכמה בעיות אתה חושב שתתקל בפיאט 500, פיאט פונטו או בבראבו זצ"ל? וכנראה שגם כנראה הגיר הרובוטי של פיאט הוא לא נורא כמו שהאגדות מספרות.

ואם אני חייב גיר אוטומטי, כי יש בבית אנשים שיש להם רישיון מוגבל לתיבה אוטומטית, וגם סביר להניח שלא יקבלו בעין יפה את התיבה הרובוטית שבועטת ומעבירה הילוכים בדיליי?

לפני שנתיים, כשהחלפתי קסנטיה בלנסר, שאלו אותי - "בטח לא כיף לנסוע בלנסר?", ועניתי על זה - "אין לי כרגע כסף למשהו שכיף לנסוע בו". בהמשך ראיתי שלנסר זה רכב דווקא נחמד, פשוט צריך להתרגל אליו, אבל לא זאת הנקודה.

הנקודה היא שבישראל, עם המחירי טיפולים ותיקונים הזויים, הרגילו אנשים לכך שהבחירה הכי טובה למי שרוצה לרכב שיגיע מ-A ל-B במינימום הוצאות וכאב ראש, זאת מזדה/טויוטה/ניסן/סוזוקי/מיצובישי/סובארו שתהיה אומנם נוחה ובטיחותית כמו לקבל קרש לפרצוף, אבל גם תהיה פשוטה כמו מפגש פרצוף עם הקרש, וגם אמינה כמו לדעת שמפגש של הפרצוף עם הקרש יכאב. בישראל גם אורך חיים ממוצע של רכב הוא כ-15 שנים, ויפנומטית פשוטה בלי מערכות מתקדמות ועם מנוע שנמצא בייצור משנות ה80 וגיר אוטומטי משנות ה90, תחזיק את ה15 שנים האלה בכבוד, מה שאי אפשר להגיע על הצרפתיה/גרמניה/איטלקיה המפנקות ועתירות טכנולוגיה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מתי חובבי VAG יבינו שריקולים הם לא מדד לאמינות הרכב, אלא מדד לאמינות היצרן? ומה לעשות, היצרניות היפניות דואגות יותר ללקוחות שלהם מהאירופאיות.

בקשר לאמינות, שירוקו שהיתה במשפחתי בת שנה עברה החלפת חלקים בגיר שנדפק, וטורבו שהלך, זה ממש לא אמינות לרכב.

ריקול מבחינת בעלי הרכב אומר לבזבז יום במוסך,תקרה לזה איך שאתה רוצה,אבל זה אחת השיטות המחורבנות ביותר להעביר יום.

פורסם
לפני שנתיים, כשהחלפתי קסנטיה בלנסר, שאלו אותי - "בטח לא כיף לנסוע בלנסר?", ועניתי על זה - "אין לי כרגע כסף למשהו שכיף לנסוע בו". בהמשך ראיתי שלנסר זה רכב דווקא נחמד, פשוט צריך להתרגל אליו, אבל לא זאת הנקודה.

הנקודה היא שבישראל, עם המחירי טיפולים ותיקונים הזויים, הרגילו אנשים לכך שהבחירה הכי טובה למי שרוצה לרכב שיגיע מ-A ל-B במינימום הוצאות וכאב ראש, זאת מזדה/טויוטה/ניסן/סוזוקי/מיצובישי/סובארו שתהיה אומנם נוחה ובטיחותית כמו לקבל קרש לפרצוף, אבל גם תהיה פשוטה כמו מפגש פרצוף עם הקרש, וגם אמינה כמו לדעת שמפגש של הפרצוף עם הקרש יכאב. בישראל גם אורך חיים ממוצע של רכב הוא כ-15 שנים, ויפנומטית פשוטה בלי מערכות מתקדמות ועם מנוע שנמצא בייצור משנות ה80 וגיר אוטומטי משנות ה90, תחזיק את ה15 שנים האלה בכבוד, מה שאי אפשר להגיע על הצרפתיה/גרמניה/איטלקיה המפנקות ועתירות טכנולוגיה

אתה מוזמן לראות איך ה307 "עתירת הטכנולגיה" מחזיקה את ה12 שנים שלה על הכביש.

אני מאחל לכל היפניות לנסוע ולהראות ככה אחרי 12 שנה.

פורסם
אני אתן פה את הצד שלי.

ב2010 חיפשתי רכב חדש ההתלבטות שלי היה אינפיניטי EX37 או אודי Q5.

אחרי נסיעות מבחן בשתיהם (צירפתי לנסיעה חבר שאין לו מושג הכי קטן במכוניות) לא חשבתי לרגע וקניתי את האינפיניטי שלפי דעתי חוץ ממרווח שלא ממש היה לי חשוב בשאר הדברים האינפיניטי היתה עולם אחר.

עברו מאז שלוש וחצי שנים עם האינפיניטי שבינתיים אני לא מחליף אותה כי הגעתי למסכנה שאין לה תחליף ומספר התקלות היה 3: פעמיים הגה שהתקלף והוחלף וקרוז קונטרול שהיה צריך איפוס. דרך אגב לטיפולים אינפיניטי שלחה גרר לאילת שיאסוף את הרכב והרכב חזר למחרת(בלי תשלום).

לפני שנה וחצי חבר שלי קנה Q5 2010. כמובן שעשיתי נסיעת מבחן על הרכב שלו ולא האמנתי כמה הרכב שלו מרגיש מיושן מול הרכב שלי החל מאיך שנראים הריפודי עור ועד צג המולטימדיה שנראה מיושן מאוד וכמובן חוסר באיבזור מול האינפיניטי.

תקלות בQ5: אז ככה בשנה וחצי שיש לו את הרכב הרכב רוב הזמן במוסך, בעיות גיר, בעיות במנוע, ועוד הרבה תקלות שאני כבר לא זוכר אותם הקטע המעצבן זה שהמוסך באילת כנראה לא ממש מצליח לסדר אותם אז כל הזמן זה אותם תקלות.

לסיכום: לא סתם היפנים נותנים 3 שנים אחריות ואצל הגרמנים שנה שלישית בדרך כלל זה מה שנקרא רצון טוב.

אני נכון להיום ימשיך עם היפניות (אלה אם יהיה הפתעות), לא פוסל גרמניות אבל עדיין מעדיף יפניות.

לגבי האחריות זה מדיניות יבואן למשל בארצות הברית פולסווגן נותנת 5 שנים אחריות. ולגבי החבר עם האודי אולי המוסך בארץ לא יודע לטפל בתקלה ולכן היא עדיין ממשיכה? היו מספיק אנשים שהלכו למוסך המרכזי שלא ידע לטפל בבעיה או החליף אלף ואחת דברים שלא היה צריך ושהם באו לבחור מומחה כמו מוסך רון התקלה נפתרה בפעם אחת .

פורסם
עידן - אתה מערבב תפוחים באגסים:

1. את לשווה פסאט לסיביק. את הפאסאט עליך להשוות למשפחתית גדולה - קרי, אקורד (או אפילו לג'נד), קאמרי ודומותיהן. את הסיביק השווה לגולף או לייטה.

2. מבחינת נוחות בדרך כלל היפאניות נחותות לעומת האירופיות - הן מכוילות בצורה יותר נוקשה בגלל כבישי ההרים בשוק הביתי שלהן (יפאן ארץ הררית מאד).

3. עליך להפריד בין קריאות לתיקון לבין תקלות בלתי צפויות. קריאות תיקון נועדו לפתור בעיות לפני שהן גורמות השבתה של הרכב או משהו יותר חמור. עליך להתיחס אליהן כאל חלק משגרת הטיפולים של כל רכב. ד"א - סיפור קריאות התיקון של טויוטה כנראה נובע במידה רבה בגלל מדיניות של החברה להגיב לתלונות מהר, גם אם בהמשך המבתרר כי כלל לא היתה תקלה.

4. חלק גדול מהתלונות על היצרנים האירופיים בארץ אינן בעיה של הרכבים עצמם אלא מדיניות אחריות נוקשה או מדיניות מחירים יקרה מאד של היבואנים, בעוד שיבואני המותגים המזרח אסיניים יותר נוחים בנושאים אלה.

6. הקשר בין מדינת האם של המותג לבין ארץ הייצור של המכונית הופך רופף מאוד. האם סוזוקי סויפט שמגיעה מהונגריה או ניסאן שמגיעה מאנגליה או ממכסיקו הן מכוניות יפאניות? האם 107 עם מנוע יפאני המורכבת בהונגריה היא מכונית צרפתית?

1.אתה צודק. אבל אני מדבר על תחושת הרכב בכללי זה לא משנה עם בפולסווגן היית עולה על הפאסאט או הגולף או באופל הייתי עולה על האסטרה. אני מדבר על התחושה הכללית שאתה מקבל מהרכב.

2. הסיבה מוזרה. אז שיכיילו אותה על הצד ה"האירופאי" מה הבעיה? הבעיה שאין להם את הידע כמו של האירופאים.

3.מבחינתי קריאות לתיקון מצביעות על אמינות הרכב מכיוון שהם יודעים שאם הם לא יעשו את זה אנשים יתקוממו והם יתרסקו.

4. צודק. אין טיעון נגדי.

5. אני מדבר על התכנון של הרכב עצמו. זה לא משנה איפה החלקים מורכבים זה סך הכל רובוט שעושה את זה. זה לא משנה עם ההונדה / טויטה / מאזדה באות אפילו מאנגליה זה עדיין תכנון יפני ואני מרגיש את זה באוטו .

פורסם
תבדוק מי המציא את מנועי הטורבו הקטנים?

נו, מי?

ומי "המציא" את ה-DSG?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תבדוק מי המציא את מנועי הטורבו הקטנים? עכשיו היפנים מתחילים למכור את המנועים האלה. מה עם התיבות כפולות המצמדים? הונדה מתחילה לשווק אותה בג׳אז הבאה, אחרי שהאירופאים אכלו מהן מרורים. זה מספיק דוגמאות?

היפנים עוד בשנות השמונים מכרו יפניות ננסיות עם מנועי טורבו ונפח מצחיק כדי לעמוד בתקנה של רכבים שפטורים מחניה ביפן.

למיטב זכרוני מלבד קריטריון הגודל, נפח המנוע הוגבל ל 550 סמ"ק וההספק ל ~ 60 כ"ס.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

חבר של המשפחה מוכר עכשיו את הפאסאט דיזל שלו 2009 עם 200 אלף ק"מ.

10 שנים הוא היה רק עם VW באחרונה שני פאסאטים כולם חדשים מהחברה

אחי מעוניין לקנות מימנו את הרכב אני אישתי לא המלצתי אבל החלטה שלו, המוכר עצמו לא ממליץ על הרכב של עצמו (שוב חבר של המשפחה)

רשימת הדברים שהוא החליף ברכב פשוט בלתי הגיונית לרכב בגילו.

הוא מאוד מאוכזב והשבוע הוא הולך לקנות רכב דיזל אחר, כניראה קיה אופטימה.

בסתבר שלא כולם מרוצים.

במידה והוא אקנה את הרכב, אשמח יותר לפרט.

פורסם
חבר של המשפחה מוכר עכשיו את הפאסאט דיזל שלו 2009 עם 200 אלף ק"מ.

10 שנים הוא היה רק עם WV

זה מה שהיה לי. 200 אלף אמנם על מנוע בנזין אבל מנוע אמין ביותר. האוטו נמכר לנגד בח"א שגר לא הרחק ממני והסנועה כרגע עומדת על 300 אלף לאחר החלפת קויל . להזכירך רכב של 13 שנה .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...