Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה הקטע הזה, "מתחייב בבדיקה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה חייב להתחייב על משהו שאתה לא יודע?! אם באמת חשוב לך לדעת - גש לפחח לפני זה ותברר, אל תסבן את המוכר בהתחייבות שאין מאחוריה דבר. הזמן שלו גם עולה כסף, ואתה בעצם דפקת אותו.

אני דורש מהמוכר את מה שאני דורש מעצמי (ואפילו פחות - אני לא דורש התחייבות על גיר ומנוע).

אני מתחייב על משהו שאני טוען שאני יודע. נראה לי טריוויאלי.

גם כשאני רוכש טלויזיה, היצרן אינו יודע שלמכשיר לא יהיו תקלות במשך שלוש שנים ובכל זאת מעניק "אחריות".

ואיך בדיוק דפקתי אותו?

בכמה שניות שבהן הוא הוסיף "מתחייב בבדיקה" בזכרון הדברים שלו איתי?

אתה עושה צחוק?

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם התחייבת על השלדה ובבדיקה יצאו ליקויים במשמעות נמוכה?

תשלם לו על הבדיקה?

רק מגרשי ליסינג יכולים להתחייב בבדיקה כי הם יודעים בדיוק מה יהיה רשום בטופס.

אי אפשר להתחייב על מה שלא יודעים ב100%.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואם התחייבת על השלדה ובבדיקה יצאו ליקויים במשמעות נמוכה?

תשלם לו על הבדיקה?

רק מגרשי ליסינג יכולים להתחייב בבדיקה כי הם יודעים בדיוק מה יהיה רשום בטופס.

אי אפשר להתחייב על מה שלא יודעים ב100%.

כן, אני אשלם, אלא אם כן הוא ירצה לרכוש את הרכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואתה מבין שאתה תשלם על הבדיקה למרות שהשלדה של הרכב בסדר, כי "לחיצות פח" זה לא נזק לשלדה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואתה מבין שאתה תשלם על הבדיקה למרות שהשלדה של הרכב בסדר, כי "לחיצות פח" זה לא נזק לשלדה?

לוקח את הסיכון.

חבר'ה, ברור לכם שמדובר ב-500 שקל, כן?

קצת פרופורציות.

פורסם

שאלו אותך "מתחייב בבדיקה"?

תענה "בתנאי שאתה מתחייב לקנות את הרכב במחיר המבוקש אם יוצא תקין".

:roll:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
יוניסי - אתה מדבר בתיאוריה, וככה זה נראה. במציאות המתווה שלך לא יעבוד, ויביא לסכסוכים ולך תדע למה.

אוקיי בוא נדבר תכל'ס.

דבר ראשון, יש את השילדה שלדעתי לכל אחד אמורה להיות היכולת להתחייב עליה. לפחות לרמה של תאונות של פגיעה בשלדה (לא מדבר על עיקום בקורה התחתונה שנגרם עקב וו גרירה או משהו כזה). כל אחד שקנה רכב אני מניח שלקח אותו לבדיקה ולכן יודע את מצב השילדה, מאז ועד היום הרכב היה בבעלותו והוא בטח יודע אם יש תאונות שילדה. אז מה הבעיה בדיוק להתחייב על שילדה?? את זה לא הבנתי...

מנוע? כמובן שאפשר לפרש כל דבר שכותבים מכוני הבדיקה בהמון צורות. אבל יש בדיקת קומפרסיה לא? למנוע דפוק תהיה קומפרסיה גרועה לא? אז גם כאן איפה הבעיה בדיוק? לא מודבר במדע בדיוני. יש מספרים שחור על גבי נייר.

גיר? סיפור קצת יותר מורכב וגם שמכונים לא נותנים אחריות. אני הייתי אומר למוכר שהגיר עובד תקין והייתי נותן לו להרגיש בנסיעה, חוץ מזה לא יודע אפשר ממש להתחייב על איכות תפקוד הגיר וברור שהמכון יכסתח.

אבל מעל הכל, בגלל שמדובר בפרקטיקה, אני תמיד אומר החכם עיניו בראשו. תפתח את הראש ותראה מול מי אתה עומד, אם אני רואה מולי איזה אהבל שחושב שהוא חכם (מת על הישראליים החכמולוגים האלה שחושבים שהם אנשי מכירות, לא נותן להם אינץ' בחינם...), ישר אני אומר לו, עוד בטלפון "זה האוטו א', ב', ג', קח לבדיקה, זה המחיר רוצה טוב? לא רוצה לא חייב". אבל אם אני רואה בן אדם הגיוני שמבין מה זה רכב משומש, שמבין ענין, ושלא בא לבזבז לי את הזמן, או אז אני אהיה מוכן להיות אדיב ואפילו להתחייב על מה שכתבתי, בהנחה שהכל בסדר ורק בצורה שהסברתי.

בשום פנים לא מתחייב על שטויות שכותבים מכוני הבדיקה ואני אומר לו את זה עוד מראש, שאם כותבים שהמנוע אוכל שמן ועוד שטויות מעין אלו, זה לא מעניין אותי.

בסוף הכל פשוט. מי שרוצה להסתדר מסתדר, מי שהולך ראש בקיר שיישאר ראש בקיר. מבחינתי אין בעיה להתחייב כל עוד מדובר בדברים סבירים, אם חלילה תתגלה פגיעת שילדה רצינית ברכב שלי שלא ידעתי ממנה או יתגלה שהמנוע גמור, אז כנראה שתהיה לי חצי דקה של אי-נעימות אני אבקש מהבן אדם סליחה על הזמן, אשלם את הבדיקה כמו גדול וכמו שסוכם וכל אחד ימשיך לדרכו לא קרה כלום, ולפחות אני אדע שהלרכב שלי יש בעיה ואשקול מה לעשות איתו הלאה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

זה לא עובד ככה.

מכוני הבדיקה ככלל (מצטער אם יש פה אנשים שעובדים בהם אבל זו התפיסה של רוב האנשים פה בשרשור וגם שלי) הם מוסכים שבהם הם מכסים את עצמם מתביעות על ידי זה שהם פשוט כותבים המון ליקויים שלרכב אין, ולפעמים מחפפים בדברים שכן יש לו.

גם אם בדקו לך את השלדה לפני יומיים, יכול להיות שהיום תיכנס למכון אחר (או אפילו אותו אחד) והיום הם ימצאו לך משהו חדש שקרה לשלדה.

אי אפשר לסמוך באמת שהבדיקה תשקף את המציאות.

זה אומר שלמרות שאצלך לא קרה כלום לשלדה, אולי לבעלים הקודם כן ובמכון לא עלו על זה. אולי הפעם כן יעלו.

למכור רכב לישראלים זה מתסכל (מניסיון של כמה רכבים ומניסיון של השבוע שעבר עם 4 קונים פוטנציאלים שבמקום באמת לבדוק את האוטו כל אחד העביר לי הרצאה למה לרנו אין שוק בארץ, רק כדי להוריד את המחיר).

אתה לא ממש יכול להתחייב על כלום כי המציאות לא ברורה. יום אחד המנוע שלך תקין, יום אחר הוא דפוק. ביום למחרת הוא שוב תקין.

בקיצור, צריך להתרחק ממכונים כאלו וצריך לתחזק את הרכב עם ספר טיפולים מסודר.

פורסם
אני דורש מהמוכר את מה שאני דורש מעצמי (ואפילו פחות - אני לא דורש התחייבות על גיר ומנוע).

גם כשאני רוכש טלויזיה, היצרן אינו יודע שלמכשיר לא יהיו תקלות במשך שלוש שנים ובכל זאת מעניק "אחריות".

ואיך בדיוק דפקתי אותו?

אתה עושה צחוק?

דפקת אותו בכך, שהוא הגיע לבדוק את הרכב שלך, כשאם היית מגלה לפני זה שיש פדיעה, ייתכן ולא היה מגיע כלל. זמן = כסף, תבין את זה.

להגיד "אני מתחייב על משהו שאני טוען שאני יודע" זה אווילי. אם אני טוען שהמנוע שלי בסדר וטעיתי - מה פשר ההתחייבות?

להשוות התחייבות לבדיקה לאחריות על מוצר חדש אווילי לא פחות - היצרן מעניק אחריות כצעד שיווקי, ובמקרים מסויימים בשל חיוב חוקי כלשהו. הוא לא יודע שלא יהיו תקלות, אבל לו יש את הגב הכלכלי לשאת בהן. לך כמוכר אין גב כלכלי (ואם יש - כל הכבוד לך) לשאת בכל תקלה ותקלה שעלולה להתרחש ברכב משומש אשר עבר אי-אלו ק"מ בכבישי הארץ.

לגבי צחוק או לא - הטון לא מוסיף לך.

לוקח את הסיכון.

חבר'ה, ברור לכם שמדובר ב-500 שקל, כן?

קצת פרופורציות.

אתה מרבה לתרום 500 ש"ח לזרים? תתרום גם לי? העניין עקרוני הרי, לא 500 ש"ח הם העניין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אוקיי בוא נדבר תכל'ס.

דבר ראשון, יש את השילדה שלדעתי לכל אחד אמורה להיות היכולת להתחייב עליה. לפחות לרמה של תאונות של פגיעה בשלדה (לא מדבר על עיקום בקורה התחתונה שנגרם עקב וו גרירה או משהו כזה). כל אחד שקנה רכב אני מניח שלקח אותו לבדיקה ולכן יודע את מצב השילדה, מאז ועד היום הרכב היה בבעלותו והוא בטח יודע אם יש תאונות שילדה. אז מה הבעיה בדיוק להתחייב על שילדה?? את זה לא הבנתי...

אתה כבר נכנס לפרשנות - שלדה, קצה שלדה, מעיכה, קורה תחתונה - לא תצא מזה.

מנוע? כמובן שאפשר לפרש כל דבר שכותבים מכוני הבדיקה בהמון צורות. אבל יש בדיקת קומפרסיה לא? למנוע דפוק תהיה קומפרסיה גרועה לא? אז גם כאן איפה הבעיה בדיוק? לא מודבר במדע בדיוני. יש מספרים שחור על גבי נייר.

אילו הבדלי קומפרסיה יובילו למימוש ההתחייבות? בכמה צילינדרים? האם יש לי זכות לבדיקה נגדית? הבנת את העקרון אני מקווה.

גיר? סיפור קצת יותר מורכב וגם שמכונים לא נותנים אחריות. אני הייתי אומר למוכר שהגיר עובד תקין והייתי נותן לו להרגיש בנסיעה, חוץ מזה לא יודע אפשר ממש להתחייב על איכות תפקוד הגיר וברור שהמכון יכסתח.

סובייקטיבי - עוד פתח לצרות.

אבל מעל הכל, בגלל שמדובר בפרקטיקה, אני תמיד אומר החכם עיניו בראשו. תפתח את הראש ותראה מול מי אתה עומד, אם אני רואה מולי איזה אהבל שחושב שהוא חכם (מת על הישראליים החכמולוגים האלה שחושבים שהם אנשי מכירות, לא נותן להם אינץ' בחינם...), ישר אני אומר לו, עוד בטלפון "זה האוטו א', ב', ג', קח לבדיקה, זה המחיר רוצה טוב? לא רוצה לא חייב". אבל אם אני רואה בן אדם הגיוני שמבין מה זה רכב משומש, שמבין ענין, ושלא בא לבזבז לי את הזמן, או אז אני אהיה מוכן להיות אדיב ואפילו להתחייב על מה שכתבתי, בהנחה שהכל בסדר ורק בצורה שהסברתי.

ומי מבטיח לך שאותו אחד לא "שחקן" שיבוא וישחיל לך הפוכה?

בשום פנים לא מתחייב על שטויות שכותבים מכוני הבדיקה ואני אומר לו את זה עוד מראש, שאם כותבים שהמנוע אוכל שמן ועוד שטויות מעין אלו, זה לא מעניין אותי.

שוב - סובייקטיבי. בשביל הקונה, באופן אמיתי או מדומה, זה עלול להיות דיל-ברייקר.

בסוף הכל פשוט. מי שרוצה להסתדר מסתדר, מי שהולך ראש בקיר שיישאר ראש בקיר. מבחינתי אין בעיה להתחייב כל עוד מדובר בדברים סבירים, אם חלילה תתגלה פגיעת שילדה רצינית ברכב שלי שלא ידעתי ממנה או יתגלה שהמנוע גמור, אז כנראה שתהיה לי חצי דקה של אי-נעימות אני אבקש מהבן אדם סליחה על הזמן, אשלם את הבדיקה כמו גדול וכמו שסוכם וכל אחד ימשיך לדרכו לא קרה כלום, ולפחות אני אדע שהלרכב שלי יש בעיה ואשקול מה לעשות איתו הלאה.

את כל זה אתה יכול לדעת לפני זה, אם תיקח את הרכב לבדיקה במוסך או אפילו במכון אם זה הקטע שלך, ותחסוך לקונה ולעצמך את אי הנעימות. אלא אם אתה מעדיף "לצאת גבר", אף כי המשמעות, כמו שכתבתי לגולדסטאר, היא שגררת קונה תמים לבדיקה כשידעת שיכולת לבדוק את זה קודם ולמנוע אי נעימות וגרירת אנשים סתם.

באדום לעיל. מ.ש.ל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אוקיי בוא נדבר תכל'ס.

מנסיון מר - אמנם לפני 20 שנה. רכשתי רכב שנראה "בובה". זה גם הציון ממכון הבדיקה. נסעתי ברכב שנתיים, 40,000 ק"מ - ואז פניתי למכור אותו. הגיעה אלי קונה שנראתה תמימה. הלכנו שוב לאותו מכון. הפעם הרכב יצא גרוטאה במצב גרוע. מכרתי אותו - והיא עשתה תרגילים בהעברת הבעלות. כעבור שבוע מצאתי את אותו רכב (ואותו מספר טלפון) במודעת מכירה בעיתון.

המסקנה שלי היתה ברורה: קניתי מסוחר, מכרתי לסוחרת. ולשניהם היתה קומבינה עם מכון הבדיקה.

לכן, כאשר אתה הולך למכון בדיקה שנבחר על ידי הקונה (וזה המקובל) אינך יכול לדעת מה המכון יקריץ לך. אם מדובר בקומבינה תשלם 500 ש"ח ועם הסוחר הבא עוד 500, וכן הלאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דפקת אותו בכך, שהוא הגיע לבדוק את הרכב שלך, כשאם היית מגלה לפני זה שיש פדיעה, ייתכן ולא היה מגיע כלל. זמן = כסף, תבין את זה.

קרא שוב, נראה לי שקצת התבלבלת.

טענת שדפקתי את המוכר.

להגיד "אני מתחייב על משהו שאני טוען שאני יודע" זה אווילי. אם אני טוען שהמנוע שלי בסדר וטעיתי - מה פשר ההתחייבות?

להשוות התחייבות לבדיקה לאחריות על מוצר חדש אווילי לא פחות - היצרן מעניק אחריות כצעד שיווקי, ובמקרים מסויימים בשל חיוב חוקי כלשהו. הוא לא יודע שלא יהיו תקלות, אבל לו יש את הגב הכלכלי לשאת בהן. לך כמוכר אין גב כלכלי (ואם יש - כל הכבוד לך) לשאת בכל תקלה ותקלה שעלולה להתרחש ברכב משומש אשר עבר אי-אלו ק"מ בכבישי הארץ.

אני לא נושא בכל תקלה ותקלה, אני מתחייב על דברים מאוד ספציפיים.

אתה מרבה לתרום 500 ש"ח לזרים? תתרום גם לי? העניין עקרוני הרי, לא 500 ש"ח הם העניין.

העניין העקרוני כאן זה לעמוד מאחורי המילה.

אני לא תורם 500 שקל, אני קונה ב-500 שקל קונים ומוכרים רציניים.

פורסם

ואיך בדיוק דפקתי אותו?

אתה עושה צחוק?

אם תסתכל על ההודעת פתיחה שלי של השרשור הזה תוכל לראות שרשמתי שעל מנוע וגיר אני לא מוכן להיתחייב ואני לא אפתח כאן שוב דיון למה, אבל על השילדה אני מוכן להיתחייב כי עשיתי לרכב בדיקה ומצאו שהשילדה נקיה.

אבל יודע מה כל התגובות פה גרמו לי לחשוב פעמיים אם להיתחייב על זה, כמו שמישהו פה רשם יום אחד המנוע תקין למחרת הוא גמור ולמחרת שוב תקין.

פורסם
אם תסתכל על ההודעת פתיחה שלי של השרשור הזה תוכל לראות שרשמתי שעל מנוע וגיר אני לא מוכן להיתחייב ואני לא אפתח כאן שוב דיון למה, אבל על השילדה אני מוכן להיתחייב כי עשיתי לרכב בדיקה ומצאו שהשילדה נקיה.

אבל יודע מה כל התגובות פה גרמו לי לחשוב פעמיים אם להיתחייב על זה, כמו שמישהו פה רשם יום אחד המנוע תקין למחרת הוא גמור ולמחרת שוב תקין.

מצטער, טעות שלי.

אם אתה מתחייב על שלדה, אז מבחינתי אתה מוכר פוטנציאלי :)

אבל למה שתחשוב פעמיים?

הוא דיבר על מנוע, ואתה מוכן להתחייב על שלדה.

אני לא חושב שבשלדה יש את אותו פוטנציאל לאבחנות מנוגדות.

• תוכן חדש...