Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם ממש מפתיעים אותי, אני עולה על ההגה גם שאני תשוש אחרי כמעט יממה ללא שינה, סקס, וכיוצ"ב ואני למען האמת נוסע כל פעם בצורה רגילה לחלוטין. ההבדל היחידי הוא שאני מעלה את המשענת על מנת שמצב השכיבה לא יעייף אותי עוד יותר.

יש תופעה מוכרת מאוד אצל רופאים בתורניות לילה עמוסות (אני משער שגם אצל בעלי מקצוע אחרים העובדים בסגנון זה) - בשלב מסוים העייפות הכבדה מתחלפת במעין מרץ מחודש ואופוריה. מדובר במצב שדי דומה לשכרות שבו שיקול הדעת פגום.

אצל רופאים במיון לרוב מדובר בשעות מ-0300-0500 ועד סיום המשמרת וזהו זמן מסוכן ביותר (לפציינטים).

הדבר תקף כמובן גם לנהיגה.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש תופעה מוכרת מאוד אצל רופאים בתורניות לילה עמוסות (אני משער שגם אצל בעלי מקצוע אחרים העובדים בסגנון זה) - בשלב מסוים העייפות הכבדה מתחלפת במעין מרץ מחודש ואופוריה. מדובר במצב שדי דומה לשכרות שבו שיקול הדעת פגום.

אצל רופאים במיון לרוב מדובר בשעות מ-0300-0500 ועד סיום המשמרת וזהו זמן מסוכן ביותר (לפציינטים).

זה המוח שנותן קיקדאון לפני שהוא שופך את הלאגר.

אין תחליף מלבד שינה.

מה אני עושה: (ונהגתי לא מעט בחודשיים האחרונים, בעיקר בשעות לפנות בוקר, שאני לבד בכביש 6).

כלל ברזל ראשון, אם אני מרגיש שאני קצת עייף, לא נוהג ויהי מה.

מזגן, לא על הפנים, אבל שיהיה קר בכל הרכב, ומידי פעם פותח חלון כדי שיכנס אוויר צח מבחוץ (בשעות שלפנות בוקר, החלון תמיד פתוח קצת).

לא לעלות לנהיגה למרחק גדול, אחרי ארוחה מפוצצת! (לאכול קצת, רק כדי להחזיק עד שמגיעים לעיר\בית).

חובה לעצור פעם או פעמיים בתחנות דלק, קפה מאפה וסיגריה.

וכמובן, מוזיקה טובה (ולא מרדימה!) בפול ווליום.

ואם יש חברים ברכב, מי שיושב מקדימה, אסור לו להרדם! (מה שלא קורה בדרך כלל, איך שאני עולה לכביש מהיר, כולם מתחילים לנחור).

ועוד דבר ששמתי לב אליו, יצא לי פעם אחת לנהוג בכביש 40, ת"א-ב"ש, רכב של חבר שלא רצה לעלות לכביש 6, אחרי שהגעתי הבייתה, הרגשתי פחות עייף מאשר כל הפעמים שנסעתי עם הרכב שלי את אותו דרך רק בכביש 6.

יכול ליהיות כי שם הכביש הרבה יותר מתפתל, כל מטר יש מצלמה, שיבושים, כנראה זה עוזר.

פורסם

גורם נוסף שיכול לתרום להירדמות ספונטנית, עד כמה שזה נשמע טריוויאלי, הוא רכב לא נח שאינו מתאים למשימה.

מקום העבודה הנוכחי שלי נמצא 20 ק"מ מהבית, 5 ק"מ מתוכם עוברים בפקקים הארורים של כביש 4 בין רעננה לצומת דרור. כשהתחלתי לעבוד שם הייתה לי יונדאי אקסנט ישנה שהתאפיינה בנסיעה קצת יותר מדי "מתקשרת", קרי ללא שום תמיכה אורטופדית או בידוד רעשים, למרות שהיה לה אחלה מזגן ומערכת סטריאו לא רעה. להיכנס לזה אחרי יום עבודה ארוך היה לא קל והתרדמת הייתה נופלת עלי 200 מטר מתחילת הפקק. בהתחלה ניסיתי לגוון עם עיקופים בדרכים צדדיות ולפתוח חלונות, אמרתי לעצמי שאתרגל עם הזמן, אבל אחרי פעמיים שבהם הפקקים התישו אותי עד לרמה שפשוט הייתי חייב לעצור בצד וללכת לישון, הבנתי שנדרש פה טיפול שורש.

זמן קצר לאחר מכן קניתי סיאט טולדו, מאז הבעיות האלה נעלמו כליל והפקקים עוברים בסבבה - אני יושב בכורסא נוחה בקוקפיט שקט ומבודד, שומע מוזיקה בכיף, שום דבר לא מרעיש ולא מווברץ ואני מגיע הביתה רענן ועירני לחלוטין.

האקסנט היה אחלה אוטו לנסיעות קצרות בעיר אבל לא התאים לתנאי הנסיעה היומיומיים שלי ולכן הוחלף. אנשים לא חושבים בד"כ על דברים כאלה פשוטים, וחבל.

פורסם

המזגן לא מרדים אלה הco2 שהצתבר ברכב ( גז הנפלט מאיתנו בהוצאת האויר מהראות )

בנסיעות ארוכות מומלץ לשים את המזגן על מצב חיצוני או פשוט לפתוח את החלון מידי פעם .

סעו בזהירות .

Alfa romeo 147 , 1.6 , 120 hp .

פורסם
המזגן לא מרדים אלה הco2 שהצתבר ברכב ( גז הנפלט מאיתנו בהוצאת האויר מהראות )

בנסיעות ארוכות מומלץ לשים את המזגן על מצב חיצוני או פשוט לפתוח את החלון מידי פעם .

סעו בזהירות .

כן צודק, אני ראיתי הרבה מכוניות שבהם המזגן קבוע על מחזור אויר (לא מכניס אוויר חיצוני), "כי ככה המזגן מקרר יותר".

זה מצב מסוכן.

פורסם

אולי משעשע אבל יכול לעזור - אם ממש חייבים לעלות על ההגה במצב הרדמות - תשתו הרבה לפני הנסיעה (לא אלכוהול!) עד למצב שתהיו צריכים פיפי. מבטיח לכם שלא תוכלו להרדם כשהשלפוחית לוחצת :-D

ביום שהשתחררתי מהצבא הייתי צריך לנסוע בבוקר מחיפה לבקום להחזיר ציוד ולקבל תעודת שחרור. כמובן שכל הלילה חגגתי את השחרור עם החברה ואם אני זוכר טוב אולי ישנו איזה שעה לפני הנסיעה.. מצאתי את עצמי בבוקר נוהג בכביש החוף כשלאט לאט התחלתי להרגיש שאני הולך להרדם. לא חשבתי יותר מידי והבנתי שיהיה מסוכן מאוד להמשיך כך אז פשוט עצרתי בתחנת דלק הראשונה ואמרתי לחברה שאני חייב לנוח איזה חצי שעה לפני שממשיכים. פשוט ישנו באוטו איזה חצי שעה וכשהמשכתי הרגשתי רענן והכל היה בסדר :-)

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
אולי משעשע אבל יכול לעזור - אם ממש חייבים לעלות על ההגה במצב הרדמות - תשתו הרבה לפני הנסיעה (לא אלכוהול!) עד למצב שתהיו צריכים פיפי. מבטיח לכם שלא תוכלו להרדם כשהשלפוחית לוחצת :-D

ביום שהשתחררתי מהצבא הייתי צריך לנסוע בבוקר מחיפה לבקום להחזיר ציוד ולקבל תעודת שחרור. כמובן שכל הלילה חגגתי את השחרור עם החברה ואם אני זוכר טוב אולי ישנו איזה שעה לפני הנסיעה.. מצאתי את עצמי בבוקר נוהג בכביש החוף כשלאט לאט התחלתי להרגיש שאני הולך להרדם. לא חשבתי יותר מידי והבנתי שיהיה מסוכן מאוד להמשיך כך אז פשוט עצרתי בתחנת דלק הראשונה ואמרתי לחברה שאני חייב לנוח איזה חצי שעה לפני שממשיכים. פשוט ישנו באוטו איזה חצי שעה וכשהמשכתי הרגשתי רענן והכל היה בסדר :-)

זה גורם ללחץ מטורף(גם בשלפוחית)-מצב לא נעים בכלל.

מה הבעיה פשוט לישון טוב בלילה?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה לו אביך היה "מנשק" עם הרכב שלו אופנוע ולא רכב אחר.

פעמיים נרדמתי בזמן רכיבה על אופנוע.

לא קרה כלום, התעוררתי ועצרתי בצד.

פעם גם נרדמתי על מעקה בטיחות.

פעם אחת נרדמתי בנהיגה, זה נגמר בטוטאל לוס וקיר בטון עם צלקות באיילון.

אין דבר כזה לנהוג כשאני מרגיש את העיניים נעצמות, עוצרים, מותחים את הגוף, שותים איזה משהו מעורר וממשיכים, נהגתי במשך 3 ימים רצוף, 5200 ק"מ, עצירות מסודרות מנעו הרדמות.

haters will hate

פורסם

קפה ופיצוחים בהחלט יכולים לעזור להגיע אל היעד, המדינה שלנו קטנה ככה שלא צריך לנסוע הרבה.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

חבר טוב נרדם וסטה מהכביש והתנגש במעקה בטיחות.

לא קרה לי, אבל הוא מספר שזה פשוט לא נשלט והעניים נעצמות.

ללנד קרוזר שלום

תמיר.

פורסם

אני באמת שמח בישבילכם שזה נגמר בצורה כזאת ולא במצב כמו שאנו שומעים כמעט כל יום בחדשות..

סעו בזהירות..

״פקח את עיניך, הבט סביבך. האם אתה מרוצה מהחיים שאתה חי?״ בוב מארלי.

פורסם
אין דבר כזה לנהוג כשאני מרגיש את העיניים נעצמות

פעמיים נרדמתי בזמן רכיבה על אופנוע.

פעם גם נרדמתי על מעקה בטיחות.

פעם אחת נרדמתי בנהיגה, זה נגמר בטוטאל לוס וקיר בטון עם צלקות באיילון.

אתה לא מאלו שלומדים מהר...:roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יודע על מה אתה מדבר. זה קורה לי לא מעט אבל הנפילה אחר כך קשה מאוד.

פעם יצא לי לנהוג במצב כזה אחרי שינה בלילה של פחות משעתיים ואז יום עבודה מלא,

במקום להיות עייף הרגשתי סוג של היי והתחלתי לעקוף בפראות, אחרי זה שחניתי בבית ההרגשה הייתה

כמו אחרי התקף פסיכוטי ולא הבנתי למה לעזאזל נהגתי בכזה חוסר אחריות. מאוד מסוכן חברים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...