Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות יפניות ואמינותם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב/ בוקר טוב לכולם...

שמי עידן ואני נוהג כבר שנים על פולסווגן לעולם לא התאכזבתי מהאיכות ולא מהאמינות. היו ברשותי 3 פאסאטים שעברו ק"מ מכובד של 200 אלף ללא כל תקלה . המכונית האחרונה היתה ברשות המשפחה 10 שנים וללא תקלה אחת .

בתור חובב פולסווגן ומוכניות אירופאיות בכללי ( במיוחד גרמניות ) כל פעם אני תוהה מחדש למה אנשים עדיין ממשיכים לקנות רכב יפני? מה היתרון שלו ? אמינות ? הונדה וטיוטה הם שני הרכבים בעלי מספר קריאות התיקון הגדול בהיסטוריה. נוחות? כל רכב שאני עולה עליו שהוא יפני אני ישר מרגיש באיכות הנחותה בהשוואה לפאסאט (שלא נחשבת ממש אוטו יוקרתי ) . לדוגמא: נסעתי בהונדה סיווק החדשה אתה מרגיש כאילו אתה נוסע על הרצפה כאילו אין בידוד בין הכביש לאוטו . נסעתי בלנד קרוזר ואתה מרגיש כל באמפר וההגה מנותק לחלוטין ללא תחושות שמועברות לנהג. טיפולים יותר זולים? חבר שלי בהונדה עשה טיפול כמוני ויצא עם 200 שקל יותר על אותו טיפול שגרתי. מחירי הדלק? מנועי ה TSI הרבה יותר חסכוניים.

אז אני עדיין תוהה ... מדוע אנשים ממשיכים לקנות רכבים יפנים?

שלא תבינו לרגע אני לא חושב שיש חברה שהיא פרה קדושה אבל כפי שאני רואה את זה האירופאים תמיד מתכננים ובונים דברים חדשים והיפנים רצים להעתיק.

היום היתה כתבה על קריאת תיקון חדשה לטיוטה קאמרי עם כרית אוויר שנפתחת לפתע . ( עבר שבוע בלי קריאת תיקון ותהיתי איך זה הגיוני :lol: )

אבקש לנהל דיון תרבותי וענייני מבלי לגדף אחד את השני. אחרי הכל כולנו חובבים את הדבר המוזר הזה עם 2 או 4 גלגלים לא? :wink:

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לך היה נסיון חיובי עם רכב גרמני, אבל אם תחפש בפורומים תמצא הרבה אחרים

שקנו פולקסווגן והיו להם הרבה תקלות כבר בשנה הראשונה. מה תגיד לגבי החלפת גיר ברכבים חדשים ?

למה קונים יפניות? אמינות לצד מחיר זול. חלפים זולים יותר. עיצוב מודרני יותר.

פורסם
לך היה נסיון חיובי עם רכב גרמני, אבל אם תחפש בפורומים תמצא הרבה אחרים

שקנו פולקסווגן והיו להם הרבה תקלות כבר בשנה הראשונה. מה תגיד לגבי החלפת גיר ברכבים חדשים ?

למה קונים יפניות? אמינות לצד מחיר זול. חלפים זולים יותר. עיצוב מודרני יותר.

לגבי הגיר כמו כל דבר חדש בעולם הרכב יש לו תקלות אך למיטב הבנתי העניין כבר סודר . מהצד של חדשנות אפשר להגיד שאם לא היה את הגרמנים האוטו לא היה מתקדם כפי שהוא היום.

ואמינות? הרגע ציינתי שהמכוניות היפניות ובעיקר טויטה והונדה הם במקום הראשון בקריאות לתיקון. אז איך זה מתחבר?

כריות אוויר שלא נפתחות , ברקסים שלא מתפקדים כראוי ( במבחן האחרון בדה מרקר של טויטה קאמרי מול סקודה סופרב ציין הכתב שהברקסים לא נושחים כראוי ) חלודה באחד הטנדרים של טויטה שיכול לגרום להתנתקות הגלגל באמצע נסיעה. אז יכול להיות שיש לפולסווגן תקלות בגיר החדש והמתקדם אבל לפחות הן לא תקלות בטיחותיות .

חלפים זולים יותר? אני משווה טיפול שלי מול חבר שלי בהונדה והוא שילם יותר ממני. איך זה?

ועיצוב זה כבר עניין של טעם אבל תסתכל על סובארו B4 זה העתק מדויק של BMW סדרה 3 הקודמת.ואם אתה שואל אותי העיצובים היפים ביותר זה במוו ואודי . כולם מנסים לחקות את העיצוב שלהן .

פורסם

לא חסר תקלות ביפניות,חלקן רציניות מאד,הטכנולוגיה עלתה גם אצל היפנים השמרנים,ואיתה באו התקלות.

דווקא אצל מרבית האירופאיות האמינות עלתה,האיכות עלתה.

מה שהפתיע אותי זה כמות התקלות ברכבים קוריאנים,רק כדוגמא, להציץ בפורום הטכני ולראות לא מעט בעלי I30 חדשים יחסית, מתלוננים על תקלות חדשות מדי חודש.

פורסם

אני אתן פה את הצד שלי.

ב2010 חיפשתי רכב חדש ההתלבטות שלי היה אינפיניטי EX37 או אודי Q5.

אחרי נסיעות מבחן בשתיהם (צירפתי לנסיעה חבר שאין לו מושג הכי קטן במכוניות) לא חשבתי לרגע וקניתי את האינפיניטי שלפי דעתי חוץ ממרווח שלא ממש היה לי חשוב בשאר הדברים האינפיניטי היתה עולם אחר.

עברו מאז שלוש וחצי שנים עם האינפיניטי שבינתיים אני לא מחליף אותה כי הגעתי למסכנה שאין לה תחליף ומספר התקלות היה 3: פעמיים הגה שהתקלף והוחלף וקרוז קונטרול שהיה צריך איפוס. דרך אגב לטיפולים אינפיניטי שלחה גרר לאילת שיאסוף את הרכב והרכב חזר למחרת(בלי תשלום).

לפני שנה וחצי חבר שלי קנה Q5 2010. כמובן שעשיתי נסיעת מבחן על הרכב שלו ולא האמנתי כמה הרכב שלו מרגיש מיושן מול הרכב שלי החל מאיך שנראים הריפודי עור ועד צג המולטימדיה שנראה מיושן מאוד וכמובן חוסר באיבזור מול האינפיניטי.

תקלות בQ5: אז ככה בשנה וחצי שיש לו את הרכב הרכב רוב הזמן במוסך, בעיות גיר, בעיות במנוע, ועוד הרבה תקלות שאני כבר לא זוכר אותם הקטע המעצבן זה שהמוסך באילת כנראה לא ממש מצליח לסדר אותם אז כל הזמן זה אותם תקלות.

לסיכום: לא סתם היפנים נותנים 3 שנים אחריות ואצל הגרמנים שנה שלישית בדרך כלל זה מה שנקרא רצון טוב.

אני נכון להיום ימשיך עם היפניות (אלה אם יהיה הפתעות), לא פוסל גרמניות אבל עדיין מעדיף יפניות.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

עידן - אתה מערבב תפוחים באגסים:

1. את לשווה פסאט לסיביק. את הפאסאט עליך להשוות למשפחתית גדולה - קרי, אקורד (או אפילו לג'נד), קאמרי ודומותיהן. את הסיביק השווה לגולף או לייטה.

2. מבחינת נוחות בדרך כלל היפאניות נחותות לעומת האירופיות - הן מכוילות בצורה יותר נוקשה בגלל כבישי ההרים בשוק הביתי שלהן (יפאן ארץ הררית מאד).

3. עליך להפריד בין קריאות לתיקון לבין תקלות בלתי צפויות. קריאות תיקון נועדו לפתור בעיות לפני שהן גורמות השבתה של הרכב או משהו יותר חמור. עליך להתיחס אליהן כאל חלק משגרת הטיפולים של כל רכב. ד"א - סיפור קריאות התיקון של טויוטה כנראה נובע במידה רבה בגלל מדיניות של החברה להגיב לתלונות מהר, גם אם בהמשך המבתרר כי כלל לא היתה תקלה.

4. חלק גדול מהתלונות על היצרנים האירופיים בארץ אינן בעיה של הרכבים עצמם אלא מדיניות אחריות נוקשה או מדיניות מחירים יקרה מאד של היבואנים, בעוד שיבואני המותגים המזרח אסיניים יותר נוחים בנושאים אלה.

6. הקשר בין מדינת האם של המותג לבין ארץ הייצור של המכונית הופך רופף מאוד. האם סוזוקי סויפט שמגיעה מהונגריה או ניסאן שמגיעה מאנגליה או ממכסיקו הן מכוניות יפאניות? האם 107 עם מנוע יפאני המורכבת בהונגריה היא מכונית צרפתית?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפותח השרשור:

היפנים בד״כ נותנים לאירופאים לפתח את הדברים החדשים, להתמודד עם מחלות הילדות שלהם וכשהמוצר בשל, מעתיקים אותו בצורה יותר טובה.

בכל סקרי האמינות בעולם, טויוטה והונדה נמצאות הרבה מעל פולקסווגן ואודי וקריאה חוזרת לתיקון עדיפה מבחינתי מרעידות קבועות בתחילת נסיעה מה-dsg. גם מנועי ה-tsi לא חפים מתקלות. שכחת לציין את העובדה שטויוטה היילקס עברה התעללות בטופ גיר ועדיין הניעה ונסעה. אני בטוח שרוב הרכבים המתחרים פשוט היו מתפרקים.

אנחנו נמצאים במדינה שמעדיפה אמינות על איכות ובזה אין בכלל ספק שהונדה וטויוטה יותר טובות.

פורסם

אתה בעצם מעלה שאלה שמבחינתי היא לא שאלה. משום מה לאנשים שונים היה הרבה מה לומר בשרשורים רבים כאלה ואחרים.

בפועל ועיני ראו זאת לא אחת - שקט נפשי ואמינות משיגים ממכונית יפנית. אני לא חולק על זה שיש מכוניות צרפתיות וגרמניות שממש מפתות מבחינת מראה חיצוני ומאוד נוחות, אבל אני לא ארכוש כאלה. זו אולי הסיבה שאנשים עדיין מתעקשים על אירופאיות, כי אין מה לעשות, יש משהו יותר נוח ויותר יפה ברנו לעומת מזדה, אבל צריך לזכור שמטרת העל של רכב זה להביא אותך ממקום למקום.

יהיו כאלה שינסו לעבוד עליך ועל עצמם ויספרו לך כמה מכוניות מסחריות צרפתיות יש שנוסעות מאות אלפי קילומטרים ויהיו כאלה שיספרו לך שפיאט השתפרה ועכשיו היא אמינה, אבל כולם יודעים עדיין שאפס תקלות זה מזדה 3, הונדה, טויוטה, סוזוקי, מיצובישי. אגב זה לא בדיוק חכמה לספר כמה שרכב אירופאי מסוים הוא טוב ע"י מי שהחזיק אותו יום יומיים, או חודשיים.

צריך להבין שבישראל, עם מכוניות מאוד יקרות, איכות תיקון לא הכי גבוהה במוסך, עניין האמינות מקבל יותר חשיבות, מאשר במדינה אחרת.

באשר לשאלה האם מכונית שהורכבה בטורקיה או בספרד שומרת על היותה שייכת לארץ המקור? לדעתי כן. ההונדה שלי הורכבה בטורקיה, פילטרים שרכשתי חלקם יוצרו בצרפת, חלקם בארה"ב, יתר החלקים חלקם ביפן, חלקם בבלגיה ועוד. עדיין מבחינתי כל זמן שיש את הלוגו של הונדה, מקורי, זה מבחינתי תחת פיקוח הדוק של הונדה, מעבר לזה שהרכב כשלעצמו מרגיש יפני לגמריי ואנחנו יודעים שלרכבים יפניים יש סטייל מסוים, מבחינת מראה, צורה, התנהגות וכו', ולאירופאיים סטייל אחר.

פורסם
לפותח השרשור:

היפנים בד״כ נותנים לאירופאים לפתח את הדברים החדשים, להתמודד עם מחלות הילדות שלהם וכשהמוצר בשל, מעתיקים אותו בצורה יותר טובה.

זוהי אמירה שגויה לחלוטין ונטולת בסיס. זהו מיתוס שיווקי נפוץ משנות ה-70', אבל האמת היא שתעשיית הרכב היפנית מתקדמת לא פחות מהאירופאית, מבחינת חדשנות, אם לא יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זוהי אמירה שגויה לחלוטין ונטולת בסיס. זהו מיתוס שיווקי נפוץ משנות ה-70', אבל האמת היא שתעשיית הרכב היפנית מתקדמת לא פחות מהאירופאית, מבחינת חדשנות, אם לא יותר.

תבדוק מי המציא את מנועי הטורבו הקטנים? עכשיו היפנים מתחילים למכור את המנועים האלה. מה עם התיבות כפולות המצמדים? הונדה מתחילה לשווק אותה בג׳אז הבאה, אחרי שהאירופאים אכלו מהן מרורים. זה מספיק דוגמאות?

פורסם

כמה קיצוניות יש כאן לכל הצדדים?

"יעבדו על עצמם ויספרו על מסחריות צרפתיות וגו'" - על ברלינגו שמעת? מתברר שאם הצרפתים רוצים הם יכולים.

"ויהיו כאלה שיספרו לך שפיאט השתפרה ועכשיו היא אמינה" - כי הם באמת מאוד השתפרו. אם אתה מוכן להתפשר על גיר ידני - בכמה בעיות אתה חושב שתתקל בפיאט 500, פיאט פונטו או בבראבו זצ"ל? וכנראה שגם כנראה הגיר הרובוטי של פיאט הוא לא נורא כמו שהאגדות מספרות.

ואז כמובן הצד השני של המתרס-

"מנועי ה TSI הרבה יותר חסכוניים" - לא נכון. ההבדל בצריכת הדלק בין 1.6 יפני ל-1.2TSI גרמני הוא לא מאוד גדול. זה מאוד תלוי בסגנון הנהיגה ובשביל לסחוט ממנועי TSI את נתוני "הנייר" שלהם צריך לנהוג מאוד, אבל מאוד בעדינות.

"ועיצוב זה כבר עניין של טעם אבל תסתכל על סובארו B4 זה העתק מדויק של BMW סדרה 3 הקודמת.ואם אתה שואל אותי העיצובים היפים ביותר זה במוו ואודי . כולם מנסים לחקות את העיצוב שלהן" - אין ספק שה-E65 וכמובן כל ה-X למיניהן הם פסגת הטעם הגרמני, זה ומכנסוני העור הקצרים עם השלייקס. תענוג למראה ובהחלט מודל לחיקוי. זאת לעומת גועל נפש יפני כזה או אחר. נו באמת.

"מהצד של חדשנות אפשר להגיד שאם לא היה את הגרמנים האוטו לא היה מתקדם כפי שהוא היום." - אם לא היה את הגרמנים גם לא הייתה מלחמת העולם השניה. אכן הרבה פיתוחים טכנולוגיים הגיעו מגרמניה - אבל גם הם "העתיקו" מאחרים, רוצה רשימה?

תיבה אוטומטית - ארה"ב. תיבה רובוטית - צרפת. מגדש טורבו - ארה"ב (עשרות שנים לפני כולם). טורבו+סופר - איטליה. ABS (במכוניות) וכריות אוויר - ארה"ב. תכנון אירודינמי מתקדם - צ'כיה (TATRA). מיזוג ובקרת אקלים - ארה"ב. מתלים מתקדמים, מתלי אוויר, שלדה אחודה - צרפת.

את האייקון האולטימטיבי של תעשיית הרכב הגרמנית - הפולקסווגן typ 1 (שהתגלגלה בהמשך לפורשה 356 ול-911) פיתח מהנדס אוסטרי שהעתיק הרבה רעיונות בלי בושה ממהנדס צ'כי ואת היצור לאחר המלחמה חידש קצין בריטי...

כמה הגזמות וכמה אמוציות, לפי חלק מהתגובות אפשר לחשוב שאנשים לא סתם קנו חתיכות פח ניידות, אלא גם מניות של היצרן/יבואן.

פורסם
לא חסר תקלות ביפניות,חלקן רציניות מאד,הטכנולוגיה עלתה גם אצל היפנים השמרנים,ואיתה באו התקלות.

דווקא אצל מרבית האירופאיות האמינות עלתה,האיכות עלתה.

מה שהפתיע אותי זה כמות התקלות ברכבים קוריאנים,רק כדוגמא, להציץ בפורום הטכני ולראות לא מעט בעלי I30 חדשים יחסית, מתלוננים על תקלות חדשות מדי חודש.

הטכנולוגיה לא עלתה אצל היפנים והקוראנים, הם פשוט מחקים ומחכים לאירופאיות שיפתחו, יתנסו, יאכלו את מחלות הילדות ואז מאמצים את הטכנולוגיה בתוספת שיפורים ועדכונים. לפעמים זה מצליח להם, לפעמים לא. מאחר ובמקביל לגרמניות החביבות עלי, תמיד יש לנו בבית גם מזרחיות שאהובות על אישתי (מיצובישי ויונדאי - טוב, מה היא מבינה) גם אני יכול להגיד לך, שלפחות מניסיון אישי הן אמינות על פי רוב אבל איכות ההרכבה שלהם לא מתקרבת לגרמניות.

פורסם
לילה טוב/ בוקר טוב לכולם...

שמי עידן ואני נוהג כבר שנים על פולסווגן לעולם לא התאכזבתי מהאיכות ולא מהאמינות. היו ברשותי 3 פאסאטים שעברו ק"מ מכובד של 200 אלף ללא כל תקלה . המכונית האחרונה היתה ברשות המשפחה 10 שנים וללא תקלה אחת .

בתור חובב פולסווגן ומוכניות אירופאיות בכללי ( במיוחד גרמניות ) כל פעם אני תוהה מחדש למה אנשים עדיין ממשיכים לקנות רכב יפני? מה היתרון שלו ? אמינות ? הונדה וטיוטה הם שני הרכבים בעלי מספר קריאות התיקון הגדול בהיסטוריה. נוחות? כל רכב שאני עולה עליו שהוא יפני אני ישר מרגיש באיכות הנחותה בהשוואה לפאסאט (שלא נחשבת ממש אוטו יוקרתי ) . לדוגמא: נסעתי בהונדה סיווק החדשה אתה מרגיש כאילו אתה נוסע על הרצפה כאילו אין בידוד בין הכביש לאוטו . נסעתי בלנד קרוזר ואתה מרגיש כל באמפר וההגה מנותק לחלוטין ללא תחושות שמועברות לנהג. טיפולים יותר זולים? חבר שלי בהונדה עשה טיפול כמוני ויצא עם 200 שקל יותר על אותו טיפול שגרתי. מחירי הדלק? מנועי ה TSI הרבה יותר חסכוניים.

אז אני עדיין תוהה ... מדוע אנשים ממשיכים לקנות רכבים יפנים?

שלא תבינו לרגע אני לא חושב שיש חברה שהיא פרה קדושה אבל כפי שאני רואה את זה האירופאים תמיד מתכננים ובונים דברים חדשים והיפנים רצים להעתיק.

היום היתה כתבה על קריאת תיקון חדשה לטיוטה קאמרי עם כרית אוויר שנפתחת לפתע . ( עבר שבוע בלי קריאת תיקון ותהיתי איך זה הגיוני :lol: )

אבקש לנהל דיון תרבותי וענייני מבלי לגדף אחד את השני. אחרי הכל כולנו חובבים את הדבר המוזר הזה עם 2 או 4 גלגלים לא? :wink:

זה פשוט- חווית שימוש טובה ונטולת תקלות.

לרוב האנשים, מילים כמו טורבו, גיר רובוטי כפול מצמדים וכו', זה סתם ממבו ג'מבו שלא אכפת להם ממנו. הם רק רוצים רכב טוב, אמין, בלי חולשות מסויימות שיקח אותם מ-A ל-B. אתה יכול להשוות את זה לעולם הסלולאר : סמסונג תמיד מתהדרת במפרט מטורף, ואפל תמיד מדברת על חווית השימוש ומקיימת. שנינו יודעים מי מוכר יותר.

ועם כול הצער בדבר, אתה בין הבודדים ששמעתי שהיה להם פאסאט ולא מקללים את הרכב הזה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...