רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב אז ככה עשיתי כבר 8 שיעורים על קטנוע (A2) והתכנון שלי זה בשיעור הבא לעבור לאופנוע (A1) עכשיו כמה שאלות רציתי לשאול : - האם זה סביר שאני יוכל עד שיעור 15 שזה המינימום לשלוט באופנוע טוב ולעבור טסט על A1 ? - זה באמת כל כך קשה ללמוד על אופנוע A1 יותר מאשר A2 ? - מבחינת ההנהה A1 הרבה יותר כיף מ A2 ? תודה
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם מישהו יכול לתת לי טיפים לתחזוקת הרכב הנ"ל דגשים לסוג השמן שכדי, צמיגים מומלצים וכד' ...
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 669 צפיות
שלום לכולם. אני מחפש אתרי junkyard בארה"ב לצורך ייבוא רכב לחלקים. לאחר חיפוש בפורום הבנתי שאי אפשר סתם ככה לייבא רכב לחלקים רק לאחר שנחתך לשניים היה נשמע לי הזוי וקצת ביררתי יותר על הנושא ומסתבר שככה הדבר. אשמח לשמוע ממכם על אתרים טובים ואמינים שמוכרים רכבים שלמים שאולי אתם מכירים וכמובן לבקש שיטפלו בו שמה כדי שיוכל להיכנס לארץ. נ.ב העזרה היא לחבר הרכב הוא jeep grand cherokee srt8 הצורה הישנה. מנהלים מקווה שזה המקום לפרסם.
הודעה אחרונה מאת eranatia2, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 56 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
כשפתחתי שרשור על חוות דעת על הפיקנטו שקניתי ורשמתי שישנם מצבים שהפיקנטו באמת חסכונית הרבה "צעקו עלי" אז היום הייתה לי אפשרות להוכיח את זה. אתמול תידלקתי את הרכב פול טנק, נסעתי איתו בערך 20 ק"מ בעיר שלי. היום בבוקר יצאתי לכיוון מרכז קנדה להצטרף למשפחתי היקרה שנמצאת ברגעים אלו בצימרים באיזור. המרחק נסיעה לשם הוא 250 ק"מ +- מאיפה שאני גר. משם נסעתי עוד בערך 15 ק"מ בעיר מטולה עם העליות המעפנות שלה, נחתי קצת ויצאתי לבית. חשוב מאוד לציין שמשום מה הוייז בחזור החליט לקחת אותי דרך כל הערים, אני מעריך שנסעתי בדרכים עירוניות בחזור כ50 ק"מ, כנראה כי היו פקקים בכבישים המהירים. בכל מקרה, ההלוך היה עם מזגן, החזור היה בלי. לפי התמונה רואים שהרכב עבר קרוב ל540 ק"מ על 4\3 …
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 618 צפיות
בוקר טוב, האם ניתן להעביר טסט על רכב\קטנוע ללא ביטוח חובה ? קיבלתי תשובה . ניתן לסגור את הנושא
הודעה אחרונה מאת ace_syndrome, -
- 3 תגובות
- 737 צפיות
בעבר קראתי המלצות ושמעתי טובות על קומפיוטסט באיזור התעשיה הישן בראשל"צ, האם הוא עדיין אמין? ואיך דינמומטר ביד אליהו - גם מומלץ? מה המומלץ מבינהם?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 755 צפיות
אני מעוניין להשכיר מחברת קל - אוטו רכב ליום אחד בסופ''ש הקרוב בין חמישי לשישי ובשישי ב12:00 להחזיר , לגבי חמישי אני מתכוון לקחת ב17:30. הרכב שארצה לשכור זה טויוטה קורולה 2010-2012 . אני בן 22 נהג צעיר , ידוע לי שהם מאפשרים להשכיר רכב לנהגים צעירים וגיל 22 לא בעיה עבורם , אבל הם אומרים שזה יהיה יקר ב50 ש''ח בגלל ביטוח וכו'... כמה אמור לעלות לי יום השכרה אחד?! והאם זה יכול להשתלם ליום אחד , שזה בעצם הזכרה חד פעמית כי אני באמת צריך אוטו ליומיים הללו .
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קראתי במס' מקומות שהשכרה / החכר = ליסינג מרובה נהגים (זה נכון? או שמדובר בהשכרה?..) והאם אכן מורידים על השכרה / החכר 22%? תודה!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חשבתי שזה המקום הכי מתאים.. אז ככה, יש לי שכנה שדרשה ממני לא להחנות במקום מסויים, אמרתי לה גברת עד שאין לך שלט שאומר ששמור אז אני אחנה איפה שבא לי ומתי שבא לי. אז היא עושה פרניציפים וחונה צמוד צמוד אליי למרות שכלל הרחוב לשורתה, היא בוחרת להתקרב פרנציפ. עכשיו תכלס אין מה לעשות עם זה, אמרתי אני אתקין מצלמת דרך, יש מצלמת דרך שמצלמת גם שהרכב כבוי?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים האם עוד מישהו ניתקל בעיות בגיר התחממות קפיצות ורעשים ברנו פלואנס דיזל אוטו דגם ליסינג תודה שגיא
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
ולא בתל אביב. מצוקת חנייה אין. המרחק מהרכב מאחוריה היה יותר מחצי מטר. אין סיכוי שהיא לא שמה לב שהיא דפקה את האוטו. על פניו אין נזק, אולי שריטה שתיים לא מעבר. זו קריאה לנובו-רישים באשר הם, קנית לגברת ג'יפ, שים לב שהיא יודעת לנהוג בבקשה.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב. שמי מתן ואני הנדסאי אלקטרוניקה. כיום עובד כטכנאי. יש לי רקע בהתקנות מערכות לרכב. חשבתי לפתוח עסק פטור שיבצע התקנות בבית הלקוח של מערכות וידיאו לרכב עם מסך. היתרון שאני חושב שטמון היום זה מערכות מבוססות מערכת ההפעלה אנדרוויד. ראיתי שישנם מקומות שדורשים על מערכת כזאת מחיר של 6 אלף שקל. היום באתר איבאי למשל ניתן לקנות מערכת כשאת במחיר של 1500 שקל והתקנה אצל הלקוח יכול לקחת עוד 1000 שקל גג. האם מחיר של מערכת כזאת בארץ אצל ספקים יכול להיות בסביבות 1500?.. מה דעתכם על הרעיון שאני חושב? כיום העסק הפטור שלי הינו גם בתחום המחשבים. האם הגעה עד בית בלקוח עם כל הציוד הדרוש יכול להיות בעיה? ההתקנות יבוצעו בעיקר שעות הערב וסופי שבוע. מה דעתכם האם יש ב…
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי היום רכב עם לוחית רישוי מוזרה. על לוחית רישוי במקום שלרכבים אחרים יש סימון IL בצבע כחול לבן היה ריבוע לבן עם מסגרת שחורה ובתוכו עץ ברוש ירוק. ניסיתי לצייר כדי להמחיש. מישהו יודע מה זה? ייתכן שזה מחו"ל? זה היה נהג ממהר במיוחד שצופר לכל מי שאפשר, אבל מצד השני תמיד מאותת בצורה מנומסת (לא דומה בכלל לסגנון נהיגה שאני רגיל ליראות פה). חוץ מעץ הזה לוחית ניראית לגמרי ישראלית.
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מי שמעוניין כל יום שלישי בשעה 19:20 בערוץ הראשון. יש שידורים חוזרים בימי שבת בשעה שתים בצהריים אם אני לא טועה. סך הכל תוכנית נחמדה, מידי פעם יש קטעים שנמרחים ומשעממים.
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
שלום לכולם, אני בטוח שיש כאן בפורום כמה הנדסאים שכבר סיימו את פרוייקט הגמר של כיתה יד'. רציתי לבקש את עזרתכם למי שיש פרוייקט מוכן בתחום מכונאות הרכב. אני אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי אותו כדי לקבל קצת מושג לאיך זה צריך להראות, נוסח, תמונות וכו'. לא מחפש את הדרך הקלה, בסה"כ זה לא פרוייקט מסובך רק צריך קצת הכוונה ועזרה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
חזרתי מקלבריה בדרום איטליה והזדמן לי לראות ולהתרשם מדגמי פיאט 500L החדשים. בנוסף לדגם ה 500L המוכר , המצוי כבר בכבישי איטליה די הרבה (התמונה הראשונה הלבנה) יצא לי להתרשם - אמנם סטאטית בלבד - משני דגמים נוספים : 1. ה - LIVING 5+2 : גרסה מוארכת של הרגילה , שאורכה במקום 4.15 מ' גדל ל - 4.37 מ'. מכילה בנוסף ל 5 מקומות שורה שלישית של שני מושבים מתקפלים , על חשבון רוב שטח תא המטען. ראו בתמונות המצורפות הדגם הכחול כהה. 2. ה - TREKKING - גם גרסה מוארכת של הרגילה , אבל רק עם 5 מושבים וכמובן תא מטען גדול. דגם זה מקבל מראה שטח אופייני, אבל כמובן ללא הנעה כפולה ומצוייד בדיפרנציאל מתוגבר המקנה לו יכולת זינוק על משטח חלקלק. תמונות בהמשך. רושם כללי : הרכב נראה…
הודעה אחרונה מאת Driver, -
-
שבת שלום הסיפור הוא כזה: אתמול בערב חזרתי הביתה לאחר טיול בצפון, כשהגעתי לחנייה ראיתי רכב מסוג פיזו חונה לי בחניית הנכה , מכיון שראיתי שיש עוד חנייה פנויה לא עשיתי מזה סיפור והמשכתי הלאה (אני לא אוהב להתלונן) היום בבוקר שקמתי הרכב כבר לא היה שם, הסקתי שכנראה הוא גם לא יחזור, כאשר הגעתי הביתה בצהריים, ראיתי שוב את אותו הרכב בחנייה, רק שפתאום הוא התעוות לגמרי וכנראה היה מעורב בתאונה, כרגע המצב הוא כזה : חונה לי בחניית נכים רכב לאחר תאונה ואני כמו מפגר צריך להתחיל לחפש חנייה, ואתם יודעים מזה חנייה ביום שישי, אני לא יודע מה לעשות, לא רוצה לגרום לבנאדם עוד נזק מלבד מה שקרה לו, מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן, האם צריך להיות הבדל במחיר הביטוח החובה בין נהג צעיר+חדש לבין רק נהג צהיר אשמח לתשובה, תודה.
הודעה אחרונה מאת minkin, -
- 2 תגובות
- 730 צפיות
אהלן. אני מחפש מערכת שמתריעה על אי שמירת מרחק, בארה"ב. האם מישהו מכיר חברות טובות שמתעסקות בזה?
הודעה אחרונה מאת eylon03, -
- 1 תגובות
- 791 צפיות
להלן הודעה מפייסבוק אז אם מישהו יודע מיהו הנהג שהושיט עזרה, אנא הודיעני תודה
הודעה אחרונה מאת GotYa, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני כמה שעות נתקלתי בסטטוס הזה בפייסבוק: אז חשבתי לעצמי; כמה כבר עולים הצמיגים האלה? כל כך יקרים שהוא מעדיף להשאיל זוג רק כדי לעבור טסט, ואז להמשיך לנסוע על כאלה שנפסלו? אז חיפשתי בtires4u. אלוהים אדירים, בשביל כאלה סכומים אנשים מוכנים לסכן את החיים שלהם? באמת? רק למען ההשוואה, חיפשתי כמה עולה הצמיג שהגיע עם הייטי. במחיר של ארבע שלו - אני קונה אחד. בתור חובב רכב, משהו בתוכי מת אחרי המקרה הזה. חבל שבמכונים לא דורשים חשבונית על צמיגים חדשים ממי שנפסל, והטריק הזה של השאלת צמיגים עדיין אפשרי.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי ציטה גלי רדאר אין לי את הכבל להעביר נתונים ולעדכן האם יש חנות או מישהו שאני יכול לעדכן דרכו אשמח לעזרה תודה מראש לעונים רז
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.behinam.co.il/%D7%92%D7%90%D7%93%D7%92%D7%98%D7%99%D7%9D/%D7%A9%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%97%D7%A5-%D7%90%D7%95%D7%99%D7%A8 מישהו משתמש בדבר הזה? יש חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברים מדברים בלי סוף על ירידת מחירים צפויה, רפורמה במחירי הרכב וכו' מישהו יודע להסביר בצורה טובה מה עומד לקרות והאם זה זמן טוב לרכישת רכב מיד שנייה או שכדאי לחכות ? תודה
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
הדור השלישי של סקודה אוקטביה החדשה מגיע לישראל. בשלב הראשון יגיעו ארצה גרסאות ה-1.2 וה-1.4 ליטר טורבו-בנזין (105 ו-140 כוחות סוס בהתאמה), כאשר לקראת סוף השנה צפויות להגיע ארצה גם גרסאות ה-1.8 ליטר טורבו-בנזין (180 כוחות סוס) וה-1.6 ליטר טורבו-דיזל (110 כוחות סוס). המחיר יחל ב-132 אלף ש"ח לגרסת ה-1.2 ליטר Ambition (עם גיר DSG) הכוללת בין היתר 7 כריות אוויר, בקרת שיוט, מערת שמע מקורית Bolero, מערכת עזר לזינוק בעליה ועוד פרטים נוספים: סקודה אוקטביה החדשה בישראל
הודעה אחרונה מאת yaoo, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אתמול נסעתי לת"א, חניתי בחניון הארבעה והמשכתי לענייני. הקפצתי חברה הביתה על כביש מהיר, הכל היה תקין עד שבדרך חזרה מיד כשעליתי למהיר והגעתי ל-100 התחלתי להרגיש רעידות חזקות מאוד. כנהגת לא מנוסה ובלי הרבה הבנה ברכבים מיד הורדתי מהירות ויצאתי ביציאה הקרובה לתוך העיר. אחרי התייעצות זריזה ובגלל השעה המאוחרת הוחלט להמשיך הביתה בנסיעה איטית, בהנחה שכנראה צריך איזון גלגלים, וכך זכיתי לנסיעה מהנה על 70 בכביש פנוי. היום בבוקר קרוב בא כדי לבדוק את האוטו ומיד הבין מה העניין, מסתבר שגנבו לי את הג'אנטים בשני הגלגלים הקדמיים! ניסו גם לפרק את כל הגלגל, אבל כנראה לא הספיקו ועזבו ברגים פתוחים בשניהם שנפתחו עוד יותר בזמן נסיעה. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי ממשיכה בנסיעה…
הודעה אחרונה מאת newbie1, -
אם לפני חודש מישהו היה אומר לי שאבקר השנה בפרנקפורט, הייתי אומר שהוא צוחק עלי. איכשהו, במהלך החודש האחרון דבר אחד חבר לאחר, וכך מצאתי את עצמי ביום שישי האחרון בשעת בוקר מוקדמת בנתב"ג, תופס מטוס לרבת-עמון ומשם לפרנקפורט (הפרש של יותר מ-30% במחיר לעומת אלעל), מלווה בחבר שבוודאי יגיב בעוד זמן לא רב בסה"כ שהינו בפרנקפורט 8 ימים, במהלכם נהגנו ב-7 מכוניות, חיסלנו כמויות נכבדות של נקניקיות ושטפנו אותן באמצעות כמויות עוד יותר נכבדות של בירה. יש המון רשמים שמלווים בתמונות ויקח לנו זמן להעלות הכל על הכתב, אז בכל פעם נחשוף אתכם לחלק אחר של הביקור, לאו דווקא לפי סדר כרונולוגי. מי שצריך להתפנות או להביא שתיה שיעשה את זה עכשיו, מתחילים מיד לאחר הפסקת הפרסומות. מקווה שתהנו מהק…
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ולמה היא דומה ל306 סדאן ? תודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
מישהו כבר ראה את הסרט ויכול לתת ביקרות מנקודת מבט של חובב רכב? והאם אני יכול להביא את החברה או שזה יותר מידי Dudes movie?.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 0 תגובות
- 474 צפיות
למי שלא הספיק להתעדכן : http://www.globes.co.il/news/m/article.aspx?did=1000881313 תחכו עם התידלוקים עד ליום שלישי . אם אפשר לערוך כותרת ל-43 אגורות
הודעה אחרונה מאת YanVoller,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 423 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itaysamurai
- פינדר
- נהג חדש תקציב קטן
- ברווז
- SurfHigh
- Michazzz
- `Infinity
- הלוחש למכוניות
- avargel
- gollu
- arice
- David32