רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
חשד למהילת מים בדלק לאחר תדלוק הרכב מאזדה לנטיס01
מאת Guest shay76- 0 תגובות
- 734 צפיות
לפני החג תדלקתי 35 ליטר נסעתי לרמת הגולן בפקקים איומים של ערב חג,לאחר שסיימתי עליות של כורסי החלו קרטועים שדומים לחוטי הצתה דפוקים,בערך 4-5 כאלה בכל לחיצת גז. לאחר מכן הנסיעה הייתה חלקה,האם התחושה שלי נכונה? בדרך חזרה תדלקתי ולא הייתה שום בעיה נסיעה חלקה ובטוחה.
-
שלום העיר שלי החליטה לפני כמה שנים להיות מודרנית ובמקום רמזורים לבנות כיכרות במקומות שכיכר עדיפה על רמזור. עד כאן, אני מברך את ראש העיר, יעקב טרנר, שעשה את החיים שלי הרבה יותר קלים (כן, מדובר בב"ש). אבל יום אחד התחילו להופיע כיכרות עם יותר מנתיב אחד. זאת אומרת, במעגל תנועה עצמו יש 2 נתיבים. מישהו בבקשה יכול להסביר לי מה אני אמור לעשות אם נכנסתי לכיכר בנתיב השמאלי (טבעת פנימית) ועכשיו אני רוצה לצאת מהכיכר, אבל בנתיב הימיני של הכיכר נוסע מישהו שלא רוצה לצאת איתי ביחד, הוא רוצה להמשיך בכיכר ליציאה אחרת. אין לי שום דרך לדעת אם הוא רוצה להמשיך ליציאה הבאה, או שהוא רוצה לצאת איתי ביחד. אני מהנהגים הסבלנים, אז אני מאט ונותן לו לעבור, אבל בנתיים עוצר את התנועה מא…
הודעה אחרונה מאת Ray71, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הבוקר ראיתי אחד. הרחובות ריקים לחלוטין, כולם ישנים או נמצאים בבתי הכנסת. מסתובב בשכונה עם טלפון צמוד לאוזן, מטייל מרכב לרכב, עובר קרוב לשמשה, מביט באלגנטיות פנימה בהליכה מהירה וזורמת. כשראה אותי מתקדם לכיוונו, עשה סיבוב יפה ונעלם מעבר לפינה. שחום, חולצה אדומה, מכנס אפור שחוק, נעליים לבנות קרועות. נראה ערבי. הייתי צריך להתקשר למשטרה? ומה אגיד להם, הוכחות אין לי.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=7Oxc6Ay1KpM דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מכירים את סימולטור הנהיגה? מה דעתכם? מישהו הצליח למצוא הורדה טובה?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
בYNET כתבו שהקשאי החדש יושק בתערוכת פרנקפורט (התחילה ביום חמישי שבוע שעבר) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4424127,00.html היא לא הושקה. YNET טעו ? מה המועד הנכון?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
רציתי לשאול אתכם באיזה רמה הצמיגים נשחקים כאשר עושים דריפט, וגם האם ישנו בלאי מוגבר בחלקים אחרים ברכב מעבר לצמיגים כתוצאה מהדריפט? תודה.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתמול ירדה המכונית הראשונה של סאאב בבעלות החדשה מקו הייצור. זוהי מכונית טרום ייצור, ונוספות יבואו בעקבותיה. הפרטים כולל תמונות בפורום של מועדון סאאב בכתובת http://www.tapuz.co....Communaid=9392 ובשרשור בכתובת http://www.tapuz.co.il/communa/Viewm...msgid=53847715 אורן
הודעה אחרונה מאת zvir, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שבוע הבא אני טס לארה"ב לשלושה שבועות, חשבתי להנות קצת ולנהוג ברכב על כמו למבורגיני \ פרפראי \ מקלארן ומכוניות ברמה הזו. מצאתי אתר אחד באינטרנט שדורש עבור למבורגיני 300 דולר ל 5 סיבובים. http://www.exoticsracing.com/ כתוב שם שהכל החוויה הינה שעתיים - שעתיים וחצי, לא כתוב כמה דק כל סיבוב. אני יהיה בלוס אנגלס, סן דייגו, לאס וגאס, מיאמי, וניו יורק. מישהו התנסה עם החוויה הזו ויכול להמליץ על מקומות מומלצים \ כדאיים כלכלית במקומות שאבקר בהם? בנוסף בקשר להשכרת הרכב עצמו אני עדיין מתלבט אם כדאי להשכיר רכב משפחתי גדול(מנהלים בארץ) או לקחת איזו מוסטנאג \ SUV. מנסיון שלכם, 2 מבוגרים עם 2 מזוודות יכנסו במוסטאנג או שלא כדאי? מצורפת תמונה של מחירי הרכבים(…
הודעה אחרונה מאת costaet, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול עשיתי תאונה נכנסתי בכיכר על 50 האוטו נזרק לי ואיבדתי עליו שליטה נכנסתי בתוך עמוד עכשיו נפתחו לי 2 כריות אוויר מכיוון שעוד מישהו ישב איתי עכשיו הנזק הוא שנשבר הפנס הרדיאטור הלך המכסה מנוע התעקם והשלדה למטה נפלה לי ואמרו לי שאם נפתחו הכריות אוויר אז השמאי יגיד להשביט את הרכב וחבל לי להשביט אותו כי זה סיאט איביזה שנת 2010 עכשיו אני לא יודע מה לעשות לפי דעתכם או הניסיון שלכם בתחום מה אתם אומרים שיגידו לי כי באמת מאוד חבל לי להשביט אני ממש אוהב את הרכב מה דעתכם יגידו לי (אם אפשר תייעצו לי אני נהג חדש) תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נקודה מטרידה.. יש כמה דגמי רכב בעלי גריל מעוצב שחוצה את הפגוש ומגיע עד למטה, עם צלעות כרום אופקיות / אנכיות מפוארות וסמל גדול במיוחד שמוצב במרכז הגריל. אני מבין את הרצון של המעצבים להיענות לטרנד החזק של ניקור עיניים, אבל להחזיק רכב כזה עם ריבוי תאונות הפגוש בארץ, זה הגיוני? התנגשות קלה בפגוש רגיל - ייתכן שלא יהיו סימנים בכלל. התנגשות בפגוש של לנצ'יה דלתא, מאזדה 6, מרצדס SLS AMG - עלויות מטורפות.
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- 0 תגובות
- 492 צפיות
מחפש מתקין זול לכספת למחשב וקודן לסיאט איבזה 2008 דגם fr אני מאזור פתח תקווה
הודעה אחרונה מאת אלירן שוורץ, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפי וידאו שראיתי ביוטיוב... זה נראה מכוער, ולדעתי הרבה אנשים לא יקנו את הרכב רק בגלל הסיבה הזו - זה מגעיל השאלה אם זה גם פרקטי, הרי הרשת הזו נועדה לכניסת אוויר, השאלה אם הלוחית אכן מפריעה. או שהמהנדסים תכננו את זה כך ולקחו זאת בחשבון.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע אם קיים קשת התהפכות למאזדה MX5(הדור השני)? ובמידה וכן,איפה אני יכול לקנות? תודה,וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת Hold, -
tere! זתומרת, שלום! חשבתי לפתוח שרשור עם כל מיני אינסייטס למחירי מכוניות באירופה, עם דגש על איפה שאני נמצא כרגע. מדי פעם אעדכן אותו. והפעם: ביקרתי בסוכנות של ניסאן בטאלין, עיר הבירה. בסוכנות אין את האוטו שלי (מכרו רק אחד בכל אסטוניה. אחד נוסף הגיע מאירופה ואני השלישי) אבל יש את רוב המלאי המוכר מבית ניסאן. מיקרה 1.2 ידנית עולה פה 50000 שקל. נוט 1.4 ידני עולה פה... 48000 שקל (הסיבה: זה דגם מתיישן לקראת סוף ייצור). ג'וק 1.6 אוטומטי מאובזר עולה כ-90000 שקל. אם תקחו את הקשקאי 4X4 2.0 בנזין אוטומטי הכי מאובזר שיש, הוא עדיין יעלה לכם פחות מ-120000 שקלים. אבל הנה משהו מעניין יותר: ניסאן ליף עולה 190000 שקל, אבל המדינה מספקת הנחות מפליגות של עד כמ…
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אז קניתי אוטו חדש - שברולט ספארק. מאז הטסט על ידני, נהגתי רק על אוטומטי (5 שנים). ולקחתי קצת שיעורים אצל מורה נהיגה, על סקודה אוקטביה, לפני הקניה כדי לוודא שזה בשבילי. על הסקודה לא היתה לי בעיה לנסוע וגם לא נכבה לי אף פעם בעליות. בספארק, הקלאץ מרגיש ממש רגיש. טיפה הרמתי את הקלאץ' והופ נכבה, וגם לא מרגישים בכלל רעידות. הרעידות זו היתה האינדקציה הכי טובה בשבילי שהאוטו נעול ולא ידרדר לאחור. בסקודה ממש הרגישו את הרגל רועדת. בספארק אין תחושה כזו בכלל. הקלאץ' משתפר עם הזמן או שאני אצטרך להתאים את צורת הנהיגה שלי לספארק? נ.ב עשיתי רק 30 ק"מ באוטו. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת blindsider, -
כולנו מכירים אותם, אלה שרוצים לחסוך עוד שניה, לקצר קצת אז הם עוברים לנתיב ליד (שכמובן לא נוסע לאותו מקום שהם צריכים) ונדחפים בראש התור, מה אתם עושים איתם ? היום נתקלתי באחד כזה (אם כי במחשבה לאחור אולי הוא באמת התבלבל), בקיצור אחד שנחדף בראש הטור אני כמובן לא נותן (זה עוד אחד מהדברים שמרתיחים אותי בכביש) באחת הפעמים הוא פותח חלון ושואל אותי למה אני לא נותן לו, אני מסביר לו ונותן לו חלופה (לעשות סיבוב, כמו שצריך ואני הייתי עושה) סוגרים את החלון והוא ממשיך לנסות להידחף, הפעם כבר על הקו הלבן, פה ממש התעצבנתי ובאמת לא נתתי לו להיכנס, כמובן שבסוף הוא לא נכנס. אני משתדל להתחשב כמה שאני יכול בכביש, עוצר במעברי חציה תמיד, נותן לאנשים לעבור נתיב אם הם צריכים, לא עוקף א…
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
אתמול נסעתי באיילון צפון ויצאתי בעליה ימינה לכיוון השלום. בעודי עומד בפקק בנתיב הימני אני שם לב שסופרב מדרדרת טיפה (כמטר) אחורה על הפג'ו החדשה שהיתה משמאלי בנתיב האמצעי. נהג הפג'ו צפצף אך ללא הועיל - נוצר מגע קטן בין הפגושים. נהג הפיג'ו מיהר לצאת לבחון את הנזק, וזאת לפני שטרח להסתכל במראה השמאלית לפני שפתח הדלת כשבדיוק קטנוע חלף בצמוד אליו. הקטנוע, שבמזל היה במהירות יחסית איטית, נעצר בתוך הדלת ונפל על המאזדה 3 שעמדה לידם בנתיב השמאלי, ויצר שקע בדלת הנוסע. שרשרת צירופי מקרים, ואת כל זה אני רואה לידי בדקה אחת של עמידה בפקק וחושב לעצמי "איזה מזל שאני לא מעורב, עכשיו עם האוטו השכור". נ.ב איך סופרב חדשה מתדרדרת ככה אחורה? מה זה גיר ידני? לא מובן לי מה הלך שם.
הודעה אחרונה מאת טל_פ, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 552 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_326.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אז לאחר מכירת הפיג'ו 107 המתוקה שלי, וכמובן עקב הקטנצ'יק הקטנטן שמתקרב לעולמם שלי ושל אישתי, החלטתי לרכוש רכב משפחתי. לאחר שנתיים עם ה-107 חיפשתי רכב מיד שנייה, כמובן עם עלות נמוכה ובתקווה לא ללכת אחרי עדר הישראלים. בחנתי את האפשרות של טריוס שנת 2010 (כן כן רציתי קצת שטח קל) ובסופו של דבר בגלל עלות גבוהה יחסית, ונסיעת מבחן לא מרשימה החלטנו לוותר עליו. אמרנו לעצמנו לא ללכת אחרי העדר, אך בסופו של דבר כמעט ונכנענו וכמעט ורכשנו לנסר 2009 1500, עד שיום אחד צדה את עינינו הפיאט בראבו היפיפיה. לאחר קריאת מבחנים רבה שבה הוללו אותה לא אחת ולא פעמיים, ועזרה והמלצה מכמה חברי פורום טובים, החלטנו להתחיל במסע חיפושים אחר אחת כזו. חיפשנו באלדן חיפשנו ביד שתיים, אך כולן היום עם …
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- 4 תגובות
- 847 צפיות
אני מעוניין בקניית רכב , אם יש איזשהו אתר שאני יכול למצוא בוא פרטים על מחירים של מכוניות ע"פ שנתון, דגם וכ"ו ?
הודעה אחרונה מאת lesles, -
רציתי לשתף אתכם בתופעה שנהייתה מעצבנת ,אותי לפחות. בתקופה האחרונה אני מנסה למכור את הרכב שלי,אבל זה קרה לי עם עוד כמה רכבים בעבר,ב 90% מהשיחות שאני מקבל מגיע הרגע בשיחה שהבחור שואל "אתה מתחייב בבדיקה?",ואני שואל "מה זה אומר מתחייב" אז הוא עונה "אם מוצאים בעיה בגיר במנוע או בשילדה אתה משלם את מחיר הבדיקה",וכרגיל אני עונה את התשובה הרגילה שנראית לי הכי הגיונית , "שמע אני מוכן להיתחייב על כך שהרכב לא עבר תאונות לגבי המנוע והגיר אני לא מוכן להיתחייב,אני לא נמצא בתוך המנוע ולא בתוך הגיר,אני יכול לומר לך שהגיר עובר חלק המנוע נשמע בריא ,סוחב טוב חזק מטופל לפי הספר ואתה מוזמן לבוא לראות ולהייווכח ולקחת את הרכב לבדיקה כרצונך" בשלב הזה של השיחה רובם אומרים לי תודה רבה ומנתקים, אב…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בוקר טוב, אני צריך להחליף צמיגים ברכב, (פולו 2002) המידה היא 185/55/14 שאיננה מידה נפוצה ולכן הזמינות והעלויות בהתאם לצערי.. מבירור לגבי צמיגי קלבר שהוצעו לי בסביבות 350 ש"ח (קצת פחות אצל אנטון אבל נסיעה מירושלים...) מתברר שהצמיג הוא מ 2011 !! משיחת טלפון עם קוגול הוסבר לי "שאין להם שום בעייה עם זה" לי יש קצת בעייה לשלם מחיר מלא על צמיג חדש ולקבל צמיג (אמנם חדש) אבל בן שלוש שנים! חוצפה או לא?!
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 678 צפיות
מה זה אומר יעילות בלם שרות: 62.4% יעילות בלם עזר: 19.9% הבנתי שבלם שרות אלה הבלמים הרגילים ובלם העזר זה בלם היד אבל מהי המשמעות למשל 19.9%? זה מתוך 100 או מתוך 38 האחוזים שנותרו?
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
שלא תבינו לא נכון, אני לא טלית שכולה תכלת. אני אוהב רכבים וכשכך גם לוחץ מידי פעם על דוושת הגז ולוקח סיבובים מהר אבל מוציאה אותי מהכלים העובדה שכשאני מגיע לרמזור יחסית מהר (לא מעל המהירות המותרת) ועובד מישהו באדום ואני כמעט נכנס בו (ללא כוונה כמובן) הוא מניף ידים לעביר ומסנן איזה קללה עסיסית. אז נכון שאני לא טלית שכולה תכלת אבל הם מרשים לעצמם לחשוב שהם כן? היום הגעתי לרמזור של פניה. לפני נסע רכב ואז ממש ברגע האחרון ראיתי את הבן שחוצה את הכביש. לחצתי בכל הכוח על דוושת הבלם והאוטו חרק. כשהתקדמתי לאיטי כדי לעבור את הרמזור מבלי לפגוע בבן אדם הוא הניף ידים באויר וסינן משהו שלא שמעתי. מה הוא חושב לעצמו לעזאזל?
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, במפרט הטכני של שברולט ספארק שמתי לב ל-3 דברים אשר לא קיימים ברכב למרות היותם רשומים http://www.chevrolet.co.il/Spark/Features-and-specs.aspx 1.DRL - תאורת יום - רשום שיש ברכב אבל בפועל אין(בספר רכב מופיעות 3 מילים על הדבר שלא אומרות כלום) 2.מחשב דרך - גם כן אין 3.בלוטות' - אין שום זכר לבלוטות' ברכב וגם לא בספר רכב למען הסר ספק יש לי ספארק 2013 1.2 ליטר רמת אבזור LT לפי הרשיון רכב עוד מישהוא נתקל בזה?!
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 4 תגובות
- 661 צפיות
רציתי להתייעץ ולשאול האם ההצעה טובה או יקרה? מדובר בנהג בן 27, ללא עבר, מבוטח מספר שנים בביטוח מקיף, וותק של 10 שנים. (רשאי לנהוג על רכב כל נהג מעל גיל 24, למרות שאני הנהג היחיד, אבל עשיתי את האופציה למקרה שאצטרך, לא בדקתי אם ההבדל משמעותי) מאזדה 3 2007 אקטיב. הנתונים משנה קודמת הם - ביטוח חובה 1650 ביטוח מקיף לא כולל גרר, כן כולל שמשות עמד על - 2700 סך הכל 4350 צלצלתי לסוכנת שלי, אמרה שהשנה כנראה מתייקר, שהיא תבדוק לי ותחזור אלי. לדעתכם הסכום הזה סביר? זול? יקר?
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כתבה מעניינת של דובי בן-גדליהו מתוך MAKO. הכתבה המלאה. לאור צמצום נסועת נהגי הליסינג, כנראה שהוחלט לבדוק מה קורה עם רכבי הליסינג של משרדי המדינה. כרגיל, החוקים שחלים על האזרח לא חלים על המדינה. אני חושב שהשורה האחרונה בתכבה מדגישה בדיוק את התחושות של כל אדם בארץ, ולא רק בתחום הרכב. לי אישית אין רכב ליסינג, ואני עדיין מזדהה עם נהגי הליסינג שמשלמים אלפי שקלים בחודש על רכבם. ציטוטים מעניינים:
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 5 תגובות
- 767 צפיות
לא יודע עד כמה זה קשור לפורום אבל לא מצאתי תשובה בשום מקום אחר. יש לי רשיון לאופנוע מזה 4 שנים, אני מסיים עכשיו רשיון לרכב פרטי, האם אני חייב בתקופת מלווה? אני בן 23, לא נהג חדש באופנוע, נשמע לי לא הגיוני שאני אצטרך מלווה.
הודעה אחרונה מאת avivs14, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום הגיע אליי לקוח שבגלל סדר יום עמוס והרבה לחץ החנה את רכבו, לא העביר את ידית ההילוכים עד הסוף למקומה והשאיר את האוטו בחוץ, מונע, על R, בלי הנד-ברייק. התוצאה לפניכם. הוא התדרדר בירידה מאוד חדה ונפל (למזל כולם) לתוך המשק ממש מטרים ספורים אחרי תחילת הירידה, חדי העין יבחינו במיכל התערובת בקצה המסך מצד ימין למעלה ואיך הוא מתעקם (התאפקתי לא לצעוק timber) . הנזק מוערך בכ-20K שקלים ולמזל כולם אין פגיעות בנפש. לא נעים התגיות של הפורום עושות לי בעיות הנה הקישור שרטוט של הרחוב (מחילה, בצייר)
הודעה אחרונה מאת avivs14, -
- 1 תגובות
- 533 צפיות
שלום לכולם! ברצוני לייבא את הניסאן 370Z שנת 2012. ראיתי באתר שלהם שלדגם 2014 יש 5 רמות איבזור, השאלה שלי האם הן אותן הרמות איבזור שקיימות גם ב2012? והאם כדאי להוסיף עוד קצת ולקנות את דגם ה2013 עם המתיחת פנים? או להשקיע את הכסף הזה בדגם עם איבזור גבוה או לחילופין דגם Nismo..? אשמח לקבל פירוט. תודה!
הודעה אחרונה מאת Danix60,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 159 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- dr6633
- ntd
- Shmelov
- מיץ פטל
- hans
- אורי מ.
- שביט
- Step
- Pavlik
- במבליק
- Avia