רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
היא מספרת שלפני שהיא נכנסה לצומת היה כתום וכשהיא היתה באמצע היה אדום, יש מצלמה במקום. האם היא צולמה? מה העונש/קנס שהיא צפויה לקבל אם כן ותוך כמה זמן זה? תודה מראש לעוזרים, ואל תתנו להן רישיון!
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 975 צפיות
ברצוני להחליף שמן ומסנן שמן.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האוטו הוא קיה ריו 2012 ידנית. מנוע 1.2. דגש גדול על ידנית. היום שמתי לב למשהו מאוד מוזר. כשנסעתי בחנייה בעבודה שלי, הורדתי את הרגל מהגז. חשבתי שאני שמתי את האוטו בניוטרל. (רציתי לשייט במהירות המסוכנת מאוד של 20 קמ"ש באיזור סלול פתוח ללא בני אדם. ) ואז שמתי לב למשהו מאוד מוזר. פתאום האוטו מרגיש כאילו הוא הפסיק להאט, וכאילו הוא אפילו האיץ טיפה. ואז שמתי לב שאני בכלל בהילוך שני, ושהאוטו שומר על מהירות 15 קמ"ש בערך, לבד לגמרי. ניסיתי את זה שוב. הוספתי מהירות, והורדתי את הרגל מהגז. האוטו האט, עד לבערך 15 קמ"ש, איפה שהוא התחיל להוסיף גז. (ראיתי לפי זה שהצריכה הרגעית עלתה ברגע שהתופעה התחילה) אז חשבתי אולי המצמד מחליק מספיק בשביל שהאוטו פשוט ימשיך לסובב את המנ…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 734 צפיות
שלום, אני מעוניין למכור את הרכב שלי לפירוק אין לו טסט מזה חודש ויש לו בעיית ראש מנוע. מישהו הציע לי לרכוש אותו, אבל אמר שצריך קודם ללכת למשרד הרישוי ולהגיש בקשה לביטול רכב. האם זה נכון? האם לא צריך קודם למכור לפירוק ורק לאחר מכן לבצע את הביטול, שהרי פעולת הביטול היא בלתי הפיכה. תודה
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן, עוד כמה שעות אני על מטוס בדרך לאיטליה, לטיול של שבועיים באיזור הצפוני עם רכב. כמובן שביצעתי הזמנה לשכירת רכב ידני. אז קודם כל למה יש לשים לב כשאני לוקח את הרכב? איך מגלים את הקלאץ' לפני סופו? והאם מישהו מכיר מקרי גניבה באיזור? כי המזוודות נשארות ברכב ואני מתלבט אם לקחת מזוודות קטנות שיכנסו בתא מטען או לקחת גדולה ולקפל מושבים?( כמובן שזה גם כולל את החברה שבאותה התלבטות ) ואם יש לכם עוד כמה דברים להוסיף אני אשמח (:
הודעה אחרונה מאת shalomd15, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 791 צפיות
הי חברים. 2 שאלות: 1) האם אפשר ? איך ו איפה ? לשכפל מפתח לאוטו. רבלתי רק אחד עם הרכב. רק תגידו אם זה לא מסוכן. שמעתי סיפורים שאם עושים סתם שיכפול בכל חנות אז משהו יכול להדפק באוטו בזמן ההתנעה. 2) רוצה לעשות ביטוח מכיף לאוטו ( כרגע רק צד גימל ) אבל בגלל שבעבר השתמשתי ברכבים של עבודה אז לא היה ביטוח על שמי. לכן הם ( כלל ביטוח ) רוצים רק על ביטוח מכיף 3700 שקל. זה אומר שביחד עם ביטוח חובה יהיה לי כמעט 6000. זה מזעזע!! אני בן 28. רכב פורד פוקוס 2005. 0 נקודות\עברות תנועה על שמי. רשיון מעל שנתיים. גר בקרית מוצקין ( חיפה )
הודעה אחרונה מאת פארמנ, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 805 צפיות
איכן וכמה צריך לעלות שיכפול מפתח. קבלתי אחד קפיצי עם שלט ואחד רגיל, אני מעוניין בשניים עם שלט. שאלה נוספת, עד כמה שהבנתי אין חבור בלוטוס לאייפון. יש המלצה לדיבורית יעילה, לא כזו שצריך כל פעם לבזבז 5 דקות ולקוות שתתחבר לטלפון.
הודעה אחרונה מאת פארמנ, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייתי מעורב בתאונת דרכים לפני כמה ימים והרכב ירד מהכביש. השמאי גם לקח את רשיון הרכב והכל חוקי לכל דבר- הרכב יותר לא יהיה על הכביש. כעת מה עושים? 1. יש ברכב הפגוע מיכל מלא וחבל.. איך מעבירים לרכב אחר בצורה לא מסוכנת ובטיחותית? 2. מישהו יכול להמליץ לי מה לעשות עם הרכב? אני צריך פתרון שלא איזה מישהו יקח את הרכב והוא יגיע לידיים מסוכנות. אני צריך להיות בטוח שלא יעשו בו שימוש למעט חלפים וברזל. הציעו לי מחירים ממש ברצפה... וזה לא מתאים. אפילו לרכב ישן ב5 שנים משלי מציעים 3000 השבתה... מישהו יכול לעזור כאן? הרכב יונדאי 2000 אוטמאטי עשתה רק 160000 קילומטר היא בובה לחלפים המנוע במצב מעולה הרכב קיבל מכה חזקה מאחורה בצד הימני מישהו?
הודעה אחרונה מאת aavi, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 777 צפיות
הגיע הזמן שישמעו אותנו ! כל מה שקשור לעולם הרכב , מס של 50% , חוסר יכולת לייבא חלקי "בטיחות" לרכב , כי מה שטוב לגרמנים לא מספיק טוב לנו. למה אני יכול לקבל הורדה מהכביש על "פילטר אויר" ? מדוע ?! אין פה שום היגיון. ולכן מונופול החלקים שעולים פי 4 ממחירם בכל מקום אחר בעולם גורם לכולם להתקין מוצרים ברמה ז' מסין ! וכו... וכו... הבנתם אותי. תשמיעו קולכם ! הוא אשכרא קורא את זה ואני בטוח שיש פה אנשים יותר מביני עיניין בתחום ממני שיכולים לתת הסברים מפורטים! לדוגמא הבאתי דוגמא של הבחור שניסה להתקין מנוע M בב.מ.וו שלו וקיבל אישור מגרמניה !! אבל לא. לא מספיק טוב להם. ואין עם מי לדבר! מדוע ?! הבן אדם קיבל רשימה מב.מ.וו עצמה של מה להחליף כדי שהרכב יהיה בטיחו…
הודעה אחרונה מאת diforce, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
סיפור קצר לשבת: הייתי בטיפול במוסך פטין השבוע. רציתי להחליף את כל המגבים לקראת החורף כי הם מקוריים ובני שנתיים. סט מגבים קדמי עלה לי 25 ש"ח, המגב האחורי - אמור לעלות 250 ש"ח. כמובן שלא הסכמתי. מסתבר שזה מגיע כביכול עם כל הזרוע, וצריך להחליף הכל. גם אם זה אכן הדבר, למה 250 ש"ח על פלסטיק וגומי? שחיטה לאור יום. LONG STORY SHORT הלכתי לאוטו לראות איך בנוי המגב ולמה אי אפשר להחליף. תוך שניה ראיתי שהגומי יוצא החוצה. הלכתי, קניתי מגב בודד ב-50 ש"ח באוטו דיפו (כנראה שגם פה היה אפשר לחסוך כסף, נראה לי ששילמתי הרבה), פירקתי ממנו את הגומי והרכבתי אצלי. בא לציון גואל. בפעם הבאה שמבקשים מכם 250 ש"ח על בולשיט, אל תסכימו. יש אלטרנטיבות.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
קריית שמונה- חיפה, חיפה- קריית שמונה. אקסנט '03 ידני. הלוך לבד. חזור עם ארבע מזוודות. 205 ק"מ. פחות מ10 ליטר. הגיוני?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, במסגרת טיולי ביקרתי במונקו, וצילמתי רכב מוזר שאף פעם לא ראיתי. מצ"ב תמונות. ובלי קשר, מטורף מה שהולך שם מבחינת מכוניות.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כולם מכירים את זה, בשלבים האחרונים לפני הצגת רכב חדש, מופצות תמונות "ריגול" של הרכב - בדרך כלל עם תוספות כאלה ואחרים, בצבעים המקשים על צילום. הנה עוד כמה דוגמאות: מזדה 6 החדשה קליאו RS (שלפי התמונות אפשר היה לחשוב שתהיה גרסה של 3 דלתות) השאלה היא, מה המטרה? האם קיימת סיבה אמיתית מאחורי החשאיות? מי מוציא את התמונות? הרי ברור שהן צולמו במתקן הסגור של החברה הכל רק יחסי ציבור?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי סיאט מיי, והקטע הוא שאני נכנס לחניון כדי שהשומר יוכל לפתוח את התא מטען צריך לפתוח את הדלת של הנהג(זה רכב ידני אז אין פארקינג) מישהוא יודע איך אפשר לפתוח את התא מטען בלי לפתוח את הדלת של הנהג?
הודעה אחרונה מאת ronenfe, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 431 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_327.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כתבה מעניינת - עצוב לראות, מצד שני מוכיח כמה העולם לא מאוזן http://www.messynessychic.com/2013/05/21/so-in-dubai-the-amount-of-abandoned-luxury-cars-lying-around-is-kind-of-a-problem/
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תהנו http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/290881/alfa_romeo_4c_review_price_and_specs.html
הודעה אחרונה מאת YanVoller, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים! אקצר ואומר, מחר יש לי פגישה חשובה במגדלי קונקורד בבני ברק בשעה 8:00 בבוקר, אני מגיע מאשדוד ברכבי הפרטי. חשוב לי מאוד לא לאחר ואף להקדים קצת, אשמח לעזרה והכוונה לאלו מכם שיודעים את מצב הכבישים בשעות בוקר אלו ומתמצאים אפילו ברחבי העיר בני ברק. כמה מוקדם עליי לצאת כדי לא להיתקע בפקקים בין אשדוד לבני ברק, יש עדיפות לדרך מסוימת לסוע בה?, מכמונות מוכרות שצריך לשים לב אליהן ?, לגבי מגדלי קונקורד בתוך העיר מישהו יודע להסביר פלוס מינוס היכן המקום נמצא?. תודה מראש, אדם המקווה לא להתקע בפקק!.
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ההגיון גבר על הרגש. עכשיו אני אתרגם את המשפט הזה למשהו יותר פרקטי. חלקכם מכירים אותי (אני אחד מזקני המועדון) כאחד שאוהב את יצרן מאזדה מתחילת שנות ה-2000 (המון פרמטרים נכנסים במשוואה הזו, אין צורך להיכנס אליהם). תמיד היו לי מאזדות, תמיד המלצתי על דגמי מאזדה כעל דגמים מעולים, כעל דגמים שיודעים לבטא בצורה מעולה את הפילוסופיה והתרבות המסרותית היפנית שעל פיה מאזדה מייצרת את רכביה. לא רק, לא מזמן קנינו מיאטה נוספת למשפחה (הזדמנות כי זו הייתה עסקת טרייד אין והיא נורא רצתה), הפעם לחברה שלי שלעתיד תהיה אשתי (אם היא לא תפסיק לעשות לי צרות ). לא מזמן התקבלתי לעבודה בחברת היי-טק ידועה ואני נותן שירותים למשרד ממשלתי גדול. הדרישות של המשרד היו שיהיה לי רכב צמוד למקרה ש…
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 65 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30416-%D7%91%D7%9C%D7%A2%D7%93%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%94%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%94.aspx בקצרה - היצרן יתקין במאזדה 3 החדשה את המנוע הקטן, 1500 סמ"ק, אך יגביר את הספקו ל 120 כ"ס, כמו במנוע ה2.0 ליטר החלש. כל זה ספציפית לשוק הישראלי. לא כתוב שם שום דבר על השפעה על רצועת כוח, חיסכון בדלק, גמישות, או כל דבר אחר שהוא שהשינוי הזה יגרום.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
חכו עם התדלוק: מחיר הדלק יירד מחר ב-43 אגורות המחיר המירבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי לא יעלה על 7.42 שקלים, ירידה של כ-5.5% לעומת המחיר היום. הגורם: ירידה במחירי הדלקים בעולם להמשך הכתבה תודה לוואלה. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2681334
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 3 תגובות
- 739 צפיות
הכוונה לעומסים הקבועים מפולג עד ויינגייט/הסירה, בשעות 07:00-10:00. תודה לעונים, אישדבחזיר.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום רב, רכשתי מאזדה לאנטיס GLX 2004 אני לא מצליח למצוא איך לכוון את עומק ההגה. למעלה ולמטה אני מצליח לכוון אבל לא לעומק. מישהו יודע איך? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת adimadi1, -
- 4 תגובות
- 946 צפיות
ברשותי טויוטה יאריס 2004 שמופיעה ברשימת הריקול הנידון. בשיחה שנערכה השבוע עם מוסך מורשה טויוטה, נאמר כי היבואן טרם עדכן את המוסכים כיצד להיערך לריקול. להזכירכם, עבר יותר מחודש מאז פורסמה הקריאה בתקשורת המקומית. כנראה שליוניון מוטורס לא בוער...
הודעה אחרונה מאת med04, -
שלום ברשותי ג'אסטי נדירה שנקנתה לפני שנתיים אחרי משא ומתן ארוך עם גברת זקנה , הרכב נקנה עם 27,500 ק"מ כעבור שנתיים, המונה עומד על 60,000 ק"מ. הרכב שמור מאוד מכל הבחינות, טופל במוסך המרכזי כל שנותיו. היום הרכב עבר תאונה דיי קשה , האם יש טעם לחשוב על תיקון או שזה בלתי אפשרי? הרכב שנת 94 מנוע 1.2 הזרקה. המכסה מנוע לא נפתח. הרכב הגיע בנסיעה הביתה ( 5 דק' נסיעה) ומי שממליץ לתקן, אשמח להמלצה על פחח באיזור המרכז/שרון שיעשה עבודה טובה ושחלודה לא תצא חודש אחרי התיקון. כמה להערכתכם תיקון כזה? יש צורך להחליף : טמבון קידמי, כנף קידמי ,חלק מהפנסים , יישור של כל המכה
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך לא קיים בתעשיית הרכב?
הודעה אחרונה מאת matansab, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הנחתע שכאן יהיה המקום המתאים לכתיבת השרשור. אם טעיתי אני מתנצל מראש ומבקש את העברתו לפורום הרחוונטי. בדצמבר הקרוב אני ו2 חברים טסים לברצלונה. על הפרק משחק בליגה הספרדית וטיול בן 7 ימים. לפי rentalcars.com השכרת רכב לכל התקופה תהיה יחסית זולה (המחירים עלו קצת אבל ניחא) ואנחנו שוקלים אפשרות זו. רציתי לשמוע קצת טיפים מבעלי הניסיון. האם אכן מומלץ לשכור רכב והאם יש לאן לצאת איתו מחוץ לעיר (זו תהיה מטרתו העיקרית). עפ"י ההמלצות אוכל להחליט אם יש לנו צורך ברכב לכל התקופה או רק בימים בודדים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת federbar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 523 צפיות
שלום לכולם. אתמול מישהו נכנס בי ולא השאיר פרטים. בן אדם ברחוב ראה אותו והשאיר לי את המספר רכב שלו. מה עליי לעשות? האם שווה לי בכלל לפעול? הנזק קטן. תודה.
הודעה אחרונה מאת Nightstalker, -
היום נערך מפגש סולסטיס נדיר עם תמונות של צלמים מקצועיים וגם שלנו בעלי הרכב. בהמשך הצטרפנו למפגש העצום שנערך בסופרלנד ופורק על ידי משטרות אבל היום שם המון המון רכבים מכל סוג . באנו לשם בהרכב של מעל 15 סולטיסים וגנבו את ההצגה כמו שצריך . אפנק אותכם בכמה תמונות לכבוד הסופש , אני אעדכן מחר עם עוד תמונות מקצועיות בזמן נסיעה וכל מיני . אשמח לתגובות .
הודעה אחרונה מאת impreza sti, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
עברו 3 שנים, חשבתי שאכתוב סיכום אחרי שנה ולא יצא, אחרי שנתיים לא יצא אז הנה, עדיף מאוחר... הרכב הוא שברולט אימפלה 2005, יד הראשונה הייתה השכרה, אני יד שלישית, נקנתה לפני 3 שנים ושבועיים עם 102,500 ק"מ על השעון מרופא שיניים בנהריה (אני מבאר-שבע). הדגם הוא 3400 6 מקומות (יש לי 4 ילדים אז זה מסתדר לי בדיוק), היום עם מערכת גז שאני התקנתי לפני שנתיים וחודשיים. מחיר הקנייה היה 45K. היום לא יודע מה המחירון בדיוק אבל בפועל לא מאמין שאפשר למכור אותה בארץ היום ביותר מ 20-22K. קצת על הרכב באופן כללי - למי שלא מכיר זה רכב גדול בתצורת סדאן, אורך קצת יותר מ 5 מטרים, רחב יותר מרכבים נורמליים, ספינה אמריקאית טיפוסית. מרווח מאוד בפנים, תא מטען מספיק ל 4 גופות בערך, גם היום עם בל…
הודעה אחרונה מאת yonisi, -