Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלוואי שתתומכר כמו שצריך (והכוונה לפחות מ 130) העסקה על הלאון הקודמת מנוע 1.8 TSI הייתה לא רעה בכלל.

האם תיבת ה DSG 7 שתגיע עם הלאון החדשה עברה שינויים מסוימים או שמדובר באותו דבר בדיוק?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדין רוב האנשים מסתכלים על השנתון, חודשי עליה לכביש קיימים אבל עדין פחות מתייחסים אליהם. מה שכן דצמבר הוא חודש התשלומים הכי חזק בשנה בשוק הפרטי. לא צריך מבצע מספיק להגיד:"תפסנו לך את המחיר של שנה x ותקבל את הרכב ברישיון x +1".

פורסם
אתה מבין שנגיד והוא יקבל את הלאון החדשה מחרתיים אפילו אז הוא יאבד כל חודש במחירון פי 3 מאשר הוא מאבד בהונדה... :|

אני לא מבין למה זה בדיוק משנה אם הוא יאבד הרבה בחודש-חודשיים הראשונים על הרכב מאשר יאבד זאת אח"כ אם יהיה מבצע?

המטרה היא להחליף עכשיו רכב לפחות לעוד 4-5 שנים אז זה לא בדיוק רלבנטי כי עד שהוא שוב יחליף זה לא ממש משנה כמה הרכב

יירד בחודשים הראשונים שלו.

ההונדה מאבדת כל חודש מספיק, תאמין לי ואי הוודאות מתי יהיה מבצע הוא גם בעיה כי בדרך ההונדה יורדת ואז הוא צריך להוסיף יותר.

אני לא רואה את ה-1.8 עולה 120-130 כפי שאתם רוצים, הלוואי וזה היה ככה אבל אין סיכוי. אוטו חדש, דגם חדש לגמרי ומנוע 1.8 חזק יותר מאשר הקודמת שיש לי תעלה לדעתי באיזור 150 שלא לדבר על גימור FR שבטח יגיע ל-160, זאת ההערכה שלי.

פורסם
אני לא מבין למה זה בדיוק משנה אם הוא יאבד הרבה בחודש-חודשיים הראשונים על הרכב מאשר יאבד זאת אח"כ אם יהיה מבצע?

המטרה היא להחליף עכשיו רכב לפחות לעוד 4-5 שנים אז זה לא בדיוק רלבנטי כי עד שהוא שוב יחליף זה לא ממש משנה כמה הרכב

יירד בחודשים הראשונים שלו.

ההונדה מאבדת כל חודש מספיק, תאמין לי ואי הוודאות מתי יהיה מבצע הוא גם בעיה כי בדרך ההונדה יורדת ואז הוא צריך להוסיף יותר.

וואו, אתה בדיוק הלקוח הטיפוסי של צ'מפיון - חסר הגיון ישר.

פורסם

אז בוא תסביר לי.

כל רכב חדש מאבד מערכו בחודשים הראשונים, אתה חושב זה באמת ישנה עוד 4-5 שנים אם אני אקנה אותו עכשיו או אחכה למבצע?

השאלה שלי היתה אם מישהו יודע להעריך מנסיונות עבר מתי צ'מפיון ייצאו כנראה במבצע שאפשר יהיה להעריך, אחרת כפי שצויין כל

חודש ההונדה מאבדת עוד קצת ועוד קצת מהמחירון שלה.

ואם יהיה מבצע, אתם באמת חושבים שיחתכו 20,000 לרכב חדש??

פורסם

נמק והסבר ידידי. אני דווקא כן מבין את ההיגיון של פותח השרשור, זה לא שאחיו הולך להחזיק ברכב חצי שנה אלא ארבע חמש שנים.

בכל אופן, ההיגיון הפשוט אומר שדגם חדש לעולם יהיה יקר יותר מדגם שמסיים את חייו. כך שגם אם יהיו 'מבצעים' או 'ימי מכירות' על הלאון החדשה, ההטבות לא יגולמו ביותר מכמה אלפי שקלים בודדים או מערכת מולטימדיה מתנה. ההיגיון השני שלי אומר שבגלל שרוכשים פוטנציאליים רבים ידעו שעומד לצאת הדגם החדש, הם נמנעו מרכישת הדגם היוצא, מה שגרם לירידה במכירות של הלאון בשנה האחרונה לצ'מפיונס, מה שיגרום להם להחדיר את הלאון עם שיווק די אגרסיבי שיש בו אולי גם הטבות כאלה ואחרות, וכל זה כדי כן לעמוד בטווח התחזית לשנה הנוכחית.

מצד שלישי, אאל"ט הלאון החדשה נמכרת בעולם כבר כמעט שנה, כך שהסיבה לאי הבאתה בשנה האחרונה בהחלט יכולה להעיד (אולי) על כך שצ'מפיון מנסים להביא אותה ארצה במחיר טוב לרוכשים הפוטנציאליים כבר בהתחלה ובלי מבצעים.

כך או כך, לפי הכתבות והמבחנים, מדובר באחלה דגם ובהחלט מדובר ברכישה טובה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

ואם יהיה מבצע, אתם באמת חושבים שיחתכו 20,000 לרכב חדש??

א. כן.

ב. לכל אוטו יש ירידת ערך, כמו שכבר אמרת לאוטו חדש יש אפילו ירידת ערך יותר גדולה בשנים הראשונות שלו, ככה שתהיה בטוח שבאחוזים הירידת ערך שתהיה לו עם הלאון תהיה גבוהה יותר מהירידת ערך שיש לו עכשיו עם האקורד. מה זה משנה מתי הוא יאבד את הערך? אם עכשיו או כשיהיה מבצע? מבצע אוטומטית מוריד את הערך של האוטו, השאלה היא במי הוא פוגע, התשובה, באלו שקנו לא במבצע, ולכן אם הוא לא רוצה להפגע מזה שיקנה כשיש מבצע.

פורסם
א. כן.

ב. לכל אוטו יש ירידת ערך, כמו שכבר אמרת לאוטו חדש יש אפילו ירידת ערך יותר גדולה בשנים הראשונות שלו, ככה שתהיה בטוח שבאחוזים הירידת ערך שתהיה לו עם הלאון תהיה גבוהה יותר מהירידת ערך שיש לו עכשיו עם האקורד. מה זה משנה מתי הוא יאבד את הערך? אם עכשיו או כשיהיה מבצע? מבצע אוטומטית מוריד את הערך של האוטו, השאלה היא במי הוא פוגע, התשובה, באלו שקנו לא במבצע, ולכן אם הוא לא רוצה להפגע מזה שיקנה כשיש מבצע.

ירון, הלוואי ואתה צודק אבל קשה לי לראות פתאום לאון 1.8 במבצע במחיר של 130,000 (במידה והיא תתחיל נגיד 150,000 בערך)

אני שוב מנסה להסביר שירידת הערך פחות קריטית כאשר אתה מסתכל לטווח ארוך. נסה להבין אותי, אם הוא מוכר עוד 4-5 שנים

אז הרכב בכל מקרה כבר יעמוד על מחיר מסויים בין אם הוא קנה אותו במבצע או לא וימכור אותו באותו מחיר בדיוק בין אם קנה במבצע

או לא, הנקודה היחידה היא האם הוא שילם יותר כאשר רכש את הרכב או לא, כאשר ימכור אותו כמה שנים קדימה, לא תהיה לזה

שום משמעות לגבי כמה שהוא יקבל על הרכב כשימכור אותו. מבין אותי?

פורסם

צריך להמחיש לך במספרים עלך מנת שתבין כמה חזקה הולכת להיות ירידת הערך.

בכמה יורדת ההונדה בחודש/שנה?

לאון חדשה תאבד ב-3 שנים הראשונות כ-45/50 אחוז מערכה. אם הרכב יימכר ב-130 זה אומר שאחרי שלוש שנים הרכב יהיה שווה במחירון (בהנחה שלא יהיה שום מבצע שיוריד את המחירון) 65/70.

ההונדה מפסידה יותר ?

נהפוך הוא, ככל שיחכה עם הקניה של הליאון יהיה לו יותר קל לקנות אותה כי סביר להניח שיתמחרו אותה גבוה מאוד ואז ייצאו המבצעים. כמו כן ירידת הערך היחסית נמוכה של ההונדה תאפשר לו לחסוך יותר לקראת הקנייה של הלאון.

בקיצור, הפוך גוטה, הפוך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אתה באמת לא מבין שכל דקה שאתה עם האקורד אתה חוסך כסף ביחס לאם היית קונה את הלאון?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

קצת מגוחך לחלק את עור הדוב שלא רק טרם ניצוד, הוא אפילו עוד לא ביער. האוטו הזה שונה מאוד מקודמו ולטובה, כך לפחות כותבים אלו שעשו עליו סיבוב או שניים. מבצעים אינם חלק אינטגרלי מה די.אנ.איי של היבואן, מטרתם ל"דחוף" מכוניות שנתקעו אצל היבואן בשל מחיר גבוה מדי או העדר אטרקטיביות, לרוב שילוב של השניים. אם הלאון הזו באמת טובה משמעותית מקודמתה והמחיר שלה יהיה סביר, רוב הסיכויים שפשוט לא יהיו מבצעי הנחות, ודאי לא כאלו שמזכירות את ההנחות שניתנו לדגם הקודם.

פורסם
קצת מגוחך לחלק את עור הדוב שלא רק טרם ניצוד, הוא אפילו עוד לא ביער. האוטו הזה שונה מאוד מקודמו ולטובה, כך לפחות כותבים אלו שעשו עליו סיבוב או שניים. מבצעים אינם חלק אינטגרלי מה די.אנ.איי של היבואן, מטרתם ל"דחוף" מכוניות שנתקעו אצל היבואן בשל מחיר גבוה מדי או העדר אטרקטיביות, לרוב שילוב של השניים. אם הלאון הזו באמת טובה משמעותית מקודמתה והמחיר שלה יהיה סביר, רוב הסיכויים שפשוט לא יהיו מבצעי הנחות, ודאי לא כאלו שמזכירות את ההנחות שניתנו לדגם הקודם.

תודה רועי,

וזאת בדיוק היתה הנקודה שלי וגם מה שאורן (THE WHO) ציין,

מבצעי ענק לא תראו כי מדובר בדגם חדש דנדש שגם מבטיח רבות וזכה ברכב השנה של מגזין Auto Express

לכן ציינתי כי אני לא יודע מתי יהיו הנחות וגם אם יהיו הם לא יהיו 20,000 ש"ח למטה אבל כנראה שאנשים פה מדמיינים והלוואי

ואני טועה, הלוואי...אבל לא נראה לי.

פורסם

ניר, לא הבנתי אותך.

מצד אחד אתה בא ושואל אם יש לחברי הפורום הערכות לגבי מבצעים על הלאון החדשה

ועמוד אחד אחרי אתה אומר שלא נראה לך שיהיו מבצעים.

מה ההגיון פה?

בכל מקרה,

לדעתי המבצע על הלאון הנוכחית היה כזה משמעותי (30k מהמחיר ההתחלתי) רק כי זו הייתה תקופת סוף הדגם.

יעברו עוד לפחות שנתיים-שלוש עד שנראה שוב חיתוך מחיר כזה על הלאון.

בעתיד, מה ההגיון בלתמחר דגם יוצא ודגם חדש יחסית באותו מחיר?

פורסם
ניר, לא הבנתי אותך.

מצד אחד אתה בא ושואל אם יש לחברי הפורום הערכות לגבי מבצעים על הלאון החדשה

ועמוד אחד אחרי אתה אומר שלא נראה לך שיהיו מבצעים.

מה ההגיון פה?

בכל מקרה,

לדעתי המבצע על הלאון הנוכחית היה כזה משמעותי (30k מהמחיר ההתחלתי) רק כי זו הייתה תקופת סוף הדגם.

יעברו עוד לפחות שנתיים-שלוש עד שנראה שוב חיתוך מחיר כזה על הלאון.

בעתיד, מה ההגיון בלתמחר דגם יוצא ודגם חדש יחסית באותו מחיר?

חשבתי בתחילת הפוסט אם יהיו מבצעים או לא ואז טיפה חשבתי והגעתי להבנה שכנראה גם אם יהיו מבצעים הם לא יהיו משמעותיים

כי כפי שטענת ובצדק התמחור הרצחני במבצע האחרון היה אך ורק כדי להעיף את הדגם שמתחלף, אז כנראה שעד הפוסטים הבאים

השתכנעתי שכנראה המבצעים אם בכלל יהיו לא יהיו כל כך כבירים.

מסכים עם המשך הדברים שלך גם.

• תוכן חדש...