Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דעתי היא דעתי ולכן בעיני היא נכונה.

אולי בסיס הגלגלים גדול יחסית לסמארט, אבל אם תשווה אותו בקטגוריית הג'יפונים (ובפרט את לג'יפונים שאני החזקתי אישית) אתה תיווכח לדעת שלגראנד ויטארה בסיס גלגלים מהקצרים בקטגוריה מה שמקנה לו התנהגות כיפית מאוד.

הרכבים שהיו לי לפני ;

ראב 4 2009 ,בסיס גלגלים 2600 מ"מ

פורד אדג' 2008 : 2824

גראנד ויטארה; 2440 מ"מ.

מקווה שהשכלת, אלון.

אם אתה מתכוון להתנהגות כיפית מאוד באיבוד אחיזה עצבני ובמגבלות נמוכות אתה צודק.

בבסיס גלגלים "קצר" הכוונה לקצר יחסית לאורך הכללי של הרכב ולא לאורך המוחלט,

קצר ביחס לאורך הכולל משמעו סרחי עודף וזויות נטישה וכניסה מוגבלות.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אך למה להשתולל על חוף הים ?

הוצאת לי את המילים מהפה

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

תודה לכולם.

אני כאמור יצאתי בלי שריטה.

המושב נשאר יציב ובאותה הזווית.

הנהג של הקורולה עבד באחד הסופרים באזור.

בקשר לנהיגה בים- התמונה צולמה בחוף לא מוכרז ולא מאוכלס ברוחצים. בכל מקרה מאז החלת אכיפת החוק על איסור נהיגה בים הפסקתי להכנס עם הגיפ לחוף.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

עולם קטן! בדרכי הביתה (יקנעם) ראיתי את הרכב שלך מרוסק ונדהמתי מעוצמת התאונה, טוב שיצאת בלי פגע. בהחלט נקודה לזכות הרכב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם אתה מתכוון להתנהגות כיפית מאוד באיבוד אחיזה עצבני ובמגבלות נמוכות אתה צודק.

בבסיס גלגלים "קצר" הכוונה לקצר יחסית לאורך הכללי של הרכב ולא לאורך המוחלט,

קצר ביחס לאורך הכולל משמעו סרחי עודף וזויות נטישה וכניסה מוגבלות.

יש לי הרגשה זאתה קצת לא יודע על מה אתה מדבר ו/או לא נהגת ברכב.

בקרת אחיזה מדהימה לא נותנת לרכב להחליק לשניה‚ גם אם תנסה בכוח להחליק אותו על כביש יבשלא תצליח ותגיע אולי למצב של תת היגוי . בקשר לזוויות- דוב אחד מהיתרונות של הרכב זה הזוויות הטובות יחסית. הצלחת לבלבל אותי עם "אורך כללי" ו"יחסי" יש לי תחושה שאתה בעצמך לא יודע על מה מדובר.

מגבלות נמוכות? לא רוצה להתרברב על דפי הפורום‚ אפשר לנהוג בו מהר גם בכבישים מפותלים‚פנטסטי בשבילים‚אם לא הצלחת הבעיה לא ברכב...

אלון.

פורסם

סקירה מעניינת!

מתי קרתה התאונה? שמעתי על תאונה בצומת יקנעם המושבה ואזור התעשייה הצפוני אפילו חבר צילם תמונה של הרכב שלך :?

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם
סקירה מעניינת!

מתי קרתה התאונה? שמעתי על תאונה בצומת יקנעם המושבה ואזור התעשייה הצפוני אפילו חבר צילם תמונה של הרכב שלך :?

אם חבר שלך צילם תמונה של התאונה- שאל אותו מתי הוא צילם...

סקירה יפה ותתחדש על המחליף.

מי ייתן וסופו יהיה שונה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

סקירה יפה. העובדה שיצאת בלי פגע היא תעודת כבוד לרכב.

אני מבין שמחליפים אותו ברכב פוזה ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם כבר נכנסו לעניין, אשתף לגבי קבלת ההחלטה;

נתחיל מזה, שאם הייתי בפרייבט כנראה שהסיפור היה נגמר שונה, לאו דווקא מהפגיעה עצמה אלא מהמרחק אליו הגעתי עם הרכב- שימו לב בתמונות שהקורולה נכנסה לי מתחת לגלגל הרזרבי , והעיפה אותי למרחק של 15 מטר בערך. עם פרייבט- כנראה שהייתי עף לנתיב השני או למרכז הכביש והתוצאה היתה שונה..אני חושב שעם הבטיחות הפסיבית המוכחת של רכבים גבוהים קשה להתווכח.

כבר ביום התאונה ברגע שהשתחררתי מהבית חולים והבנו שהכל בסדר(למעט כאבים קלים בגב התחתון ובצוואר) התחלנו לחשוב על הרכב המחליף אני ואמי. המאזדה קפצה כבר מההתחלה כמועמדת מספר 1.

אחרי שמתרגלים לנהיגה בג'יפ או אפילו SO CALLD ג'יפ, קשה לרדת לפרייבט, לי אישית פחות, לאמא זה שיקול משמעותי. קיבלנו את הלקסוס CT200h ל3 ימי נסיון מהיבואן, הרכב היה על הכיפאק אבל הירידה בגובה היתה משמעותית מדי.

לכן, נשארנו עם הג'יפונים, ולאחר שיקלולים של נוחות, צריכת דלק, אמינות ושרות(שבגללם נפסל הטיגואן, אחרת הוא היה האופציה המועדפת, ואני מדבר מנסיון של גולף דור 5 חדשה מהחברה) וכמובן אבזור- המאזדה נותן את התמורה הכי טובה למחיר .

אחרי כמעט שלושה שבועות אני יכול להגיד שאני לא זוכר אצלי או במשפחה שביעות רצון כה גדולה מרכב כמו המאזדה CX5, מומלץ ביותר!

פורסם

viper אני מזדהה אם מה שכתבת על ה CX5. רכב נעים ונוח ועכשיו בגרסה החדשה (2.5L, 188 כ"ס, 25.4 קג"מ) הוא גם זריז ויש לו פילפל. (יצרן 8.6 0-100)

נכון זה ממש לא הויטרה בשטח , אומנם 4X4 אבל ללא הילוך כוח וזויות גישה/נטישה שמבהירות את מיקומו של הרכב, אבל בשבילים וכמובן גם בכביש הוא רכב נפלא

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

חצי אוטו נשאר שלם‚ ממש כל הפרונט. אותו דבר היה מבפנים. לא פחות ממדהים מבחינתי..

הפחד שלי ‚ ולצערי דברים כאלה קורים‚ שהרכב הזה יעלה חזרה לכביש .

פורסם

נהנתי מאוד לקרוא את הסקירה!

העובדה שיצאת ללא פגע ראויה להערכה!

אני חושב שלגובה הרכב (מרכז כובד גבוה) במקרה הספציפי הזה, ויותר מזה למשקל הגבוה יחסית שלו היה יתרון יחסית לרכב נוסעים רגיל.

מזל גדול שאף אחד לא ישב במושב האחורי שממש צמוד לדלת האחורית ונראה שחטף חזק מאוד!

הדגם הזה יצא בעולם ב2005, ב2008 עבר מתיחת פנים וקיבל את המנוע שממנו כל כך נהנית (ויקיפדיה). כדאי לציין שלרכב שלדה אחודה שמבוססת במידה מסויימת על שלדת השברולט-קפטיבה. זהו חידוש בסוזוקי שהקפידו על שלדות סולם (נפרדת) ברכבי השטח שלהם (סמוראי, ג'ימני וויטרה דורות קודמים) גם ההנעה הקבועה זה חידוש לחברה.

בכל מקרה ויטרה תמיד הצטיינה בזויות מרשימות, נראה שהמסורת נשתמרה גם בדור הנוכחי.

עם כל הכבוד לאלקטרוניקה - אין להשוות את היציבות של רכב שטח לרכב כביש, במיוחד באותה קטגוריית מחירים (יש מעט מאוד יוצאים מהכלל ואף אחד מהם לא ממש רכב "שטח", רובם "יוקרה")

מערכת גז קצת בעייתית ברכב כל כך צפוף, אם הייתי מוכרח רכב שטח הייתי מחפש רכב ידני עם מנוע דיזל.

פורסם

ההשוואה כמובן לא היתה לרכב ספורט/ספורטיבי, אני מכיר את רמות האחיזה ברכבים האלה. אציין שרמת האחיזה מפתיעה לטובה בקטגוריה.

הבקרת אחיזה בגראנד ויטארה היא הטובה ביותר שיצא לי להתקל בה בג'יפון בכביש ובשטח.

• תוכן חדש...