Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי אלטו אורך חיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^ אתה טועה. מנוע מיועד לעבוד בתנאים אופטימלים על מנת להחזיק חיים ארוכים.

ברכבים כאלה, סל"ד אופטימלי הינו 2500-3000. מנועי ליטר הטווח הזה מאד גבולי ל-100 קמ"ש. בשביל להיכנס לעקיפה מדובר כבר על שחיקה רציני (5K סל"ד), ברכב חדש ואפילו בהורדה הילוך לא תמיד אפשר לעקוף ברכבים האלה.

עכשיו תוסיף גם משקל של עוד כמה אנשים איתך ברכב...

הרכבים האלה מיועדים לסוע בדרך עירונית, לא משנה איך תסובב את זה.

א. אל תיכנס לעקיפה, רכב שכזה מיועד לחיסכון ולא למירוצים.

ב. אם מדובר בחיסכון אין צורך לעבור את ה 100 קמ''ש.

ג. גם חסכת וגם נסעת רגוע בכביש, הגעת בשלום ולנסוע מתחת ל100 לא כזה נורא הכבישים קצרים בארץ.

ד. אחרי שעברתי עם רכב צבאי מעל 150K ק''מ, מנוע ה1.4 המעפן הזה של יונדאי(שעבר התעללות חסרת רחמים) היה נוגע קבוע בקוים האדומים(ובעליה ברמת הגולן הייתי משאיר אותו בהילוך השני>סל''ד תקוע בתקרה) תסביר לי למה עשינו לו טיפולים בזמן ללא תקלות?

חזרה לנושא, כביש עירוני לעומת בינעירוני: בורות, ברקסים, תאוצה, הגה כוח, קירור מנוע במאמץ ואולי עוד דברים שלא חשבתי עליהם שיכולים להשפיע, וכול זה בהשוואה לנסיעה קבוע, לדעתי אתה לא צודק.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל שאלה של איזון.

1. גם אני לא רואה שום סיבה לעקוף עם רכבים כאלה. זאת הייתה דוגמא.

אבל קורה מצב שמישהו מתגלגל ב 90, ואתה רוצה לעקוף אותו כי וואלה, אין לי 7 שעות להתקע מאחריו,

צריך לתת האצה בריאה למדי. זה ידידי, שחיקה של מנוע כזה.

2. אין צורך לעבור 100 קמ"ש, אבל נסעת פעם בכביש 6 במהירות הזאת? זה גובל בסכנה נפשות.

כשכולם טסים מסביבך, יש ועוד איך סיבה לסוע ב-100. זה עוד נסיעה רגועה מאד.

3. הכבישים קצרים, הסבלנות של שאר הנהגים סביבך לא תמיד. ולפעמים גם הסבלנות שלך. אפשר לנהוג חסכוני, למי שיש עצבים ותחת מברזל.

4. רכבים צבאיים לפחות עוברים טיפולים סדירים בזמן. לכן לא נתקלת בשום תיקון יוצא דופן.

ה1.4 הנ"ל וה-1.0 שונים מקצת. הקצת עודף כוח ביונדאי זה בדיוק מה שחסר לקיה כדאי להפוך לרכב בן עירוני בסיסי.

קרעת את היונדאי בטורים גובהים? סבבה. יכול להיות שבגלל טיפולים שוטפים היא תחזיק עוד קצת, אבל תזכור שהערכה שנתתי היא 260K-270K והיא לגבי 1.0.

הרכבים הצבאיים (1.4) גם מתחילים להתפרק ב-300K. או שגם בזה אני טועה?

ברכב שלי הילוך 5 מהירות 100 קמ"ש 2900 סל"ד, הילוך 4 110 קמ"ש בערך 3400-3500 סל"ד. הילוך 5 130 קמ"ש, 3100 סל"ד.

(מנוע 1000 3 צל')

ובהקשר לשרשור, בחור שמשרת איתי קנה רכב ע"מ להגיע איתו בזול לבסיס וחזור כדי לא להיות תלוי בתחבורה צבאית.

הוא נוסע כל יום 70-80 ק"מ כל צד כל יום (הלוך וחזור כ130 ק"מ)

בשביל זה הוא קנה אם אני לא טועה סיטרואן סקסו מנוע 1000 3 צל'.

הוא עושה את זה כבר 3 שנים והרכב חיי ונושם ובועט.

לא יודע מה בנוגע לרכבים מודרניים.

שנינו יודעים שבשביל לעשות את זה אתה צריך דיוק של טייס. בפועל, אתה מושך טורים,

לא יודע איזה סיבה יש לך לעקוף עם הבימבה הזאת, אבל אם מגיע איתה ל 3.1K סל"ד ב-130 קמ"ש שאפו עליך. נשמע לי אופטימי משהו.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

זה בעיקר תאוריות מה שאומרים על מנוע ככה ומנוע כזה.

אף אחד לא בדק באמת במעבדה והוכיח.

אז אצל אחד מנוע 4 ציל החזיק 500KKM ואצל השני 150KKM, אותו דבר מנוע 3 ציל, תנהג רגוע ותטפל ותשקיע, הוא יחזיק, ויחזיק יותר ממה שאתה מתכנן להחזיק את הרכב.

רוב הסיכויים שלא תחזיק את הרכב מעל 200KKM, ככה שאתה לא צריך לדאוג.

חוץ מזה מנועי 3 ציל קיימים הרבה מאוד שנים, ככה שלא צריך לפחד.

לגבי עקיפות, אם היה לי מנוע כזה לא הייתי חושב יותר מידי, לא יקרה כלום אם פעם ב.. תגיע ל5-5.5 אלף סלד.

השאלה אם זה בטיחותי לעקוף עם רכב כזה, למה כמו שאני רואה אותו, לא הייתי עובר איתו את ה100-120 גג.

פורסם
הכל שאלה של איזון.

1. גם אני לא רואה שום סיבה לעקוף עם רכבים כאלה. זאת הייתה דוגמא.

אבל קורה מצב שמישהו מתגלגל ב 90, ואתה רוצה לעקוף אותו כי וואלה, אין לי 7 שעות להתקע מאחריו,

צריך לתת האצה בריאה למדי. זה ידידי, שחיקה של מנוע כזה.

2. אין צורך לעבור 100 קמ"ש, אבל נסעת פעם בכביש 6 במהירות הזאת? זה גובל בסכנה נפשות.

כשכולם טסים מסביבך, יש ועוד איך סיבה לסוע ב-100. זה עוד נסיעה רגועה מאד.

3. הכבישים קצרים, הסבלנות של שאר הנהגים סביבך לא תמיד. ולפעמים גם הסבלנות שלך. אפשר לנהוג חסכוני, למי שיש עצבים ותחת מברזל.

4. רכבים צבאיים לפחות עוברים טיפולים סדירים בזמן. לכן לא נתקלת בשום תיקון יוצא דופן.

ה1.4 הנ"ל וה-1.0 שונים מקצת. הקצת עודף כוח ביונדאי זה בדיוק מה שחסר לקיה כדאי להפוך לרכב בן עירוני בסיסי.

קרעת את היונדאי בטורים גובהים? סבבה. יכול להיות שבגלל טיפולים שוטפים היא תחזיק עוד קצת, אבל תזכור שהערכה שנתתי היא 260K-270K והיא לגבי 1.0.

הרכבים הצבאיים (1.4) גם מתחילים להתפרק ב-300K. או שגם בזה אני טועה?

1. גם במנוע אחר עם נפח יותר גבוהה זה נקרא שחיקה אז אין הבדל

2. אם תיסע בנתיב הימני אתה תסתדר מצויין עם נהגי משאית.

3. מי שמפריע לו תמיד יכול לעקוף, אם מדובר בנסיעה יומית קבוע בבינעירוני אין להשוות אותה לנסיעה של נהג מונית - עצבים שונים בדנ''א.

4. רוב הרכבים בצבא היו בסדר גמור חוץ משבורלט אחת שנסעתי להחליף אותה לקצין אחר(עד 200K ק''מ הקצין חייב לקבל חדש) - התפללתי לאלוהים שאני יעבור את הנסיעה הזאת ואחזור עם רכב חדש, כול הפלסטיקה רעשה, לא היה איזון גלגלים והפרונט היה דפוק, הבמפר היה נוגע ברצפה במהירות גובהה מידי, זה תלוי מאוד מי מטפל ואיך שומר אז ואם אני לא ריחמתי על היונדאי הספציפית שנסעתי עליה מעניין אותי מי הנהג בשברולט...אז אם ניסע ברגוע באלטו עם טיפולים בזמן, הבחור יסיים את התואר שלו ויספיק למכור אותה ביופי של מחיר ויקנה לעצמו רכב חדש.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

^ חוזר ואומר, כל רכב שתקרע אותו בטורים גבוהים תגרום לו לבלאי מואץ.

ברכבים קטנים עקב ביצועים מוגבלים יחסית, הבלאי הזה מואץ עוד יותר,

וגרוע מכך הבלאי הזה כבר מתחיל במהירות יחסית סבירות. כן אתה יכול לנהוג ב 90 עם משאיות סביבך. אנחנו מדברים על הנהג הממוצע.

וכן, אתה צודק, אפילו בבלאי מואץ והתנהגות בארברית גובלת בתעללות לא תגמור על הרכב ביום אחד.

הצפי הוא 200K, (במקום נגיד 300K בנהיגה רגועה) אפשר בזמן הזה לסיים בשקט את התואר. להתחתן, להביא ילדים. מה תרצה. אבל זה יגיע.

אם לא לך, לקונה הבא ואם לא לזה, אז לזה שאחריו. למישהו.

אתה יכול להסתכל על זה מאיזה כיוון שתרצה, רכבי 1.0 לא מיועדים לסוע ב-100 קמ"ש\דרך בן עירונית. חדל ויכוח.

עם הגולף שלי אני לא אנסה לטפס על הדיונות באשדוד, ואתה עם השקודה והדימקס לא תסע לאילת ברבס. כל רכב והיעוד שלו.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

תגיד, אתה מתכוון להשתמש בסוזוקי כמו אוטובוס בין עירוני, שעושה חצי מיליון קילומטר בשנה?

נכון שלא?

אז סע לשלום, אין לך מה לדאוג.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נגיד אתה עושה 30,000 ק"מ בשנה?

בכדי להגיע ל200,000, צריך 6.6 שנים של נהיגה.

אז לפי התחזית הגרועה של ידידנו פה, יש לך 6.6 שנים עד שהמנוע נשחק מהנסיעה הבין עירונית שלך.

בזמן הזה אתה יכול לקנות עוד I10. :lol:

פורסם
^ חוזר ואומר, כל רכב שתקרע אותו בטורים גבוהים תגרום לו לבלאי מואץ.

ברכבים קטנים עקב ביצועים מוגבלים יחסית, הבלאי הזה מואץ עוד יותר,

וגרוע מכך הבלאי הזה כבר מתחיל במהירות יחסית סבירות. כן אתה יכול לנהוג ב 90 עם משאיות סביבך. אנחנו מדברים על הנהג הממוצע.

וכן, אתה צודק, אפילו בבלאי מואץ והתנהגות בארברית גובלת בתעללות לא תגמור על הרכב ביום אחד.

הצפי הוא 200K, (במקום נגיד 300K בנהיגה רגועה) אפשר בזמן הזה לסיים בשקט את התואר. להתחתן, להביא ילדים. מה תרצה. אבל זה יגיע.

אם לא לך, לקונה הבא ואם לא לזה, אז לזה שאחריו. למישהו.

אתה יכול להסתכל על זה מאיזה כיוון שתרצה, רכבי 1.0 לא מיועדים לסוע ב-100 קמ"ש\דרך בן עירונית. חדל ויכוח.

עם הגולף שלי אני לא אנסה לטפס על הדיונות באשדוד, ואתה עם השקודה והדימקס לא תסע לאילת ברבס. כל רכב והיעוד שלו.

אתה מדבר שטויות, לפי החשיבה שלך בעניין השחיקה, כדאי לכולנו להשאיר את הרכב החנייה, תחשוב על זה שהגולף שלך לא מתאימה לחול אז שמו לה גלגלי כביש, אם אלטו לא מיועדת ל 100 קמ''ש אז היו מגבילים אותה ל 90, היום אף אחד לא שואל את המוכר:"מותר לנסוע עליו 100 קמ''ש?"בחישוב העלות אחזקה, צריכה ואמינות משחקים את התפקיד פה ואם(לפי המידע שלך) לנסוע כול יום 100 ק''מ אז יקח 6 שנים "לשחוק את המנוע", ואלטו זה רכב לא פראייר, מ0 ל 100 ב 14 שניות היא ברמה של היונדאי 1.4 ואפילו מהירה יותר ממצובישי לאנסר 1.5 , ככה שהבעיה בבינעירוני תהייה כבר עם הנהג.

לילה טוב.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
אתה מדבר שטויות, לפי החשיבה שלך בעניין השחיקה, כדאי לכולנו להשאיר את הרכב החנייה, תחשוב על זה שהגולף שלך לא מתאימה לחול אז שמו לה גלגלי כביש, אם אלטו לא מיועדת ל 100 קמ''ש אז היו מגבילים אותה ל 90, היום אף אחד לא שואל את המוכר:"מותר לנסוע עליו 100 קמ''ש?"בחישוב העלות אחזקה, צריכה ואמינות משחקים את התפקיד פה ואם(לפי המידע שלך) לנסוע כול יום 100 ק''מ אז יקח 6 שנים "לשחוק את המנוע", ואלטו זה רכב לא פראייר, מ0 ל 100 ב 14 שניות היא ברמה של היונדאי 1.4 ואפילו מהירה יותר ממצובישי לאנסר 1.5 , ככה שהבעיה בבינעירוני תהייה כבר עם הנהג.

לילה טוב.

קצת סדר ברשותך. הגולף לא מתאימה אז אין לה צמיגי שטח - דוגמא מצויינת, שמת לב איזה צמיגים יש לאלטו? אני יתן לך רמז,

באופניים יש לי צמיגים יותר רחבים. מה דעתך היעוד של הצמיגים הללו?

הסתכלת? צרים נכון? תסתכל איזה אות יש להם (סימן למהירות מומלץ) תחזור אלי עם תשובה בנוגע לזה.

בקשר לשאר הדברים שרשמת, הגולף לא מיועדת לסוע ב-180 קמ"ש אבל אם תלחץ מספיק על הגז, מבטיח לך שתגיע. אני ירחיק ויאמר שיש כאלה שאומרים שהגוף שלנו לא מיועד לאכול בשר. זה טעים, אבל סותם לך את העורקים. (=שוחק אותך מוקדם מהצפוי, כמו באלטו)

החישוב הוא ארוך ומסובך, אין לי שום כוונה לחשב את זה. נתתי הערכה שרירותית לחלוטין. אבל אני מסכים, הקיה רכב לא פרייר בכלל. אין בזה בכלל ספק.

לצערי אין שום קשר באין האצה ל-100 לאמינות או לכל דבר אחר לצורך העיניין, האלטו קלה ומאיצה מהר. אז למה, אם תזרוק אותה לים יכול להיות שהיא גם תצוף. זה אומר שהיא יודעת לשחות?

לסיכום, אלטו רכב מצויין. תסע איתו רגוע ב90 יחזיק הרבה, תסע איתו ב-100 גם יחזיק הרבה. אבל קצת פחות. כמה פחות? אין לי מושג. אבל אני אומר לך בוודאות שפחות.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם
קצת סדר ברשותך. הגולף לא מתאימה אז אין לה צמיגי שטח - דוגמא מצויינת, שמת לב איזה צמיגים יש לאלטו? אני יתן לך רמז,

באופניים יש לי צמיגים יותר רחבים. מה דעתך היעוד של הצמיגים הללו?

הסתכלת? צרים נכון? תסתכל איזה אות יש להם (סימן למהירות מומלץ) תחזור אלי עם תשובה בנוגע לזה.

בקשר לשאר הדברים שרשמת, הגולף לא מיועדת לסוע ב-180 קמ"ש אבל אם תלחץ מספיק על הגז, מבטיח לך שתגיע. אני ירחיק ויאמר שיש כאלה שאומרים שהגוף שלנו לא מיועד לאכול בשר. זה טעים, אבל סותם לך את העורקים. (=שוחק אותך מוקדם מהצפוי, כמו באלטו)

החישוב הוא ארוך ומסובך, אין לי שום כוונה לחשב את זה. נתתי הערכה שרירותית לחלוטין. אבל אני מסכים, הקיה רכב לא פרייר בכלל. אין בזה בכלל ספק.

לצערי אין שום קשר באין האצה ל-100 לאמינות או לכל דבר אחר לצורך העיניין, האלטו קלה ומאיצה מהר. אז למה, אם תזרוק אותה לים יכול להיות שהיא גם תצוף. זה אומר שהיא יודעת לשחות?

לסיכום, אלטו רכב מצויין. תסע איתו רגוע ב90 יחזיק הרבה, תסע איתו ב-100 גם יחזיק הרבה. אבל קצת פחות. כמה פחות? אין לי מושג. אבל אני אומר לך בוודאות שפחות.

אבל הכמה הזה הוא בדיוק נושא הוויכוח! אתה רוצה להיות צודק טכנית בלבד? ברור שאם תיסע ב100 קמ"ש יהיה יותר בלאי מ90 קמ"ש אם כל שאר התנאים זהים. אבל אתה יודע בכמה? אם זה גורם לי לאבד 1000 קילומטר? 10000 קילומטר? 10 קילומטר? 100000 קילומטר?

זה מה שקובע את הטענה פה!

אבל ההשוואה היא לא 90 מול 100. ההשוואה היא בין עירוני מול עירוני.

בשביל באמת לבדוק את זה, צריך ממש להוריד למספרים איזה בלאי נגרם איפה באיזה קצב. ואז פשוט מחשבים.

פורסם

ועדיין, אם תיסע עליו במשך 150000 רק בתוך העיר, הוא ימות מהר מאוד.

בשנתיים שהייתה לי ג'אסטי נסעתי איתה 84000 בבין עירוני, לרוב במהירויות לחלוטין לא הגיוניות למנוע הזה.

חוץ מטיפולים על 7500 ק"מ לא היו לי בכלל בעיות איתה וכשמכרתי אותה הייתה לה קומפרסיה כמעט מושלמת.

פורסם
אבל הכמה הזה הוא בדיוק נושא הוויכוח! אתה רוצה להיות צודק טכנית בלבד? ברור שאם תיסע ב100 קמ"ש יהיה יותר בלאי מ90 קמ"ש אם כל שאר התנאים זהים. אבל אתה יודע בכמה? אם זה גורם לי לאבד 1000 קילומטר? 10000 קילומטר? 10 קילומטר? 100000 קילומטר?

זה מה שקובע את הטענה פה!

אבל ההשוואה היא לא 90 מול 100. ההשוואה היא בין עירוני מול עירוני.

בשביל באמת לבדוק את זה, צריך ממש להוריד למספרים איזה בלאי נגרם איפה באיזה קצב. ואז פשוט מחשבים.

אז זהו. כמו שאמרתי בתחילת הדיון, יש יותר מדי דברים שצריך לקחת בחשבון והחישוב הוא פשוט בלתי אפשרי.

תסע בתוך העיר, בתאוריה: כנראה שתהרוג את המתלים, את כל המערכת ההיגוי ואולי אפילו תצליח להשבית את הגיר. (משחק מרובה בהילוכים) לפני שתצליח להרוס את המנוע לגמרי. כל זה בתאוריה.

מחוץ לעיר, הנזק העיקרי הוא כמובן למנוע. המנוע עובד בעומס. עומס שהוא לא מתכונן לעבוד בו הרבה זמן רצוף. הנזק הוא בתאוריה לכל מערכת המנוע. משאבות, וכמובן הבוכנות עצמם.

בתנאים אופטימלים, הצדק הולך דווקא עם יוסי (תגובה אחת מעלי) מערכת המיתלים וההיגוי עדינות בהרבה מהפשטות היחסית של המנוע. ולכן, עתידות באופן תאורטי למות לפני המנוע. אבל גם זה תאורטי. והאמת, אפשר גם לתקן אותם ולהמשיך לסוע, זה גם אפשרי.

אם תחזור, לתגובה הראשונה תקרא שכתבתי את זה בפרוש.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

הנחת הנחה, רצת איתה כאילו היא עובדת חיים ושאף אחד לא יגיד לך אחרת.

בכל הפוסטים שלך לא הבאת הוכחה אחת מדוע מכוניות קטנות וישנות יכולות לעשות 300K+ ק"מ עם מנוע פצפון שלרוב טחנו אותו והאלטו - לא.

אתה מתחמק בטענה שזה "חישוב מסובך" - כאילו יש לך בכלל נתונים איתם אתה יכול לחשב אורך חיים של מנוע.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

בוא נתחיל מזה שהשחיקה מוגברת היא בתאוצה, איפה שהצריכת הדלק הכי גבוהה, ובעיר כשאתה מאיץ ובולם כול שניה הרבה יותר גרוע מאשר בבינעירוני בכביש שזורם המנוע עובד בצורה קבועה, משאבה פועלת על מינימום וצריכת דלק נמוכה ושאר המערכות נחות.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

בוא נתחיל בזה שזה לא נכון.

משאבת דלק לא פועלת על מינימום, היא פועלת כל הזמן באותה עוצמה, אבל זה לא קשור.

בנסיעה עירונית העומס מופעל על המנוע בעת האצה, לפרקי זמן קצרים.

לאחר מכן הנהג מרפה מדוושת הגז, האוטו מאט או עומד במקום, המנוע פועל ללא עומס.

בנסיעה בינירותית העומס הוא קבוע, אומנם במהירות 100 קמ"ש העומס הוא לא מירבי, אבל הוא מופעל לאורך זמן רב.

מנוע קטן שמיעוד לנסיעה בעיר החל מסל"ד מסויים (וזה לא חייב להיות 5000 סל"ד) יוצא מהטווח החסכוני, מערכת הזרקה מוסיפה יותר דלק כדי להתגבר על התנגדות האוויר, חום בתאי השרפה עולה, ומאחר ודוושת הגז לחוצה והרכב בתנועה, החום נשאר גבוה וזה מגדיל את הבלאי.

• תוכן חדש...