Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה הקטע הזה, "מתחייב בבדיקה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבדיקות האלה זה ממש חרטה ואני כבר לא מאמין לזה אחרי כל הסיפורים ששמעתי.

סתם דוגמא, חבר שקנה רכב לא מזמן הכניס אותו לבדיקה במכון (של חבר, הכל מקרי כמובן כן) הבחור במכון עושה יש מלא בעיות,תקלות וצריך להשקיע הרבה כסף בטיפול, "ממליץ לא לגעת". אח"כ ניגש בשקט לחבר שלי עושה לו כך אותה מהר הרכב פיקס. חבר שלי הצליח להוריד 15 אלף מהמחירון ככה!

פורסם
הבדיקות האלה זה ממש חרטה ואני כבר לא מאמין לזה אחרי כל הסיפורים ששמעתי.

סתם דוגמא, חבר שקנה רכב לא מזמן הכניס אותו לבדיקה במכון (של חבר, הכל מקרי כמובן כן) הבחור במכון עושה יש מלא בעיות,תקלות וצריך להשקיע הרבה כסף בטיפול, "ממליץ לא לגעת". אח"כ ניגש בשקט לחבר שלי עושה לו כך אותה מהר הרכב פיקס. חבר שלי הצליח להוריד 15 אלף מהמחירון ככה!

אני מבין שהכל חוקי :wink:

סתם,גם אני איבדתי כל אמון במכוני בדיקה וכעת לוקח את הרכב לבדיקה במורשה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אהה.. ומאיפה לקונה לדעת שאתה לא עושה עליו קומבינה (וקרו דברים)?

יש שיקולים לכאן ולכאן, לך לא מתאים להתחייב, אין בעיה, אז תצפה שמספר הקונים הפוטנציאלים ירד.

איך אני יכול להתחייב על משהו, מה שזה לא יהיה, אם אני לא היד הראשונה? למה שאני אתחייב על משהו? שירד מספר הקונים הפוטנציאליים כמה שצריך - אני מחזיק הרכבים מספיק לא מיינסטרים בשביל שזה לא יהווה בעיה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
פעם גם עמדתי בדילמה דומה ומישהו מהפורום היקר אמר לי:

תתחייב שלרכב יש גיר מנוע ושילדה,זהו.

זה טוב... :lol:

תגובה יותר רצינית יכולה להיות "אני לא יכול להתחייב על מה שהמכון יכתוב כי אין לי אמון בהם. הם כותבים ריג'קטים גם כשאין על מנת לכסת"ח את עצמם".

פורסם

אם אתה בתור בעל רכב לא מודע לזה שיש בעיה בגיר/מנוע אז הבעיה אצלך.

לא מדובר על ״רעשים מחגורת אביזרים״ או ״צילצולים״ למיניהם, אלא על בעיות שבתור בעל רכב אתה אמור לדעת עליהן, גיר דופק, מנוע שאוכל שמן או כל דבר כזה או אחר.

פורסם

ואם אתה חושב שהתקשרו אליך אנשים הזויים - כנראה עוד לא קיבלת ניתוק ישר אחרי שענית על "למה מוכר?" ב-"סתם כי בא לי לשדרג".

שזה עוד משהו שאני לא מבין - "למה אתה מוכר?". מה מצפה השואל לקבל כתשובה? הרי אף מוכר לא יענה "האוטו גמור או בדרך להיות כזה ואני חייב להיפטר ממנו כל עוד אני יכול לקבל עליו מחיר נורמלי". הרי כולם שהאוטו מעולה והם נאלצים להיפרד ממנו בדמעות בגלל שדרוג/רכב מחברה/נסיעה לחו"ל

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אם הנושא מפריע לך, תעשה בדיקה בעצמך ותישא כבר בהוצאות, ואז תעמיד אותה לכל מתעניין, ומבחינתך, גילית לו כבר כל דבר אפשרי אודות הרכב. אם הקונה ירצה לבדוק במקום אחר- על חשבונו.

פורסם
אם הנושא מפריע לך, תעשה בדיקה בעצמך ותישא כבר בהוצאות, ואז תעמיד אותה לכל מתעניין, ומבחינתך, גילית לו כבר כל דבר אפשרי אודות הרכב. אם הקונה ירצה לבדוק במקום אחר- על חשבונו.

חבל להוציא סתם 500 שקל,אם הקונה רוצה בדיקה אז שישלם עליה,אם הוא לא אוהב את הבדיקה אז הם יפרדו כידידים ואם הכל סבבה הוא יקנה את הרכב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אהה.. ומאיפה לקונה לדעת שאתה לא עושה עליו קומבינה (וקרו דברים)?

יש שיקולים לכאן ולכאן, לך לא מתאים להתחייב, אין בעיה, אז תצפה שמספר הקונים הפוטנציאלים ירד.

+1

הכל תלוי בכמה דחוף לך למכור את הרכב. אם אתה לא לחוץ אז בסופו של דבר יבוא "הקונה". אם לעומת זאת דחוף לך, אתה צריך להתפשר, אחרת תאבד לא מעט לקוחות פוטנציאליים.

בנוסף, למה שיהיו לך ספקות בדבר תקינות המנוע, הגיר והשילדה? הרי אם אתה מפרסם במודעה "רכב במצב מכני מעולה, ללא תעונות, נוסע חלק, מטופל במורשה, לא רואה מוסך וכו' וכו'" הרי אתה משדר לקונה שהרכב תקין לחלוטין. ואם פתאום יתגלה בבדיקה שמשהו לא תקין? הרי יוצא שאתה אדם לא ישר. עצם העובדה שאתה לא מוכן להתחייב בבדיקה ישר מעורר ספקות אצל הקונה הפוטנציאלי.

(Toyota Yaris 2011 MTM 6F 5D (Since 06.2013

(Subaru DL 1600 92' manual (03.2007 - 06.2013

פורסם

לא מבין מה הבעיה להתחייב על מה שאתה יודע.

שלדה - תקינה או לא? אני מניח שכל אחד יודע לגבי הרכב שלו, מי שלא אז יש לו בעיה אחרת ולא של קניה\מכירה דווקא.

מנוע - אני לא יכול להתחייב על כ"ס או קומפרסיה אבל אני כן יכול להתחייב על זה שהמנוע תקין, לא אוכל שמן (טוב גם אם אוכל קצת אז לא בהגזמה, ואפשר לתרגם את זה בקלות למספרים), מגיב כמו שצריך, צריכת דלק תקינה לדגם וכו'.

גיר - אני יכול להתחייב על כך שהגיר תקין. אין נזילות שמן, החלפות טובות וכו'.

ויסלחו לי בבקשה כל אלה שחושבים על קומבינות למיניהן. אם אני בתור מוכר מרגיש שמכון בדיקה עושה עליי קומבינה והקונה מנסה לדפוק אותי, אז אני יכול:

א. להתחרט - "לא מוכר לך, תמות, לך הבייתה".

ב. לקחת מיד את הרכב למכון בדיקה שאני בוחר ולראות מה קורה. אם הנתונים יצאו הפוכים אז אני הולך למכון שלישי ואם גם שם יצא הפוך אז אני הולך לתקוע למכון הראשון שיפוד עמוק עמוק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
+1

הכל תלוי בכמה דחוף לך למכור את הרכב. אם אתה לא לחוץ אז בסופו של דבר יבוא "הקונה". אם לעומת זאת דחוף לך, אתה צריך להתפשר, אחרת תאבד לא מעט לקוחות פוטנציאליים.

בנוסף, למה שיהיו לך ספקות בדבר תקינות המנוע, הגיר והשילדה? הרי אם אתה מפרסם במודעה "רכב במצב מכני מעולה, ללא תעונות, נוסע חלק, מטופל במורשה, לא רואה מוסך וכו' וכו'" הרי אתה משדר לקונה שהרכב תקין לחלוטין. ואם פתאום יתגלה בבדיקה שמשהו לא תקין? הרי יוצא שאתה אדם לא ישר. עצם העובדה שאתה לא מוכן להתחייב בבדיקה ישר מעורר ספקות אצל הקונה הפוטנציאלי.

ממש לא מסכים עם חלק מהדברים שרשמת!!

לי אין ספקות בתקינות המנוע גיר שילדה אבל בין זה שאין לי ספקות בגלל סיבות מסוימות שתכף אפרט לבין זה שאתחייב לקונה שאני לא מכיר שיקח את הרכב למכון בדיקה שאני לא מכיר על בדיקה יש מרחק גדול מאוד.

וכן תתפלא לשמוע שיש לא מעט אנשים שכמוני מטפלים ברכב כמו שצריך לפי הספר במוסך מורשה בחלקים מקוריים בדיוק כמו שרשום בספר,וכן צצות פה ושם בעיות,זה רכב,זה משהו שזז שנוסע שעובד יכולות להיות בעיות וכן! תתפלא לשמוע לפעמים קורה שיש בעיות שאתה לא בהכרח יודע עליהן שבעל מקצוע כן יעלה עליהן,לא כל אחד מאיתנו הוא מכונאי מוסמך שידע לעלות על בעיות מסוימות וגם על בעיות שעתידות להגיע עם הזמן. וכמו שרשם פה חבר פורום קודם,כששואלים אותי לגבי תאונות,אני אומר שאצלי הרכב לא עבר שום נגיעה,במידה וזה נכון במידה ולא,אספר על בעיה כלשהי שקיימת,אבל מה אם אצל הבעלים הקודמים הרכב כן קיבל מכה מקדימה מאחורה מהצד? אני לא יכול לדעת ואף אחד לא חייב אותי לבדוק את הרכב בעת קנייתו. לכן אני מוכן להיתחייב בנושא התאונות רק על רכב שאני יד ראשונה שלו ואני יודע מה עבר עליו מרגע יציאתו מהסוכנות.

אבל לטעון שאני אדם לא ישר אם נתגלתה בעיה ברכב גם כשלא ידעתי עליה? נשמע לי הזוי.

פורסם
ממש לא מסכים עם חלק מהדברים שרשמת!!

לי אין ספקות בתקינות המנוע גיר שילדה אבל בין זה שאין לי ספקות בגלל סיבות מסוימות שתכף אפרט לבין זה שאתחייב לקונה שאני לא מכיר שיקח את הרכב למכון בדיקה שאני לא מכיר על בדיקה יש מרחק גדול מאוד.

וכן תתפלא לשמוע שיש לא מעט אנשים שכמוני מטפלים ברכב כמו שצריך לפי הספר במוסך מורשה בחלקים מקוריים בדיוק כמו שרשום בספר,וכן צצות פה ושם בעיות,זה רכב,זה משהו שזז שנוסע שעובד יכולות להיות בעיות וכן! תתפלא לשמוע לפעמים קורה שיש בעיות שאתה לא בהכרח יודע עליהן שבעל מקצוע כן יעלה עליהן,לא כל אחד מאיתנו הוא מכונאי מוסמך שידע לעלות על בעיות מסוימות וגם על בעיות שעתידות להגיע עם הזמן. וכמו שרשם פה חבר פורום קודם,כששואלים אותי לגבי תאונות,אני אומר שאצלי הרכב לא עבר שום נגיעה,במידה וזה נכון במידה ולא,אספר על בעיה כלשהי שקיימת,אבל מה אם אצל הבעלים הקודמים הרכב כן קיבל מכה מקדימה מאחורה מהצד? אני לא יכול לדעת ואף אחד לא חייב אותי לבדוק את הרכב בעת קנייתו. לכן אני מוכן להיתחייב בנושא התאונות רק על רכב שאני יד ראשונה שלו ואני יודע מה עבר עליו מרגע יציאתו מהסוכנות.

אבל לטעון שאני אדם לא ישר אם נתגלתה בעיה ברכב גם כשלא ידעתי עליה? נשמע לי הזוי.

אוקיי. אני מסכים איתך שאין לך דרך לדעת על תקינות הרכב אם אתה לא היד הראשונה. אתה לא יודע בדיוק איזה תקלות יכולות להיות ברכב שאתה מוכר וזה בסדר. עכשיו, איך תראה מודעת המכירה שלך? מה תכתוב בה כאשר אתה לא מתחייב על כלום, פרט לעבר ללא תאונות? מודעה שבה אתה לא מספר הרבה על הרכב (כי, שוב, אתה לא יכול להתחייב) לא תמשוך תשומת לב של רבים.

(Toyota Yaris 2011 MTM 6F 5D (Since 06.2013

(Subaru DL 1600 92' manual (03.2007 - 06.2013

פורסם

אני אישית קונה תמיד רכב חדש כך שעניין הבדיקה והבלגן הזה לא רלוונטי לגביי בקנייה רק במכירה.

לגבי מכירה אני יודע מה מצב הרכב מבחינת תאונות ולכן תמיד אני אומר בדיוק מה עבר הרכב.

לגבי גיר ומנוע אני מוסר את מה שאני יודע במקרה שלי שהרכב מטופל ונוסע מצוין.

מי שמחפש התחייבות אני אומר לו שאני מתחייב על מה שאני יודע וזה שהרכב נוסע ותקין ושאין תאונות מלבד זה אני לא מכונאי ולא יודע.

לעקשנים שרוצים שאני אתחייב על תשלום הבדיקה אני מסביר שזה חלק מתהליך של קניית רכב משומש ולכן אני לא מתחייב לשלם כלום , אני מתחייב על מה שאני יודע ובשביל זה קיימת הבדיקה ואף מוסיף שאני לא הייתי קונה רכב ללא בדיקה בכל מקרה גם ב5 ₪.

מי שמתעקש יותר אני מאחל לו בהצלחה בהמשך דרכו .:lol:

פורסם
אוקיי. אני מסכים איתך שאין לך דרך לדעת על תקינות הרכב אם אתה לא היד הראשונה. אתה לא יודע בדיוק איזה תקלות יכולות להיות ברכב שאתה מוכר וזה בסדר. עכשיו, איך תראה מודעת המכירה שלך? מה תכתוב בה כאשר אתה לא מתחייב על כלום, פרט לעבר ללא תאונות? מודעה שבה אתה לא מספר הרבה על הרכב (כי, שוב, אתה לא יכול להתחייב) לא תמשוך תשומת לב של רבים.

אבל תסכים איתי שהרוב המוחלט של המוכרים חוץ ממגרשים וסוחרים לא מתחייבים?

כולל האנשים שמתקשרים ושואלים אם אתה מתחייב אני בטוח ש 95 % מהם לא מוכנים להיתחייב גם כן כשהם מוכרים את רכבם.

כך שיש לי מודעה יחסית דומה למודעות המוכרים האחרים.

וכשאני אישית רואה בעל רכב שמשבח את רכבו בצורה מוגזמת ,ושהוא מתחייב על כל בורג ברכב.. זה לא ממש מושך אותי.

• תוכן חדש...