Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא מיופה כח. הזוג הזה מכרו לך רכב שלא היה רשום על שמם בעזרת טופס ייפוי כח ותעודת זהות של המוכר.

אמנם הם פעלו לא ביושר אבל גם אתה עשית הרבה טעויות:

1. צריך להשוות בין השם שמופיע ברשיון לתעודת זהות של המוכר.

2. צריך לעשות נסיעת מבחן.

3. הרגשת שיש רעידות מהגיר אבל החלטת להתעלם מזה.

למה שלא תתקן את הנזק, תשמור קבלות ותתבע את המוכר בבית משפט לתביעות קטנות?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מתקשה לגלות אמטפיה לאנשים שעושים כל טעות אפשרית.

מודע לכך שאתה לא כאן בשביל זה, אלא בשביל להזהיר(שוב ושוב. כמה אפשר להזהיר..), וכל הכבוד על כך.

אבל לעזעזאל, למה לחזור על זה שוב ושוב ושוב ושוב -

לא קונים רכב מ"של חמי", "של הבת שלי", "של סבתא שלי היא אישה מבוגרת", ותמיד תמיד בדיקה במוסך אמין ולא זה שהוצע ע"י המוכר.

כמו כן, חשוב להריץ שם ומספר טלפון של המוכר בגוגל. אם מדובר בסוחר תראו שהדתי שבדיוק גמר להתפלל

ומוכר את הרכב של חמיו שבדיוק שוכב בבית החולים, מככב בגוגל עם עוד הרבה מכוניות למכירה, או כוכב בבתי המשפט.

אפשר לקנות רכב של חמי/בת/סבא/בן/אחות, בתנאי שאתה מציג את הקרבה לבן אדם.

תחשוב שאמא שלי מוכרת רכב של קרובת המשפחה הנכה, היא לא סוחרת חס וחלילה, אבל אנשים חשדנים. כמובן הקרבה המשפחתית מוכחת. כך גם היא מוכרת את הרכבים שרשומים על שם אבי.

אין בזה שום דבר פסול. צריך לנקוט משנה זהירות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אתה לא מיופה כח. הזוג הזה מכרו לך רכב שלא היה רשום על שמם בעזרת טופס ייפוי כח ותעודת זהות של המוכר.

אמנם הם פעלו לא ביושר אבל גם אתה עשית הרבה טעויות:

1. צריך להשוות בין השם שמופיע ברשיון לתעודת זהות של המוכר.

2. צריך לעשות נסיעת מבחן.

3. הרגשת שיש רעידות מהגיר אבל החלטת להתעלם מזה.

למה שלא תתקן את הנזק, תשמור קבלות ותתבע את המוכר בבית משפט לתביעות קטנות?

כשאתה קונה רכב, אתה מקבל שובר עם הפרטים של מיופה הכח, כאן הם לא רצו להשאיר פרטים מזהים

אז איך שהוא הם הצליחו ליצור מצב שאני...מיופה הכח של המוכר.

רק עכשיו שמתי לב לזה.

איך הם הצליחו?

ולגבי הגיר, אין לי שום טענות, אני אשם שלא בדקתי, יש לי רק טענה פשוטה על הורדת הקילומטר

ולגבי כל האלו שרוצים שאחשוף את זהותו, הגשתי תלונה במשטרה, אם הם יעשו את מה שהם צריכים לעשות

הוא לא יעשה את זה לאחרים.

הבעיה שלא נראה לי שהם יעשו את מה שצריך לעשות.

פורסם

תודה על האזהרות, אבל בוקר טוב! מדובר בדברים בסיסיים, ידועים ואפילו מובנים מאליו ונראה, בלי להעליב, כאילו שנפלת מהירח או שאתה חי בללנד.

מצטער אבל גם לי אין אמפטיה לאנשים שנוהגים כמוך.

לגופו של ענין הינך רשאי להגיש תביעה לביהמ״ש כנגד סוחר הרכב (וכנגד אישתו ו/או בעל הרכב תלוי במעורבותם בפרשה) לביטול העיסקה והשבת כל הכסף ששילמת בעבור הרכב והוצאות נלוות ולרבות בעבור עוגמת נפש, ביטול זמן.

העילה לתביעה היא הטעיה ומצגי השווא שהציג בפניך סוחר הרכב לגבי הבעלות ברכב, מצבו של הרכב והקילומטרים שעבר. שים לב שגם אם לא ביצעת בדיקה של הרכב, הרי שיש חובת גילוי נאות לגבי מצבו הנ״ל של הרכב.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

bytysyltd - צר לי אך נפלת לכל הבורות הידועים והמוכרים. לא פסחת אפילו לא על אחד מהם.

אני מציע שתגיש נגדו תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בסכום המקסימלי שאותו ניתן לתבוע (בערך 33K). אם הוא סוחר אז חלות עליו חובות מכח חוק מכירת רכב משומש (תחפש בגוגל) שמאפשר להטיל עליו קנס. במקביל תגיש תלונה במס הכנסה כי הבן אדם לא רק חלאה אלא גם מעלים מס.

אחת התובנות שלי מסיפורים כאלה היא שלפעמים עדיף לרכוש רכב ממגרש מאשר אדם פרטי. תמיד כשמישהו כאן שואל על מגרש פלוני כלשהו מיד כולם תוקפים אותו שאסור לרכוש ממגרש כאילו כל המוכרים "הפרטיים" הם מ-ל"ו צדיקים.

פורסם

מזכיר לי מקרה, מתקופת חיפוש הרכב הנוכחי.

חיפשתי משפחתומטית, ומצאתי 2 מודעות עם רכבים שענו על צרכיי.

קבעתי עם שני המוכרים (טלפונים ושמות שונים) ושניהם רצו להפגש ברחוב מסוים בנתניה, במספרים מרוחקים כ 10 דקות אחד מהשני.

הגעתי לפגישה הראשנה.

הרכב חיצונית נראה טוב, המוכר חייכן וחביב.

היה איתו עוד מישהו ברכב, שתק כל הזמן ולא הוציא מילה.

השם ברשיון הרכב לא תאם לשם המוכר, וזה קצת העלה את חשדי.

אמרתי לו שאחשוב על הנושא ונפרדנו.

יצאתי לפגוש את המוכר השני.

לאחר המתנה של כחצי שעה, ראיתי במרחק של כחמישים מטר את אותו הצמד, מציג את הרכב השני שבאתי לראות לזוג עם שני ילדים קטנים.

עמדתי בצד והבטתי במתרחש, אולי בנסיון להבין מה לא מסתדר לי...

לאחר שהזוג המשיך לעינייניו, פונה אלי המוכר:"מה אחי? הכל טוב?"

(בעולם מושלם, הייתי חושף אותם מול הזוג התמים. אבל מכיוון שהם היו שניים, וזו נתניה, החלטתי לחזור הביתה החתיכה אחת.)

הסתובבתי וחזרתי חזרה, אחרי שהבנתי שכרגע הרווחתי הרבה בכך שלא הפסדתי.

מתחדשת*

פורסם

דבר ראשון, עשית כל טעות אפשרית ברכישת הרכב, מדהים בהתחשב בסכומי הכסף שמעורבים בעניין.

העיקר שכולנו נלמד מזה לקח.

דבר שני, חבל ועצוב מאוד שאתה מסרב לפרסם את פרטי הסוחר עקב פחד, אתה יכול למנוע את המקרה הבא אך מעדיף לחשוב רק על עצמך.

אם זה יעזור לך אתה מוזמן לשלוח לי את הפרטים והתמונה ואני אפרסם בכיף.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא כדאי לפרסם את שמו של האדם שעשה את זה, כי במקרה של עימות בבית המשפט זה יתן לו נקודות זכות עקב פגיעה בשמו הטוב ושלל הזכויות הללו. אני פרסמתי כאן בעבר שם של חברה כלשהי בהקשרים שליליים וכמעט מצאתי את עצמי בבית המשפט יום לאחר מכן. כדאי מאוד להיזהר בהקשר הזה.

הזיוף של מד הקילומטרים בהחלט הופך את הבן אדם שמכר לך לסוחר גרוע ביותר, כי בבית המשפט הוא יצטרך לשלם לך פיצויים על עוגמת נפש מה שיכול להסתכם בהחזר של חלק גדול ממחיר הרכב. יש הרבה תקדימים בנושא הזה.

http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/hozim/private/ver_dfyw.htm

פורסם

תצרף בבקשה את התקדימים על תשלום עוגמת הנפש, במחילה ממך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

האשם היחיד בכל המקרה הזה הוא אתה,ממתי קונים רכב בלי בדיקה מה לא לימדו אותך שלא לסומכים על אנשים זרים.

בענף הזה לא חסרים תחמנים וגנבים לכן צריך להיזהר שלא ליפול למלקודת שאי אפשר לצאת ממנה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אני יכול לחשוף את שמו ותמונתו, ולהרוס לו את כל התרגילים להבא, אבל לא רוצה לעשות את זה.

לא רוצה?! יש לך חובה מוסרית להזהיר כמה שיותר אנשים מהחלאה הזה. יש עוד אנשים שיכולים ליפול קורבן.

פורסם
לא רוצה?! יש לך חובה מוסרית להזהיר כמה שיותר אנשים מהחלאה הזה. יש עוד אנשים שיכולים ליפול קורבן.

אולי יש לו חובה מוסרית, אבל עד שלא יוכח על ידי המשטרה ו/או בית המשפט שהוא אכן נוכל רמאי, הוא בגדר חשוד בלבד.

אם פות"ש יתחיל לפרסם את שמו ותמונתו של הבחור ובסוף יתברר שזה לא הוא/שפות"ש הוא הנוכל/שסבתא היא חייזר או אלוהים יודע מה, אז אותו אדם יוכל לתבוע את פות"ש על לשון הרע והוצאת דיבה.

אם כבר, אולי לפרסם את שמו ותמונתו יחד עם הסיפור אבל כל הזמן להסביר שזה לכאורה, שהוא רק *חשוד* וכאלה. בדיוק כמו שפה של עורכי דין.

או פשוט להימנע מלפרסם עד שהסיפור ייגמר.

לעניין הסיפור פה, מספיק כבר להעיר לבן אדם שהוא עשה טעות ושמגיע לו ושאתם לא מרחמים עליו. הוא הבין את זה כבר מה93456 אנשים שרשמו לו את זה, הוא יודע את זה בעצמו, וגם ככה הוא כועס על עצמו מספיק, ואני אפילו לא מדבר על מה שאשתו בטח עשתה לו על כל הסיפור הזה. חלאס, שחררו מהבן אדם.

לפות"ש, תעשה כל מה שאתה יכול כדי לתקוע לו את הזרנוק הכי גדול שאתה יכול. נראה שאתה בדרך הנכונה.

אם וכאשר העניין יגיע לבית משפט או אפילו ייפתר לפני זה, אחרי שהסיפור נגמר, תם ונשלם, אז תפרסם את שמו, את תמונתו וכל פרט אחר שיש לך עליו. וודא כי אתה כותב אך ורק אמת בלי פרשנויות מצידך.

המון בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך הקילומטר האמיתי מעל 300 אם ברשיון גם רשום 150?!

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

לא קראתי את כל השרשור, רק את הפתיחה, אז לזה אתייחס:

זיוף מד אוץ זו עבירה פלילית. גם אני נפלתי בפח הזה (כבר כתבתי בעבר) בתקופה שהאינטרנט לא היה מפותח.

הגשתי תלונה במשטרה נגד הסוחר שהתחזה לפרטי , ותלונה אזרחית בתביעות קטנות, תלונה אחת כדי שישימו אותו בבית סוהר (היה לו מאסר על תנאי על עבירה זהה ) ותלונה שניה כדי לקבל את הכסף חזרה.

גם לי הוא שיקר במצח נחושה. בשורה תחתונה, קיבלתי את רוב הכסף חזרה , ובתמורה הסרתי את התלונה.

זה מה שאני מציע גם לך לעשות, ובנוסף לפרסם את שם אישתו שעשתה את העברת הבעלות כי היא שותפה לדבר עבירה.

אני בזמנו, הגשתי תלונה נגד הסוחר, ונגד חמו, (המודעה בעיתון התפרסמה עם קו הטלפון של חמו).

למשטרה הגעתי עם גזרי עיתונים של חודשים אחורה, שכוללים מודעות שונות של אותו סוחר עם אותו טלפון של חמו, ומפה עד להשבת הכסף הדרך הייתה קצרה.

מהכתוב למעלה, אני שלך יש בנוסף גם תמונות שלו ואת שם אשתו, זה מנוף מאד כבד שאתה יכול להפעיל כדי להחזיר לו את הרכב ולקבל את הכסף.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...