Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הסיפור הזה אני מפרסם כאן (בכמה שינויים קטנים) ומתאר את השתלשלות העניינים לטובת האחרים שלא נפלו כמוני.

כמה בדיקות פשוטות, מספר שאלות והייתי חוסך לעצמי עוגמת נפש רבה.

סיפור שהיה כך היה, ראיתי מודעה למכירת רכב ביד 2. התקשרתי לבחור, בנו אמר שהוא בתפילה...יש תפילה ארוכה בחול המועד.

(כיוון שגם אני דתי, כבר זה הוסיף לי תחושת אימון:-(, לאחר מכן התברר לי שהכל חלק ממשחק מושלם....)

אני מתקשר שנית וקובע איתו בקרית אתא, רואה את הרכב. שמור מבחוץ. הוא מספר לי שאישתו נוהגת על הרכב

(אתה יודע, לוקחת את הילדים לגנים...כזה שקרן במצח נחושה מעולם לא ראיתי) והרכב רשום על שם חמיו.

אני מסכם איתו על העברת בעלות, ללא בדיקה, הרכב עשה 150000 קילומטר, יד ראשונה, פרטית, מה יש לבדוק כאן?

אני אפילו לא נוסע על הרכב מרוב שהוא קונה את אמוני, אבל הוא מתעקש ברוחב לב שאצטרף אליו לנסיעה.

הוא לוקח אותי לדואר, אישתו מחכה שם ומבצעת את העברת הבעלות עם יפוי כח.

שילמתי לו חלק מהכסף, הוא מתנגד בתוקף לבצע העברה בנקאית , ואני מגיע אחר כך עם שאר הכסף כדי לקחת את האוטו.

אני נוסע והגיר מתחיל לרעוד(היה רעידות קודם, אבל הוא טען שזה חלק קטן שצריך להחליף), אני נכנס למוסך מורשה לבדיקה עם השובר שקיבלתי בדואר (גם זה סיפור נוסף שהם חייבו אותי ב200 שקל בדיקה, למרות שבשובר כתוב בדיקה מכנית, אני מבקש טיפול שמנים בחינם כמו שכתוב בשובר, אז המוסכניק אומר, בכפוף להוראות יצרן, תעשה טיימינג, תחליף פלגים ועוד ועוד, תקבל שמן ופילטר חינם...)

בכל מקרה במוסך אני מגלה, שהגיר גמור ושהרכב עשה מעל 300000 קילומטר. ולא כפי שכתוב ברשיון רכב ובמד 150000.

אני מתקשר לבעלים המקוריים, הוא אומר לי שמזמן אין לו קשר לרכב.

אני נוסע לתחנת המשטרה להגיש תלונה כנגד בעל הרכב, והשוטרת אומרת שבטח יסגרו את התיק כי זה אזרחי (אני דווקא חושב שהורדת קילומטר זה פלילי) וחוץ מזה בעל הרכב לא הטעה אותי אלא המיופה כוח. אני מפעיל קצת קשרים, היחס משתנה ותוך מספר דקות אני מגלה מי הזוג שביצע לי את המכירה ומגלה עליהם תביעות באינטרנט.

(להזכירכם, אזרח רגיל לא היה עולה על המוכר, כי הרי המספר שלו לא היה זמין אחרי רגע והוא היה נשאר עם עצבים בחוץ)

אני מגיש תלונה מתוקנת, מפעיל שוב קשרים, מקבל עצה להגיש תלונה למס הכנסה, הרי הבחור סוחר רכב, ותביעה אזרחית. כמובן שלא על הגיר או שאר הליקויים,שאלו אשמתי שלא בדקתי, אלא על הורדת הקילומטר בלבד.

עכשיו לנקודת העניין של כל הסיפור, יכולתי לחסוך ממני את כל הבלאגן בקלות, בכמה בדיקות פשוטות:

א. אל תסמכו על איש, יראה לכם רב עם זקן עד השמים, כומר או שייח. תבדקו הכל עד לפרט האחרון, לפעמים הכל משחק

כדי להגביר את האמון.

ב. קחו לבדיקה, אולי תשלמו 400 שקל, אבל תחסכו המון דברים אחרים.

ג. בדיקת היסטוריה של הרכב במוסך מורשה, פרט קטן, אבל כל כך חיוני, אל תוותרו על זה.

ד. טלפון קטן לבעלים האמיתים של הרכב, ותוכלו לעלות את התרמית בקלות.

ה. שימו לב לפעמוני אזהרה, בשיחזור המקרה, פתאום שמתי לב להמון פרטים קטנים ומחשידים שפשוט התעלמתי מהם.

(כמו הדריכות שבה האישה הייתה כשביצעתי בדיקת מישכון, כאילו היא לא יודעת מה התוצאה תהיה ושאר דברים...)

בסופו של עניין, אני קצת מרחם עליו, כי בטח הוא הגיע למצב נואש, אם הוא מוכן ככה לשקר במצח נחושה ולדפוק בחור עם ילדים קטנים והייתי מוכן לבטל את כל התלונות תמורת ביטול העיסקה והחזר של הכסף שהשקעתי עד עכשיו, אבל עדיין לא הצלחתי להשיג את הסוחר, כך שאני נאלץ להמשיך, ולחשוב עד כמה מטומטם בן-אדם יכול להיות.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה רכב זה?

וחבל מאוד שלא לקחת את הרכב לבדיקה,זה מה שנקרא כבדהו וחשדהו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני בכוונה לא מפרסם עוד פרטים מזהים. מדובר על רכב 7 מקומות. שיש במחיר שרכשתי מטופלים והרבה יותר טובים.

היה קטע שהוא התייחס אלי יפה( מצחיק אה, אחרי שהוא מכר הוא התקשר מחסוי והציע לי טלפון של המוסך המטפל של הרכב)

אני יכול לחשוף את שמו ותמונתו, ולהרוס לו את כל התרגילים להבא, אבל לא רוצה לעשות את זה.

אני מעדיף לסגור את זה בינינו.

פורסם

איזה עולם קטן

בשנת 2009 חיפשתי לקנות את ריכבי הראשון.

חיפשתי בזמנו סובארו אימפרזה, מצאתי ביד 2 על צילום על מרפסת בצבע כתום, בקיצר צלצלתי אליו, וקבענו להיפגש למחרת בקניון לב המפרץ, הוא אמר שהוא עובד שם ועדיף שאגיע לשם ולא לקרית אתא שזה מקום מגוריו.

היתי מבסוט, חייל משוחרר, לקחתי חצי יום חופש מהעבודה, נסעתי בהתרגשות רבה ללב המפרץ, לא לפני שצלצלתי ואישתו ענתה ואמרה שהוא בתפילה, ושכן הוא מוכר את הרכב ושאגיע ללב המפרץ הוא כבר יגיע לשם.

בקיצר הגעתי לקניון לב המפרץ, היתי נורא תמים, אני מצלצל והוא לא עונה במשך שעה, אני מצלצל, הוא אומר עוד חמש דקות, ובינתים אני מאחר לעבודה כבר...

הוא היה בפיגור של שעתיים, בקיצור התעצבנתי, הבנתי שעם אנשים כאלה אני לא עושה עסקים, ונסעתי משם, מאז הוא מעולם לא צלצל.

מאז בדקתי ביד שתים בקשר לרכב, ומה מסתבר? כל יום הוא שם איזה 3 רכבים של אימפרזה עם בערך אותו קילומטר נמוך, עם מספרי טלפון שונים ושמות שונים.

הבנתי שהצלתי את התחת שלי, למרות שלאחר מכן שוב נסעתי לקרית אתא לבחור מבוגר שמסתבר עשה עלי תרגיל יפה שהתגלה בבדיקה (הרכב עבר טוטאלוס בעבר) יצאתי עם נזק נפשי ו 350 שח על הבדיקה.

כמה אכזר העולם, אמרתי לעצמי - מה רע עשיתי, בסך הכל ילד שרוצה לקנות את הרכב הראשון שלו, למה אנשים כאלה, בני ...

ואז כבר וויתרתי על רכב חלומותי, וקניתי דיהו לאנוס, מסטודנטית, והאמת היתי עם הרכב 3 שנים מרוצה עד הגג.

פורסם

אני מתקשה לגלות אמטפיה לאנשים שעושים כל טעות אפשרית.

מודע לכך שאתה לא כאן בשביל זה, אלא בשביל להזהיר(שוב ושוב. כמה אפשר להזהיר..), וכל הכבוד על כך.

אבל לעזעזאל, למה לחזור על זה שוב ושוב ושוב ושוב -

לא קונים רכב מ"של חמי", "של הבת שלי", "של סבתא שלי היא אישה מבוגרת", ותמיד תמיד בדיקה במוסך אמין ולא זה שהוצע ע"י המוכר.

כמו כן, חשוב להריץ שם ומספר טלפון של המוכר בגוגל. אם מדובר בסוחר תראו שהדתי שבדיוק גמר להתפלל

ומוכר את הרכב של חמיו שבדיוק שוכב בבית החולים, מככב בגוגל עם עוד הרבה מכוניות למכירה, או כוכב בבתי המשפט.

פורסם

בסופו של עניין, אני קצת מרחם עליו, כי בטח הוא הגיע למצב נואש, אם הוא מוכן ככה לשקר במצח נחושה ולדפוק בחור עם ילדים קטנים והייתי מוכן לבטל את כל התלונות תמורת ביטול העיסקה והחזר של הכסף שהשקעתי עד עכשיו, אבל עדיין לא הצלחתי להשיג את הסוחר, כך שאני נאלץ להמשיך, ולחשוב עד כמה מטומטם בן-אדם יכול להיות.

אל תרחם עליו. בנאדם שמשקר ככה למחייתו הוא חרא של בנאדם ולא זכאי לשום רחמים. לא משנה כמה הוא יתפלל וכמה דתי הוא ייראה (ויש שיגידו שבמיוחד אלה יכולים להיות הכי גרועים).

בנוגע אליך, מקווה שלא תעלב אבל איכשהוא הצלחת לעשות כל טעות אפשרית בקניית הרכב הזה. מעבר לשלל פעמוני האזהרה, בלי בדיקה? בלי לנסוע ברכב? בלי היסטוריה של הרכב? באמת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שמשגע אותי, איך היא הצליחה לעשות בהעברת בעלות, כאילו אני הוא המיופה כוח של המוכר ולא היא.

היה פה איזה טריק שלא הצלחתי לעלות עליו.

פורסם
אל תרחם עליו. בנאדם שמשקר ככה למחייתו הוא חרא של בנאדם ולא זכאי לשום רחמים. לא משנה כמה הוא יתפלל וכמה דתי הוא ייראה (ויש שיגידו שבמיוחד אלה יכולים להיות הכי גרועים).

בנוגע אליך, מקווה שלא תעלב אבל איכשהוא הצלחת לעשות כל טעות אפשרית בקניית הרכב הזה. מעבר לשלל פעמוני האזהרה, בלי בדיקה? בלי לנסוע ברכב? בלי היסטוריה של הרכב? באמת...

אישתי כבר עשתה לי את המוות על זה....

פורסם

היתי מבקש שתעלה את תמונתו ושמו, עליך הוא לא ריחם, אני גם לא מבקש שתזיק לו, אלא תציל אנשים שיכולים ליפול ויפלו בפח אם תהיה חסיד כזה.

פורסם

אח שלי בן אדם כזה צריך לשרוף.

תפיץ, תפיל את הבן אדם כמה שיותר מהר ואל תסגור את זה בינכם ככה שהוא יפסיק לעשות מה שהוא עושה.

כי היום זה אתה, מחר זה ילד שחסך 4 שנים לרכב, ועוד שבוע זה זוג זקנים שמוציאים את כל הונם על מנת שיהיה להם תחבורה.

ועוד שבועיים זה בן אדם שמגיע לקנות רכב כביכול טוב כמו שלך, ואחרי יומיים עושה איתו תאונה קטלנית ומת, וזה על המצפון שלך.

מצטער על האגרסיביות אבל תבין אחי.

תעשה טובה לך ולסביבה.

פורסם
היתי מבקש שתעלה את תמונתו ושמו, עליך הוא לא ריחם, אני גם לא מבקש שתזיק לו, אלא תציל אנשים שיכולים ליפול ויפלו בפח אם תהיה חסיד כזה.

ואם לא תחת הכינוי והסיפור הנוכחי, אז תחת כינוי ואזהרה כללית בעוד כחודש-חודשיים, שלא יקשר.

העיקר ששמו ורצוי גם תמונתו של העבריין, יהיו נגישים בגוגל לבאים בתור.

פורסם

לא שאני פחדן, אבל מעולם לא התעסקתי עם אנשים כאלו ולא רוצה להתעסק.

עדיף לי שילכו 20000 שקל שזה עבודה של 5 חודש בשבילי ועדיין אשן בשקט בבית.

אני מנסה להבין דבר אחד, איך היא הצליחה לרשום שאני מיופה כוח של המוכר?

ולא היא.

פורסם

חוץ מזה, שאם הכללים שכתבתי למעלה ובמיוחד עם הרישום החדש ברשיון רכב.

נראה לי שכבר יהיה קשה מאוד לעשות את התרגילים האלו.

פורסם

זה עצוב, אבל מי שקונה רכב ללא בדיקה צריך לדעת שהוא שם את כספו על קרן הצבי.

אין אמונה באף אחד. אל תשכחו אנחנו בישראל.

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תוכן חדש...