רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רכב של אבא של חברה שלי. 3 דברים שלא אהבתי : 1.כשעוזבים את דוושת הברקס, האוטו עומד בערך כ 2 שניות לא זז, רק לאחר מכן מתחיל לנוע. 2.כשנותנים גז מהמקום - (כשהרכב עדיין עומד כי לוקח לו זמן לנוע אחרי שעוזבים את הברקס) צריך לתת בעדינות גז כי אחרת הרכב קופץ בתאוצה. 3.כשלוחצים בעדינות על הגז מעמידה במקום מרגישים קצת רעידה אחרי שהוא מעלה קצת מהירות. 4. המראות בעיתיות, קצה המראה מעוות, או שאני פשוט לא רגיל יש עוד דבר שהיה לי מוזר שכשנוסעים למשל בערך 30 ואתה רוצה להעלות מהירות ל 40 וטיפה מצמידים את הגז שלא בהדרגה, הרכב משמיע רעש כאילו הצמדת עכשיו את הגז עד הסוף. לסיכום - נסיעה מוזרה שדורשת הרבה רגש, לאחר שאני רגיל לנסוע על מאזדה 3. למשל חב…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
ביקרתי במוסך שלא אציין את שמו אך הוא מורשה מאזדה וחוויתי שירות גרוע. למי ניתן לפנות עם העניין הזה? באתר מאזדה אין איך ליצור קשר וכך גם בדלק מוטורס.
הודעה אחרונה מאת [פנדוב, -
סתם מתוך עניין עלתה לי השאלה, האם כשאתם מוסרים את הרכב שמכרתם ללקוח, מיכל הדלק מלא? אתם חוסכים בדלק לפני המסירה? או שאולי מנסים לבזבז כמה שיותר? אם תשימו לב שהטנק כמעט ריק, האם תדלקו לפני המסירה?
הודעה אחרונה מאת shabip, -
אז ככה, הלכתי לשבת עם חבר מתחת לבית שלו קצת לדבר, אנחנו מתיישבים וליד יש כביש כאשר לאורך המדרכה חונה מכונית, צמוד אליה מונית, יש רווח ממנה (של פחות מאוטו) ואז עוד איזה אוטו. אני וחבר שלי יושבים ופתאום אני רואה אשה רוצה להכנס לחניה בין המונית לאוטו וכבר מרחוק רואים שהיא פשוט לא נכנסת שם, אבל היא בשלה. עושה רוורס, נכנסת בטמבון הקדמי של המונית, מתקנת ישר ונכנסת באוטו מלפניה, עושה עוד רוורס, בום, דוחפת את המונית אחורה והמונית פוגעת באוטו שמאחריה, עוד פעם אחד קדימה, שוב נכנסת באוטו מלפניה וכך בערך 5 דקות עד שהיא הגיעה למצב שהיא נכנסה לחניה כשהטמבון הקדמי שלה נוגע באוטו מקדימה והאחורי במונית. אני פשוט הייתי בשוק ולא האמנתי שזה קורה, היא דפקה שלוש מכוניות עם הכניסה שלה וח…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 750 צפיות
אני עובד בטבריה ומגיע לשם עם הרכב של חבר ,אני שוקל לקחת רכב משלי כדי להגיע לאזור. מרחק הנסיעה לוקח בערך 56 דקות ,עדיף לי לקחת רכב עם מנוע 1400 או 1600? וכמה דלק האוטו אמור לזלול?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שבוע שעבר מכרתי תאוטו של אישתי לסוחר מכוניות ,האוטו עבר תאונה שהוגדרה כמכת שילדה ממש לאחר הקניה ומאז שימש אותי נאמנה למרות הידיעה שביום המכירה אני יחטוף בומבה רצינית,ותאמינו לי חטפתי. לא מכרתי את הרכב מעל חמש שנים ולו רק מתוך הפחד מהמכה הכספית שאני אקבל בנוסף לפחת הרגיל של הרכב בגלל התאונה שעבר,אשתי לחצה שנמאס לה מהאוטו ורוצה רכב קטן יותר ולא היה לי ברירה אז מכרתי .לא הסתרתי כלום וידעתי שישחטו אותי במחיר ורוב הסיכויים שרק סוחר יקנה את הרכב ,וכך היה. שבוע שעבר הזמנתי רכב חדש ומכרתי תאוטו לסוחר רכב במחיר שחיטה לאחר שהגיעה ממודעה ביד 2 שתיארה פחות או יותר את מצב הרכב והבחור קלט שיש פה כבש לשחיטה. לאחר שחתם שיש לאוטו שילדה ועבר תאונה והחלפת מנוע וטורבו בחברה כמובן שעברת…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמו תמיד, המצבר הולך בזמן הכי לא טוב. התקשרתי לשרות ואמרו שישלחו "טכנאי או גרר", מכיוון שיש לי מנוי מועדף תוך חצי שעה היה אצלי טנדר NO NAME מתוכו יצא מישהו שטכנאי לא הייתי קורא לו. עוד לפני שהספקתי להגיד שלום כבר שמעתי "הלך המצבר" {זה כלל כאילו בדיקה ולמרות שרציתי הוא לא ממש רצה להראות לי את התוצאה}, מכיוון שהייתי מוכן נפשית לשמוע תשובה כזו בדקתי מראש וראיתי כי המצבר בן למעלה מ-2 שנתיים והרכב נוסע המון כך שזה יכול להיות. עכשיו מגיע החלק הטוב. ב-2 טלפונים לפני שהוא הגיע הבנתי שאני צריך 60/62 אמפר. לא היה לו והוא הציע לשים לי מצבר של 50 ואמר: (ציטוט מדויק) "תאמין לי, זה רק מדבקה, גם ככה זה אותו דבר". אחרי שהוא הבין שזה לא מתקרב לרכב שלי, הוא מצא גם 55 מינ…
הודעה אחרונה מאת trip_88, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אילו דברים [ממולצים] מומלצים אתם מציעים [מאייבי לקנות] לקנות מאיביי לרכב, במחיר באמת זול וכדאי.
הודעה אחרונה מאת artem7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם הפרש של כמעט 2 מטר הוא משמעותי כשמדובר בשתי מכוניות מיני קטנות. אני יודע שנושא הקוטר חשוב לפניות פרסה ותמרון בתוך העיר, וככל שהוא קטן יותר, יותר קל - האם זה גם רלוונטי לפניות שהן לא פרסה? ההגיון אומר שכן אבל לא ברור לי. מה לגבי שתי מכוניות עם בסיס גלגלים זהה ואורך זהה אבל עם קוטר סיבוב בהפרש כזה? מרגישים הבדל? אני שואל מכיוון שיש לי בעיית חניה בבית ותמרון יציאה ממנה כרוך בפניה חדה ימינה כל פעם. תודה.
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.winwin.co.il/Cars/Ads/CarsAds,4400332.aspx?utm_source=ynet_hp-expose&utm_medium=component&utm_campaign=ongoing&Ref=a_ynet_hp לא נראה לכם קצת חשוד?? 80,000
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
-
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לייבא מארה"ב ford fusion hybrid ייבאתי מכונית בעבר, אבל דרך סוכנות ייבוא אישי. כיום קרוב משפחה הוא דילר מכוניות מוסמך בניו יורק, והוא יקנה לי אץ הרכב. ישנם 2 דברים שאינם ברורים לי: 1. האם אפשרי להביא רכב מסוג FORD היברידי? לפי נוהל למתן רישיון יבוא אישי של רכב נוסעים במשרד התחבורה, מצויין כי: "לא יותר יבוא רכב היברידי מדגמים שיבואן תוצר הרכב המורשה מטעם משרד התחבורה אינו מייבא לפחות אחד מהם". כלומר אם דלק מוטורס, יבואני פורד, אינם מייבאים לפחות פורד היברידית אחת, אני לא יכול לייבא פורד היברידית. עכשיו, למיטב ידיעתי, דלק מוטורס אינה מייבאת פורד היברידית. היו דיבורים על תחילת ייבואה של ה סי-מקס, אך הבנתי שזה טרם קרה. מצד שני, ד…
הודעה אחרונה מאת liorla, -
חידת זיהוי רכב
מאת RonTG- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
WTF?.. זה נורא מזכיר לי יונדאי אטוס לפי הפנסים הקדמיים, אבל ניתן למומחים לבצע את עבודתם. בהצלחה
הודעה אחרונה מאת Castrolz, -
- 4 תגובות
- 766 צפיות
שלום לכם, ברשותי פולקסוואגן גולף פלוס שנת 2009, לאוטו יש מערכת הילוכים DSG שעברה ריקול ואחריות מורחבת ל5 שנים. עד עכשיו האוטו עבר את כל הטיפולים במוסך מורשה יבואן. השאלה שלי- במידה ואני עובר מוסך, נניח לאחד מהמוסכים המומלצים פה בפורום (מוסך מורשה אך לא מורשה יבואן)- האם האחריות על תיבת ההילוכים נשארת? כמוכן שאלה יותר כללית- האם היסטוריית הטיפולים נשמרת איפהשהו? או שעכשיו בעצם ברגע שאני אבוא למוסך החדש לא יהיה להם מושג מה ההיסטוריה הטיפולית של הרכב?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 735 צפיות
אני בתור נהג חדש, אשמח לראות שרשור ובו כל מיני טיפים וטכניקות שרכשתם עם הזמן(בקורסים) וכו'. לפי דעתי שרשור כזה יכול להיות מועיל לכל חסרי הנסיון כאן, אם מישהו מוכן להרים את הכפפה ולחלוק את הידע אני בטוח שהרבה ילמדו מכך. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת GotYa, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היום בדיוק נפרדתי מהייטי (שרשור סיכום יבוא בקרוב) ורכשתי לי רכב שטח קשוח ששוויו ע"פ מר יצחק לוי עומד על 22,300שח. מבחינת ביטוח - ההצעה הכי זולה ל-ג' + חובה עומדת על 2,966שח מקיף + חובה ב4,177שח. 101 שקלים חדשים לכל חודש ואני לא אשאר עני אם הרכב ייגנב. (יש גם את העניין של הרכב החלופי במקרה של תאונה, חלילה) מצד שני, לא זוכר מתי פעם אחרונה שמעתי על גנבה באזור שלי. מצד שלישי, 1,211שח בשנה אפשר לנצל על דברים קצת יותר חשובים ברכב שטח (מיגונים\צמיגים\הגבהות\תיקון נזקי טיולים) מצד רביעי, המחירון לא ממש מייצג את מה שהרכב עולה. בקיצור לא יודע, הסנדלר הולך יחף. מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת siko002, -
-
היום במקרה נתקלתי בסרטון ביקורת על הרכב. כל מה שיש לי לומר זה שאני ממש מקווה שצ׳מפיון יתחילו לייבא את זה - כתגובה למצוקת הדיור JMtI1YfFKrI דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 2 תגובות
- 750 צפיות
אהלן חברים. אז הרפורמה בלימודי הנהיגה כבר החלה לפני מספר חודשים, ובמסגרתה חלה חובה של חצי שנה של ליווי. האם לאחר חצי שנה ללא נהיגה אפשר כבר לעלות להגה או שיש אכיפה על זה? איך אוכפים את זה? אשמח לקצת הארה ועזרה.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אני מנסה למכור רכב (טויוטה סיינה 2011) שיובא ע"י קרוב משפחה שלי ביבוא אישי. יצויין כי ללא כל זכויות עולה או משהו אחר בסגנון. הרכב על הכביש בארץ כשנה ונמכר כיוון שאין בו צורך ממשי ובעיר צפופה הוא אינו פרקטי. אחד הקונים הפוטנציאליים ציין בפני את העניין שיש מגבלה להעברת בעלות שנתיים מיום שהרכב הגיע לארץ, אך ישנה אפשרות לשלוח בקשה מיוחדת לוועדה שתדון בהסרת המגבלה, זהו גם המידע שמצאתי מאחר יותר באינטרנט. א. האם מישהו יודע מה הקריטריונים לבקשה מסוג זה? ב. כמה זמן עשוי התהליך לקחת? ג. האם יש צורך בקונה מסויים או שמא מגישים את הבקשה ולאחר שמקבלים אישור מחפשים קונה? ד. במידה ואני רוצה למכור באופן מיידי, האם ניתן ומומלץ למכור את הרכב בחוזה ע"י עורך דין …
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 42 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שימו לב! הותקנו 2 מצלמות חדשות על כביש עוקף קריות, כביש 22: 1. כיוון צפון, לפני מחלף קרית חיים. 2. כיוון דרום, בין תחילת הכביש באיזור נעמן למחלף ביאליק (הקריון).
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
ערב טוב אני מחפש פנסים שקופים אחוריים לאימפרזה 2002 מישהו מכיר חנות זולה ? הציעו לי ב1000 שח וזה המון כסף! גם יד שנייה בא בחשבון. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת hagggg55, -
טירוף מכל הבחינות, למרות שכל הגורמים יצאו מזה בשלום ודווקא די מרוצים מעצמם: 0vLVrnXZAtI דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2685639 הלקסוס IS300h החדשה מתחילה להמכר בישראל במחיר פתיחה אטרקטיבי של 249,000 ש"ח. מדובר על הדגם החדש אשר אמור להיות מרווח לפחות כמו הקאמרי (בניגוד לדגם הישן שהיה צפוף יחסית). המנוע היברידי כמובן ומספק נתונים טובים למדי עם 8.4ש' ל-100. ההנעה אחורית, האיכות גבוהה והאבזור כבר ברמת הכניסה דיי נדיב (בולטים בחסרונם ריפודי עור). בקיצור, כאשר הלקסוס הנ"ל נמכרת במחיר של 250K ש"ח, איך בדיוק מצפים להצדיק בטויוטה את מחיר הקאמרי ההיברידית שעומד על 240K ש"ח?!
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
סיפור רקע. אפשר לדלג לי יש הבנה בסיסית שאני רוצה להציג בפני הפורום ולהביך את עצמי בפומבי שוב פעם. להבנתי, מה שגורם למנוע לשבוק חיים אם מנסים להתחיל נסיעה לא טוב, זה שההתנגדות של הגלגלים (ה"גיר" במקרה זה, כי הוא נעול יחד עם הגלגלים) היא גבוהה מדיי בשביל מהירות המנוע הנוכחית. המנוע לא מתגבר עלייה, הוא נבלם. אין יותר סיבובי מנוע, אומר שאין יותר סיבובים של טיימינג וקראנק, אומר שאין יותר דחיסות, אומר שאין יותר הזרקת דלק.. מה שבעקרון שווה לאוטו עם מנוע כבויי. על מזיק או לא מזיק למנוע אני לא רוצה לדבר כרגע. עכשיו על מה ההתערבות? "חבר" שלי יודע שעל מנוע דיזל יותר קל להתחיל נסיעה בהילוך ראשון. אני אמרתי שזה מפני שמנוע דיזל נותן יותר מומנט בסל"ד נמוך, מה שאומר ש…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
והינה שוב פעם הדלק עולה ואנחנו טוענים שלא הדלק לא עולה זה המיסים הרבים שעל הדלק עולים. ומאכזבים מהממשל בדרך לתחנת דלק וחולמים על הרעיון שהיתם יכולי לתדלק 1.8-2.2 שקל לליטר עם מיסים ולא 7.6 שממנו 5 שקל זה מס על כל ליטר. בדרכם לתחנת דלק אתם כבר יודעים בערך כמה ליטר יצא לכם למלא פול טאנק וכמה זה בערך יעלה לכם. נכנסים לתחנת דלק מתדלקים 58 ליטר לנסיעה ארוכה [מיכלים של 70-100 ליטר לרכב] באשראי שירות עצמי. ואז אתם רואים את החשבון שהכואב אבל לא ציפיתם שזה יהיה 1000 שקל ולא 450 לפי חישוב של מחשבון+טיפ. אני וחברי [יום שני 22.10] יצאנו מחיפה לכיוון ירושלים עם הרכבים הכבדים שלנו [האמרים , ב.מ.וו ומרצדסים]. אכן יש להם מיכלים של 90 ליטרים. כולנו תדלקנו בתחנות הדלק ביציא…
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמו כן גם הפעם אני מביא לכם את כל משפחת ה-S של אודי הגיעו לישראל להצגה בתערוכה, שלא ניתן כרגע לפרט לגביה אבל ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 677 צפיות
השאלה בכותרת. היום רכשתי את הרכב הנ"ל . מעוניין לשים במושבים כיסויים מאחר והרכב הוזנח חיצונית ופנימית על ידי הבעלים הקודמים.האם ניתן , או שמא ישנן כריות אויר המפריעות לכך במושבים עצמם? .מדובר במיצובישי לנסר קלאסיק פרימיום 2006 גימור ספורט.
הודעה אחרונה מאת GotYa, -
- 0 תגובות
- 584 צפיות
שלום לכולם, יש לי מגני רוח מהסוג שנכנס למסילה של החלון (לא הדבקה) ויחד איתם סופקו קליפסים קטנים משולשים שנועדו להשתחל לתוך המסילה ולהחזיק את מגן הרוח בלחץ. ברוב כישרוני הצלחתי להוציא בטעות צד אחד של המגן וכעת הוא לא נתפס טוב ויוצא כל הזמן. מהיכן אני יכול להשיג קליפסים כאלה? נראים כמו משולש ללא בסיס, עם שני כיפופים קטנים שנועדו למנוע משיכה החוצה לאחר ההכנסה. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת yairw, -
7 שנים עם רכבים שונים ואף פעם לא נכנסו בהם מאחורה, פחות משנה עם A3 וזה קורה פעמיים בחודש. פעם ראשונה הייתה ברמזור כשלאדון מאחורה נפל הסנגביץ' והוא החליט ללחוץ על הגז בזמן שהוא מתכופף להרים אותו. פעם שניה קרתה היום בזמן עצירה סטנדרטית לחלוטין ברחוב בכפר סבא, לטענת הבחור מאחורה הוא פחד שהרכב שמאחוריו לא יצליח לבלום כי ראה במראה שהוא נוסע מהר אז הוא התקדם קצת, עדיין לא הבנתי למה היה לו עדיף להכנס בי. בקיצור מכעיס, בשתי הפעמים הייתי עם האישה והילד ברכב וככל הנראה נפגעתי מחוסר צומת לב של הנהגים ברכב השני. עכשיו צריך שוב לנסוע לפחח, לערב את הביטוח שלו (כמעט בטוח שצריך להחליף פגוש) ולהתעסק בזה יום שלם (אם לא יותר) כאילו אין לי מספיק דברים לעשות. תעשו טובה, כשאתם על ההג…
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 3 תגובות
- 913 צפיות
שלום, השנה התחלתי לימודי הנדסאי רכב וחשבתי תוך כדי לעבוד במוסך, קצת להשתפשף במקצוע כמו שצריך. מחפש איזה מוסך מורשה של קונצרן פולסוואגן באיזור חיפה. עכשיו הבעיה היא שאני לא עבדתי במוסך אף פעם ככה שאני לא מצפה יותר מידי למצוא משהו כזה כל כך מהר. אז אם מישהו מכיר מוסך שצריך עובדים שמוכן לקבל ללא נסיון אני מאוד אשמח, גם אם לא מורשה. תודה =]
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 939 צפיות
ערב טוב חברים. רכב של חבר, עם השנים נהרסה הנעילה של הרכב, איזה פין מפלסטיק נשבר בדלתות ובכדיי לנעול אותם צריך לפרק את הדיפון של הדלת ולהגיע ידנית למנגנון של הנעילה ולתפעל אותו ידנית. הרכב שווה 6 אלף ש"ח והתיקון של כל הדלתות יעלה בין 1500 ל2000 שקל {כאשר ב2000 שקל מקבלים אחריות לחצי שנה} החבר לחוץ ושואל האם להשאיר הרכב פתוח {לא ניתן לדעת אם הוא פתוח עקב כך שהכפתור של הדלתות שבור ולא ניתן לדעת אם הוא למעלה-פתוח או למטה-סגור. אני לפי דעתי אין ממש בעיה שהרכב ישאר פתוח כי: 1} מי שרוצה לגנוב את הרכב פותח אותו בשניות -> חובבן ישבור את החלון, מקצוען יפתח עם כלי מתאים. 2} אין מה לגנוב מהאוטו. אם מתחשק למישהו ספר תהילים , בבקשה. 3} רק אם יבדקו פיזית,ידעו שהרכ…
הודעה אחרונה מאת eladns,
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 307 אורחים (הצג רשימה מלאה)