רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
שלום , ברשותי דייהטסו שרייד שנת 93 ללא טסט כבר שנתיים ברצוני למכור את הרכב לפירוק מה עליי לעשות ? כמה שזכור לי לא ניתן להעביר בעלות לרכב ללא טסט האם אני צריך לגשת למשרד הרישוי ולהורידו מהכביש ? התודה והמשך יום טוב מאור
הודעה אחרונה מאת MaoRallye, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 667 צפיות
למשל טויטה קורולה חדשה בארץ עולה 130, בחול עולה כמעט חצי מהמחירון, היבואן מרויח סכום אדיר של כסף על חשבונינו עכשיו לשאלה: אם אני קונה מחו''ל (יבוא אישי) זה יהיה לי יותר זול?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אחי קנה איביזה FR2013 ולאחר 200 קילומטר עשה תאונה והשבית אותה. הרכב מורד מהכביש, אבל המצב המכני שלו מאוד טוב. כל החלקים בני פחות מ200 קילומטר. אין נזילות, לא של שמן ולא של מים, משום מקום מהאוטו. הכיסאות אפילו מכוסים בניילונים של החברה. הג'נטים והצמיגים לא נפגעו מהתאונה. יש סירטון מצורף. הייתי רוצה לדעת כמה האוטו שווה, אם אני מוכר אותו ככה. תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
את הסיפור הזה אני מפרסם כאן (בכמה שינויים קטנים) ומתאר את השתלשלות העניינים לטובת האחרים שלא נפלו כמוני. כמה בדיקות פשוטות, מספר שאלות והייתי חוסך לעצמי עוגמת נפש רבה. סיפור שהיה כך היה, ראיתי מודעה למכירת רכב ביד 2. התקשרתי לבחור, בנו אמר שהוא בתפילה...יש תפילה ארוכה בחול המועד. (כיוון שגם אני דתי, כבר זה הוסיף לי תחושת אימון, לאחר מכן התברר לי שהכל חלק ממשחק מושלם....) אני מתקשר שנית וקובע איתו בקרית אתא, רואה את הרכב. שמור מבחוץ. הוא מספר לי שאישתו נוהגת על הרכב (אתה יודע, לוקחת את הילדים לגנים...כזה שקרן במצח נחושה מעולם לא ראיתי) והרכב רשום על שם חמיו. אני מסכם איתו על העברת בעלות, ללא בדיקה, הרכב עשה 150000 קילומטר, יד ראשונה, פרטית, מה יש …
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 0 תגובות
- 682 צפיות
שלום מישהו מכיר תחנת דלק שנותנת שטיפת רכב חיצונית במכונה חינם בתידלוק של כמות ליטרים מסויימת בעיר תל -אביב תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת abqhdv, -
- 0 תגובות
- 879 צפיות
לאור ריבוי שרשורים אודות ימי המכירות של היבואנים בארץ, החלטתי שיהיה נכון לפרסם פה את הכתבה שעשו במאקו על הנושא. http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-834f1bcb6e89141006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=2082585621 בכתבה מפורטים אילו הנחות נותן איזה יבואן. בהצלחה לרוכשים. סעו בזהירות.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אני חייב להודות שהלאון החדשה ממש "עושה לי את זה", אבל אני לא מאלה שישר רצים לסוכנות בהתלהבות לסגור עסקה. מישהו מהחברים בפורום עשה נסיעת מבחן על הרכב ויכול לתת חוות דעת אמיתית על הרכב? בעיקר מעניינת אותי ה-1.2 ידנית ב-114,000 שקל.
הודעה אחרונה מאת daniel_sh, -
-
ידיים [בעלים קודמים] - הגיע הזמן לדבר על זה, כמה זה חשוב לכם ברכישת רכב משומש 1 2
מאת Guest car4fun-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
כאן נשאלת השאלה, כמה משקל אתם נותנים לנתון הזה (בעלים קודמים) להשפיע על ההחלטה , האם לרכוש או לדפדף הלאה? בתור אחד שמחפש רכב, חשוב לי מאוד כמובן מצב הרכב פנים וחוץ אך לא פחות חשוב ואפילו באותו משקל גם היד והק״מ. אם הייתם נתקלים במודעה של רכב ספציפי אותו חיפשתם כבר זמן מה, ומצאתם אחד עם נתונים טובים, שמור ומתוקתק פנים/חוץ עם ק״מ נמוך אך היד מעט גבוהה, יד 3. האם זה היה משפיע על החלטתכם? בעצם,מה נחשב בעיניכם ליד גבוהה? מה סביר ומה מוגזם? גם גיסי ניסה להסביר לי כי הרי בסופו של דבר מה שחשוב הוא מצב הרכב, פלסטיקה, צבע, מרכב והסטורית טיפולים. ועובדה כי נסעתי כבר מס פעמים לראות רכבים יד 1 ״שמורים״ שבסך הכל 3 שנים על הכביש והתבדתי , אני מכיר רכבים בני 10 עם…
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מצלמות המהירות אליהן הורגלתם, מצלמות בדרך כלל את אחורי הרכב הממהר. מעתה הן גם יתעדו כלי רכב המגיעים לכיוונן במהירות גבוהה מהמותר. ראו הוזהרתם דניאל פטרי פורסם: 08.10.13 , 10:37 מיוחד לנהגים ממהרים: מצלמות המהירות המוכרות של משטרת ישראל מוסיפות כיוון - מתחילות לתעד עבירות גם מהכיוון ההפוך. אם עד היום צולמו נהגים לאחר שעברו את מתקן המצלמה, מעתה הם צפויים לקבל דו"ח גם אם התקרבו במהירות גבוהה מהמותר לחלק מהמצלמות המוצבות. גם מלפנים במסגרת פרויקט א3 המוכר, הציבה המשטרה למעלה מ-100 עמדות בהן ממוקמות בדרך כלל מצלמות מהירות מתוצרת חברת גאטסומטר. וזו כידוע רק ההתחלה, שכן בהמשך אמורה המשטרה להציב כ-300 עמדות. חלקן מוצבות בקטעי כביש רגילים, חלקן בצמתים. בעוד שהמצלמ…
הודעה אחרונה מאת polo 1.0, -
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
שלומות. מיוני שעבר אני עובד במכללה בירושלים ונוסע לעיר מקיבוץ באיזור נחשון. מכיוון שיוצא לי לפעמים לעבוד חצאי ימים, היו פעמים שהגעתי בצהריים. בשבועיים האחרונים אני שם לב לעליה דרמטית בכמות ההאטות/פקקים בדרך לירושלים ולא רק בשבע וחצי בבוקר או בחמש אחה"צ אלא גם, לדוגמה באחת בצהריים. האם יש לכך סיבה, או שפשוט היה לי מזל בעבר וככה זה תמיד? יש לציין שלא מדובר רק באיזורים בהם מבצעים את העבודות אלא גם מוצא וכו.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי,ברשותי סילבראדו 2012 החלפתי בולמים לפוקס עם מיכל חיצוני והכל טוב עד שהבוחן בטסט הכשיל אותי מהסיבה שהם לא מה שהיצרן שם ברכב. כל הוויכוחים אתו עלו בתוהו ולא עזר כלום,האם הגיוני הדבר?מה עושים? תודה,גילי.
הודעה אחרונה מאת Gadgets-Car, -
- 3 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, אני כבר שנים לומד על מערכות הרכב ואני מעוניין לשמוע חוות דעת על ספריו של אלכסנדר בוגטיקוב - תורת הרכב, תורת המנוע ומערכות מוחשבות ואבחון ברכב. מה רמת הספרים? האם זה טוב גם לחובבנים או שזה בעצם חייב להיות מלווה בקורס? אגב, חיפוש בגוגל לא מניב תוצאות בכלל... מה שנקרא "פה חשדתי"...
הודעה אחרונה מאת felixr, -
- 1 תגובות
- 698 צפיות
שלום, ברשותי 2 שלטים, של סקודה פאביה 2012 וסיאט איביזה 2013. שניהם נראים בדיוק אותו דבר חיצוני מפתח קפיצי 3 לחצנים לשניהם. האם יש אפשרות לקדד את שלט הסקודה שיעבוד על הסיאט? ניסיתי לקדד לפי הסברים שמצאתי ללא הצלחה. מפתח בסוויץ לסובב בלי להתניע ולהוציא ללחוץ קבוע על סגירת דלתות ואז 3 פעמים על פתיחה. אני מעוניין לדעת אם יש אפשרות ומה עלי לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת noam76, -
שלום לכולם לנוכח גל הסיכומים שפוקד את הפורום לאחרונה אמרתי למה לא- אתרום את חלקי הרכב המדובר- סוזוקי גראנד ויטארה 2400 סמ"ק,אוטומטי 4X4,קצר, נקנה כחדש בשנת 2011, נהגתי בו מהמטר הראשון שלו ועד לאחרון. אני אגע בכמה נקודות קריטיות שלדעתי חשוב לכל מי שמתעניין/יתעניין ברכב בעתיד. כללי: הגראנד ויטארה החל בשנת 2009 (בארץ) את הדור השלישי שלו למעשה. הדור הזה אינו אבולוציה לקודם אלא דגם חדש לגמרי. הרכב עושה שימוש במנוע 2400 סמ"ק, 4 צילינדרים עם 4 שסתומים לצילינדר, מפיק כ168 כ"ס, שמועברים דרך תיבת הילוכים בעלת 4 מהירויות, להנעה כפולה-קבועה, למעשה מדובר בשילוב מנוע-גיר היחיד בארץ. בחו"ל ישנה אופציה לגיר רגיל. פנים הרכב: כשנכנסים מגלים איכות חומרים טובה ברובה, …
הודעה אחרונה מאת סרגאל, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא הבנתי אם זה רק דגם M1 קופה או שיש גם דגם 5 דלתות ו3 דלתות ? כי במחירון של במו אני לא רואה דגם קופה http://www.bmw.co.il/pricelist_2013.pdf אבל מידע על M יש רק על הקופה כמו פה http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_1_Series_M_Coupe#1_Series_M_Coup.C3.A9
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עוד מעט יש לי יום הולדת ואני רוצה לימצוא איזה מקום או אדם פרטי שעושים נהיגת מרוצים או נהיגה ברכב מיוחד . על מחיר לדברים האלו עדין לא ביררתי אבל אשמח לישמוע אולי מישהו פה שמע על מקום כזה בארץ או על איזה דיל
הודעה אחרונה מאת eilam, -
- 4 תגובות
- 662 צפיות
שלום ליפני חצי שנה בערך עשיתי תאונה אני עם קטנוע בהולך רגל או יותר נכון עם אופניים חשמליות ובאותה תקופה לא היה לי ביטוח עכשיו לשנינו הוזמן אמבולנס ושנינו התאשפזנו פתחו לי תיק במשטרה על התאונה והיום הגיע עליי מכתב והיה כתוב שם "התיק נסגר מחוסר ראיות" עכשיו השאלה שלי היא העם התיק יכול להפתח שוב?
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 707 צפיות
יש לי דייהו רייסר 94 שלא נוסע ועמד כחצי שנה. אתמול הדביקו לי על השמשה שלפיו אני אמור להפטר מהרכב. השאלה שלי האם למכור אותו לחלקים או לבן אדם שיחליף מצבר ואולי מצתים ויסע? איפה אני ארוויח יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת ORrrr, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב, אחרי ההתלהבות מהתמונות הגיע הזמן לבדוק מה באמת עומד מאחורי ההבטחות של סיאט. הצלחתי סוף סוף לתאם נסיעת מבחן ליום שלישי הקרוב ואני קופץ לשם עם חבר. מה אתם ממליצים לי לבדוק מעבר לנהיגה הרגילה ולתפעול הרכב? יש באיזור הרצליה איזה כביש מפותל קצר שבו יש לי סיכוי להתרשם מהיכולות הדינמיות של הרכב? אשמח לטיפים שלכם ואולי של מישהו שכבר נהג על הרכב.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
חברים שלום, ככל הנראה אני מוכר מחר את הסובארו שלי, לכן רציתי לשאול/להיתייעץ איתכם מה הדרך הבטוחה ביותר לקבלת כסף מהקונה? העברת זה"ב? צ'ק בנקאי? העברה בנקאית? מזומן? ובכללי על מה עלי להקפיד בזמן מכירת רכב? לצלם ת"ז של הקונה? לעשות זכרון דברים? אילו עוד דברים יכולים להיות שפיספסתי ואני יכול ליפול בהם? מדוע אני שואל זאת, כי הגיע אלי היום בחור בשנות ה 30+ עם עוד 2 חברים בערך באותו הגיל לראות את האוטו, באו ראו חיצונית עשו סיבוב מסביב לאוטו, הסתכלו ברשיון הרכב, לבסוף הקונה עשה יחד איתי סיבוב באוטו. בסוף הבחור אומר סבבה מתאים לי מחר נעשה העברת בעלות ולחצנו ידיים, אז שאלתי אותו: אתה לא רוצה לקחת לבדיקה? אתה לא רוצה לפתוח את המכסה המנוע לראות מסביב,מתחת למנוע,נזילות? הבחו…
הודעה אחרונה מאת iceco, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
במהלך השיטוט ביוטיוב מצאתי סרטון מפחיד של A5 S-LINE מנוע 3 ליטר V6 שהוא טורבו דיזל! הרכב נראה מפחיד וגם נשמע ככה, אשמח אם מישהו יוכל לשפוך טיפה אור על הדגם כי מעולם לא נתקלתי בדגם הספציפי, וראיתי המון A5 דיזל בגרמניה - כזאת עוד לא.. אל תפספסו את הגירגושים ב 2:19, נשמע ממש כאילו היא מנסה לדבר http://www.youtube.com/watch?v=6o6E9CPhZL4 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, כשזה לא הולך, מפסידים מיליארדים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4433758,00.html להלן עשרת הרכבים המפסידים ביותר: סמארט פור-טו פיאט סטילו פולקסווגן פייטון פיז'ו 1007 מרצדס A קלאס בוגאטי ויירון יגואר X טייפ רנו לאגונה אודי A2 רנו ואל-סאטיס לא ציפיתי שתהיה יפנית ברשימה אבל אף אמריקאית? הפתעה? עידן
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 20 אלף צפיות
משמשת למניעת כניסת כלי רכב, רצוי באיזור ירושלים או המרכז. אנחנו זקוקים לכארבעה יחידות כאלה.
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.ebay.com/itm/16-17-Car-Motorcycle-Wheel-Rim-Stripe-Wheel-Tape-Reflective-Decal-Stickers-/390662064810?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item5af5460aaa&vxp=mtr זה מעין פס מדבקה, שמדביקים סביב הג'אנט והוא כנראה מחזיר אור, כמו הצהובים האלה, רק שזה בצבע כחול. זה חוקי?, אולי כחול זה בעייתי כי זה יכול להיות דומה למשטרה, מה לגבי ירוק, אדום או צהוב? ומצד שני, מה דעתם על זה מבחינת יופי? ואיזה צבע הכי ישתלב ולא יראה ערסי מידי?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בימים האחרונים צויר בשכונתנו סימון "אין חניה" על הכביש ממול בית. הבית אינו בית פרטי, ומשותף ל4 דיירים (אני גר ליד, לא בבניין זה) ואין בכל הבתים הנמוכים בשכונה זו, בית עם חניה. לצד הסימון על הכביש, לא הושם תמרור במקום. את הסימון בכביש נראה שיצרו עובדי העירייה, לפי כך שחוזקו במקביל סימוני מדרכה באיזור. האם כשעירייה מסמנת קטע כזה, היא לא אמורה לשים במקביל תמרור עם מספר רכב מורשה (חניה לנכה, נניח וזה המצב) ? אני מדגיש שכל השכונה נראית אותו הדבר. בתים נמוכים 4 דיירים, ללא חניה בטאבו. חלק מהשכנים בנו להם הרחבות\גינה בקומת הקרקע עם גדרות מסביב, אבל לא מדובר בבית פרטי. מה יכול להיות מיוחד בשכן הזה שהעירייה סידרה לו שם אדום-לבן ואין חניה?
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יוצא לי בחודשים הקרובים להגיע גם ללונדון וגם לקליפורניה (סן חוזה, לא רחוק מסן פרנסיסקו) מטעם העבודה. אני מנסה להחליט איפה כדאי לי ללכת ליום מסלול, מבחינת עלות/תועלת. למרות שמאד הייתי רוצה, לא בתקציב יותר מיום אחד, אז צריך לבחור מראש. בלונדון יש את PALMER SPORT שמציע יום נהיגה על 7 רכבים, מתוכם 2 פחות מרגשים (קארט ולנדרובר). על כל רכב 10-15 ד' בערך. עלות - 900 פאונד, 5000 ש"ח בעברית. http://www.palmersport.com/our-cars.aspx ליד סן פרנסיסקו יש את MAZDA LAGUNA SECA, בי"ס של SKIP BARBER. יש כל מיני תוכניות, וחלק דורשות השתתפות בתוכנית בסיסית יותר. יש למשל ONE DAY HIGH PERFORMANCE DRIVING SCHOOL. המחיר - 1900$, 6800 ש"ח. לא הצלחתי להבין על איזה ר…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בשיטוט קצר ברשת הבנתי שהיחידה שעושה מכירות פומביות לרכבים בארץ היא חברת אלבר. ראיתי הצעה ממש מפתה של שברולט קרוז במחיר נמוך משמעותית מהמחירון. רציתי לשאול אם מישהו מכיר את התהליך ואיך הוא מתבצע. תודה
הודעה אחרונה מאת kubi, -
- 0 תגובות
- 698 צפיות
מישהו פה יודע מה גודל\אורך מכסה המנוע של Audi A6 ? אני מברר עכשיו איזה שנה הרכב. צריך לדעת בשביל חברים שמתחתנים. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Peugeot 206, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעניין אותי לדעת אם הדבר אפשרי- יצירת משענת יד אחורית. האם שמעתם על משהו כזה? איכויות עבודה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
בכל מדינה בעולם יש מכונית מאותה חברה ואותו דגם, אלא יש בו נגיעות קוסמטיות שונה [שונות] ממדינה למדינה. למשל, פנסים קדמים ואחורים שונים ופנים נהג קצת שונה. למשל, במדינת ירדן, שהייתי שם בשבוע הזה, ראיתי מיצובישי גלאנט שנה 2000, משהו כזה, שונה ממיצובישי גלאנט מהמדינה שלנו. למה אין מכונית אחת ויחידה, שיוצרה מהמפעל ומשווקת בכל מדינות בעולם? אני לא רק מדבר על ירדן, אלא בכל מדינות בעולם [בהן ] משווקות מכוניות עם נגיעות קוסמטיות שונה [שונות] ממכוניות במדינה שלנו.
הודעה אחרונה מאת shalomd15,