Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום. אני הילד החדש.

הבוקר רכשתי בסוכנות אוטו-דיל בבני ברק מכונית פולקסוואגן ג'טה מודל 2011, עם מנוע (160 כ"ס) TSI.

בדקתי את הרישיונות, הלכנו לבדיקה במכון, ושם התברר כי המנוע עבר פירוק מהרכב והרכבה.

הבוחן סיפר שהמנוע פורק, אבל שמותבע עליו המספר הנכון לפי הרישיון (וזו היתה שגיאה כי במסמך מוקדם יותר שנראה כמו דוח רגיל של טסט, היה כתוב שמספר המנוע שונה - מה שמעיד על החלפת מנוע).

שאלתי את איש המכירות במה מדובר והוא אמר "היה ריקול לתיבות ההילוכים והחליפו קלאצ'. כנראה זה חלק מן העניין". לדבריו לא הייתה לו ההיסטוריה של הרכב אבל הוא התחייב כמובן שהמנוע והשלדה במצב טוב ונקי, ושלא היו תאונות ברכב (מה שכנראה נכון).

רק אחרי העברת הבעלות, כשקיבלתי את הניירת לידי, נברתי בה שוב וגיליתי שברכב הוחלף המנוע בתחילת 2013. אבל מכיוון שכבר הערנו בעלות, לקחתי את הרכב הביתה, נכנסתי לאינטרנט, ושם מצאתי את הפורום שלכם ובו כמה סיפורים דומים מהם מתברר שיש עוד הרבה רכבי פולקסוואגן עם בעיה דומה.

עכשיו אני מאוד מבואס וכועס, כי החלפת מנוע שמופיעה בניירת אצל הסוחר היא בוודאי פרט מהותי שמוכר רכב חייב לספר לקונה ובוודאי לאחר שאלה ישירה שלי בנושא.

אשמח מאוד לשמוע מניסיונם של בעלי פולקסוואגן \ סיאט \ סקודה \ אוודי אחרים עם בעיה דומה של מנוע שהוחלף. האם המנוע החליפי היה חדש מהניילונים או משופץ? האם ניתנה אחריות חדשה למנוע החדש? האם גם המנוע החליפי סובל מאותן בעיות וימות פתאום כעבור שנה שנתיים? ומדוע צ'מפיון הפסיקה למכור את מנוע ה-160 כ"ס בג'טות החדשות?

בקיצור, אודה מאוד לעצתכם.

תודה רבה וחג שמח,

P

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע להגיד לך את הדגם הספציפי ובעיית המנוע, אבל מה שכן - הסוחר שמכר לך את הרכב ביצע עבירה פלילית של הונאה.

אם אתה מרגיש מרומה, אתה יכול לפעול נגדו בהליכים פליליים ואזרחיים.

ועוד דבר, תתחדש :)

פורסם

ממה שאני מכיר, שמים מנוע חדש.

אצל צ'מפיון אין אחריות על אחריות, כלומר, אם הדבר הוחלף באחריות אז הם לא מאריכים אותה.

המנוע הנ"ל נמכר כיום בטיגואן, בשירוקו ובפולו GTI.

פורסם

אם כל העובדות שאתה כותב נכונות, הרי שהוטעית לא רק ע"י המוכר, אלא גם ע"י מכון הבדיקה, שלא גילה שהמנוע הקיים ברכב איננו המקורי.

האם הדו"ח של מכון הבדיקה אצלך (או איזשהו מסמך שמגבה את מה שאתה טוען)?

לפני כל דבר, פנה אל שני הגורמים שהטעו אותך, לכאורה, המוכר ומכון הבדיקה, ודרוש הסברים. וודא שאתה מקליט את השיחות עימם.

זה נראה לי תמוה שישקרו על דבר שקל להראות שקרה.

דרך אגב, מנוע חדש איננו בהכרח דבר רע ברכב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם מעבירים בעלות ורק אחר כך בודקים ? נקווה שתילמד את הלקח ושהוא לא יהיה יקר מידי כי אם מה שאתה מספר נכון זה חמור ביותר !! תעלה לאתר את מסמך הבדיקה .

פורסם

למה הסתמכת בכלל על בדיקה שנעשתה מטעם המוכר ועוד אחרי שביצעת את העיסקה,

צריך לקחת את הרכב לבדיקה במקום שאתה בוחר ולפני שסוגרים עיסקה.

יש מצב שיש לך איזשהו קייס כי המוכר כן ידע על זה ולא נתן לך את האינפורמציה הזו,

אלא רק אחרי שכבר העברת בעלות.

so far so good so what

פורסם

אתם מלהיטים אותו כאילו שזה לא ידוע בציבור שה1.4TSI160 היה בעייתי.

המנוע הוחלף בצ'מפיון - לא במוסך "שמוליק ובניו", כנראה בחדש, מה הבעיה בזה?

מפריע לך עצם ההחלפה (לך תמצא רכב עם מנוע כזה שלא הוחלף) ? או שמפריע לך הבעיה ברישום (ניתן לפתור אותה די בקלות) ?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אותי זה מצחיק. הרווחת.

החלפת מנוע במנוע חדש במוסך מורשה היבואן ולפי הוראות היצרן היא דבר מבורך.

אני מעדיף אוטו עם מנוע חדש שהוחלף ממש כמה שסמוך יותר לרגע הרכישה שלי מאשר רכב מאותו שנתון עם מנוע מקורי .

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, החלפת מנוע בהתאם להוראות יצרן היא אכן דבר מבורך.

אבל, מתוך התבוננות על סביבת העבודה שבמוסכים, על המכונאים שעובדים שם ומהיכרותי את המנטליות הישראלית - מה אגיד לך, קשה לי להאמין שהחלפת המנוע נעשתה לפי הוראות היצרן, שהברגים חוזקו כולם במומנט המתאים, שכל הברגים הורכבו חזרה למקומם הנכון ושלא נשארו ברגים עודפים בסוף התהליך - כאלה שמצאו את מקומם בפח האשפה.

בקיצור - למרות שמבחינה תיאורטית אני מסכים אתך לגמרי, מבחינה מעשית לא הייתי בשום פנים ואופן שוקל רכישת רכב כזה, נהפוך הוא הייתי מתרחק ממנו כמו מאש.

אגב - כשרכב צעיר מגיע לטרייד אין של היבואן אחרי החלפת מנוע, אצלי מתעוררת התחושה שהלימון הוחזר ליבואן במסגרת פשרה כלשהי.

אתה כמובן מוזמן להמשיך ולרכוש מכוניות כאלו.

פורסם

שלום לכולם, ותודה על ההתייחסויות.

אני רוצה לדייק: במכון הבדיקה אמר לי הבוחן כי יש סימני פירוק של המנוע, אבל מספר המנוע זהה לזה שברישיון (וזה נכון), והעריך שהסימנים מעידים על החלפת קלאצ'ים וטיפול בתיבת ה-DSG. הוא פשוט לא בדק את המסמכים האחוריים שנראים כמו דוח של טסט, או, גרוע מזה, ערבב אותי. לצערי, גם אני ראיתי את הרישיון ובדקתי דברים של רישיון - שהרכב יד ראשונה, פרטי, מתי עלה על הכביש וכו'.

לגבי המוכר, הוא הטעה אותי, כנראה בידיעה שהמנוע הוחלף.

השאלה היא מה המשמעות: בהנחה שהמנוע חדש, ובוצעו ההתאמות בגיר, האם כדאי לי להשאיר את הרכב (בכל זאת, מנוע חדש עם 10K ק"מ?).

האם לגיטימי לדרוש אחריות על האירוע מאוטודיל?

שוב תודה,

P

פורסם

לדעתי, אין לך מה לחשוש

בפולקסווגן מחליפים מנוע מושלם מקופסא (לא רק בלוק ובוכנות).

וכן מבצעים עדכון תוכנה שאמור לפתור את הבעיה.

הבעיה הופיעה בישראל ובאוסטרליה ככל הנראה משילוב של מזג אויר ואיכות הדלק.

עדכון התוכנה, מפחית את המומנט בסל"ד נמוך לא משהו כ"כ מורגש.

אני אישית, לא שמעתי על מנועים שנשברו לאחר החלפה ועדכון תוכנה.

כמובן, שזה מאוד מרגיז הרמאות של איש המכירות ומכון הבדיקה.

לי אישית, אין שום ספק ששניהם ידעו שברכב הוחלף מנוע הם לא ילדים קטנים.

ומכירים את הסיפור של מנוע ה 160, מה עוד שהמנוע טרם עבר רישום ברשיון הרכב.

יכול להיות שיש כאן גם עבירה על חוק גילוי נאות.

פורסם
, והעריך שהסימנים מעידים על החלפת קלאצ'ים וטיפול בתיבת ה-DSG.

P

עפ"י מיטב ידיעתי בשביל לפרק גיר וקלאצ'ים ברכב הזה אין צורך להוריד מנוע.

לכן, או שהבוחן לא מבין כלום (אפשרות סבירה) או שהוא שיחק אותה "תמים".

בכל מקרה, "ההערכה" שלו היתה שגויה וגרמה לך עוגמת נפש.

פורסם
אתם מלהיטים אותו כאילו שזה לא ידוע בציבור שה1.4TSI160 היה בעייתי.

המנוע הוחלף בצ'מפיון - לא במוסך "שמוליק ובניו", כנראה בחדש, מה הבעיה בזה?

מפריע לך עצם ההחלפה (לך תמצא רכב עם מנוע כזה שלא הוחלף) ? או שמפריע לך הבעיה ברישום (ניתן לפתור אותה די בקלות) ?

אותי זה מצחיק. הרווחת.

אני מעדיף אוטו עם מנוע חדש שהוחלף ממש כמה שסמוך יותר לרגע הרכישה שלי מאשר רכב מאותו שנתון עם מנוע מקורי .

מחזק את הנ"ל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אותי זה מצחיק. הרווחת.

בקצב שמחליפים מנועי בדגמי VAG חדישים אני לא בטוח שזה דבר כל כך טוב,כי אתה שואל את עצמך,מתי יגיע הרגע שזה יהיה על חשבוני?

פורסם

אשמח מאוד לשמוע מניסיונם של בעלי פולקסוואגן \ סיאט \ סקודה \ אוודי אחרים עם בעיה דומה של מנוע שהוחלף. האם המנוע החליפי היה חדש מהניילונים או משופץ? האם ניתנה אחריות חדשה למנוע החדש? האם גם המנוע החליפי סובל מאותן בעיות וימות פתאום כעבור שנה שנתיים? ומדוע צ'מפיון הפסיקה למכור את מנוע ה-160 כ"ס בג'טות החדשות?

Phill שלום,

לדעתי כדאי לפנות למנהל/ת השירות בצ'פיון, לדרוש הסברים + ניירת מקורית על הפרוצדורה עצמה של החלפת המנוע - והאחריות הניתנת עליו.

לא הייתי ממליץ לינוק מסיפורים של נציגי אוטודיל שהחסירו מידע שאולי היה מונע ממך לקנות את הרכב מלכתחילה.

וכל זה למרות שברור שקיימת כאן מערכת יחסים ולא מעט אינטרסים בין צ'מפיון לאוטודיל.

עניין אחרון - דמיין שאתה מוכר עכשיו את הרכב ללקוח פרטי - כרגע כל מה שתספר לו יישמע רע וחסרה ניירת שתוכיח את סיבת החלפת המנוע - לכן בכל מקרה, כדאי לפנות ליבואן ולדרוש את כל הניירת וכתב האחריות על המנוע שהורכב ברכב כדי שתדע בדיוק היכן אתה עומד.

אני *באופן אישי*, הייתי מתייעץ עם המועצה הישראלית לצרכנות ואז פונה לאוטודיל, מציין כי המוכר הטעה אותי ודורש את כספי חזרה - מתוך העיקרון שלרמאים לא מגיע פרס - כל דבר אחר לא ירתיע אותם מלבצע את התרגיל הזה על לקוח אחר. אם צריך קח עו"ד. ירידת הערך הצפוייה של הדגם הזה שנראה פחות מבוקש כבר תפצה אותך על שכר הטרחה שלו. בחירה שלך.

בהצלחה ותעדכן

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

• תוכן חדש...