רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 529 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_324.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ניתקלתי בתופעה שאקדח התידלוק (דיזל) בתחנת הדלק ניתפס בפיה. היה צורך באבוד זמן, מבוכה,הפעלת כח רב וליכלוך כדי לשחרר את אקדח התידלוק. לי יש מגן 2013. המתדלק בתחנה אמר לי שהתופעה מוכרת לו ברכבי רנו. עוד מישהוא ניתקל בתופעה? זה פגם בהתאמת המוצר לתחנות הדלק בארץ, או פגם בתחנת התדלוק הספציפית.
הודעה אחרונה מאת vik014, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח אם מישהו שיודע יוכל לשפוך קצת אור על הנושא. העניין הוא כזה , רכשתי לאחרונה סיוויק שנת 99 אוטומטית סדאן מנוע 1600. לפי המוכר , ורישיון הרכב + דגם המנוע : המנוע הוא D16Y8 בעל 125 סוסים כאשר חיפשתי את הדגם הנל מצאתי בקישור הבא שמתאר את כל סידרת הD והיכן הם יושבים (http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_D_engine#D16Y8) נמצא כי D16Y8 יושב בEX ובSi. תת הגימור שלי הוא SR וכולל סאנרוף ( באיזהו מקום גם כתוב EK ד"א) אז איך זה יתכן ? כאשר חיפשתי לי בEBAY כמה חלקים שאני מעוניין להזמין משום מה לא מצאתי את הדגם הנל SR אלה רק אחרים כמו LX EX DX וכו'. ידוע לי שאלו רמות הגימור של הרכב אך מדוע SR לא מופיע בשום מקום אחר בעולם .... ? הרכב הוא דור שישי - משמע EK נכון? אז עכשיו …
הודעה אחרונה מאת ofekmoalem, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חבר'ה, היום קרתה לי תקרית ממש מוזרה עם הפיאסטה 97 שלי (שאגב, עברה טסט 15 במספר אתמול בתוך 5 דקות ) חניתי את הרכב במין שיפוע ואז כשרציתי לצאת רק הורדתי אמברקס והרכב התחיל להתדרדר אחורה, תוך כדי שאני מכניס קלאץ' ומשלב להילוך אחורי (כשהרכב מדרדר אחורה) ואז נשמע חריקה כאילו ניסיתי להכניס לרוורס בלי קלאץ'. הרכב מעביר הילוכים נהדר בלי קשר לזה, מפריד נמוך והכל.. אז למה זה קרה? אפילו לא הרמתי את הקלאץ', הוא היה לחוץ כל הזמן.
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי רכב חדש מהחברה 0 קמ. הגעתי כבר ל600 קמ והאוטו אוכל אחד ל7.6 שהרכב צריך להיות חסכוני בטירוף שמגיע בעיר לאחד ל12 ובחוץ אחד ל20 . וזה לא הגיוני בכלל . השאלה שלי האם יש קשר להרצה .
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
יש הרבה שטוענים שכדאי להימנע כמה שאפשר מהתקנות מקומיות בארץ. ברכב חדש שאנחנו מזמינים הוספנו קודנית וגלאי רוורס (קודנית לביטוח ועל הגלאי אשתי מתעקשת). ברכב הקודם שלה (איביזה), היו מרימי שמשות מקוריים מהיצרן (כמו בכל רכבי הקונצרן). היא רוצה את זה גם בחדש, אבל זה פחות קריטי מבחינתה. האם לדעתכם כדאי להתקין, בהנחה שגם ככה יש התקנות מקומיות שאני נאלץ לעשות, או בכל זאת לוותר? אם זה משנה, הרכב הוא רנו קליאו.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4422387,00.html אני רואה שני צדדים: 1. יפה לראות ששוטר שלא בתפקיד ורואה עבירה מחליט כן לאכוף אותה. 2. דרך הביצוע לא הייתה נכונה, אני חושב שגם אני לא הייתי מתייחס עד המפגש ברמזור. שם בהחלט אחרי הסתכלות על התעודה הייתי עוצר בצד. אבל ניחא זה קצת תחום אפור ואפשר להגן על הנהגת שפחדה ובאמת בתום לב לא שמה לב. משטרת ישראל צריכה להפיק לקחים בעניין ואולי לצייד את הרכבים עם צ'קלקה מתחלפת ונהלים ברורים, אם השוטרים באמת יתפקדו אחרי המשמרת שלהם אני מוכן שהרשות תתקצב כמה מיליונים לקניית הצ'קלקות וכל זאת שוב עם נהלים ברורים על שימוש בצ'קלקות ועצירת אזרח שלא בתפקיד.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 11 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום לכולם אתמול התחדשתי בקיה פיקנטו הדגם הידני. אני רוצה לציין קראתי המון דברים בפורומים השונים לגביי עיכובים במסירות, ק"מ גבוה ועוד טענות אני לא בא להצדיק לגונן רק להביע את מה שאני הרגשתי ולשתף. ולהגיד תודה על ההסברים וההכוונה שלכם. רכשתי את הרכב לפני שבועיים בסוכנות ראשון מערב, איש מכירות אדיב שתמיד היה זמין וענה לכל שאלה את הרכב קיבלתי אתמול כשלושה ימים לפני הזמן (14 יום עסקים), לאחר תיאום המסירה יום קודם. תהליך קבלת הרכב לא ערך יותר מ-10 דק' הסבר כללי על הרכב, הרכב נבדק מכל הכיוונים כולל תחת הרכב לפי ההסברים שלכם כאן הזמן להגיד(תודה רבה). את הרכב קיבלתי עם 8 ק"מ, נקי עוד עם הניילונים כמו שאומרים, יש ספר רכב יש את כל הציוד הנדרש, קיבלתי רבע מיכל, ו…
הודעה אחרונה מאת eliran_330, -
האם האוצר ישים סוף להטבת הדלק החופשי בליסינג? התוכנית הלאומית לצמצום זיהום האוויר: "להמליץ על כלים לצעדים לצמצום הנסועה ברכבי ליסינג" ■ ההמלצות יוגשו לממשלה עד סוף השנה 26/08/2013, 11:54 פקק / צלם: תמר מצפי משרד האוצר מתכנן לשנות את שווי השימוש על רכב צמוד כך שיכלול גם את מרכיב "הדלק החופשי של העובדים, במטרה להפחית את היקף הנסועה של ציי הרכב". כך עולה מהתוכנית הלאומית למניעה וצמצום של זיהום אוויר בישראל, שהתקבלה…
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 542 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=FlcxEDy-lr0 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. www.felix.co.il
הודעה אחרונה מאת פליקס - שירות ומכירה, -
- 1 תגובות
- 713 צפיות
האם מצלמת מהירות מצלמת אוכפת גם רמזור אדום?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היום נסעתי לתדלק בתחנה הקבועה, הפעם מכלית הביאה דלק לתחנה (תדלקה את התחנה ?) בקיצור נהג המכלית סגר את המסלול של השירות העצמי בטענה שהוא ממלא ואסור לתדלק בו (מה שמוזר היה שהוא בעצמו תדלק את המשאית), הוא הפנה אותנו לתדלק במסלול לשירות מלא (בשירות עצמי, אין מתדלק בשעה הזאת) אמא שלי נכנסה לשלם מראש ב300 ש"ח והתחלתי לתדלק, ממש בהתחלה שמתי לב שהרעש לא רגיל, כאילו המשאבה שואבת אוויר, אז האטתי את המשאבה למהירות המינימלית (עשיתי את זה ידנית) ונשמע שהמשאבה שואבת פחות אוויר, אני רציתי לתדלק רק 10 ליטר ולברוח משם אבל אמא שלי התעקשה שאי אפשר לבטל כבר אז חייבים לתדלק בכול ה300, תדלקתי במהירות הנמוכה ביותר בחוסר רצון. האם הדבר תקין ? האם סונול עקצו אותי ?
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום, צולם אתמול ליד שוק ראשון. פה מדובר בסיכון חיי אנשים רבים. אין להם טיפול יומי\שבועי\חודשי כמו בצבא? או קצין בטיחות לפני יציאה לעבודה? זה מחדל. מה דעתכם? יום טוב
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.cartube.co.il/פורד-S-MAX-החדש-יוצג-כקונספט-בפרנקפורט מאחר וה- SMAX הנוכחית מצויינת והחדשה בוודאי תהיה אף טובה יותר, הרי שיש למה לחכות. הבעיה העיקרית עם דגמי פורד גדולים, כדוגמת המונדאו ה- SMAX והגלאקסי, היא ירידת ערך גבוהה במיוחד, בין 15% ל- 20% לשנה. לדעתי ירידת הערך לא מובנת, בייחוד כאשר היא התרחשה גם בזמן שבדגמים הללו השתמשו במכלולי מאזדה אמינים. בנוסף על כך היבואן דלק מוטורס גם לא יוצא במבצעי הנחות או הטבות על מנת לפצות על הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
יש בYNET מבזקים ידיעה על נהג שנתפס עם יגואר בכביש 258 (ערד) ב-190 קמ"ש. האיש הציג עצמו לשוטרים כעורך עיתון רכב ואמר שהוא עושה לרכב מבחן. מדווח שרישיונו נשלל במקום והוא זומן למשפט. האם לעיתונאי רכב מותר והחוק מקל איתם או להיפך?
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
גולף - Comfortline ידני 2.0 שנה:2000 מה זה comfortline? ואיך הרכב בכללי?
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
208 FE. האם סוף סוף מישהו יעבור את טויוטה בתחום ההיברידיות? משקל של 775 ק"ג בלבד! השאלה רק באיזה צורה הרכב יגיע לייצור סידרתי, מאוד אופתע אם המספרים האלה ישארו כמו שהם.
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי אני יודע שזה לא קשור לפה אבל הרבה מתעסקים פה בנושא הזה, קניתי מאיביי 2 חליפות הצלה {של אופנוע ים} אחת עלתה לי 69 פאונד השניה עלתה לי 89 פאונד את שנייהם עשיתי באותה מישלוח, ביגלל שהמוכר לא שולח לארץ, אז שלחתי את זה לקרובת משפחה שלי באנגליה, ואיך שהוא משהו שעוד לא הבנתי היא שלחה את זה לארץ דרך בלגיה בקיצור זה עצור במכס מישלוח עלה לי 8.90 פאונד איך אניח מחשב כמה אני אמור לשלם להם עכשיו , הבנתי שמוצר מעל 75$ משלמים מע"מ או משהו כזה? מישהו יכול להסביר לי כמה אני צריך לשלם מחר, תודה רבה
הודעה אחרונה מאת טל_פ, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב חדש שהדגם עצמו כבר בן 3 לפחות (יונדאי IX35) אני יודע שדגם מוחלף או לפחות משודרג/מתיחת פנים אחרי תקופת זמן שכזו. סתם יבאס אותי לקנות רכב ששבועיים אחרי שקניתי תצא הכרזה שתיכף מגיע המשודרג. איך ואיפה אפשר למצוא מידע שכזה? (לא להפנות אותי ליבואן הם לא יגידו)
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
גריטת רכב ישן
מאת Natanb- 1 תגובות
- 746 צפיות
אהלן, מישהו יודע מה קורה עם תכנית גריטת הרכבים? האם עדיין ניתן לגרוט את הרכב ולקבל עליו 3K? ממה שהבנתי התכנית הופסקה בתחילת השנה אבל קראתי איפשהו שעדיין ניתן לגרוט את הרכב ולקבל עליו 1500 שקל. האם זה נכון??
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני כחצי שנה רכשתי לאנסר 09 מיד שניה. חלק מההורדה במחיר היה תיקון פגוש אחורי שהיה זקוק לשיפוץ. לפני כחודשיים שופץ הפגוש במוסך מילר (מרכזי) של מיצובישי בחיפה בעלות של 1000 ש"ח. ממש נראה כמו חדש. אתמול אני נכנס לאוטו, משלב לרוורס והחיישנים מצפצפים...ישר הבנתי שמשהו קרה מאחורה. יצאתי מהאוטו וראיתי שמישהו (מישהיא?) החליט לשפץ לי אותו שוב. שני שברים די רציניים בכל צד של המספר + קילופי צבע. כמובן שלא הושארו פרטים. הפעם לא נראה לי שיש מנוס מלהחליף את הפגוש. סיפור של 3500 ש"ח לפני עבודה (מה שנאמר לי אז במוסך). בתכלס חבל לתקן כי עוד חודשיים יכול לבוא עוד מנייאק ושוב להשאיר לי סימנים ולברוח....מצד שני זה מכוער! ! מתסכל.
-
תאונה בכביש 6
מאת Guy30- 2 תגובות
- 844 צפיות
היום בשעה 14:00 +- לכיוון דרום רכב הפוך על הצד בשוליים. משטרה סגרה 2 נתיבים. לא מצאתי שום כתבה. מישהו יודע מה קרה שם ?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
אתמול בלילה ראיתי ב"לילה כלכלי" שבמשרד האוצר מתכננים הטלת מס על הדלק שעובדים עם רכב צמוד מקבלים ממקום העבודה. אני לתומי חשבתי שאלפי השקלים שאותם נהגים משלמים כ"שווי שימוש" הוא אותו קנס\מס על כך שאינם מחזיקים רכב פרטי... עכשיו אני נתקל בידיעה הבאה (מכרז לאספקת עשרות אלפי קופסאות שחורות לניטור נסועה לפי שעות ואזורים גיאוגרפים): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4422687,00.html לא ברור לי אם מישהו לגמרי השתגע שם באוצר או שמדובר באיזה בלון ניסוי וסוג של "גזירות" הזויות שתפקידן המקורי בכלל להיגנז כחלק מ"הקלות" לציבור.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 9 תגובות
- 891 צפיות
איפה אני יכול למצוא PART NO (מספר חלק) של סיאט איביזה TDI 2003,יש אתר שבו רשומים כל מספרי החלקים של הרכב? החלק המבוקש הוא אינטרקולר,מעוניין להזמין מאיביי,אך לא יודע מה הפארט נאמבר. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת seat ibiza TDI, -
היום בזמן העברת בעלות בדואר עשיתי גם בדיקת עיקולים,להפתעה קיבלתי טיפול החלפת שמנים ופילטר שמן חינם לאוטו שרכשתי. מה אתם אומרים הולכים להשחיל אותי שם ,מישהו עשה ויש לו ניסיון .
הודעה אחרונה מאת seat ibiza TDI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשיון הנוכחי שלי רשום שהרכב עבר 97,000 ק"מ. קיבלתי טופס תשלום אגרת רישוי ורשום שם שהרכב עשה 10,300 ק"מ. כלומר השמיטו ספרה אחת בטסט האחרון. זה בכלל משנה למישהו שעשו את הטעות הטיפשית הזו? בהנחה ואני שומר את הטופס הישן של ה 97 אלף. תודה,
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
נהגים בארץ הזו לא מאותתים, זה ידוע, ודאי לא בפניה, לעיתים נדירות בעקיפה. ואני שואל את עצמי לא פעם למה, הרי זה ענין נחוץ, לא פחות משמירה על נתיב, איסור מעבר על פס לבן רצוף, ודאי יותר משמירה על מהירות בכבישים מהירים ופתוחים ובכל זאת אנשים לא מאותתים. וזו גם פעולה לא ממש מסובכת ואפילו זה חוזר לבד, אז למה לא ? מה יש לכם ? לי אגב יש שתי תשובות, הראשונה והמובנת מאליה כמעט היא שהשוטר האחרון שנתן על דבר כזה דו"ח קרוב לודאי אינו עימנו עוד ולא בגלל שחלילה נפטר בדמי ימיו, השניה, אנשים נורא עסוקים בזמן הנהיגה, הם מדברים בטלפון, אוכלים משהו, מנסים להיזכר מה שכחו, או סתם בעצבים על הנהגים מסביבם ולא ממש בתחת שלהם להתחיל להתעסק עם כל מיני מקלות. אנשים, זו כמעט התקשורת היחידה בין נהגים על…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מהיום שקיבלתי את הרכב אני מקפיד לעקוב אחר צריכת הדלק דרך האתר של Fuelly. הנה סיכום של כל האנשים עם Citigo כמו שלי באתר הזה: http://www.fuelly.com/car/skoda/citigo/2013 (ניתן לשנות את יחידות המידה בצד שמאל למעלה אם זה מופיע לכם ביח' מידה שונות ממה שאתם מכירים) מישהו יכול להסביר לי איך אני מככב בתחתית הרשימה עם ממוצע של 7 ליטר ל100 ק"מ כאשר השיאן עושה את אותם 100 ק"מ על 4.8 ליטר בלבד? אולי כי האוטו חדש? אולי כי בישראל אין מצב לנסוע 10 שניות בלי מזגן? אני נוסע על רכב ידני בצורה הכי חסכונית שאני מכיר (אין האצות פתאומיות, אין נסיעות קצרות, תמיד בהילוך הגבוהה ביותר האפשרי..) מה אני לא עושה כמו שצריך? אני לא מצפה להגיע ל4.8 אבל לפחות לממוצע (5-…
הודעה אחרונה מאת eran.yablonski, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי רכשתי יונסאי טוסון יד 2 ורציתי לדעת: 1. למישהו יש המלצה היכן לרכוש מסילות לסאן רוף ? האם כדאי לתת לבעל מקצוע או שניתן להחליף לבד ? 2. היכן ניתן לרכוש שטיח לתא מטען ? תודה ליאור
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, מכר רכש עבור אישתו מיני חדשה (ONE אם אני לא טועה) ורצה לרכוש לרכב שטיחונים מקוריים של מיני קופר, משום מה הוא נענה שאין אפשרות לרכוש את זה דרך הסוכנות ושלחו אותו "לחפש באינטרנט". אני אישית הייתי די מתעצבן על דבר כזה אבל הוא נותר רגוע וביקש את עזרתי ולכן השאלה בכותרת- איפה ניתן לרכוש שטיחוני רכב מקוריים של מיני קופר? אם מישהו יכול לסייע לרכוש כאלה מהיבואן בארץ אני אשמח\אודה\אעלה על ראש שמחתי. כמובן- רק חדש, לא משומש, לא פירוקייה ושות' ורק מקורי. תבוא עליכם הברכה.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 145 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- sperial
- BoazB11
- יבגניפ
- פולו,גולף
- fatboy1340
- שביט
- RK
- yohai71
- גולדן191
- Supertigre