Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה הקטע הזה, "מתחייב בבדיקה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אתכם בתופעה שנהייתה מעצבנת ,אותי לפחות.

בתקופה האחרונה אני מנסה למכור את הרכב שלי,אבל זה קרה לי עם עוד כמה רכבים בעבר,ב 90% מהשיחות שאני מקבל מגיע הרגע בשיחה שהבחור שואל "אתה מתחייב בבדיקה?",ואני שואל "מה זה אומר מתחייב" אז הוא עונה "אם מוצאים בעיה בגיר במנוע או בשילדה אתה משלם את מחיר הבדיקה",וכרגיל אני עונה את התשובה הרגילה שנראית לי הכי הגיונית , "שמע אני מוכן להיתחייב על כך שהרכב לא עבר תאונות לגבי המנוע והגיר אני לא מוכן להיתחייב,אני לא נמצא בתוך המנוע ולא בתוך הגיר,אני יכול לומר לך שהגיר עובר חלק המנוע נשמע בריא ,סוחב טוב חזק מטופל לפי הספר ואתה מוזמן לבוא לראות ולהייווכח ולקחת את הרכב לבדיקה כרצונך" בשלב הזה של השיחה רובם אומרים לי תודה רבה ומנתקים, אבל באמת שזה לא שאני לא מוכן להיתחייב כי אני מסתיר בעיה כלשהי,פשוט אני באמת לא נמצא בתוך המנוע או הגיר כדי לדעת אם מתקרבת או קיימת תקלה כלשהי.

בחיים לא ביקשתי מאדם שאני בא לראות את רכבו שיתחייב לי בבדיקה,הרי זו המטרה של הבדיקה במידה ועלו תקלות כלשהן במהלך הבדיקה אני פשוט אגיד למוכר יפה שלום יהרהר בליבי אם הוא אכן ידע על הבעיה או לא ואמשיך לחפש רכב אחר,במידה ולא נמצאה בעיה אסגור עיסקה.

פשוט לא נראה לי סביר שיקחו את הרכב שלי לבדיקה ונגיד וימצאו תקלה שלא ידעתי עליה אני אצטרך לשלם את מחיר הבדיקה,לא אני זה שרצה לבדוק את הרכב ולשלם 500 שקלים על הבדיקה,לפי דעתי אם אתה רואה את הרכב ועוד יש לך חששות לגבי אמינותו או אמינות הבן אדם שאתה עומד מולו קח את הרכב לבדיקה במידה והכל יצא בסדר,מצוין ,במידה ולא תגיד תודה שזה היסתכם רק ב500 שח של הבדיקה ותמשיך לחפש רכב טוב יותר.

יש לציין שלא קרה לי מעולם שלקחו רכב שלי לבדיקה ויצא משהו לא תקין שלא יידעתי בו את הקונה,פשוט נמאס לי שמתקשרים אלי וכשאני עונה את התשובה שלי אני מרגיש לא בסדר כאילו אני מנסה להסתיר משהו.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה בסדר גמור.

מי שלא בא לראות רכב "כי אתה לא מתחייב בבדיקה על המנוע או הגיר" , בא לבלבל את השכל ולא לקנות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני דווקא כן מבין את זה.

שים את עצמך במקומם, נאמר ואתה מחפש רכב, לקחת רכב לבדיקה ויצא שיש בעיה במנוע, אתה עובר לרכב הבא, שם תהיה בעיה בגיר, יצא שאתה מחפש רכב וכבר הוצאת 1500 שקל רק על בדיקות, יש מין ההגינות שהמוכר ישתתף במחיר הבדיקה בהנחה ויש בעיה.

אם גילית בעיה שלא ידעת עליה, תוכל ליידע את הקונה הפוטנציאלי הבא, אבל אין זה הוגן שהקונה שבסוף לא קונה ישלם בדיקה על כל רכב שהוא רציני לגביו.

עכשיו תוסיף לסיפור את העובדה שיש הרבה רכבים זבל בשוק שלא תוחזקו כראוי וכל מיני רמאים למיניהם, הישראלי המצוי תמיד חי בספקות שאולי רוצים לרמות אותו.

פורסם

אין בזה שום היגיון, פשוט עוד "ניסינו". מכון הבדיקה הוקם, נניח (הסתייגויותיי ידועות), בדיוק לצורך זה - מי שרוצה לרכוש רכב, יכול לבדוק אותו במכון. לי כמוכר אין מה להתחייב - אם אני לא יד ראשונה אין לי אפשרות לדעת את העבר התאונתי של הרכב (אף אחד הרי לא חייב אותי לבדוק אותו בקניה) ומכיון שאינני מכונאי, גם לא את מצב המנוע והגיר. אין לי בעיה שהרכב ייבדק איפה שבא לקונה, בגבול הסביר, ואין לי בעיה לגלות כל מה שאני יודע, כי זה ממילא יצוף. מעבר לכך - לא מתכוון להתחייב על דבר. מאיפה לי לדעת שהקונה לא בקומבינה עם מכון הבדיקה ומנסה להשחיל לי צינור ולקנות את הרכב בחצי מחיר (וקרו דברים)?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שמח לשמוע שיש עוד כמה שחושבים כמוני ולא אני הוא המשוגע ויוצא הדופן.

אני דווקא כן מבין את זה

שים את עצמך במקומם, נאמר ואתה מחפש רכב, לקחת רכב לבדיקה ויצא שיש בעיה במנוע, אתה עובר לרכב הבא, שם תהיה בעיה בגיר, יצא שאתה מחפש רכב וכבר הוצאת 1500 שקל רק על בדיקות, יש מין ההגינות שהמוכר ישתתף במחיר הבדיקה בהנחה ויש בעיה.

אם גילית בעיה שלא ידעת עליה, תוכל ליידע את הקונה הפוטנציאלי הבא, אבל אין זה הוגן שהקונה שבסוף לא קונה ישלם בדיקה על כל רכב שהוא רציני לגביו.

עכשיו תוסיף לסיפור את העובדה שיש הרבה רכבים זבל בשוק שלא תוחזקו כראוי וכל מיני רמאים למיניהם, הישראלי המצוי תמיד חי בספקות שאולי רוצים לרמות אותו.

אוקי בסדר אני מבין את זה שזו יכולה להיות בעיה כלכלית אם אתה אכן הולך ורואה שניים שלושה רכבים שמצאו בהם בעיה שמנעה ממך לסגור עיסקה,אבל למה אם אני איהיה הרכב הרביעי שתיקח לבדיקה ותימצא בעיה שלא ידעתי על קיומה אצטרך להישתתף במחיר הבדיקה בגלל שלושה רכבים שלקחת קודם לכן לבדיקה ונמצאה בהם בעיה כלשהי.

בסופו של דבר זה שיקול שאדם שמחפש רכב ולא מוכן לוותר על בדיקה שלו צריך לקחת,לדעתי המוכר צריך ליידע את הקונה על כל בעיה שיש ברכב,כן אני יודע שאנחנו ישראלים ולא אוהבים להגיד הכל,אבל עוד פעם זה כבר שיקול שלך אם להאמין לאדם שאתה עומד מולו או לא.

ולדעתי גם אם ונמצאה בעיה כלשהי שהמוכר לא ידע על קיומה עדיין זה לא אומר שהוא צריך לשלם את מחיר הבדיקה. עוד פעם,זה סיכון שכל מחפש רכב שלא מוכן לוותר על בדיקה לוקח.

ואצלי אישיתי רוב הסיכויים שאם תתגלה בעיה שלא ידעתי על קיומה,אני גם אתקן אותה מיד אחרי.

פורסם
אין בזה שום היגיון, פשוט עוד "ניסינו". מכון הבדיקה הוקם, נניח (הסתייגויותיי ידועות), בדיוק לצורך זה - מי שרוצה לרכוש רכב, יכול לבדוק אותו במכון. לי כמוכר אין מה להתחייב - אם אני לא יד ראשונה אין לי אפשרות לדעת את העבר התאונתי של הרכב (אף אחד הרי לא חייב אותי לבדוק אותו בקניה) ומכיון שאינני מכונאי, גם לא את מצב המנוע והגיר. אין לי בעיה שהרכב ייבדק איפה שבא לקונה, בגבול הסביר, ואין לי בעיה לגלות כל מה שאני יודע, כי זה ממילא יצוף. מעבר לכך - לא מתכוון להתחייב על דבר. מאיפה לי לדעת שהקונה לא בקומבינה עם מכון הבדיקה ומנסה להשחיל לי צינור ולקנות את הרכב בחצי מחיר (וקרו דברים)?

צודק ומסכים איתך ב100%!! שמעתי על לא מעט מקרים שאנשים היתחייבו בבדיקה הגיעו למכון שהוא בעצם בקומבינה עם הקונה ופתאום נתגלתה תאונה,ראש מנוע שהלך,גיר גמור וכו'..

פורסם

כל כך הרבה טפסי בדיקה נראים כמו כסתו"ח שהסיכוי שמכונית שיצאה מהמפעל תצא חלקה מהבדיקה נראה נמוך.

המכונית שלך ואתה לא חייב להכנע לשום תכתיב כזה.

כמו שאתה לא מבקש ערבות בנקאית שמעידה על קיום הסכום המבוקש אצל הרוכש הפוטנציאלי, כך גם אתה לא חייב לממן מראש את הבדיקות של מכוניתך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מאיפה לי לדעת שהקונה לא בקומבינה עם מכון הבדיקה ומנסה להשחיל לי צינור ולקנות את הרכב בחצי מחיר (וקרו דברים)?

אהה.. ומאיפה לקונה לדעת שאתה לא עושה עליו קומבינה (וקרו דברים)?

יש שיקולים לכאן ולכאן, לך לא מתאים להתחייב, אין בעיה, אז תצפה שמספר הקונים הפוטנציאלים ירד.

פורסם

מעגל "דפוק'תי" קסום שכזה.

פותח השרשור, בשורה התחתונה - אתה מתנהל בצורה תקינה. אין שום הגיון בלהתחייב.

פורסם

אני בטוח שכל אחד מאלו שניתקו לך, כאשר םה מכרו את הרכב שלהם הם גם ניתקו לכל מי ששאל אותם התחייבות בבדיקה.

ובאמת - התחייבות בבדיקה זה רק למגרשי /סוחרי רכב, ואגב כל מי שרושם או אומר לי שהוא מתחייב בבדיקה אני מגטלג אותו ככזה ועובר למודעה הבאה..

כמו שרשמת, אין לך אפשרות לדעת מה מהצב המדוייק של הרכב ומה תהיה רמת הכסתח של מכון הבדיקה. גם לגבי שלדה - אתה לא יכול לדעת בוודאות אם אח/חבר/בן שלך שהשאלת לו הרכב לא עלה על איזה מדרכה או נסעה 80 קמ"ש על באמפר ודפק קצה שלדה.

פורסם

פעם גם עמדתי בדילמה דומה ומישהו מהפורום היקר אמר לי:

תתחייב שלרכב יש גיר מנוע ושילדה,זהו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יש שיקולים לכאן ולכאן, לך לא מתאים להתחייב, אין בעיה, אז תצפה שמספר הקונים הפוטנציאלים ירד.

יש פחות סיכוי לכך שאני עושה על הקונה קומבינה,כי הקונה לוקח את הרכב לבדיקה באיזה מכון בדיקה שמתחשק לו והרבה מאוד מהקונים לוקחים לבדיקה במכונים שהם מכירים.

במידה והמוכר היה אומר לי שהוא מוכן לבדיקה רק במכון בדיקה מסוים זה היה מעלה לי סימן שאלה גדול והייתי עובר לרכב הבא.

פורסם

מחזק את עמדתך, מוכן להתחייב שיש ברכב מנוע, גיר ושלדה. לא יותר מזה.

ואם אתה חושב שהתקשרו אליך אנשים הזויים - כנראה עוד לא קיבלת ניתוק ישר אחרי שענית על "למה מוכר?" ב-"סתם כי בא לי לשדרג".

לא חסר טמבלים בעולם, לא צריך להתרגש מכל אחד מהם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...