רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
שלום לחבריי לפורום היום בצהריים מיד אחרי שחזרתי ממילואים רצתי לאולם התצוגה של סקודה בראשון לציון, שמתי עין על הסיטי גו ולא רציתי לפספס את המבצע המיוחד של צ'מפיון מוטורס. אני מדבר על הדגם הידני 60 כ"ס. לאחר דין ודברים והסבר קצר על הרכב קיבלתי הצעת מחיר כזאת: מחיר הרכב - 61507 ש"ח תוספת עבור צבע (כחול כהה) - 0.00 ש"ח בנזין מלא 35 ל' - 276 ש"ח עלוקה עם קודן- 690ש"ח חבילת איבזור(בלוטות' חיישני רוורס סטנד לטלפון ועוד משהושמנמיך את המוזיקה בזמן שמתקשרים אלי) - 2100 ש"ח אגרה למשרד הרישוי 1188 ש"ח הנחת מבצע ! .5290- סה"כ כולל מע"מ …
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 6 תגובות
- 850 צפיות
תהיתי למה בסופי שבוע וחגים כיוון רמזורים שונה. למרות שעוברים באותם כבישים הרבה פחות רכבים מאשר בשעות עומס של ימי עבודה תמיד יש פקקים ארוכים מהרגיל. חלק משמעותי מעלות דלק זה מיסים. עמידה ארוכה בפקק מוסיפה המון לצריכת הדלק של רכבים ובמצטבר יוצא שרכבים שרפו יותר ליטרים של דלק והנהגים שילמו הרבה יותר מיסים. אם היו משאירים כיוון רמזורים כמו שהיה בימי עבודה לא היו כניראה פקקים (בימי עבודה למרות כמות גדולה מאוד של רכבים שעוברת אין פקקים, מקסימום עומסי תנועה). אבל רמזורים מעבירים במקום 20 מכוניות בכל פעם, מעבירים רק 6~10. התוצאה פקק שכל הזמן גודל. אפשר לחשוב שסיבה לכיוון רמזורים לאפשר לתנועה חוצה לעבור. אבל כבישים מכיוון תנועה חוצה ריקים והכביש הראשי עומד בפקק. למה …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמו שאתם יודעים טלקאר הפסיקו לייבא רכבי דייהטסו,ויש להם מלאי חלפים מקוריים לרכבי דייהטסו שכנראה והם מנסים להיפטר ממנו והם נותנים מחירים יפים מאוד לחלפים מקוריים. מקרה שקרה לי השבוע,החלפתי תושבת גיר עליונה לפני 3 חודשים לערך,ולפני כמה ימים התחילו לי דפיקות מהגיר,מסתבר שהתושבת נקרעה לגמרי,התושבת חליפית תוצרת תאילנד. קניתי אותה במחיר של 275 ש"ח,וחזרתי לחנות חלפים שממנה קניתי את התושבת כדי לברר איך מטפלים בסוגיה זו. החלטתי להזמין תושבת מקורית,חשבתי שאני הולך לצאת בקנס של 400 ש"ח לפחות,לאחר בירור תושבת מקורית עולה 260 ש"ח,15 ש"ח פחות מתושבת חליפית!
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למישהו יש מידע? כרגיל לא מוסרים שום פרט בטלפון
הודעה אחרונה מאת guysaq, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לאחר לימוד הנושא ,צפייה בהדגמות רבות וקריאה בנושא, החלטתי לשנות את תנוחת הישבה מאחורי ההגה . להלן אחד הסרטונים שהבנחו אותי הרגשתי שיפור בשליטה על הכב אך לאחר נהיגה קצרה של כ20 דק' אני מרגיש מתח בשריר האחורי ברגל ימין . מה הטעות שלי וכיצד ניתן לתקן אותה ? תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
קיה סיד/פרו סיד GT 1 2
מאת Shayx- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מה הדיבור על הGT? נראית מעולה. יש מצב לראות אותה בנוף שלנו בקרוב? ומה הקטע עם התמחור של הסיד/פרו סיד הרגילה עם 135 סוסים? היא הרי לא משפחתית פרופר, אלא משפחתית קומפקטית אז איך הגענו ל135-140 אלף?! כמה הGT תעלה 200?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 947 צפיות
רכשתי את הרכב יש לי משהו ליד מפשיר שמשות גולה שחורה כזו אפשר לדעת מזה בבקשה?
הודעה אחרונה מאת *gal*, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
האם המכסה דלק בסיאט איביזה נפתח רק בצורה ידנית (עם מפתח) ז"א שאני צריך לתת למתדלק את המפתח, או לצאת עם המפתח ולפתוח את הדלק ? זה ככה או שיש משהו שאני לא יודע?
הודעה אחרונה מאת י.ל1, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כבר הרגשתי שהתקדמנו מבחינה מוטורית ,הייתי נכנס לחנויות פה באזור הצפון והייתי רואה mobil1, liqui moly ו prestone ,היום התחלתי לחפש אחר אותם מותגים ואני מוצא רק זבל . ֿ גם המחיר על liqui היה מצויין ,במאה שקל אפשר היה לקנות חצי-סינטטי אפור ,וזה שיפור יחסית למחיר ההכרות ההתחלתי של 240 שקל אי שם ב 2005 ואני לא כותב על הסגול . חזרנו 10 שנים אחורה ?? כשהיית צריך לבוא למוכר והוא היה מספר לך סיפורים שזה השמן הכי טוב !! די מה נסגר ? מה קרה הרווחים ירדו אז הם שוב מנסים לעשות קופה תוך כדי שיווק מוצרים סוג ז' ,ואני בכלל לא מזכיר את הג'אנטים ,פעם היה ניתן למצוא ג'אנט ברמה bbs ,borbet ,racing dynamics גם אם הוא עלה ביוקר ,היום רק זבל סיני . אני שם לב ,על כל צעד שעוש…
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
האם קיימים סוגי ביטוח לנהג צעיר? אני עוד חודשיים מתגייס ואולי יצא לי לנהוג פעמיים שלוש בודדים בחודש. עכשיו הביטוח הכי זול שיש לרכב שברשותי זה 5 אלף שקל לשנה(רק נהג צעיר) וזה נשמע לי יקר לשלם 400 שקל על זה האם קיימים עוד סוגי ביטוח או הנחות כלשהם לנהג צעיר? שמעתי שיש ביטוח לפי ימים,שאני סוגר עם החברת ביטוח על יום או כמה ימים מסויימים שרק עליהם הביטוח יהיה תקף ומן הסתם זה יוצא פחות כסף.זה נכון?
הודעה אחרונה מאת operation103, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לרכוש ולהרכיב ברכב שלי מסך מולטימדיה מקורי של סקודה (amundsen/bolero) - לא מצאתי בשום מקום פרטי, איביי אני מפחד לשלם כפול ומשולש בגלל המכס אז נשארתי רק עם האופציה של צ'מפיון (חייב להיות להם לא?) מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין? אפשרויות/מחירים/כדאיות ומה לגבי הזמנה מאיביי? על איזה מחיר מתחילים לקחת מכס מעמ ושאר גניבות של המדינה?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , עם כל הכבוד לעיר הלא בעייתית שאני גר בה (רמלה) מה יהיה שאני יביא רכב יקר ? הרי הרכב הזה שווה 6K אבל עדיין זה כואב ... פעם שעברה מראת צד עכשיו וינקר כנף , מי זה יכול להיות מה זה נותן לו ? הרי בעלים של רכבים כאלו הם לא אנשי פשע אז מה הולך פה?
הודעה אחרונה מאת ספיידרמן, -
צבעים ברכבים חדשים
מאת Guest Arco- 1 תגובות
- 703 צפיות
הרבה זמן כבר העניין הזה מציק לי, ואחרי כמה דגמים חדשים שנחתו פה, שוב זה הפריע לי. למה רוב הצבעים הם 50 גוונים של אפור ואם כבר יש איזה צבע שונה, אז זה אדום. מה קרה לצהוב, כתום, ירוק כהה? פעם היו מביאים את הצבעים האלה, דוגמאות: מאזדה 3 שדיברנו עליה לאחרונה הרבה, בדור ראשון הגיע בצבע צהוב שמאוד התאים לה (לטעמי), גולף MK4, פיז'ו 306, במוו סדרה 3 ו-5 בשנות ה-90 הגיעו בצבע ירוק כהה שגם היה יפה מאוד. לחבר שלי עדיין יש אופל טיגרה כתומה, צבע יפה גם כן, ברכבים חדשים ראיתי אותו רק על איזה S3 אחת וזהו. מה הסיבה בעצם שלא מביאים יותר את הצבעים האלה שהיו מגוונים קצת את האפרוריות בכבישים שלנו?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 555 צפיות
ברשותי סוזוקי יורוסוויפט שנת 2000 כמה הילוכים יש בה ? מדובר כמובן על גיר אוטומט נפח מנוע 1.3 ולגבי הגרסה הידנית כמה הילוכים לה יש? שיהיה שבת שלום
הודעה אחרונה מאת renault5, -
מצטער שאני עצבן, בבוקר היו אצלי זוג לקוחות מבוגרים, חתמו על עסקת רכב עם סוכן פרטי: 1. במחיר גבוה יותר מהמחירון הרשמי של החברה שמפורסם באינטרנט. 2. אין להם מושג מה הם מקבלים בתמורה למחיר הגבוה שהם משלמים. 3. עירבבו אותם חזק כל-כך עם זה שיסדרו להם 100% מימון שהם הסתכלו רק על ההחזר החודשי בחודש הראשון. 4. בכוחותי האחרונים אני מסביר להם שהם על סיפו של צוק, והנה הם עושים את הצעד בשביל לקפוץ בלי מצנח. 5. והם רק שואלים אותי מאיפה הם אמורים להחזיר את ה 50% הלוואת בוליט עוד 3 שנים, עליו התחייבו. 6. אני מצביע על סעיף בחוזה עליו הם חתומים "בכל מקרה של ביטול עסקה יחוייב הלקוח ב 10% פיצוי לסוכן", והם שואלים אותי אם זה מהמחיר של האוטו (220,000 שקלים) או מהמקדמה שנתנו (20…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 815 צפיות
מדוע בחלק מהרכבים המגבים האחוריים מודבקים בסלוטייפ?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
בטח אנשים יאכלו אותי בלי מלח, אבל אשמח לשמוע את דעתכם בנושא האם כדאי להגביל מבחינת חוק לפי הכ"ס של הרכב לנהגים צעירים, ז"א שנהג בן 17 לא יקבל רכב עם 200 כ"ס שרק לפני יומיים הוא סיים טסט שלישי... מה דעתכם בנושא?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 1 תגובות
- 674 צפיות
מצאתי את הסרטון הבא. הם קוראים לה דגם 2015, אך היא תוצג בתערוכת LA בחודש הבא והמכירה תחל כבר ברבעון הראשון של 2014, גם באירופה. http://tinypic.com/player.php?v=11ub8yf&s=5#.UkzkyIbkvEc אז השם אימפרזה אולי לא יככב לצד ה-WRX, אך ברור לכל שהבסיס הוא אימפרזה - והשאלה היא מידת האפקטיביות של השינויים הקוסמטיים והניפוחים ביחס לאימפרזה סדאן הרגילה. לי נראה ששינו במעט גם את קו החלונות האחוריים ואת קורה C - קו החלון מטפס מעט לקראת חלקו האחורי ולא ישר כמו באימפרזה רגילה. הייתי מהמר אפילו על הנמכת הגג במעט, אבל זה כבר שינוי מהותי למדי. שימו לב לסרטון הבא: מצאתי ברשת את הרנדר הבא. אם המכונית תיראה כך במציאות, אין מקום לתלונות http://www.themo…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4438515,00.html אני לא אוהב יבואנים. אני אפילו סולד מהם. לא, סליחה, אני נגעל מרובם, אבל מכאן ועד לומר ליבואן באיזה רווח למכור את הסחורה שלו? זו קומבינה מהגדולות שידענו. הרי אם היו מעוניינים להוריד את מחירי הרכב היו פשוט פותחים אותו באופן מוחלט ליבוא אישי (תבחר מכונית בmobil.de ותביא לארץ בהליך פשוט, שקוף ומהיר, נגיד), היו מסירים את ההגבלות הדרקוניות על יבוא חלקי החילוף וכמובן היו מפחיתים את המיסים. אבל מה רוצים לעשות במקום? יטילו הגבלות על רווח היבואן. הכי קל לבוא אליהם, כאילו שעלויות הרכב כאן הן רק בגללם. זה בערך כמו היחס של פוטין להומואים ברוסיה - נגמרו הבעיות, אז מוצאים אויב חדש. אבל רגע אחד! אי אפשר הרי להגביל את המחיר…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
בשעה טובה מצאתי את הכלה! אז איך מחזירים לעור את החיים?
מאת Guest car4fun- 6 תגובות
- 921 צפיות
אחרי חיפושים רבים לפחות ברוב חלקי הארץ, זהו, תם ונשלם! והפעם אני מקווה שזה ישאר כך לאורך מספר שנים לפחות (: עכשיו אני מעוניין להתמקד בסלון שלה. איך אני יכול להחזיר לה את המראה המאט ולא המבריק הזה שיש לעור? ואת התחושה הנעימה הרכה ? יש המון חומרים יעודיים לעור, מה המומלץ ביותר מתוך נסיון? TNX
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 507 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_328.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 1 תגובות
- 672 צפיות
שלום, האם ניתן להכניס סינכרונים של גיר לרכב ללא אישור ממשרד התעבורה ? או ללא ייבוא דרך איזשהו מוסך וכו'.. ?? תודה.
הודעה אחרונה מאת owner, -
חברת "דאציה" (תוצרת רומניה) זכתה במכרז של ארגון הצלב האדום . כבר עכשיו החלו במטה הצלב האדום בישראל להחליף את צי הגיפים המיושנים שלהם (רובם מ 2006) מסוג טויוטה לנד קרוזר פראדו לגיפים של חברת "דאציה" הרומנית . הגיפים של הצלב האדום מגיעים כולם עם לוחיות רישוי מקומיות של שוויץ- גנבה ונוסעות עם לוחיות אלה פה בישראל (יתרון, שכן לא ניתן לרשום בארץ דו"ח כלשהו לרכב עם מספר רישוי אירופאי )
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
היי, שמתי לב שסקודה מפרסמים מבצע חדש בו יוצעו רכבים בהנחה משמעותית (לטענתם) למישהו יש מידע לגבי ההנחות שינתנו באירוע? דגש על הסיטיגו והפאביה? תודה וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת 133hp, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
הייתי היום במשרד הרישוי להוציא רישיון רכב (משום מה לא קיבלתי את הרישיון לצורך ביצוע המבחן השנתי). הוצאתי את הרישיון החדש, וראיתי שלמרות שרשום לי שיש לי הנחת משרת מילואים פעיל, בפועל אין הבדל בגובה האגרה לעומת הרישיון הקודם, שאותו שילם בעל הרכב הקודם, שאצלו לא רשום שום דבר על הנחת משרת מילואים פעיל. צירפתי תמונות של הרישיון הישן והחדש. יש למישהו רעיון מה קורה פה?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
דבר מבורך ולו לאור התדמתית השלילית הנלווית למותג סיטרואן מבחינת אמינות, למרות שבפועל לא שמעתי על בעיות אמינות מיוחדות ברכבי סיטרואן מודרניים מהשנים האחרונות.
הודעה אחרונה מאת gal_cupra, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מסתבר שהחבר'ה למדו את השיטה של חברות הביטוח והם יעבירו אתכם שבעה מדורי גיהנום לפני שתקבלו כסף. שמגיע לכם, כן? כתבו על זה בוואלה, חפשו את הכותרת - 'חברות הליסינג עושות קופה על חשבון הציבור' (אני עוד לא יכול לשלב קישורים)
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בהחלט נראה שמדובר ברכב משפחתי מצויין, הגם שקיימים כמה חסרונות, כגון רעשי כביש בנסיעה בינעירונית ונוחות בינונית. אני נוכח גם ממבחן זה וגם ממבחנים שנערכו לאחיות לקבוצה, כי מנועי ה- TSI מהדור החדש אכן מקיימים בפועל מבחינת חסכון בדלק, בניגוד למנועי הדור הקודם. מה שכן, המראה של האוקטביה במציאות ממש מאכזב לדעתי, המראה אנמי לחלוטין והיא נראית גם קטנה מגודלה האמיתי, אפשר להתבלבל בקלות בינה לבין הראפיד. http://www.auto.co.il/כתבה-30471-סקודה-אוקטביה-מבחן-דרכים.aspx
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש באתר קופון הנחה למעבדה על סך 100 שקל. האם הוא תקף רק לבדיקה לפני קניה או גם לכיוון פרונט? מישהו יודע להגיד לי?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כ 600 מטר אחרי מחלף קסם לכיוון מערב(כיוון נסיעה לת"א), צצה מצלמה ח-ד-ש-ה. היום בזמן נסיעה לכיוון מערב, בשעות אחה"צ, שמתי לב אליה (קשה לפספס, היא לא מוסתרת או משהו). צבעה כתום, כמובן. המצלמה הנ"ל משלימה, למעשה, אכיפה לכל כיווני הנסיעה על דרך 5 בין המחלפים הנ"ל. סעו בזהירות ! איציק
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 124 אורחים (הצג רשימה מלאה)