Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה הקטע הזה, "מתחייב בבדיקה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין, אי אפשר להסתיר ממך כלום, בחיי :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מתחייב בבדיקה 100% על שלדה ו-50% על גיר ומנוע.

כמו כן, אני לא אקנה רכב מאדם שאינו מתחייב על שלדה (על גיר ומנוע אני מוותר).

אני רואה בזה סינון ראשוני די יעיל.

מבחינתי, אדם שאינו מוכן להתחייב על שלדה, יודע משהו עליו שכח לדווח.

ולגבי קומבינות אפשריות של קונים עם מכוני הבדיקה, הסיכון של זה קטן משמעותית מהסיכון לבזבז זמן וכסף יקרים על רכבים דפוקים.

פורסם

צחוק צחוק, זה המצב. תרצה - תקבל את זה, לא תרצה - תמשיך לשלם 500 ש"ח כל פעם על טופס אחיד עם ריג'קטים מונפצים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

Rk עזוב יש אנשים שלא משנה כמה תסביר להם את העמדה שלך למרות שהרוב מסכים איתך ואפילו האנשים שעליהם אנחנו מדברים מתנהגים כמונו כשהם במצבנו תמיד יהיו את אלה שיתחכמו וינסו להתקיל אותך עם כל מיני שאלות שהם יודעים טוב מאוד את התשובות להן.

בסדר אני קיבלתי את התשובה שלי וראיתי שיש פה רוב שמסכים איתי. תודה לכולם על התגובות בעד וגם הנגד רציתי רק לדעת שאני לא יוצא דופן. תודה!

פורסם

לא משנה כמה הודעות יתפרסמו פה, כל אחד נשאר עם הדעה שלו. גם אני. אני לא מוכן להוציא כל פעם 500 ש"ח על בדיקות ולגלות שהמוכר משקר/לא יודע/לא סגור וכו'. בעיניי, אם כתוב במודעת מכירה שהרכב "במצב מעולה" ואני מגלה בבדיקה שיש בעיית שילדה/גיר/מנוע - אותו אחד בעיניי שקרן. הטענה "לי הרכב נראה תקין" לא מתקבלת - אם נראה לך תקין, תתחייב. אחרת - למה לטעון ש"הרכב במצב מעולה"? רק אני רואה כאן סתירה? אבל אם יש כאן אנשים שלא אכפת להם להוציא כל פעם 500 ש"ח, אז באמת שאין פה שום וויכוח:roll: .

(Toyota Yaris 2011 MTM 6F 5D (Since 06.2013

(Subaru DL 1600 92' manual (03.2007 - 06.2013

פורסם

goldstar זו לא חוכמה, ואם הרכב יד 6-7-8-9???? מאיפה אתה יכול לדעת את כל ההיסטוריה של השילדה?

לא כולם עושים בדיקות קניה כיום, הרבה הולך למכונאי או מישהו שמבין וזהו

האופציה היחידה שאפשר להתחייב עליה זה שילדה במידה ואתה הוצאת את הרכב מהחברה

אממה, גם פה יכול להיות בעיה, יכול להיות שאפילו בחניה מישהו נכנס בך ונתן נגיעה בקצה שילדה, הטמבון קפץ החוצה ולא רואים מי יודע מה סימן על הצבע, לך תעלה על זה.

אני בכל אופן מעולם לא התחייבתי, וכששאלו אם אני מתחייב אמרתי תמיד שאני לא סוחר רכב, לא מבטיח סוסי פוני ולא חדי קרן, תבוא, תראה את האוטו, נראה לטעמך? יופי, תעשה סיבוב, תסתכל, תנסה לראות אם משהו לא כשורה, ומשם אפשר להתקדם.

האופציה שהכי נורמלית כיום זה לקחת את הרכב למוסך שאתה מכיר מעבר ופחות או יותר סומך על המילה של המכונאי שיגיד לך מה מצב הרכב +/-, הרבה יותר אמין ממכון בדיקה, פחות בלבולי שכל והכל נאמר "דוגרי"

אבל כמובן שגם פה יש בעיה, כי המוכר לא יאמין שהמכונאי ניטרלי, והוא יחשוב שאולי יש קומבינה בין הקונה למכונאי.

בקיצור - מדינת ישראל חביבי :) לא הולך שום דבר קל, תמתין בסבלנות לקונה הנורמלי ולא אחד שמחפש פינות

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

alex3i - אתה בתוך האנשים האלה, שים לב. עם כל ההתחייבות, טופס בדיקה סטנדרטי לא באמת מבטיח לך תמונה נאמנה של הרכב. אבל הי, זה הכסף שלך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
alex3i - אתה בתוך האנשים האלה, שים לב. עם כל ההתחייבות, טופס בדיקה סטנדרטי לא באמת מבטיח לך תמונה נאמנה של הרכב. אבל הי, זה הכסף שלך.

צודק:-) כל אחד והכסף שלו.

וכן כמו שרשם פה חבר הפורום לפניי, אנחנו במדינת ישראל.. לא נראה לי שצריך להוסיף מכל מקום ינסו לדפוק אותנו וגם אם לא נרגיש שדופקים אותנו .:-D :-D :-D

פורסם
יוני - איני מטיל דופי ביושרך.

הבעייה היא שאינך יכול להתחייב על כלום, כי למרות שהמנוע שלך לא אוכל שמן - יירשם בטופס הבדיקה "רעשי שסתומים", או "לכוון מנוע", ובשורה אחרונה "X" על מנוע לא תקין.

כנ"ל לגבי הגיר - יירשם "השהייה בהעברת הילוכים" או "נקישה בהעברה", או כל מיני חארטות - "שמן שחור" וכו'. בשורה אחרונה "X", ששווה ל-"לא תקין" בנושא הגיר.

ככה עובדים מכוני בדיקה, את זה אנחנו יודעים ולא יעזור כלום.

הקונה ההדיוט (יותר או פחות) יראה "X" בעמודה של ה"לא תקין" לגבי הגיר / המנוע.

עכשיו - לך תשכנע אותו (אם התחייבת בבדיקה). נו ומה אז ?

גם לגבי שלדה - אולי מכה "מינורית" תפורש אולי ע"י בוחן אחד כמשהו יותר משמעותי. בוחן אחר יכול לתת פרשנות קצת אחרת.

אם אתה באמצע בדיקה (ז"א הקונה כבר שילם) ואתה מרגיש שעובדים עליך במכון - אני חושב שיש לך בעייה (קלה) לקום וללכת באמצע. יחד עם זאת - לא נראה לי שמישהו ייקח את הרכב שלו (שהוא מוכר) למכון אחר, רק כדי להראות (לקונה או לעצמו) שהוא בסדר. לא מתאים לקונה (והוא חושב שהרכב איננו תקין) - שלח אותו יפה לדרכו.

אין לי בכלל ספק על הקטע של הכסת"ח במכונים ואיפשהו אני גם מבין אותם. אממה? הדרך מ "רעש שסתומים" ו\או "נזילות שמן" להפרה של מה שמוסכם בבדיקה כ "אני מתחייב על זה שהמנוע תקין" היא לא קצרה וכמובן שאם מישהו נותן סוג של "התחייבות", אז צריכות להיות הגדרות ברורות ברורות שמסכימים עליהן ושיחשבו בתור הפרה של "ההתחייבות". כמובן שמעצם ענין ההתחייבות ומה בכלול בכך, רצוי שהקונה והמוכר יהיו שניהם אנשים "מבינים ענין" ושניתן להסכים איתם על פרטים מסויימים. כמובן שאם אני בתור מוכר אראה שיש לי עסק עם קונה טמבל שהולך שחור על גבי לבן לפי מה שהמכון כותב בטופס, אז אני לא אתחייב לו אפילו על המידה של הצמיגים, שייקח יבדוק ויחליט מה שטוב לו.

גילוי נאות - מעולם לא מכרתי רכב ממש, הרכב הקודם שלי היה גרוטאה שנמכרה ב 2000 ש"ח תוך כדי טובה שעשיתי למישהו.

עוד גילוי נאות - כשאני חושב על מצב שאצטרך למכור את הרכב הפרטי שלי שמאז שהוא אצלי אין לי שום קבלות של טיפולים ממוסך כי הכל טופל אצל חבר באופן פרטי, אני אתן לקונה את כל הפרטים כולל הבדיקה של הקנייה שלי, אסביר לו בדיוק איך תחזקתי את הרכב בזמן שהיה אצלי, ואראה לו קבצי וורד שאני כותב בהם את כל הפרטים של הטיפולים והתיקונים והשפצורים ודברים שהוספתי וכו', קונה שירצה להאמין אני אמשיך איתו הלאה ולא תהיה לי בעיה להתחייב על הדברים שאני יודע, תוך כדי הבהרה שלא כל קשקוש של המכון ייחשב כהפרה אלא רק דברים חמורים (פגיעה בשלדה, או למשל אם יתגלה בבדיקה שהקומפרסיה רעה מאוד ביחס לגיל המנוע, או שהגיר דופק בהחלפות).

אני אתן דוגמא לא נעימה שבסוף יצאה טוב, אח שלי חיפש בזמנו יונדאי סונטה, הלך עם מישהו לבדיקה, הרכב היה 2002 (זה היה ב 2009 או משהו כזה) נראה טוב שמור והכל, הגיעו לבדיקה ויצא שהמנוע גמור ממש, לא זוכר את המספרים אבל הייתה קומפרסיה גרועה ממש ביחס לצפוי. בקיצור המוכר הפך חיוור לגמריי ולא הבין איך זה קרה לו, לא הייתה שום התחייבות אבל מתוך רצון טוב הוא התחלק עם אחי בבדיקה חצי-חצי. זו דוגמא להתנהגות מכובדת של בן אדם בלי שום התחייבות ושום כלום. אם כל האנשים היו הגיוניים בצורה כזו אז לא היה צורך בכחל ההתחייבויות והשטויות אבל לצערנו השוק מלא בזבל ואז אנשים שרוצים לקנות כל הזמן חוששים שמנסים לדפוק אותם ומכאן מגיע הקטע של ההתחייבות.

דוגמא אחרת גרועה - אבא שלי בזמנו (שנת 98) רצה לקנות לנטרה, המחירים אז ללנטרה בת 4-5 היו באזור ה 38-40K, בקיצור הוא מצא אחת ב 26K ביישוב שלומי שבצפון (ואנחנו באר שבעים), אבא שלי דיבר עם הבן אדם שאמר לו שהרכב פיקס והכל תקין וכדאי לו לבוא לראות, אבא שלי בתמימותו ובנטייתו להאמין לאנשים ארז את עצמו ונסע לשלומי באוטובוס, שרף יום שלם של נסיעות, הגיע לבדיקה, שילם 400 ש"ח אז, איך שהרכב נכנס לבדיקה הבודק אומר לאבא שלי: "האוטו הזה היה פה כבר 1000 פעמים, הוא כולו מרותך באמצע, חבל על הזמן שלך". בקיצור אבא התעצבן על הבן אדם שאל אותו איך הוא לא מתבייש להביא אותו מב"ש בשביל חרטא... בקיצור סתם בזבוז של זמן, כסף ועצבים.

ממקרה כזה כמו האחרון אפשר כן להבין את אלו שרוצים סוג של התחייבות בבדיקה. בדיוק כמו שיש אנשים נורמליים כמוכם שמתחזקים את הרכב הפרטי כמו בובה, יש את הצד השני של אלו שמחזיקים זבל ורוצים למכור אותו מעל מחירון.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יוניסי - אתה מדבר בתיאוריה, וככה זה נראה. במציאות המתווה שלך לא יעבוד, ויביא לסכסוכים ולך תדע למה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פותח השרשור, תעשה ניסוי - כשיתקשרו אלייך כול אותם "מתחייב לגיר-מנוע-שילדה?" סתם בשביל הספורט, תגיד להם "כן".

אני מהמר שהשלב הבא הוא ש-95 אחוז ממי שמתקשר אלייך יעשה לך "טובה" ויציא לקנות את הרכב ב-60 אחוז מהמחיר שדרשת, או שאותם אנשים פשוט ממילא לא יחזרו אלייך.

אל תתרגש. חרטטנים, משועממים, ומחפשי מציאות ,יש בשפע בארצנו.

פורסם
goldstar זו לא חוכמה, ואם הרכב יד 6-7-8-9???? מאיפה אתה יכול לדעת את כל ההיסטוריה של השילדה?

לא כולם עושים בדיקות קניה כיום, הרבה הולך למכונאי או מישהו שמבין וזהו

אז הפסדתי 500 שקל ואני אוריד מהמודעה את צמד המילים "שלדה נקייה" (ואת המחיר בהתאם).

תבין משהו.

"מתחייב בבדיקה" משדר אמינות בשוק רווי שקרים.

את הרכב הנוכחי שלי רכשתי ממישהו שהתחייב בבדיקה בכתב,

ורק בדרך אליה הוא גילה שהרכב הולך להיבדק על ידי חבר בלי כסף.

ההתחייבות הזו בסך הכול מסננת לי אנשים לא רציניים שיבזבזו לי את הזמן.

ואם המסננת הזו גורמת לי להפסיד כמה רכבים טובים של אנשים כמוך, נחיה עם זה :wink:

עובדה שעד היום אף מכון לא מצא ליקויי שלדה ברכבים שרכשתי וברכבים שמכרתי, וכולם היו מרוצים.

פורסם

אתה חייב להתחייב על משהו שאתה לא יודע?! אם באמת חשוב לך לדעת - גש לפחח לפני זה ותברר, אל תסבן את המוכר בהתחייבות שאין מאחוריה דבר. הזמן שלו גם עולה כסף, ואתה בעצם דפקת אותו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קונה שירצה לעשות בעיות למוכר (שהתחייב לו על השילוש הקדוש) יוכל גם יוכל, אם יימצא ה" x " המתאים...

בגלל זה (ובגלל שיש גם נוכלים מתוחכמים יותר או פחות) עדיף להמנע מלהתחייב על כל מיני דברים בבדיקה.

כמו השרשור בכללי שפתח דיסקו - "ראו על מה אתם חותמים" (שלפחות יהיה לזה תוקף, ומה לעשות - גם אולי תוקף משפטי).

ראו בבקשה את התגובות של רומן, שתמיד מתמצת את הנושא בצורה חדה ועניינית.

זה רק להגנתכם.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...