רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 893 צפיות
קיבלנו את הרכב בסניף בשדה התעופה בקטניה, סיציליה. נסענו עם הרכב לסירקוזה, קטניה, טאורמינה ואף טיפסנו איתה להר הגעש אתנה. על המד מרחק הופיעו כ 35,000 ק״מ והחזרנו אותו עם 700 ק״מ נוספים. העיצוב לא הכי קל לעיכול, אני אישית דווקא אהבתי. לשיפוטכם לנצ׳יה אפסילון בגוגל תא המטען הבאגאז׳ הספיק (בקושי אומנם) לשתי המזוודות ואפשר היה לדחוס עוד תיק גב במרווח שנשאר. נכנסים תא הנוסעים מרגיש דיי מרווח. הישיבה במושב הנהג, שמצאתי אותו נוח גם אחרי נסיעה ארוכה, גבוהה גם אחרי הנמכתו. נוח לנהיגה עירונית. לוח השעונים הוא מרכזי, אישית לא היה לי נוח לחפש אותו בכל פעם מחדש ברצון להחטיף מבט על מד המהירות. בשילוב עם הישיבה הגבוהה, יחסית והמראה המרכזית הנמוכה, נוצר מצב…
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 665 צפיות
היי אנשים, חדש כאן ואפילו די מתרגש להיות חלק מקהילה כזו. שאלה: אני אמנם שבוי בקסמה של האלפא רומיאו, בתקווה שתגיע ביום מן הימים, אבל בינתיים צריך להישאר בפרופורציות של איש משפחה עובד שצריך לדאוג לשני הילדים שלו. מה שאני רוצה לדעת הוא, מה דעתכם על שברולט בתור רכב משפחתי? קרוז או אפילו ה-SS החדשה 0שהבנתי שהיא יותר רכב מנהלים אבל בכל זאת...) - שוות משהו? אני חייב לציין שאני בא עם דעה די שלילית על שברולט בכללי... תודה!
הודעה אחרונה מאת New Vegas, -
-
אהלן, רציתי לשתף אתכם במקרה שהיה לי שבוע שעבר. אני נוסע בכביש 44, פתאום אני שומע "עצור בצד". עוצר, מגיעה שוטרת (נראית זועמת במיוחד) ואומרת לי- שמת לב מה עשית? אמרתי לה- עשיתי משהו לא בסדר? לא שמתי לב למשהו מיוחד. השוטרת כבר מוציאה את הפנקס שלה, ותוך כדי אומרת לי שביצעתי מעבר נתיב בצורה מסוכנת. אמרתי לה שזה היה הרכב שלפניי, אבל זה נכנס לה מאוזן אחת ויצא מהשנייה. היא אמרה לי שהיא ראתה טוב מאוד ולא הייתה עוצרת אותי סתם. אמרתי לה שאין בעיה, ושנסתכל ביחד על ההקלטה מהמצלמת דרך שלי. באותו רגע, בלי להסתכל בהקלטה שלי, היא אמרה לי- "בסדר, סע." מסקנות: 1. עם שוטרים כמוה אי אפשר להתפלא שיש נהגים מסוכנים על הכביש 2. המצלמה הזו הצילה אותי. אני נמצא הרבה על הכבישים, ו…
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לאחר שעץ החליט לקרוס על האוטו האהוב שלי, הכנסתי אותו הבוקר לתיקון. נאמר לי, אחרי בדיקת שמאי, שהתיקון יעלה כ20 אלף ש"ח (!?) ואני משלם רק 750 ש"ח השתתפות עצמית. משך התיקון בין 9-15 יום ובנתיים אני מקבל רכב חלופי מבג'אט על חשבון המוסך (שבטח מחייב את הביטוח). לאחר שוויתרתי בסלידה רבה על ניסן מיקרה בצבע בורדו (אמרתי לפקיד "אין לך משהו קצת פחות... גיי?) אמרו לי שיש כרגע רק רכב ב"דרגה מתחת", אמרתי בסדר, "שברולט ספארק" מעולה "בצבע אדום" לא נורא, "ידנית" ואני "אממ.. טוב נו. הכל רק לא המיקרה!:shock:" עכשיו יש לי בעיה קטנה עם ההילוכים. הרכב נכבה לי מלא פעמים בהתחלת נסיעה, במיוחד בעליות. לא משנה כמה מהר אני מעביר את הרגל מהבלם לגז. לא יכלו לצייד אותו לפחות במערכת עזר לזינוק…
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 948 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4426161,00.html קצת הזוי שהעלות השנתית הממוצעת של דלק גדולה ממשכורת ממוצעת של חודש. כמעט 10% מההכנסה משפחתית ממוצעת הולכת על דלק. אני משער שלמשפחות ממש עניות בכלל אין רכב לכן המספרים למעלה קצת משקרים אבל זה עדיין נתון קשה.
הודעה אחרונה מאת aviel-bs, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 927 צפיות
שלום רב, לא פעם פורסמו כאן פוסטים לגבי רכבי ליסינג והנהגים אליהם. על זלזול הזנחה וחוסר אכפתיות של האנשים שבאים בגישה של "לא שלי לא חבל". שיר "רכב חברה" של להקת אפליקציה מסכם את כל הסטיגמות ודעות (הרבה פעמים נכונות). אני רוצה לשתף אותכם בחוויה שלי עם רכב חברה שאני נוהג בו, מנקודת מבט משתמש. אישית אני מאוד שומר על הרכב כאילו שהוא שלי ברמה שהוא לא נשתף פעם אחד במכונה, רק ידני. תמיד נותן לא קצת זמן להתחמם לפני נסיעה וכמוון לא נסיעות שטח /הובלות וכוי. לעומת זה חברת ליסינג מפגינה זלזול מוחלט וחוסר אכפתיות כלפי הרכוש ששייך לה. רכב שאני נוהג בו שייך לחברת HERTZ, כבר בדקות הראשונות כשהורידו אותו מהגרר במעמד קבלת מפתח נשרט מכסה תא מטען על יד נציג החברה. שפשוט זרק את הדברים שלו…
הודעה אחרונה מאת eransh1, -
את העובדה שאתם חולי רכב אנחנו כבר יודעים, שם חיבה לרכב שלכם נתתם? שתפו אותנו בפרטים בעמוד הפייסבוק שלנו!
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
או משרד התחבורה? כי אם כן אני אשלם את המחיר שרוצים בארץ וזהו(קרוב ל300 ש"ח..) תודה.
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אם כן, איך אפשר לפנות אליו?
הודעה אחרונה מאת dany, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 665 צפיות
שלום רב חברים, מאחל לכולנו שנה חדשה מבורכת ומלאה בשגשוג ובבריאות. אני מתכנן לרכוש 4 צמיגים חדשים לרכב שלי אימפלה 2005. המידות שלהם הן 225/60 - 16. מישהו יכול לעזור לי לבחור צמיגים טובים ויותר חשוב מתאימים מכל הבחינות (קוד מהירות וכיוצא בזה) לרכב הנ"ל? מיותר לציין, שהמחיר משחק תפקיד לא מבוטל בעניין. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ספייס 2001 ידנית, מנוע 1.25 60 כ"ס. דגם SX ה"יותר" מאובזר בדגמי ה60 כ"ס. (הבדל זניח מאוד) נקנתה עם 150 אלף, כיום 175 אלף. נתחיל בטוב: המזגן של הרכב הזה מקפיא! מרגיש כאילו מישהו בפיאט שם בצוציק הזה מזגן 10 כ"ס והשאיר 50 עלובים למנוע (וזה בהחלט מרגיש ככה), מה שכן, צריך לשמור את הרכב בטורים גבוהים כדי שיקפיא, ואז אין לו בעיה להוציא קרח גם (קורה לפעמים). אז מה היה לנו השנה? אם ישאלו אותי עם הרכב אמין או לא, אני יענה שברור! במהלך השנה ראיתי פעמיים גרר, בשני הפעמים זה קרה באשמתי, ונפתר בלא יותר מ150 שקל, ככה זה שמזניחים, נסעתי עם מצבר מ2009 וחיכיתי שימות לגמרי, לצערי הוא מת דווקא בשבת ורחוק מאוד מהבית, בפעם השנייה זה היה בגלל התקנה לקויה של מערכת אודיו שביצ…
הודעה אחרונה מאת itzik_b, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם הנורה הזו חוקית עבור פנסי דרך?
הודעה אחרונה מאת 2shehem1, -
צמיגי hifly 1 2
מאת YBlue- 23 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
שלום, אבי החליף צמיג בעקבות פגיעה בגלגל הקדמי ובעל הפנצ'ריה שם לו צמיג 215/65R16 hifly ולקח 350 ש"ח עליו. בנושא מורה נבוכים למותגי צמיגים - הטוב ,הרע והבינוני שפורסם בו באחד הפורומים ראיתי שצמיג hifly שייך לקטגוריה של חברות גרועות. רציתי לדעת שני דברים: 1. עד כמה זה קריטי שהוא ימשיך לנסוע עם הצמיג הזה (הוא נוסע על יונדאי טוסון). 2. האם המחיר שקיבל על הצמיג סביר או מוגזם? תודה, ירון.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 736 צפיות
ככל הנראה יוצא לי להיות בלונדון בקרוב, וכמובן שאני לא מתכוון לפספס הזדמנות לחוויה מוטורית על הדרך. ממה שהבנתי פאלמר זו האופציה היקרה-אך-מומלצת - יוצא כ-5000 ש"ח ליום שלם (כולל אוכל), לנהיגה על 8 רכבים, כ-10-15 דקות על כל רכב. יש טיפים מיוחדים ממי שהיה שם ? ממה שאני רואה באתר הם מספקים צילומי וידאו חינם רק לשניים מהרכבים - פורמולה יגואר ואריאל אטום. השאלה אם יש מצב שיתנו לי לנהוג עם מצלמת אקסטרים (DRIFT GHOST) על הקסדה (בהדבקה או על רצועת הגוגלס אם יש שם). בנוסף - אולי אני ארצה לעשות גם נהיגת ראלי, רצוי על רכב חזק 4X4. משהו מומלץ באזור לונדון ?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 22.5 אלף צפיות
קבוצת רישוי 1-7 לפי מה הקבוצת רישוי של הרכב נקבעת? ברשותי 205 GTI 1988 קבוצה 3. לחבר שלי יש סיוויק האצבק 1999 קבוצה 2.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני גר באזור עליות ומורדות קשות. כניסה ויציאה מהחניה של הבית תוך כדי עליות תלולות .ברשותי קאיה ידנית 1400 . לא מעניין אותי מהירות סופית וגם לא תאוצת 0-100 . חשוב לי במיוחד לגרום לאוטו לקבל בהילוך ראשון כבר מהקמ"ש הראשון (איך שעוזבים את המצמד)יותר כוח וסחיבה ע"ח כל נקודה אחרת בגרף הכוח והסחיבה. ( פשוט האוטו נכבה לפעמים כשהוא עמוס כאילו חסר לו כוח להשתלט על העליה)מוכן לשלם את המחיר הכספי לשדרוג התוכנה או כל משהו אחר שיעזור. יש פתרון אמיתי שעובד ?
הודעה אחרונה מאת Apple, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני נמצא כרגע במדינה אירופאית כלשהי ומעוניין להוציא רשיון מקומי. מבחינת הרשות כאן עלי להפקיד את הרשיון הישראלי בידם ורק אז ינפיקו לי רשיון מקומי (לא נדרשים מבחנים כלשהם). זכור לי שקראתי איפשהו שאין באמת צורך כזה, אבל אני לא מוצא את המקור לכך ולא עזרו לי כל ההסברים שאני עדין זקוק לרשיון הישראלי (נגיד במילואים כשהרשיון הצבאי מבוסס על הישראלי). במקום אחר קראתי שהרשות המקומית שולחת את הרשיון חזרה למדינת המקור, אבל בשיחה עם פקיד ברשות המקומית נטען שהם בסה"כ מתייקים אותו איפשהו ומחזירים לי ע"פ צורך ו/או אחרי 5 שנים גורסים אותו... האם הוצאת כפל רשיון תפתור לי את הסוגיה? האם ישנה משמעות נסתרת לבקשת כפל רשיון? אם אכן אבקש כפל רשיון, האם התעודה ה…
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 3 תגובות
- 950 צפיות
שבוע אחרי צביעת הפגוש בגלל שמישהו פגע מאחור, ילדים משועממים כנראה בעטו ברכב בלילה. אפשר ליישר לבד או שלקחת למוסך?
הודעה אחרונה מאת Yogevv, -
נתחיל ב...WTF?! מה יש לאנשים היום?! קניתי הונדה סיויק 93 יפייפיה אדומה (בסמלון) היא עוד לא שבוע אצלי ואני כבר לא יכול לספור על כף היד שלי את מס' האנשים ששאלו אותי בכמה אני מוכר אותה. הגעתי למכון שטיפה - עוד לא אמרתי לו מה אני רוצה לנקות, "בכמה אתה מוכר?", אחרי שהסברתי לו שאני לא מוכר, 15 דקות אחרי, אחד מהשוטפים שאל אותי גם, בכמה אני מוכר. איזה מישהו שאני מכיר מהעיר, מכר אחד, ראה אותי נוסע איתה, אחרי כמה שעות אני מקבל ממנו הודעה בפייסבוק (חשוב לציין שאנחנו לא חברים) איפה אני, שהסברתי לו שאני בת"א במופע של אביצ'י, הוא אמר "אה, רצינו לבוא לראות את האוטו שלך". היום, כמה ערסוותים בני 16 באו לראות את הפיאסטה שאני מוכר, פתאום מלדבר על הפיאסטה התחילו לדבר על ההונדה, והיה שם…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 0 תגובות
- 685 צפיות
חג שני שמח ושבת שלום . כפי שכבר הבנתם אולי מהכותרת, אשמח אם כל הבעלי רנו מגאן קופה , מכל השנתונים ומכל גרסאות המנוע . ירשמו כאן באשכול . תרשמו עליכם קצת פרטים , קצת פרטים על הרכב - למשל שנה,מנוע, גיר , צבע. ממתי היא בבעלותכם? ונוכל לדון כאן על האוטו המדהים הזה. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת HellCat, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
על מה אתם נוהגים? ידני/אוטומט? ולמה??
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, לפני מס' ימים החנתי את רכבי בתל - אביב בסמוך לרחוב קרמיניצקי, הגעתי בסביבות השעה 10:00 בבוקר, פרקתי את הרכב ליד המקום שאליו הייתי אמור להגיע. באותו הזמן ראיתי כי עובדים של העירייה מבצעים עבודת ריסוס כאשר אחד נוהג בטנדר והשני הולך רגלי ומרסס, ראיתי כי הוא מעביר את הצינור מעל המכוניות ופוגע בהם, אמרתי לעצמי שאני אחנה בצד השני על מנת שלא יהיה מצב שזה יקרה לי. לאחר חיפוש חניה, החנתי את הרכב בחניה מסודרת כחול - לבן, אחרי כשעתיים חזרתי והופתעתי לגלות כי העובד לא ריחם עליי וגרם לי למספר שריטות ברכב ושקע קטן בגג. התקשרתי לעירייה, ביקשו ממני לפקסס / לשלוח בדואר רשום מכתב מפורט ואם אפשר תמונות של הנזק. נעזרתי בחבר על מנת לנסח מכתב, הייתי שמח לשמוע …
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני צריך קישור להורדת תוכנת אוטודטה לרכב משנת 2010 תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הגיע הזמן לבטח את הרכב שלי, פיג'ו 306 ידנית מנוע 1600. עד היום ביטחתי במגדל, אבל נראה שיש להם קצת אי סדר ומעט "בלאגן" בחברה בשל השינוי של הכנסת סוכנים לחברה. היכן אתם מבטחים \ממליצים לבטח? האם אתם מרוצים מהשירות? ומה המחירים +- אותם אתם משלמים? ל'
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 תגובות
- 852 צפיות
שלום רב , לפני כשבועיים רכשתי רכב שני למשפחה , הרבה מאוד זמן חיפשתי עד שנדלקתי , סיאט קורדובה שנתון 1998 יד 1 , 107000 ק"מ , הרכב מבחינה טיפולים היה מטופל למרות שהיו מס' דברים אשר היה נדרש לתקן כגון : 1. צמיגים * 4 2. 3 תושבות ( הרכב רעד בהילוך במצב עמידה ) 3. טיפול ע"מ ליישר קו חשוב לציין שהרכב בעיקר משמש לנסיעות מאוד קצרות כ-15 ק"מ ליום , מאז שרכשתי את הרכב אני מרגיש שהרכב מעביר הילוך בטורים מאוד גבוהים 4-5 סל"ד , ולפעמים כאשר אני מוריד את הרגל מן הדוושה הוא מבצע החלפה הילוך , אינני מבין הרבה במכונאות לכן אשמח לקבל את עזרתכם בנושא , ניסיתי לקרוא על כך בכל מיני פורומים ומצאתי תשובות כגון ( למידת דוושה , מע' וואקום, כבל גז , גיר לא תקי…
הודעה אחרונה מאת tzvi740, -
מאזדה 3 - לגרום לחלונות חשמליים לעלות עם הפעלת האזעקה
מאת Guest bishbish- 4 תגובות
- 980 צפיות
שלום, ברשותי מאזדה 3 אקטיב (קודן לא מקורי כפי שהבנתי), אשר החלונות החשמליים שלה לא עולים אוטומטית בעת הפעלת האזעקה מהשלט. האם יש דרך "להעביר את הפקודה" מהפעלת האזעקה לסגירת החלונות? האם יש מדריך בנושא? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
זאת ביקורת עניינית יותר, דיווח על החוויה הכללית של רואדטריפ במערב קנדה ועם תמונות, בעוד מספר ימים. מדובר כאן בדינוזאור האחרון - רכב "משפחתי" אמריקאי בגודל מלא, מנוע V8 גדול (שסתומים עיליים כמובן) והנעה אחורית. הרכב הושכר מסוכנות אוויס בוונקובר (YVR) וננהג על ידי למרחק כולל של 4100 ק"מ בכבישים עירוניים ובין-עירוניים ממגוון סוגים. תנאי הנסיעה - ממצוינים ועד גשומים מאוד. המרחק המרבי ליום אחד - 650 ק"מ. עיצוב - עצום ומרשים במונחים ישראלי (לציין שאשתי לא אהבה את עיצוב הרכב). קצת פחות מרשים בנוף המוטורי הצפון אמריקאי. זאת משפחתית גדולה, מעט כוחנית, ממש לא רכב לפוזה. החזית הגנגסטרית של ה-300 הקודמת הומרה בחזית מכובדת יותר, האחוריים אלגנטיים, הפנסים צרים יותר, רמי…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- 6 תגובות
- 974 צפיות
לפני כמה ימים, ב3 בלילה בערך יצאתי לנסיעה לילית כזאת, בדרך עברתי בכביש 65 ליד אחוזת ברק, המהירות המותרת שם היא 90 וראיתי מן הבזק קטנטן כזה, נסעתי על 100 קמ"ש בערך, אולי קצת יותר, ומצד ימין שלי אם אני לא טועה טסה איביזה על 120 בערך, (הייתי על השמאלי) הפלאש שראיתי לא היה "בוהק" כמו מה ששמעתי, זה היה ממש קטן כזה ואם הייתי ממצמץ כנראה שגם לא הייתי רואה. אז.. זה יכל להיות שזה אני?
הודעה אחרונה מאת Frankinshten, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
טרוניק S מהו?? ידני/אוטומטי? לא הבנתי את הסיפור שלו.
הודעה אחרונה מאת Frankinshten, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחרי שקראתי קצת הבנתי שהדגמים הישנים של 2006 היו קיימים בלי הכונס אוויר מקדימה מצד שמאל ולאחר מכן בשנת 2007 יצא הדגם עם המנוע 1.3 ה"מהודר" עם 87 כ"ס שהוא כבר הגיע ביחד עם הכונס אוויר...אז איך הגיוני שיש דגמי 2010 עם אותו מנוע אבל בלי הכונס אוויר ? התעניינתי קצת ברכב ואני לא ישקר זה מפריע ברמות קשות החור הלא קשור הזה ,מישהו מבין קצת יכול להסביר לי על השנים / הדגמים ?
הודעה אחרונה מאת thebaron,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 290 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- פאר האורה
- Itzik-b
- Mike808
- דובצע
- SlowRide
- פינדר
- אורח לרגע
- גולדן191
- Benigd
- roi
- yahaga