Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקישור היה סתם להציג את המוצר, עוד לפני שפרסמתי מצאתי את הקישור באיביי :)

בכל מקרה, ניסיתי לקרוא ביקורות בחו"ל ודווקא הן לא רעות.

בשביל 10 שקלים גם מקרה של גניבה (אם בכלל) לא כ"כ קריטי.

בכל מקרה, הראתי לחבר והוא הזמין, נראה איך.

פורסם

היה לי את הפקקים הללו בעבר.

הם נחמדים אך לא מספיק רגישים, הם נהיים צהובים כשיורד בערך 20% מהלחץ המוצהר של הפקק.

נניח אם אתה ממלא 30PSI כלומר הפקק מתריע רק כשאתה יורד ל24PSI וזה:

1. מאוחר מדי, הוא היה צריך להראות כבר בירידה של 10%, בכדי להיות יעיל.

2. אם כבר ירד לך כל כך הרבה אויר, אתה לא צריך פקק "פלא" כדי לראות שאין לך מספיק אויר בצמיג.

פורסם

המדריכים שלי המליצו על האמצעים הללו ועל מערכות אלקטרוניות לניטור לחץ האויר בחום, לצד ההמלצה לבדוק את לחץ האויר בעין (פעם ביום) ובמדיד לחץ אויר אישי (פעם בשבוע). להלן לשון ההמלצה, כפי שמצאתיה ברשת:

"צמיגונים" - נותנים התרעה מפני ירידה מסוכנת בלחץ האוויר בצמיגים. "הצמיגונים" מתברגים על פתח מילוי האוויר בגלגל (הוונטיל) במקום מכסה הפלסטיק, ומציגים לנו כל העת את מצב לחץ האוויר המצוי בצמיג לעומת הרצוי. לדוגמה: בצמיג בו נדרש לחץ אוויר של 32PSIG, כאשר לחץ האוויר תקין, יראה ה"צמיגון" צבע ירוק. עם ירידת לחץ האוויר ישנה ה"צמיגון" צבעו לצהוב, וכאשר לחץ האוויר נמוך משמעותית מהתקין, ישתנה הצבע לאדום. גדולתם של ה"צמיגונים" הוא ביכולתם לאפשר לנו לזהות ירידה בלחץ האוויר לפני כל כניסה לרכב ומבלי לבצע מדידה מדוייקת.

מצרף גם המלצה מקבילה לשימוש במדיד לחץ אישי:

מדיד עט - מדוייק ואמין לאורך זמן. ללחץ האוויר השפעה מכרעת על התנהגות הרכב, מרחק העצירה, ויכולת השליטה בו. יש לוודא לחצי ניפוח נכונים על-פי הוראות היצרן - אחת לשבוע, מקסימום אחת לשבועיים. על מדידת לחץ האוויר להתבצע בעזרת מכשיר מדוייק ואין להסתמך על השעונים המותקנים בעמדות הניפוח בתחנות הדלק אשר על-פי רוב אינם מדוייקים. כמו כן ברוב שעוני לחץ האויר הנמכרים קיימת נטיה לצאת מאיפוס במקרה של מכה או נפילה.

נסיעה עם לחץ אוויר לא תקין שקולה לנסיעה עם מערכת בלמים שאינה תקינה !

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
היה לי את הפקקים הללו בעבר.

הם נחמדים אך לא מספיק רגישים, הם נהיים צהובים כשיורד בערך 20% מהלחץ המוצהר של הפקק.

נניח אם אתה ממלא 30PSI כלומר הפקק מתריע רק כשאתה יורד ל24PSI וזה:

1. מאוחר מדי, הוא היה צריך להראות כבר בירידה של 10%, בכדי להיות יעיל.

2. אם כבר ירד לך כל כך הרבה אויר, אתה לא צריך פקק "פלא" כדי לראות שאין לך מספיק אויר בצמיג.

בזווית העין אתה לא תדע להבדיל גם כשיישאר לך פי 2 פחות ממה שרשמת.

פורסם
בעיקרון הדבר הזה מבטל את השסתום של הצמיג - כי אחרת כיצד ימדוד את הלחץ?

המחשבה על זה, מפריעה לי.

זה לא מבטל אותו, זה מתחבר אליו.

הבעיה, שתיהיה בריחת אוויר כמעט בטוח (השסתום נשאר במצב פתוח כדי שהאוויר ילחץ על החיישן), הגומיות שם לא יחזיקו הרבה, ואז המוצר גם יראה לך שהלחץ יורד, וגם יפנצ'ר לך את הגלגל לאט לאט.

זה שטויות, פקק וונטיל זה חלק יחסית חשוב, לא הייתי מחליף אותו במשהו אחר.

צודק, החתיכת פלסטיק הזה צריך לעמוד בלחץ לא קטן.

לחץ 30PSI זה כלום. (באופניים לדוגמא יש שמנפחים 60).

• תוכן חדש...