רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
בוקר טוב מהשקת סיאט לאון החדשה בישראל. פרטים ומפרטים טכניים יגיעו בעוד מספר דקות. כרגע ניתן לספר שהרכב יגיע ארצה בגרסאות 1.2 ליטר ידני ואוטומט, 1.4 ליטר (122 כ"ס) ידני בלבד ו-1.8 ליטר (180 כ"ס) אוטומט. מפרט טכני:
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני רוצה להזמין את הקסטה/קפיץ שעון עבור הרכב שלי זה שם החלק airbag clock spring דוגמה מאיביי: http://www.ebay.com/itm/MR583930-NEW-MITSUBISHI-LANCER-SPIRAL-CABLE-SUB-ASSY-CLOCK-SPRING-AIRBAG-/281171006229?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMitsubishi&hash=item4177191315&vxp=mtr אני יודע שיש בעיה עם הזמנות של פנסים וכו'. בהגדרה של חלק בטיחות הם היה בעיה גם עם משלוח של חלק זה דרך HDL? לא מעוניין להיכנס לנושא של אישור יבואן וניירת נוספת המון תודה
הודעה אחרונה מאת yossTi, -
מכוניות ממריאות 1 2
מאת Guru- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יצא לי להתקל בכמה סרטונים של מכוניות שפשוט המריאו לאוויר. זה אכן מצחיק וגם עצוב איך שהמהנדסים הגאונים של מרצדס ופורשה לא שמו לב לפאק הזה? להלן הסרטונים: http://www.youtube.com/watch?v=Ow3rxq7U1mA דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. בדקה 0:30 והפורשה: http://www.youtube.com/watch?v=gVIbe1PmeU4 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=gVIbe1PmeU4
הודעה אחרונה מאת edan82, -
שלום שלום. אני הילד החדש. הבוקר רכשתי בסוכנות אוטו-דיל בבני ברק מכונית פולקסוואגן ג'טה מודל 2011, עם מנוע (160 כ"ס) TSI. בדקתי את הרישיונות, הלכנו לבדיקה במכון, ושם התברר כי המנוע עבר פירוק מהרכב והרכבה. הבוחן סיפר שהמנוע פורק, אבל שמותבע עליו המספר הנכון לפי הרישיון (וזו היתה שגיאה כי במסמך מוקדם יותר שנראה כמו דוח רגיל של טסט, היה כתוב שמספר המנוע שונה - מה שמעיד על החלפת מנוע). שאלתי את איש המכירות במה מדובר והוא אמר "היה ריקול לתיבות ההילוכים והחליפו קלאצ'. כנראה זה חלק מן העניין". לדבריו לא הייתה לו ההיסטוריה של הרכב אבל הוא התחייב כמובן שהמנוע והשלדה במצב טוב ונקי, ושלא היו תאונות ברכב (מה שכנראה נכון). רק אחרי העברת הבעלות, כשקיבלתי את הניירת ליד…
הודעה אחרונה מאת teyal, -
אהלן חברים, יש לי חבר שעובד בצ'מפיון והוא אמר לי היום כי שבוע שעבר או השבוע הם קיבלו את הלאון החדשה. שאלתי אותו מתי מתחיל השיווק שלה והוא ענה לי שבוע הבא כנראה. יאללה בלאגן! חיכיתי לה כבר הרבה זמן, בוא נקווה שהוא צודק ושהגיעו גם 5 דלתות וגימור FR. לא, אני לא מחליף את שלי, רוצה שאחי יחליף את האקורד 2008 שלו, שווה לא?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע מה המחיר של הפולו TSI יהיה באירוע המכירות של צ'מפיון? ובנוסף- רכישות פולו/גולף עם איתוראן ללא קודנית, עד כמה זה מייקר את הביטוח? שווה לקנות רכב ללא קודנית (רק איתוראן)?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 2 תגובות
- 879 צפיות
אבל מסתבר שבמוסך חשוב לצייון מורשה יבואן לא הוחלף הנוזל. לפחות לא צויין בפירוט בקבלה. האם זו פאשלה שלהם או שראו בזה משהו חסר ערך? מאזדה 2007, בעיקרון צריך להחליף כל שנתיים לפי הספר.
הודעה אחרונה מאת siko002, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם בארץ הם מחייבים רישיון נהיגה מיוחד (ג), אך האם בארה"ב ניתן לנהוג בטנדרים גדולים כדוגמת סילברדו, F350 וכו' באמצעות רישיון נהיגה פרטי רגיל?
הודעה אחרונה מאת דני יונגר, -
שלום לכולם לפני שבוע אבא שלי נסע אחה"צ לבד מחיפה לתל אביב דרך כביש החוף. הוא סיפר לי שבהתחלה הוא הרגיש קצת עייף אבל אחרי כמה דקות הוא נרדם, סטה מהנתיב והתנגש ברכב אחר. הוא התעורר רק אחרי שהרכב הנפגע התחיל לצפור. הסיפור נגמר בשריטה קטנה בדלת האחורית והרכב שאבא שלי פגע בו אפילו לא עצר (כנראה הוא נבהל אפילו יותר מאבא שלי). ראו הוזהרתם!!!
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב. יש לי פלואנס טורבו דיזל 1.5 ידנית ורציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם ההילוך משפיע על צריכת הדלק בהנחה והדוושה לחוצה בדיוק באותה עוצמה ? כלומר אם לדוגמא אני לוחץ בדיוק 50% דוושה בהילוך 5, האם הצריכה תיהיה זהה לצריכה שתתקבל בהילוך 6 עם 50% דוושה? אני שואל מבחינה טכנית, בלי קשר למהירות או שיפוע הכביש. 2. שמתי לב שבלימת המנוע כמעט ולא מורגשת, הייתי מצפה למנוע דיזל שנחשב מאסיבי וכבד יותר ממנועי בנזין סטנדרטיים לבלימת מנוע יותר רצינית, או שאולי ההפך או שזה קשור גם לגיר ? גם כאן אשמח להסבר טכני 3. לפעמים בזינוקים עדינים מהמקום, לדוגמא כשאני יוצא מהבית אני מעביר להילוך 2 כבר ב10 קמש- אני מרגיש כאילו הידית מתנגדת לי פיזית להעברה(אני רוצה לציין שכשהידית נכנסת…
הודעה אחרונה מאת kuniva, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
"יום אחד הייצור ההמוני האחיד יתחלף בשפע יצרנים פרטיים זריזים, אינספור גרסאות ואפשרות לכל אחד להמציא בעצמו את המוצר הבא שירכוש. חברת רכב אחת עושה את זה עכשיו באמריקה..." מדהים. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3612747,00.html
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במידה ויש ברשותי את מס' הרכב, איך אני בודק מהו עברו של הרכב? הרי במכוניות החדשות רשום אם היה בליסינג או השכרה ברישיון הרכב, אבל ברכב 2004 לא רשום דבר. תודה! שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת BenM, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אשמח לדעת היכן אפשר לרכוש או להשיג ממש בזול מפתחות קפיציים שמתקפלים לרכב. הם לא חייבים להיות אמיתיים העיקר שיהיו מתקפלים וגם לא משנה איזה סוג. הבן שלי (בן שנתיים ) פשוט מת על מפתחות וכל פעם שאני חוזר הביתה אחרי העבודה הוא ישר לוקח לי את המפתחות ומתחיל לשחק איתם וגם עם המפתחות של אשתי. אין לי בעיה שישחק אבל זה רכב של העבודה ואין לי עוד מפתח ספייר. כבר קרה לי שהוא החביא לי אותם ובגלל זה איחרתי..... בכל אופן הייתי רוצה לעשות לו צרור מפתחות עם מפתחות של מכוניות שלא יתעסק עם שלי. רעיונות מישהו ?
הודעה אחרונה מאת matansab, -
- 3 תגובות
- 985 צפיות
שלום יש לי מאזדה 3 שנת 2006 , אני צריך שמישהו עם ניסיון יענה לי או סתם מכיר את הרכב . בבגז' של הרכב ישנו מצד שמאל מן מחבוא כזה לג'ק , הוצאתי את הג'ק וגיליתי שהמקום שלו מאוד עמוק ואפשר להכניס לשם הרבה דברים שלא נכנסים בבגז' . עכשיו השאלה היא אם זה לא פוגע במשהו ? כי התא הזה מאוד עמוק ואם אפשר להכניס לשם חומרים דליקים וכו' ... תודה
הודעה אחרונה מאת Mazda3V, -
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
קישור לשרשור משנה שעברה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=447597&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D+%D7%A9%D7%A0%D7%94+%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94 אם מסתכלים על תיקונים בלבד הסכום השנה מסתכם בפחות משליש לעומת השנה שעברה. אם מסתכלים על סך ההוצאות הסכום השנה מסתכם במעט יותר מחצי מהסכום של שנה שעברה. שנה שנייה גם היא בהחלט לא זולה (בטח כשמחלקים את הסכם הכולל בקילומטרז' שאני נוסע עם הרכב) אך יחד עם זאת יותר שפויה לעומת השנה הראשונה. הוצאות רכב מעודכן ל-24.09.2013.zip
הודעה אחרונה מאת shais01, -
- 2 תגובות
- 618 צפיות
ערב טוב, מישהו מכיר באזור חיפה וסביבתה חנויות לרכב חוץ מאוטו דיפו?
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 23.8 אלף צפיות
הרכב רשום על שם אימי, ואני מעוניין להעביר בעלות בעזרת טופס יפויי כוח. הבנתי שרק הטופס של משרד התחבורה מתקבל, יחד עם תעודת הזהות של בעל הרכב. מקובל. ניסיתי לחפש באתר של משרד התחבורה. מבוך אינסופי של קישורים שבורים, אבל מצאתי את הטופס. מדהים שאתרים ממשלתיים עדיין עובדים כמו שצריך רק בIE. ניסיתי להציג את הטופס על מנת להדפיס אותו, אבל הם דורשים התקנה של איזה סרגל כלים שלהם בשביל זה. נו באמת האם אין דרך הגיונית להשיג את הטופס להדפסה? תודה.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים. יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי. אני יודע שיונדאי גטס עבר RESTYLING בשנת 2005. לפני שנה זו מנועים היו 1.1, 1.3 ו 1.6 אם שני לא טועה. ואחרי 2005 נכנסו מנועים 1.4 גם ( ש זה המנוע שאני מתכוון לקנות. אבל!.. כאשר אני מחפש 1.4 אני רואה שביד2 רושמים אנשים 2004 - 1.4. ברור שהם משקרים נכון ?! כי חוץ מנפח מנוע שונה יש גם הבדל בצריכת דלק וכוי. אז אם אני רוצה לקחת 1.4 אני חייב לחפש רק 2005 ו לשלוח אנשים ל... אם מציעים לי 1.4 מ שנת 2004 ? תודה על העצה!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הטסט השנתי מתקרב ובא וברצוני לרשום את הגג הנפתח שברכבי(מקורי) ברשיון הרכב ע"מ שלא יעשו לי בעיות בטסט,שמתי לב שבשנה-שנתיים האחרונות שמים דגש רציני על הנושא הזה ואף נוטים להכשיל אם הדבר אינו מצוין כחוק ברשיונות הרכב, מה הפרוצדורה המקובלת שעליי לעבור ע"מ להוסיף/לרשום את הסעיף הזה כחוק ברשיונות?
הודעה אחרונה מאת bosss, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי אני מטר 1.55 ועקב זה הישיבה שלי ברכב (רנו מגאן) מאוד קרובה להגה, בלי קשר לזה שאני מרכיש בחורה בגלל היותי קרוב להגה, זה גם נראה לי מסוכן בזמן תאונה חלילה, מה לעשות האם לבטל את כרית האוויר, אני אבוד הצעות ואשמח להצעות
הודעה אחרונה מאת bari850, -
-
- 8 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
האם בישראל רכבי הסעות חייבים לעמוד בתקן מסויים של מרווח בין מושבים? אם כן מהו המרחק המינימלי בין מושב למושב ומה המרחק בין שורה לשורה. אני שואל כי בעבודה שלי מדי פעם מגיע מיניבוס ובספסל האחורי יש ארבע מושבים (עם ארבע חגורות) אבל פיזית בלתי אפשרי להושיב שם ארבע אנשים בוגרים, תמיד אחד מהם חייב לשבת על חצי תחת ולא להישען. חברת ההסעות טוענת שהרכבים עומדים בקריטריונים של משרד התחבורה.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לפני שלושה חודשים קניתי מהם מיצובישי לנסר 2010 עם טסט לשנה . אחרי חודשיים קיבלתי מכתב מהמשרד הרישוי שבו רשום: לפי רישומנו לא בוצע מבחן כשירות לתנועה. איך יכול להיות ששילמו ולא עשו טסט? תסבירו בבקשה מה זה יכול להיות
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 695 צפיות
יש מצב שאני אהיה באזור בתאריכים האלה מישהו יכול לתת חוות דעת על התערוכה אם שווה בכלל להתאמץ להגיע לשם? http://www.laautoshow.com/ תודה
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
נתקלתי בדבר הזה בכניסה לכפ"ס, עם לוחיות אספנות, אבל ללא סימנים מזהים. מישהו יודע מה זה?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום עקפה אותי בפראות נהוגה על ידי בלונדה עם ראסטות. האם הרכב מיובא באופן סדיר? סתם סקרנות שלנו
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
שלום אני מעוניין לקנות סוזוקי אלטו אבל לאחר קריאה על הרכב הבנתי שקיים אצלו מנוע 1 ליטר בעל שלושה צילינדרים, האם אתם חושבים שאורך החיים של מנוע כזה קצר יותר משל מנוע רגיל ואם כן אז לכמה קילומטרים מנוע כזה יוכל להגיע בהתחשב בעובדה שאני יעשה לו טיפולים וייסע נסיעה נכונה ורגועה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מצאתי סדרת פרסומות ש-BMW הוציאה לליין המכוניות שלה, אשר מבויימות ע"י במאים ושחקנים ידועים בהוליווד, בכולם משחק קלייב אוון פלוס שחקן/ית אחר כל פעם, תהנו! "Star" עם מדונה.. http://www.youtube.com/watch?v=1zCrpzpV2e0&feature=mfu_in_order&list=UL דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. "Ambush" http://www.youtube.com/watch?v=Rf8lnYCZYEs&feature=related דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. "Chosen" http://www.youtube.com/watch?v=AKJyehKtQZQ&feature=rela…
הודעה אחרונה מאת Danix60, -
- 4 תגובות
- 936 צפיות
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
ניפוח טורבו 1 2
מאת haimiko2- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ראיתי בכל מיני פורומים וסרטונים ביוטיוב על אנשים עם רכבים גודשים ותיבת הילוכים אוטומטית שמאיצים בשיטת "ניפוח טורבו" הם עושים ברקס על D ונותנים גז עד לשיא גדישה ומשחררים ברקס והאוטו מאיץ מהר יותר וככה הם מרוויחים זמן בפתיחה. עד כמה הדבר הזה נכון ומה יקרה אם אני יעשה את זה ברכב שלי? זה יכול לעשות נזק למשהו בטווח הארוך או הקצר?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 2 תגובות
- 788 צפיות
הייתי בשלילה כמה חודשים ולפני זה נהגתי לרוב במליבו 2008 ורק לעיתים רחוקות בטנדר של אבא. המליבו נוח לי בכל מצב גם בלי לכוון את הכיסא ואני גם נהנה מהנהיגה בו. הבעיה שהמליבו אוכלת המון דלק ובמיוחד שרוב החברים שלי וחברה שלי גרים רחוק ממני יוצא שבממוצע כל נסיעה לחבר יוצאת 150 שקלים דלק. יש לי את האנטר של אבא שהוא דלקן ולכן אני מעדיף לינסוע עליו הבעיה שמאז שהחזירו לי את הרישיון ואני נוהג על הטנדר אני סובל מבעיות גב וצוואר קשות שמגבילות אותי כמה שעות אחרי הנהיגה. אני מנסה לימצוא זוויות יותר טובות לכיסא אבל כלוםהלא עוזר . חשוב לציין שהכיסא לא מקורי הוא כיסא גבוה של אספיר שמאוד נוח לאבא שלי שמוולה את רוב השעות בעבודה על ההגה. מה עושים במצב הזה כי חבל לי סתם…
הודעה אחרונה מאת eilam,