Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יודע על מה אתה מדבר. זה קורה לי לא מעט אבל הנפילה אחר כך קשה מאוד.

פעם יצא לי לנהוג במצב כזה אחרי שינה בלילה של פחות משעתיים ואז יום עבודה מלא,

במקום להיות עייף הרגשתי סוג של היי והתחלתי לעקוף בפראות, אחרי זה שחניתי בבית ההרגשה הייתה

כמו אחרי התקף פסיכוטי ולא הבנתי למה לעזאזל נהגתי בכזה חוסר אחריות. מאוד מסוכן חברים!

תראה את הסרט crank, מזכיר את הסיפורים שלנו.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין דבר כזה לנהוג במצב שאתה מרגיש שאתה הולך להירדם. גם אם תצליח להישאר ער התגובות שלך והקואורדינציה יהיו כמו של אחד שהוריד חצי בקבוק ערק.

אם עייפים אז עוצרים בצד במקום בטוח והולכים לנמנם כמה דקות. אחר כך שוטפים פנים, שנים בקבוק מים קרים באוטו וממשיכים רעננים.

כבר קרה לי שעצרתי במחלף נתניה מתחת לעצים לנמנם והתעוררתי אחרי כמה שעות טובות. נכון שזה דפק לי יום לימודים אבל בסבירות לא מבוטת זה יכול היה גם להציל את חיי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עוד סיבה להתעייפות בנהיגה, התרבות נהיגה במדינה שלנו.

ברגע שאני לדוגמא, רוצה לשייט בכביש 6 על 130 לדוגמא, ויש לי כל שלוש דקות אחד שנתקע לפני על 100 בשמאלי!, ואני צריך להאט, לאותת לו, אם לא עוזר אז לעקוף מימין, זה מעייף מאוד!

בגלל זה אני אוהב לנהוג בשעות המתות, בין 2 ל5 בבוקר, שיש לי בימני פעם ב10 ק"מ משאית, ואני לבד ברוב הזמן, שם מוזיקה טובה, ומשייט בכיף על הכביש.

למי שאמר שהעיניים נעצמות בלי שליטה, נכון מאוד, פשוט נופלים התריסים והרכב ממשיך לדהור.

יצא לי לשמוע מחברה מבוגרים יותר, שהם נרדמו בעת עצירה ברמזור.

פורסם

אם כל 2 דקות נתקע לך מישהו על 100 אז פשוט תיסע על 100 ותראה איך לא תתעייף ולא תתעצבן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתם ממש מפתיעים אותי, אני עולה על ההגה גם שאני תשוש אחרי כמעט יממה ללא שינה, סקס, וכיוצ"ב ואני למען האמת נוסע כל פעם בצורה רגילה לחלוטין. ההבדל היחידי הוא שאני מעלה את המשענת על מנת שמצב השכיבה לא יעייף אותי עוד יותר.

גם אם איכשהו אני מצליח להישאר ער אחרי סקס (אפשרי רק אם בת הזוג מציעה לי לאכול משהו ישר אחרי הסקס), לנהוג אחרי סקס זה נורא מעצבן.

אני בלתי נסבל מאחורי ההגה אחרי סקס (אולי כי אני רק רוצה לאכול ולישון).

כשאני עייף אני מזהה פתאום שהנסיעה שלי הפכה להיות איטית מאוד (50-60 קמש).

מעין מנגנון הגנה של המוח?

כן.

המוח מתאים את עצמו לקצב קבל הגירויים שאיתו הוא חושב שהוא יכול להתמודד.

פחות מהירות=פחות גירויים ופחות עומס רגעי על המוח.

אחד הדברים ששנאתי גם ברנו 11 שהייתה לי וגם בטווינגו שהייתה לי זה שאי אפשר היה להשכיב את מושב הנהג והנוסע, אז לישון בתחנת דלק לא הייתה ממש אופציה נוחה.

השגרה שלי בנסיעות למשל בכביש החוף בין תל אביב לחיפה זה לעצור בM הדרך ולישון 20 דקות בערך.

כבר יצא לי שנרדמתי גם לשעה.

אחרי זה שטיפת פנים טוב, כוס קפה ויוצא שוב לדרך.

לנהוג עייפים זה זוועה.

פורסם
אתה לא מרגיש את העייפות כי אתה במצב שנקרא "נהג אוטומאטי". אתה נסע, עוקף, מאותת, אבל קטעים מהדרך אתה לא זוכר. ה נקרא נהג אוטומטי וזה מאוד מסכן, כי אתה נוהג באינסטינקט, אבל אם תקלע למצב חירום (חס וחלילה) לא תספיק להגיב. תסלח לי, אבל מה שאתה עושה גורם לי לקוות שדארווין טעה, כי יחד איתך אחרים עלולים להיפגע. ועוד יותר מעציב, שאתה לא מבין את הסכנות בנהיגה עייפה. כמו שפותח השרשור כתב, אנשים נזכרים בדברים בדיעבד, וזה ככה ברוב תחומי החיים בארץ. אחרי אסון כולם נזכרים לדעת איך להתנהג בעת שריפה, ואחרי מלחמה כולם יודעים מה זה מרחב מוגן. אני מאחל לך שלא תדע לעולם כמה ההבנה שלך לגבי גוף האדם ונהיגה לוקה בחסר במה שאתה עושה.

שנה טובה ומלאה בברכות,

אחד שנרדם ב-160 קמ"ש בכביש 6, והתעורר 2 שניות לפני שהוא נכנס באוטובוס. מהרגעים הללו שאתה בטוח שאתה מת.

:mm_yeah:

בדיוק כמוך, מכיר את זה טוב.

לילה אחד ללא שינה חזרה מהחברה מכפ"ס לראשל"צ הספקתי להרדם ל 2 שניות קריטיות באמצע עיקול עדין מאוד בכביש מהיר, על 120, עם חלון פתוח ומוזיקה בפול ווליום, הדבר היחיד שהעיר אותי זה היד שנשמטה מההגה בעדינות באמצע הסיבוב, שגרמה להגה להתיישר והתנודה הכל כך קלילה גרמה לי להתעורר, אם לא היד הנשמטת כמדומני שהייתי מוצא את עצמי מגלח את כל הבטון המפריד.

לפותח השרשור, הכותרת שלך זה משהו שמובן מאליו. ה-לממש את מה שאתה מתכוון זה לא.

מאותו יום אני לעולם לא עולה על ההגה עייף. ואם כן, אני דואג לנמנם כמה דק' או לעצור להתרעננות, מצדי כל 10 דק' נסיעה.

Opel Adam S 2017

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הפעם היחידה שכמעט נרדמתי על ההגה היתה אחרי תורנות בצבא, יצאתי ב- 22:00 מהבסיס עייף מת, זה היה בחורף והיה בדיוק גל קור, הפעלתי את הכפתור של החימום עד הסוף של התחום האדום ואת המאוורר הפנימי על 3 (הכי גבוה. בזמנו היתה פיאט אונו 70S), וכל הזמן אני זוכר שנרדמתי לשניה וקמתי... הדבר היחיד שהחזיק אותי איכשהו זה העברת ההילוכים. נסעתי ככה 40 ק"מ.

הבעיה השניה היא בקיץ באזור הזה, פה אין לחות אלא טמפ' גבוהה, נעה סביב 35-38 מעלות. כשנוסעים אחרי מבחן במכללה נניח, ועוד עם גיר אוטומט, שמעל הראש יש שמש חזקה, הצג על הלוח מראה 38 מעלות, הכביש מעלה אדים - ואיך כשפותחים את החלון מקבלים גל חום לפנים ואחרי שניה גם תחושת עייפות. לא מבין איך נסעו פעם בלי מזגן.

פורסם
מאותו יום אני לעולם לא עולה על ההגה עייף. ואם כן, אני דואג לנמנם כמה דק' או לעצור להתרעננות, מצדי כל 10 דק' נסיעה [...]פשוט תיסע על 100 ותראה איך לא תתעייף[...]קפה ופיצוחים בהחלט יכולים לעזור להגיע אל היעד, המדינה שלנו קטנה ככה שלא צריך לנסוע הרבה[...]אין דבר כזה לנהוג כשאני מרגיש את העיניים נעצמות, עוצרים, מותחים את הגוף, שותים איזה משהו מעורר וממשיכים[...]כל פעם שאני מרגיש עייף אני מעדיף לא לעלות על ההגה, ונגיד ועליתי אני שם מוזיקה בווליום די חזק שיחזיק אותי ער[...]אני עולה על ההגה גם שאני תשוש אחרי כמעט יממה ללא שינה, סקס, וכיוצ"ב ואני למען האמת נוסע כל פעם בצורה רגילה לחלוטין. ההבדל היחידי הוא שאני מעלה את המשענת על מנת שמצב השכיבה לא יעייף אותי עוד יותר.[...]מזגן מרדים, הוא צורב בעיניים שגם ככה עייפות. עדיף לפתוח חלון.[...]אולי משעשע אבל יכול לעזור - אם ממש חייבים לעלות על ההגה במצב הרדמות - תשתו הרבה לפני הנסיעה[...]כשאני עייף אני מזהה פתאום שהנסיעה שלי הפכה להיות איטית מאוד.

כל הציטוטים הללו מהשרשור מראים שאנשים מיישמים את כל שיטות הסבתא ולא את הפתרון המתבקש שהוא - ללכת לישון! בין אם מדובר בשינה מראש בלילה, ובין אם מדובר בשינה של 20-30 דקות (ולא של כמה דקות בודדות, כפי שנטען) באמצע נסיעה כשחשים בעייפות. כל הפתרונות האחרים הם שטויות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גם אם איכשהו אני מצליח להישאר ער אחרי סקס (אפשרי רק אם בת הזוג מציעה לי לאכול משהו ישר אחרי הסקס), לנהוג אחרי סקס זה נורא מעצבן.

אני בלתי נסבל מאחורי ההגה אחרי סקס (אולי כי אני רק רוצה לאכול ולישון).

מעצבן בטח, אבל זה עובר תוך כמה דקות, אחרי שכל ההורמונים נרגעים לגמרי.

סקס לא גורם לי לנהוג כמו סבתא\ערס\סבתא של ערס אבל יש משהו שכן.

עייפות של נהיגה! יש פשוט משהו בנהיגה שהופך את זה לקשה יותר. למשל בעבודה, אני לא נרדם. אם אני משחק, אני לא נרדם. בעקרון אני מרגיש כאילו אני נרדם רק בנהיגה. וזה גם קרה לי פעם אחת. עצמתי עין, יד נפלה, משכה את ההגה, והתנועה החדה העירה אותי. מזל שהתגובה שלי לתנועה החדה הייתה לתקן בכיוון ההפוך, או שהייתי יורד לשוליים. (כביש ריק, סעמק, שתיים בבוקר כביש 4 ממש לפני הכניסה לאשקלון מכיוון צפון, אין אף אחד, אפילו לא משאית) אבל נחש מה? הגעתי הבייתה, פאקינג לא מצליח לישון לא משנה מה. נרדמתי אחרי כמה שעות טובות.

הכי מעצבן זה כשזה קורה בלי קשר ללהיות עייף מחוסר שינה. יכול להיות שאני אנהג בצהריים, והעיניים יהיו כבדות. זה פשוט כזה משעמם לפעמים. :lol:

מסקנה: זה יכול לקרות לכולם, גם לאלו מאיתו שלא יכולים לישון ושום דבר לא מרדים אותם! נהיגה היא מיוחדת. במיוחד לטייסים האוטומטים שלנו. (אינני מתכוון לגיר אוטומט)

כשאתה פשוט מוריד את כל הנהיגה למצב אוטומטי במוח שלך, המוח שלך לא חושב שצריך להשאר ער. :lol:

וכשאתה פשוט נהג עם מספיק נסיון (מספיק אפילו שנה) אתה לא מסוגל שלא לתת למוח שלך לטפל בזה לבד בלי לשאול אותך.

מכירים איך שאתם פתאום "מתעוררים" באמצע הנסיעה ואין לכם שום זכרון של כל הנסיעה עד לפה? נהיגה במצב אוטומטי. :-D

פורסם

רק אותי מרדים לסוע על כביש מהיר במהירות החוקית? אני אשכרה מתחיל להתאפץ ולנקר שאני נוסע על אילון ודרומה בשעות הלילה המתות במהירות החוקית, רק כי אתה לא יודע מאיפה יקפוץ הדרדס הסורר הבא.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

לא רק אתה.

אני בדרך כלל שומר על 130 בכביש 6.

פעם אחרונה שחזרתי עם החבר'ה מבילוי רחוק מהעיר שלנו, כביש 6, לבד בשדה ראייה הנתון, עירני, כולם ישנים, מוזיקה טובה בפול ווליום (לא חלק מהזבל שמשדרים ברדיו).

איכשהו, רכב מלא ולכל אחד כרס חמודה, אני על רבע גז ומזגן בפול כוח, והמחוג זוחל לכיוון ה160 (וזה במישור).

מצד אחד מתפלא שהרכב ככה מגיע בקלות ל160, מצד שני אני מבין שככה זה פחות משעמם.

בסוף הנמכתי, חרם על הרישיון שלי. (למי שיגיד סכנה, זה אכן מסוכן מאוד, מה שכן זה קטע ישר וחלק, התנאים מתאימים, אבל יותר אני לא יגיע למצב כזה, קרה חד פעמי ולא יחזור, לבד אין לי בעיה, שאני אחראי על מי שברכב שלי והסובבים בכביש, אין משחקים).

פורסם
לי אין בעיה לנסוע על 90 קמ"ש.

זה מה שאני עושה בנסיעות מתל אביב לחיפה.

זה מוריד את תצרוכת הדלק פלאים.

מוזיקה נכונה או שיחה עם מישהו מעניין וזהו, זה כל מה שצריך.

לא מסוגל לדבר בזמן נהיגה זה מוציא אותי מריכוז.

מוזיקה טובה בלי יותר מידי באסים תנעים את הנסיעה(ומזגן שיהיה קר!).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
לי אין בעיה לנסוע על 90 קמ"ש.

זה מה שאני עושה בנסיעות מתל אביב לחיפה.

זה מוריד את תצרוכת הדלק פלאים.

מוזיקה נכונה או שיחה עם מישהו מעניין וזהו, זה כל מה שצריך.

ביום שאני אסע על 90 קמ''ש מתל אביב לחיפה, אני אסיים בתוך גדר הפרדה בשולי הכביש כי נרדמתי ולעזאזל הכמה שקלים הארורים שזה יחסוך לי בתצרוכת דלק!.

90 קמ''ש כל הדרך מתל אביב לחיפה?!? אתה לא תולש שיערות??

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
ביום שאני אסע על 90 קמ''ש מתל אביב לחיפה, אני אסיים בתוך גדר הפרדה בשולי הכביש כי נרדמתי ולעזאזל הכמה שקלים הארורים שזה יחסוך לי בתצרוכת דלק!.

90 קמ''ש כל הדרך מתל אביב לחיפה?!? אתה לא תולש שיערות??

אם אתה נרדם ב90 קמ"ש, אתה קודם כל לא כשיר לנהיגה. השיקול שלך נשמע פשוט כמו הצדקה לעשות קמ"שים בשביל הכיף.

ראיתי הרבה כמוך. תירוצים על איך מהירות עוזרת להם להגיע בזמן, או חוסכת להם בדלק בכך שהם לא עוצרים ברמזורים סתם ככה, או שהבלא נמוך יותר כי המנוע בסל"ד "יותר אופטימלי" ועוד עגבניות.

ותחשוב על זה ככה. אם תנהג כחוק, אתה תעצבן בטירוף את כל הFast And Furious ערסים מאחוריך. כן, אילו עם פנסי הקסנון והאגזוזים המחוררים ושמשה קדמית מושחרת 80%. זה לא שווה את זה כדיי להרוס להם את היום? :-D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...