Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי אלטו אורך חיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנחת הנחה, רצת איתה כאילו היא עובדת חיים ושאף אחד לא יגיד לך אחרת.

בכל הפוסטים שלך לא הבאת הוכחה אחת מדוע מכוניות קטנות וישנות יכולות לעשות 300K+ ק"מ עם מנוע פצפון שלרוב טחנו אותו והאלטו - לא.

אתה מתחמק בטענה שזה "חישוב מסובך" - כאילו יש לך בכלל נתונים איתם אתה יכול לחשב אורך חיים של מנוע.

קח הוכחה.

כנס ליד2, תמצא לי מכונית 1.0 עם 300K בהצלחה.

האלטו זה כמובן דוגמא, שום כבר 1.0 לא שורד כמות כזאת בלי החלפה של מנוע.

Golf MK4 TDI 1999

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שנינו יודעים שבשביל לעשות את זה אתה צריך דיוק של טייס. בפועל, אתה מושך טורים,

לא יודע איזה סיבה יש לך לעקוף עם הבימבה הזאת, אבל אם מגיע איתה ל 3.1K סל"ד ב-130 קמ"ש שאפו עליך. נשמע לי אופטימי משהו.

יש רגעים בלתי נמנעים, כמו כביש דו סיטרי מפותל ומלפנייך נוסע מישהו על 80 קמ"ש. וזה מחייב אותך לשחק עם הילוך רביעי-חמישי תלוי עד כמה הוא מאיץ או מאיט וזה מציק. אז אתה מנצל הזדמנות עקיפה ויש לך חלון קצר בשביל זה אז מורידים הילוך ועוקפים.

לגבי ה3.1 סל"ד ב130 כשאני חושב על זה זה באמת נשמע קצת מופרך, אני אעדכן כשיצא לי (ולא יוצא לי הרבה). מה שבטוח

זה לא 3.8 כמו שאמר הבחור לפני.

פורסם
קח הוכחה.

כנס ליד2, תמצא לי מכונית 1.0 עם 300K בהצלחה.

האלטו זה כמובן דוגמא, שום כבר 1.0 לא שורד כמות כזאת בלי החלפה של מנוע.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=&SubModelID=&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&multiSearch=1&SubSubModelID=&OwnerID=&fromKM=300000&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=1100&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

יונדאי אטוס עם 1,420,000 ק"מ

דייהו מאטיס עם 900,000 ק"מ

פולקסוואגן פולו עם 2,000,000 ק"מ

פולקסוואגן פולו עם 350,000 ק"מ

קצת קשה לי להאמין אבל לפולו ולאטוס. 2 מיליון ב13 שנה?! גם 1.4 מיליון ב14 שנה נשמע קשה להשגה.

פורסם

שמעת פעם על דבר כזה שנרקא "טעות הקלדה"?

התפלק להם '0' מיותר.

מדובר ב 142.000 ק"מ, 90.000 ק"מ, 200.000 ק"מ בהתאמה.

אולי באחרונה 350 אלף זה באמת המספר הנכון. מה שיכול להיות הגיוני, ויכול להיות שהמנוע הוחלף באיזשהו שלב.

לגבי השאר טעות במיליון אחוז.

משאיות ואוטובוסים לא תמיד מגיעם ל 2 מיליון קילומור, ואתה מדבר על יונדאי אטוס...

פורסם

זה שטויות במיץ, מה נראה לכם שהמהנדסים טיפשים?

עם כל החיסכון, אין דבר כזה שיתנו למנוע ללכת תוך 200KKM, זה שם רע מאוד לחברה. (ואני לא מדבר על VW, שם זה בעיה הפוכה).

טוב לך, מתאים לצרכים שלך, תקנה, תיסע.

אם אתה מתכנן לעקוף ולנהוג אגרסיבי, גם מנוע 4 ציל לא יחזיק לך יותר מידי.

אתה רוצה שהמנוע שלך יכנס לספרי ההסטוריה, אתה צריך לנהוג כמו זקן עם סבלנות של זקן, לא לעבור את הרבע גז.

היה לי רכב כזה בבית, שרק מבוגרים פדנטים נהגו בו, ואני יודע מה אני מדבר. (מכרתי אותו עם 230KKM ולא נגעו במנוע בחיים, פלאגים היו יוצאים ממנו כמו חדשים), היום זה שקנה אותו הפך אותו לרכב עבודה, ראיתי את הרכב כמה פעמים, והקונה שמח מאוד (חוץ מהגיר של הרכב).

פורסם
זה שטויות במיץ, מה נראה לכם שהמהנדסים טיפשים?

עם כל החיסכון, אין דבר כזה שיתנו למנוע ללכת תוך 200KKM, זה שם רע מאוד לחברה.

מנועי דייהטסו סיריון 1.0 התחילו לפעמים לעשן באיזור 120.000 קילומטרים ורבים מהם לא החזיקו יותר מ 150-160 אלף.

פורסם

מנוע 1000 יסע גם 500K ק"מ כל עוד מטפלים.

בארץ רוב האוכלוסייה לא שמה חשיבות על טיפול נכון באוטו אלא שמים יותר דגש על איך להחליף אותו עוד 3 שנים.

במדינות עולם שלישי יש הרבה סוגי רכבים שנוסעים כבר 30 שנה עם המנוע 1000 ואף אחד לא מתלונן.

ברוסיה גם כן לא חסר דגמי מכוניות שנוסעות עם מנוע קטן אלפי ק"מ ועדיין נוסעות כי שמים דגש על טיפול ברכב כי מה לעשות, אין כסף לקנות כל פעם חדש.

הישראלי המצוי קונה שמן בתחנת דלק,מיצרן לא ברור שעומד על המדף כבר שנתיים, שם פילטר הכי זול שיש כי זה מה שבאמת חשוב לרוב האנשים "שיהיה כמה שיותר זול" פותחים מכסה מנוע רק בטסט או לשים מים במתזים....

פורסם

אתה שוכח רק דבר קטן - במדינות עולם שלישי המנועים האלו עברו כמה אובראולים, שם לא עושים מזה סיפור.

פורסם

לא כל מנוע עבר אוברול,וגם אם כן אז לא כמה פעמים מאיפה הבטחון להגיד את זה?

וגם אם כן , זה עוד סיבה שבארץ מנועי 1000 לא שורדים, במדינה שלנו אם רוצים לתקן משהו אז דופקים מחיר כמו חדש אם לא יותר, אף אחד לא רוצה להשקיע זמן בלתקן משהו, כל ה"בעלי מקצוע" עושים תנועות ידיים ודוחפים לך משהו חדש.

פורסם

לא מחליפים מנוע חדש אלא שמים מנוע מפירוק או יבוא שזה הכי כלכלי לעשות

אני בספק מאוד אם תמצא רכב בקילמטראזים גבוהים כמו שרשומים למעלה שלא החליפו להם מנוע

פורסם
בוא נתחיל בזה שזה לא נכון.

משאבת דלק לא פועלת על מינימום, היא פועלת כל הזמן באותה עוצמה, אבל זה לא קשור.

בנסיעה עירונית העומס מופעל על המנוע בעת האצה, לפרקי זמן קצרים.

לאחר מכן הנהג מרפה מדוושת הגז, האוטו מאט או עומד במקום, המנוע פועל ללא עומס.

בנסיעה בינירותית העומס הוא קבוע, אומנם במהירות 100 קמ"ש העומס הוא לא מירבי, אבל הוא מופעל לאורך זמן רב.

מנוע קטן שמיעוד לנסיעה בעיר החל מסל"ד מסויים (וזה לא חייב להיות 5000 סל"ד) יוצא מהטווח החסכוני, מערכת הזרקה מוסיפה יותר דלק כדי להתגבר על התנגדות האוויר, חום בתאי השרפה עולה, ומאחר ודוושת הגז לחוצה והרכב בתנועה, החום נשאר גבוה וזה מגדיל את הבלאי.

בוא נתחיל בזה שזה לא נכון, נסיעה בינעירונית יותר חסכונית מעירונית ונכנס מינימום דלק לק''מ מרבי, שאר הדברים שציינת מיותרים.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
בוא נתחיל בזה שזה לא נכון, נסיעה בינעירונית יותר חסכונית מעירונית ונכנס מינימום דלק לק''מ מרבי, שאר הדברים שציינת מיותרים.

אני מציע לכמה משתמשים, בניהם מר. minkin, nir100 Yanlin

לחזור לפורום טכני וקרוא עוד כמה דברים, כמות השטויות שאתם רושמים פשוט בלתי נתפסת.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

בוא אנו אשאל אותך שאלה, רכב עם רדיאטור סתום חלקית, מתי הוא יתחמם?

בנסיעה בינעירונית מהירה או בנסיעה עירונית?

אם תסתכל על צריכת דלק פר שעה ולא פר קילומטרים, תראה שבנסיעה בינעירונית מהירה המנוע שורף נניח 8-10 ליטר דלק בשעה. בנסיעה בפקק של שעה אף פעם לא תשרוף 10 ליטר דלק.

• תוכן חדש...