Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה הקטע הזה, "מתחייב בבדיקה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מבין מה הבעיה להתחייב על מה שאתה יודע.

כי המכונים מכסת"חים את עצמם בלי סוף, זה למה.

זה שמכרתי לו את הפאביה (אחרי שנה וחצי ו-12000קמ על הכביש) החליט לקחת אותה לבדיקה. לגיטימי.

הרכב היה במצב חדש לחלוטין מן הסתם..

במכון בדיקה (שנמצא ממול למוסך מורשה של סקודה) הבוחן החליט לרשום משהו על הזעת שמן ולסמן מנוע לא תקין.

אני כמובן לא התרגשתי, מכיר את השטויות האלה, אבל הקונה כן.

הלכנו מעבר לכביש למוסך, שאגב טיפל ברכב עד אותה נקודה, והם פשוט צחקו עליו בפנים. איזה הזעת שמן ברכב חדש? מי בכלל לוקח רכב חדש לבדיקה? אין לך על מה להוציא כסף? (מילים שלהם, לא שלי)

הכל טוב ויפה כשיש את האפשרות הזאת, הנחת של מכירת רכב חדש שעדיין באחריות ולא עבר תאונות.

אבל בתור מוכר רכב יד2/3 לא הייתי טורח בכלל להקשיב למה שיש לקומבינטורים האלה להגיד, רוצה? קח תבדוק את הרכב. לא מעניין לי את העכוז מה ייצא שם. מצידי שירשמו שאין לרכב מנוע, גיר ושלדה. לא מחזיר שקל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מבין מה הבעיה להתחייב על מה שאתה יודע.

שלדה - תקינה או לא? אני מניח שכל אחד יודע לגבי הרכב שלו, מי שלא אז יש לו בעיה אחרת ולא של קניה\מכירה דווקא.

מנוע - אני לא יכול להתחייב על כ"ס או קומפרסיה אבל אני כן יכול להתחייב על זה שהמנוע תקין, לא אוכל שמן (טוב גם אם אוכל קצת אז לא בהגזמה, ואפשר לתרגם את זה בקלות למספרים), מגיב כמו שצריך, צריכת דלק תקינה לדגם וכו'.

גיר - אני יכול להתחייב על כך שהגיר תקין. אין נזילות שמן, החלפות טובות וכו'.

ויסלחו לי בבקשה כל אלה שחושבים על קומבינות למיניהן. אם אני בתור מוכר מרגיש שמכון בדיקה עושה עליי קומבינה והקונה מנסה לדפוק אותי, אז אני יכול:

א. להתחרט - "לא מוכר לך, תמות, לך הבייתה".

ב. לקחת מיד את הרכב למכון בדיקה שאני בוחר ולראות מה קורה. אם הנתונים יצאו הפוכים אז אני הולך למכון שלישי ואם גם שם יצא הפוך אז אני הולך לתקוע למכון הראשון שיפוד עמוק עמוק.

יוני - איני מטיל דופי ביושרך.

הבעייה היא שאינך יכול להתחייב על כלום, כי למרות שהמנוע שלך לא אוכל שמן - יירשם בטופס הבדיקה "רעשי שסתומים", או "לכוון מנוע", ובשורה אחרונה "X" על מנוע לא תקין.

כנ"ל לגבי הגיר - יירשם "השהייה בהעברת הילוכים" או "נקישה בהעברה", או כל מיני חארטות - "שמן שחור" וכו'. בשורה אחרונה "X", ששווה ל-"לא תקין" בנושא הגיר.

ככה עובדים מכוני בדיקה, את זה אנחנו יודעים ולא יעזור כלום.

הקונה ההדיוט (יותר או פחות) יראה "X" בעמודה של ה"לא תקין" לגבי הגיר / המנוע.

עכשיו - לך תשכנע אותו (אם התחייבת בבדיקה). נו ומה אז ?

גם לגבי שלדה - אולי מכה "מינורית" תפורש אולי ע"י בוחן אחד כמשהו יותר משמעותי. בוחן אחר יכול לתת פרשנות קצת אחרת.

אם אתה באמצע בדיקה (ז"א הקונה כבר שילם) ואתה מרגיש שעובדים עליך במכון - אני חושב שיש לך בעייה (קלה) לקום וללכת באמצע. יחד עם זאת - לא נראה לי שמישהו ייקח את הרכב שלו (שהוא מוכר) למכון אחר, רק כדי להראות (לקונה או לעצמו) שהוא בסדר. לא מתאים לקונה (והוא חושב שהרכב איננו תקין) - שלח אותו יפה לדרכו.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני רוצה לראות את הגבר מבין אלו שכותבים כאן, שכשיגיע זמנו לקנות רכב לא ישאל ולו רק בגלל שאחרים שאלו אותו כשהוא מכר.

הדעות כאן לפעמים קיצוניות מאוד, בסופו של דבר זה תלוי באיזה צד של המטבע אתה נמצא.

לגבי מכוני הבדיקה נאמר הרבה ואני מסכים עם הכל.

אפשר להציע לקונה אופציה נוספת - יש מוסכים שעושים בדיקות לפני קנייה ולרוב גם במחירים הרבה יותר זולים מהמכונים, אם הוא מסרב ומתעקש על מכון בדיקה, זאת כבר הבעיה שלו.

פורסם
אבל תסכים איתי שהרוב המוחלט של המוכרים חוץ ממגרשים וסוחרים לא מתחייבים?

כולל האנשים שמתקשרים ושואלים אם אתה מתחייב אני בטוח ש 95 % מהם לא מוכנים להיתחייב גם כן כשהם מוכרים את רכבם.

כך שיש לי מודעה יחסית דומה למודעות המוכרים האחרים.

וכשאני אישית רואה בעל רכב שמשבח את רכבו בצורה מוגזמת ,ושהוא מתחייב על כל בורג ברכב.. זה לא ממש מושך אותי.

נכון, הרוב לא מתחייב, אבל זה לא אומר שזה מצב נורמלי. הגיון בריא אומר שאם אתה מוכר משהו אתה גם חייב להתחייב על טיבו. תשים את עצמך במקום של הקונה. אתה מוצא מודעה על רכב שנראה לך מתאים ואתה מחליט לפגוש את המוכר ולראות את הרכב. אתה לא מכונאי ורוצה לאמת את דבריו של המוכר בדבר הרכב. אתה מחליט לבדוק את הרכב במגון בדיקה. אתה מגלה שיש בעיה במנוע או בגיר. אתה רוצה להגיד לי שאתה מוכן לשלם 500 ש"ח על הבדיקה ולהגיד למוכר "סורי, הרכב שלך לא תקין, כמו שסברת. אני לא לוקח אותו. שלום לך ובהצלחה"? ממש לא נראה לי!

לפני כחודשיים מכרתי רכב מסוג סובארו DL שנת 92. הרכב היה יד 5 (!) כשקניתי אותו. כשפירסמתי מודעת מכירה אמרתי שהרכב במצב מכאני מעולה ועמדתי מאחורי כל מילה שלי! אם בבדיקה היה מתגלה שהרכב לא תקין מבחינת מנוע, גיר, שילדה או כל פרט קריטי אחר הייתי אומר לקונה "סליחה, זה גם הפתעה בשבילי. לי הרכב נראה תקיו לחלוטין" וכמובן שהייתי משלם את סכום הבדיקה ומתקן את התקלה מיידית.

(Toyota Yaris 2011 MTM 6F 5D (Since 06.2013

(Subaru DL 1600 92' manual (03.2007 - 06.2013

פורסם
אני רוצה לראות את הגבר מבין אלו שכותבים כאן, שכשיגיע זמנו לקנות רכב לא ישאל ולו רק בגלל שאחרים שאלו אותו כשהוא מכר.

הדעות כאן לפעמים קיצוניות מאוד, בסופו של דבר זה תלוי באיזה צד של המטבע אתה נמצא.

לגבי מכוני הבדיקה נאמר הרבה ואני מסכים עם הכל.

אפשר להציע לקונה אופציה נוספת - יש מוסכים שעושים בדיקות לפני קנייה ולרוב גם במחירים הרבה יותר זולים מהמכונים, אם הוא מסרב ומתעקש על מכון בדיקה, זאת כבר הבעיה שלו.

לתת לך את הכתובת שלי? תמונה שלי? להראות לך שכתוב "זכר" בת.ז.? :lol:

על ההוכחה לזכריות שלי למה הוא/היא מוכר/ת, ממילא הסיכוי שישקר לי שווה לאמת. לגבי מכון בדיקה - אף מכון לא יראה ממני שקל, כמו שלא ראה במכוניות האחרונות שקניתי. אם את רגיל לז**ני מוח, זה לא אומר שכולם כאלה. הבדיקה היא של הקונה ולמענו. ומן הסתם, על חשבונו. בין אם אני קונה או מוכר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

א. כשאגש לקנות רכב יד"ש, לא אשאל את הבעלים אם הוא מתחייב על X, כי זה מפגר.

ב. אעשה עם הבעלים סיבוב על הרכב (הוא נוהג, אבל לא אהסס לשאול אם אני אוכל - יסכים, מגניב. לא, לא.), אם הכל נראה לי נחמד ויפה מסריקה שטחית, אגש איתו למוסך מורשה של היצרנית שהם ייתנו את דעתם ולפחח בכדי לשלול פגיעות שילדה וזהו. מכון זה בזבוז של כסף וזמן.

ג. על סעיף א' אני מוכן להתחייב. :lol:

פורסם
נכון, הרוב לא מתחייב, אבל זה לא אומר שזה מצב נורמלי. הגיון בריא אומר שאם אתה מוכר משהו אתה גם חייב להתחייב על טיבו. תשים את עצמך במקום של הקונה. אתה מוצא מודעה על רכב שנראה לך מתאים ואתה מחליט לפגוש את המוכר ולראות את הרכב. אתה לא מכונאי ורוצה לאמת את דבריו של המוכר בדבר הרכב. אתה מחליט לבדוק את הרכב במגון בדיקה. אתה מגלה שיש בעיה במנוע או בגיר. אתה רוצה להגיד לי שאתה מוכן לשלם 500 ש"ח על הבדיקה ולהגיד למוכר "סורי, הרכב שלך לא תקין, כמו שסברת. אני לא לוקח אותו. שלום לך ובהצלחה"? ממש לא נראה לי!

לפני כחודשיים מכרתי רכב מסוג סובארו DL שנת 92. הרכב היה יד 5 (!) כשקניתי אותו. כשפירסמתי מודעת מכירה אמרתי שהרכב במצב מכאני מעולה ועמדתי מאחורי כל מילה שלי! אם בבדיקה היה מתגלה שהרכב לא תקין מבחינת מנוע, גיר, שילדה או כל פרט קריטי אחר הייתי אומר לקונה "סליחה, זה גם הפתעה בשבילי. לי הרכב נראה תקיו לחלוטין" וכמובן שהייתי משלם את סכום הבדיקה ומתקן את התקלה מיידית.

למה לא נורמלי? אתה לא חייב להתחייב על טיבו של דבר וחצי דבר. מה גם שאתה לא תמיד יכול לדעת - חבר שלי מכר רכב יד ראשונה שהתגלתה בו פגיעה שמכון היה מפרשה כפגיעת שלדה ובפועל התברר שקרתה עובר למסירת הרכב לאותו חבר. אם היה מתחייב?

לי יש רכב רובוטי. מכיוון שרוב הבוחנים לא יכנסו לדקויות, אני אוטומטית אקבל (כפי שכבר שמעתי שקרה) "נקישות במעבר הילוכים", ואוכל להסביר ללמפה שכך הגיר עובד. כנ"ל לגבי יתר הכסת"ח הקבוע.

אם לי הייתה קומבינה עם מכון הבדיקה, גם ה-DL בת ה-21 שלך הייתה יוצאת אוטו פח והייתי קונה אותה במחיר כלום או מפשיט אותך על ה-500 ש"ח, על לא עוול בכפך.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין אם קיים בכלל רכב בבעלות פרטית שיצא ממכון בדיקה ששלושת הסעיפים של מנוע, גיר ושלדה מסומנים כתקינים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אעשה עם הבעלים סיבוב על הרכב (הוא נוהג, אבל לא אהסס לשאול אם אני אוכל - יסכים, מגניב. לא, לא.)

פה כבר בעיה מהותית - אין סיכוי שאקנה רכב בלי לנהוג עליו קודם לכן. לא רוצה שיתחייב - בשביל זה יש מוסך ו/או פחח - כן מעוניין להרגיש את הרכב בעצמי. זה סעיף פוסל עבורי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני בהחלט יכול להבין בעלים שכשהרכב עדיין בבעלותו מתנגד לכך, מה גם שבחלק מהמקרים הביטוח עשוי שלא לכסות אותי (לדוגמא, אני נושק ל 30 ולבעלים ביטוח לבני 40+ בלבד).

פורסם

אחח אם רק היית יודע כמה פעמים הלכתי לבדיקה הוצאתי 500 שקל ובבדיקה היתגלו כאלו גרוטאות ההפך הגמור מ "הרכב כאילו יצא עכשיו מהסוכנות" וכן אמרתי תודה רבה לא מתאים והלכתי,ושמחתי שלא סגרתי עם המוכר ושזה היסתכם רק ב500 שקלים של בדיקה,כי ככה זה אין מה לעשות הישראלים לא אומרים תמיד את האמת.

כי ככה זה הבדיקה הזאת באה בין היתר לאמת דבריו של המוכר,לשיקולך אם אתה מאמין לו או שאתה בוחר להוציא 500 שקל ולבדוק את אמינותו,וחשוב לציין ואני אומר את זה בפעם המי יודע כמה שיש לא מעט אנשים שמטפלים ברכבים שלהם בדיוק לפי הספר והם לא מכונאים מוסמכים שיודעים לזהות בעיות או בעיות עתידיות.

וכן אם אני מטפל ברכב שלי על פי הספר לפי הוראות יצרן כמו שצריך במוסכים מורשים והוא נוסע חזק עובד עגול מעביר הילוכים חלק ועוד כמה מאפיינים שמתארים מצב מכני מעולה אז למה שאני לא ארשום שהוא במצב מכני מעולה? זה מה שידוע לי והגיוני לפי איך שאני מטפל בו,אבל עוד פעם תתפלא לדעת שיש גם אנשים כאלו שיש להם בעיות שאדם שהוא לא בעל מקצוע לא יעלה עליהן,זה עדיין לא אומר ששיקרתי ולא אומר שאני צריך להיתחייב בבדיקה.

אבל כנראה שלא נסכים על הנושא.:-)

פורסם

במקרים רבים ניתן לזהות שהרכב לא שווה רכישה גם לפני ובלעדי הבדיקה. אם לא - זו כבר בעיה אחרת. במקרים כאלה, כדי לחסוך כסף, עדיף לקחת חבר בעל רקע מתאים וכזה שמכיר את הרכב המבוקש.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אחח אם רק היית יודע כמה פעמים הלכתי לבדיקה הוצאתי 500 שקל ובבדיקה היתגלו כאלו גרוטאות ההפך הגמור מ "הרכב כאילו יצא עכשיו מהסוכנות" וכן אמרתי תודה רבה לא מתאים והלכתי,ושמחתי שלא סגרתי עם המוכר ושזה היסתכם רק ב500 שקלים של בדיקה,כי ככה זה אין מה לעשות הישראלים לא אומרים תמיד את האמת.

כי ככה זה הבדיקה הזאת באה בין היתר לאמת דבריו של המוכר,לשיקולך אם אתה מאמין לו או שאתה בוחר להוציא 500 שקל ולבדוק את אמינותו,וחשוב לציין ואני אומר את זה בפעם המי יודע כמה שיש לא מעט אנשים שמטפלים ברכבים שלהם בדיוק לפי הספר והם לא מכונאים מוסמכים שיודעים לזהות בעיות או בעיות עתידיות.

וכן אם אני מטפל ברכב שלי על פי הספר לפי הוראות יצרן כמו שצריך במוסכים מורשים והוא נוסע חזק עובד עגול מעביר הילוכים חלק ועוד כמה מאפיינים שמתארים מצב מכני מעולה אז למה שאני לא ארשום שהוא במצב מכני מעולה? זה מה שידוע לי והגיוני לפי איך שאני מטפל בו,אבל עוד פעם תתפלא לדעת שיש גם אנשים כאלו שיש להם בעיות שאדם שהוא לא בעל מקצוע לא יעלה עליהן,זה עדיין לא אומר ששיקרתי ולא אומר שאני צריך להיתחייב בבדיקה.

אבל כנראה שלא נסכים על הנושא.:-)

ראית רכב שאתה מעוניין לקנות הכל טוב ויפה הגעת לבדיקה אמרו לך הכל תקין ואמרת לעצמך "הם בטח משקרים, עדיף לוותר"? אז בשביל מה הלכת לבדיקה מההתחלה?

באמת שהפורום הזה כל פעם מפתיע אותי מחדש .. אתה מוכר רכב ואני בטוח שבמודעה רשמת שהוא תקין ואז כשקונה רוצה לבדוק אם הוא באמת תקין אתה לא מוכן להתחייב לזה שהוא תקין?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

אם זה היה להתחייב שהוא תקין, מילא. המשמעות המעשית היא שאתה מתבקש להתחייב שהרכב יצא טוב לבדיקה. בהתחשב במדיניות של מכוני הבדיקה, מי שמתחייב לכך לא עושה מעשה חכם במיוחד, ואני עדין במיוחד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם זה היה להתחייב שהוא תקין, מילא. המשמעות המעשית היא שאתה מתבקש להתחייב שהרכב יצא טוב לבדיקה. בהתחשב במדיניות של מכוני הבדיקה, מי שמתחייב לכך לא עושה מעשה חכם במיוחד, ואני עדין במיוחד.

אז בעצם הטענה היא שכל מכוני הבדיקה משקרים ומנפיצים דברים

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תוכן חדש...