Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא הייתי אומר שמרכבה זו בדיוק הדרך לפתור בעיות על הכביש :lol:

אני מעריך שאתה מתכוון כשהיא\הוא בזיווד מלא :wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באופנועים מדובר גם בנפח מנוע וגם בכ"ס. וגם שם, באופנועים גדולי נפח אך מוגבלים, לא מסובך להסיר את ההגבלה בד"כ. לגופו של עניין, בגדול ההצעה לא כזו מופרכת, אך צריך לחשוב היטב מהו הגבול - הספק? מומנט? יחס הספק/משקל?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה יהיה מאוד נחמד אם תהיה הגבלה כזו שעד גיל 20 אסור לנהוג במעל 200 כ"ס...לא יהיה מי שינהג במרכבה...

.

איך אוהבים להשתמש בטיעון הזה כל פעם מחדש.

נכון, יש ילדים בני 20 שנוהגים במרכבה, עזוב, יש ילדים בני 20 שמטיסים F15 למשימות במרחק אלפי קילומטרים מישראל.

אז זהו, ניתן לנהגים הצעירים חופש מוחלט כי "בצבא...."?

בוא נשים דברים בפרופורציות שי, זה נכון שיש כביכול קושי להגביל צעירים ישראלים שעושים דברים גדולים בשירות הצבאי, ויחד עם זאת אל תשכח שטייס F15 לא יכול לעשות מה שבא לו עם המטוס כי יש עליו בקרה מאוד מאוד קפדנית ומחמירה וטייס שבמשך כמה פעמים יחרוג מנהלי טיסה בסוף יפסיק לטוס.

אותו כנ"ל לגבי טנקים, תותחים, מסוקים, צוללות ושאר כלים צבאיים, יש להם נהלי שימוש "קצת" יותר מחמירים מנהלי השימוש של נער בן 17 ברכב של ההורים בבילוי יום שישי.

זה לא אומר שאני בעד להגביל, זה רק אומר שצריך להפסיק להשתמש בטיעון הזה של ההשוואה בין ממשקים בצבא למה שמחוץ לצבא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הדוגמא ממחישה שהכשרה נכונה, משמעת ותחזוקה הופכים בן 20 לכשיר לביצוע פעולות פי 10 יותר מסוכנות ומורכבות.

(כן, הם גם בהרבה יותר מסוכנות כסוג של הקרבה של אחרים. אבל בוא לא נכנס לדיון הזה.)

הבעיה העיקרית שלנו היא חינוך ותרבות - ושום פתרון כזה (מגבלת כ"ס) לא יספק מענה. כי אין באמת הבדל בין בן 20 לבין בן 20 וחודש...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני קצת יסטה מהנושא אבל על אותו כיוון של חינוך בדרכים.

פעם היו מחנכים הולכי רגל - ילדים, צעירים ומבוגרים כאחד להגיע למעבר החצייה ולהסתכל לצדדים לפחות 3 פעמים לפני שחוצים. אני זוכר בתור ילד, חוק בל יעבור!

היו תשדירים ופרסומות מכל עבר.

היום, הולכי רגל לא מרימים את ראשם בכלל, הם חוצים את הכביש כאילו מדובר בחלק מהמדרכה.

היום החינוך אומר, קודם כל הולכי רגל. וזה לא צריך להיות ככה. היום כל התשדירים כבר מופנים אך ורק לנהגים בבקשה להיות זהירים ולתת זכות להולכים.

גם אני הולך רגל (בשעות שאני לא נוסע) ואני לעולם לא מתפרץ לכביש רק לאחר שסרקתי סביב. אני מגדיל ומוסיף להסתכל אם יש רמזור ירוק לרכבים , לא לחצות כלל כי כולם ירצו להספיק את הירוק וחצייה של הכביש בזמן כזה רק יגביר את הסיכון. חוץ מזה למה ליצור פקק מעצבן מלווה בבלימות רק בגלל הולך רגל חסר התחשבות.

מדוע הפסיקו לשדר במדיות (טלוויזיה רדיו וכו) על האחריות שיש גם להולכי הרגל בכביש?

סליחה שקפצתי לנושא הולכי הרגל אבל דנו כאן על חינוך בכביש. לדעתי גם הולכי הרגל הם חלק בלתי נפרד מהכביש. אם אפשר הייתי שולח אותם לטסט על דו רגלי.

פורסם

ומה אם זה שלהורים של הילד יש רכב שהוא 200כ"ס+ אז הם יצתרכו להחליף רכב? או להגביל את הרכב שיש להם לא נשמע נוח תאמת.

ואת האמת אפשר לעשות שטויות גם עם רכב שהוא70כ"ס מה תגיד על זה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם על קורקינט עם מנוע של מכסחת דשא אפשר להשתולל.

זה לא הגיוני בין היתר כי אי אפשר לאכוף כזה חוק.

חוץ מזה, כדי להציע ברצינות כזה דבר צריך להראות נתונים מספריים של תאונות דרכים: גיל הנהג וסוג הרכב ולהוכיח שיש קשר כלשהו.

כמובן שחינוך לנהיגה נכונה זה הדבר החשוב שצריך להתמקד בו. צריך לתת לנהגים החדשים כלים לנהיגה נכונה ולא סתם לנסות למנוע מהם להשתולל עם מכוניות חזקות.

זה בדיוק כמו התוצר של העלאת מחירי הבירה - הילדים עברו לוודקה זולה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אולי כן צריך להתקין ג'ירוסקופ שיתריע להורים אם האוטו עובר כוח G מסוים.

בלי קשר, ג'ירוסקופ שמתריע ככה הוא גם רעיון טוב לכל נהג, שילמד לנהוג בעדינות.

יצא לי לראות כמה וכמה אנשים שחושבים שהם נוהגים ממש בעדינות אבל בעצם כל סיבוב שלהם זה כמו מכה לגוף וממש לא נעים (מדובר בנסיעות מנהלתיות, לא נסיעה ספורטיבית).

פורסם

אתם מדברים על עשרות תיאוריות מונפצות ודברים שיכולים לקרות רק בסימס.

הדבר הנורמלי היחיד שאפשר לעשות: קורס נהיגה מתקדמת.

זה משהו שכל אחד חייב לעבור, במיוחד נהגים חדשים וצעירים, וזהו.

בלי כל מיני כוחות G, סמסים להורים ורכבים מיוחדים.

פורסם

הגבלה כזאת תניב אולי מכירות של רכבים בעלי הספקי כוח נמוכים שהם ברובם פחות בטיחותיים כלפי הנהג וכלפי משתמשים אחרים.

לכן הדרך הטובה ביותר זה:מלווה תקופה ארוכה יותר או קורס נהיגה בנושא נהיגה זהירה.

פורסם

סליחה שאני לא קשור חברים, רק שאלה קטנה ברשותכם:

מה זה קורס נהיגה מתקדמת?

האם זה מתאים לכל נהג? גם לנהג חדש ללא ניסיון רב?

זה משנה איזה סוג הרכב? למשל רכב פרטי, רכב מסחרי גדול.

זה יכול לעזור מאוד לנהג שמעט מתקשה לנהוג? אשמח לדעת מה הקורס מקנה בדיוק. עד כמה שאפשר לתאר פחות או יותר.

שאלה אחרונה, האם זה יקר מאוד, או שזה מסובסד על ידי המדינה בכדי לעודד אנשים לעשות את הקורס?

תודה רבה.

שואל מתוך סקרנות, מקווה שזה בסדר.

פורסם

זה שטויות.

כמו שכבר אמרו, לא משנה 80 או 250, אפשר לעשות עם שתיהם את אותם שטויות.

אין לך הרבה מה לעשות בעניין לדעתי.

יש ויש, יש כאלה צעירים שמוציאים רישיון וכמעט ולא נוהגים, ואז עד שהם מקבלים את הרכב הם משתגעים איתו.

יש כאלה שנוהגים בלי ביטחון והם מסוכנים בגלל שהם נבהלים מכל זבוב.

יש כאלה שחושבים שהם גברים ומשתגעים ולבסוף מתרסקים באיזה קיר.

ויש כאלה שמהיום של קבלת הרישיון, נוהגים כל יום כל היום, אני הייתי כזה ועדיין כזה, יש לי רכב, אני צריך להתנייד איתו, בהתחלה עשיתי שטויות של צעירים, אין מה לעשות, רובנו הגדול עשה שטויות פעם ולא משנה איפה.

אחרי כמה חודשים הבנתי שרכב זה כלי נשק, וזה כלי שאמור לקחת אותך מA לB, ולא חייב לשחוט אותו ולהסתכן\לסכן אחרים בשביל להנות.

היום אתה תמצא אותי נוסע רגיל, מקשיב למוזיקה ומדמיין שהנהיגה היא הסרט הכי גרוע שראיתי (במדינה שלנו).

מה גם שהביאו לי רכב ישן, אמרו לי קח תהנה כמה שאתה רוצה (מגבילים אותי, טנק בשבוע) אבל תיזהר להרוס אותו או להביא קנסות, נזק שהוא לא בלאי אני יצטרך לשלם מהכיס שלי, קנס על פלאפון\מהירות\רמזור אדום\תמרורים ושאר העבירות החמורות, לוקחים לי את המפתחות.

וככה גרמו לי לנהוג בזהירות ולא לעשות שטויות. (אני יודע שאם קורה משהו, למחרת אני במקום לנהוג 20 דק ללימודים, אני יצטרך ליסוע שעתיים בשני קווים באוטובוסים, חם\יותר מידי אנשים\אין את המוזיקה שאני אוהב\צפוף וכו')

את האמת, פעם ב.. אני נוהג אגרסיבי, מה לעשות, לכל אחד יש ימים פחות טובים.

הערך המוסף פה, הוא הניסיון, מחר שהבנאדם יגדל הוא ידע מה זה לנהוג בשעות הקטנות של הלילה, התמודדות עם כל סוגי הכבישים והעומסים, קריאת הנהגים ועוד הרבה יתרונות ביחס לבנאדם שנוהג פעם בשנה.

אם כבר לעשות משהו, זה לבנות אפליקציה שבזמן אמת האבא של הילד רואה את הנתונים המקסימאליים של הסלד, כוח הG והמהירות+ מהירות ביחס למפה.

אם ההורים ישתפו פעילות (יש כאלה שלא אכפת להם), העניין הזה ישתפר.

פורסם

יש לי רעיון.

כיום המלווה הוא חצי שנה, וצריך שמישהו יחתום שהוא ליווה נכון?

אז אופציה מעניינת יכולה להיות שצריך לצרף חשבונית על קורס נהיגה מתקדמת שרשום על השם של הנהג החדש כתנאי לקבלת הרישיון.

* בנוסף למלווה, שהקורס יתבצע בזמן הליווי.

כמובן שזה צריך להיות מסובסד ע"י המדינה במחיר מוזל של 100-150 שקלים.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

• תוכן חדש...