רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
בעקבות סיעור מוחות קצרצר שנערך אמש עם חבר יקר, שמשתתף כאן באורח קבע, הגענו למסקנה עצובה אך כנראה נכונה, שלפיאט וגרורותיה לא צפוי עתיד וורוד משום כיוון. 1. הפנדה החדשה מכונית בינונית לחלוטין, ובטח שלא נושאת שום בשורה שהיא. 2. הגרנדה פונט זקנה בלה, וגם כשהוצגה לא היתה ממובילות קבוצתה. 3. מחליפה לבראבו, שאף היא לא ממש מסכנת את מעמדה של הגולף באירופה, לא ממש נראית באופק. 4. אין פיתוח יחידות כוח חדשות, לפחות לא בתחום מנועי הבנזין. 5. על הכרומה מיותר לדבר. לנצ'יה ממש לא רלוונטית, ועל אלפא חבל להרחיב את הדיבור. יותר מכל, נראה שפיאט זקוקה לנס בדומה לאונו של 83', אך על מנת לייצר מכוניות כאלו צריך להעיז ולהפגין יצירתיות, מהפעם האחרונה שזה קרה, חלפו 6 שנים, ועוד מעט יג…
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני כרגע נמצא באורנג׳ קאונטי,יש לי 3ימים חופשיים ,חשבתי להשכיר משהו מעניין כמו z4 או מוסטנג/קמארו/צ׳ארצ׳ר או משהו בסגנון,למישהו יש מושג לגבי עלויות/ביטוחים שונים? בנוסף לאן כדאי לנסוע?
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, אני חדש פה. הייתי באיטליה לא מזמן וצילמתי קצת מכוניות יפות בשיחה קצרה עם הנהג הבנתי שהוא אינו בעל הרכב, והזמן שהוא יושב מאחרי ההגה הינו פחות ממספר שעות. מסתבר שהרכב שכור ליממה. להבא, יש לכם מושג כלשהו עם כמה יורו בכיס צריך להסתובב באיטליה כדי לקבל את החלום הזה ליממה? מקווה שתאהבו את התמונות.
הודעה אחרונה מאת O92, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחה"צ טובים. האם מישהו יכול להפנות אותי בבקשה, לחנות שמוכרת את הציוד הנ"ל ? (סט של "פלאחים" מפלסטיק לפירוק דיפוני דלתות פנימיים וחלקי דאשבורד) בחנויות כלי עבודה - לא מצאתי. אולי לא כולם מחזיקים. אפשרי גם ebay (איך נקרא הלה באנגלית?). תודה.
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
עם כל הדאגות של שמירה על הסביבה וכו', למה לא מביאים לארץ דלק E85? שמרבית הרכבים החדשים תומכים בו. ואם לא בתחנות דלק, היכן אפשר לקנות חבית מהדלק הזה?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לבצע חיפוש היסטורית טיפולים של הרכב שברשותי שרכשתי לפני כשבוע. היכן אני אמור להקליד את מספר הרכב בכדי לבדוק זאת? תודה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאחרונה ביצעתי נסיעת מבחן בגולף 122. נתעלם לרגע מהמחיר השערורייתי ומהאבזור החסר. כשנכנסתי לרכב ובמהלך הנסיעה השמשה הקדמית להטה כמו שהשמשה בגולף הנוכחית שלי (דור 6) מעולם לא להטה. זה ממש ״הקרין״ לחלק הקדמי של הדשבורד. שמתי לב גם, שבלי משקפי שמש אני לא מצליח בכלל להביט דרכה. האם יש תקן מסויים? האם יש פשוט סוגי שמשות שונות, שחוסמות יותר שמש/ קרינה? האם עוד מישהו שם לב לזה או שהכל פשוט פרי דימיוני?
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
-
לא האמנתי שאראה רכבי ניסמו נעים על כבישי ישראל אבל הנה זה קורה! 1.6T עם 200 כ"ס וכיול מתלים ספורטיבי, אבזור שונה, מושבים, עיצוב וכו'... כתבה מאוטו: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-29548-%D7%94%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%95-%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%92-%D7%95%D7%A7-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%9E%D7%95.aspx
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני עוף קצת מוזר בפורום הזה, לא חולת רכב ואפילו עוד לא יכולה לקרוא לעצמי נהגת אבל תמיד הבטחתי לעצמי שכשיהיה לי רכב אשקיע עוד כמה שקלים בשביל השקט והבטחון בקורס נהיגה מתקדמת כדי לדעת איך לצאת ממצבים מסוכנים וללמוד לנהוג ולא רק לעבור טסט. מכיוון שנעזרתי הרבה בפורום השכן בקניית הרכב חשבתי להמשיך ולהיעזר בכם בסוגיה הזו. זה אכן יכול להועיל? יכול להיות שזה מוקדם מדי? (אני נהגת חדשה. מאוד.) אשמח גם להמלצות ספציפיות לקורסים, במידה וזה מותר בפורום.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
בדקתי מודעות בכל לוח/אתר אפשרי ואפילו בפשפשוק בפייסבוק. עברו מעל חודשיים וחצי וכל מה שהיה למכירה זה סה״כ 2 מגאן. מדובר על מגאן 2 ידנית האצ׳בק. אחת בדקתי נמצאו ליקויים , בעל הרכב לא יכול להגיע למוסך מתמחה אז כרגע מניח לו. הייתה עוד אחת אומנם התפשרתי על צבע (ירוק) , אבל משיחה עם בעלת הרכב נשמע כאילו הם פרסמו בשביל לגשש. אפילו שמתי פתקים עם הטלפון שלי על מגאן ברחוב. (לא חזרו אלי ) האם כדאי לי לשקול דיזל ? הבנזין הוא 115 כ״ס ורובם עם ק״מ של 140-170. הדיזל הוא 80 כ״ס ? ומתחילים מ230,000 ק״מ. בנסועה שלי היא בערך 8000 ק״מ בשנה. יש גם מגאן 2 ידנית 1.4 עם המנוע 16v? כל מי ששמע על מישהו שרוצה למכור אשמח לדעת מזה. כנל לגבי ספייס elx ידני . תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
השכרת רכב בפלמה
מאת mvk- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי בכוונתי לשכור רכב בפלמה (ספרד) בסוכות. בדקתי מספר חברות וגם באתרים באינטרנט. מה שחשוב לי שהכיסוי הביטוחי יכלול הכל (כולל שמשות, מראות, צמיגים וכו') וכמובן שהמחיר יהיה טוב. האם מישהו יכול להמליץ מנסיונו ? תודה !
הודעה אחרונה מאת mvk, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שאלה בקשר למס על הרכבים. לסבא שלי יש 100% נכות (סכרת) אבל הוא לא על כיסא גלגלים. שמעתי שיש אופצייה לקנות רכב חדש ללא מיסוי (שזה כמעט חצי מחיר). זה נכון? איפה בכל מקרה בודקים את זה? לא ראיתי שום דבר מכמה חיפושים שהרצתי בגוגל. נ.ב - חיפשתי קצת בפורום, יש לו קושי ללכת על הרגליים (כאבים חזקים וכו'), בקושי הולך 100 מטר בלי לעצור. אז זה לא עיוורון (לא רק ליתר דיוק) או משהו כזה אלא באמת בעיה פיזית ברגליים.
הודעה אחרונה מאת doadam, -
-
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חניית קומותיים הידראולית למצוקת חנייה.
הודעה אחרונה מאת d300, -
- 2 תגובות
- 729 צפיות
למישהו יש מושג אם יש קורס לנהיגה מתקדמת במכונית יוקרה? אני רוצה לתת לאחי מתנה לפני הגיוס, קורס נהיגה במכונית של פורש. יש דבר כזה מישהו מכיר עלויות וכאלה?
הודעה אחרונה מאת -אודי-, -
אבל שרייד 90-93[דור שני או שלישי בארץ לא זוכר] במרכבת סדאן אם אני לא טועה יחידה בארץ או שיש עוד? רק חסר שזה הגירסא של המנוע 1 ליטר בכלל לא זז
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, אני רוצה למכור את הרכב שלי, ואני מאמין (בתקווה) שעד סוף חודש הבא הוא יימכר, העניין הוא שבתחילת חודש הבא הפוליסה של הביטוח מסתיימת ואני אצטרך לחדש אותה. במידה ואני מוכר את הרכב חודש אחרי שחידשתי את הפוליסה, האם חברת הביטוח מחויבת להחזיר לי החזר מלא על החודשים הנותרים? או שאני צריך לשלם קנסות/דמי ביטול וכדומה..? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת DorM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כבר הרבה זמן המכונית הזאת מרגשת אותי יותר מנשים אבל באמת שאני פחדן ואין לי אומץ לקנות לעצמי אחת כזאת .. תגידו לי , באמת כל כך קשה להחזיק אלפא בארץ ? ואני מדבר על , דלק , מוסכים , בעיות שלא בדיוק איך לפתור אותם במוסכים וכו׳ איך אתם והאלפות שלכם מסתדרים ? תשתפו !!!
הודעה אחרונה מאת YanVoller, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כשבועיים פתחתי דיון התייעצות איזה רכב לשכור לשבוע בצרפת. לאחר בירור מחירים במספר חברות סגרתי עסקה מול אוויס. העסקה כללה קטגוריה i - רכב סופר מיני דיזל ידני + הביטוח המקיף ביותר + ויתור על השתתפות עצמית. סה"כ 1,200 ש"ח ל-7 ימים בשלושה תשלומים. בן 27. את הרכב אספתי בשדה התעופה בשטרסבורג והחזרתי בשדה התעופה. הגעתי לעמדת איסוף של אוויס ופגש אותי נציג נחמד מאוד דובר אנגלית שוטפת. הנציג הודיע בצער שסיטרואן C3 DS דיזל לא זמינה, אבל אין סיבה לדאוג. החברה דאגה לשדרג אותי לרכב קצת יותר גדול. כמובן בלי תוספת תשלום מצדי. הרכב אופל אסטרה. ניסיתי לנהל מסע ומתן בניסיון להוציא ממנו רכב יותר מעניין, אבל בקטגורית דיזל הוא יכל להציע לי רק פיאט כלשהי (דגם שלא משווק בארץ. לא הבנת…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 4 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
בקרוב אני קונה רכב חדש, אני רוצה לבטח אותו בביטוח חובה וצד ג' בדיוק כמו שהרכב שלי עכשיו מבוטח. במילים אחרות, אני רוצה אחרי הקניה של הרכב (העברת בעלות) באותה שעה להעביר מהרכב הקודם את הביטוח, לרכב החדש. שתיהן ישנות, ככה שאין פה שום עניין.. אני נהג חדש וצעיר, הביטוח עולה לי קצת יותר מ5 אלף שקל.. אני אצטרך לשלם\לעבור פרוצדורה כזאת או אחרת או שזה אפשרי? שוב אני מזכיר, מדובר בחובה וצד ג'.
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
שלום חברי פורום יקרים, מישהו יכול להסביר לי על תאריך רישום של רכב ועל תאריך ייצור של רכב? איך זה קורה בפועל? רכשתי לאחרונה רכב ששנת הייצור שלו היא 2008 ולמרות זאת מופיע סעיף ברישיון בו רשום תאריך רישום משנת 2007. בדקתי גם בספר הטיפולים של הרכב ויש שם חותמת של "בדיקה לפני מסירה" שניתנה בשנת 2007 גם כן. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
סובארו גרמו לכולם לרייר כשציגו את זה: האם הם יעמדו בציפיות עם זה? http://www.autoblog.com/2013/08/26/subaru-wrx-sti-going-sedan-only-for-la-reveal/ http://www.autoblog.com/photos/2015-subaru-wrx-spy-shots/#photo-152110 וגם סרטון: http://www.autoblog.com/2013/06/07/2015-subaru-wrx-caught-testing-in-us-on-mulholland/
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 5 אלף צפיות
לפני חצי שעה שמעתי רעש מוזר מהחלון. אני יוצא ורואה שעץ מהגינה שלי קרס בדיוק על הרכב שלי מה עושים? הביטוח לא עונה. העירייה אמרה שתשלח צוות שיפנה את זה. כמובן צילמתי מכל הזוויות. יש טיפים?
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אתמול נפרדתי מהפוקוס סטיישן 2.0 2010 ששירתה אותי בנאמנות 3 שנות ליסינג. 144,000 ק"מ עם אפס בעיות. חיסרון יחיד הינו צריכת הדלק שהיתה בסביבות 1:10.5 ב90% נסיעה בינעירונית (רובה על כביש 6 - אז לא ב 90 קמ"ש...). הרכב בגירסת 2000 סמ"ק רחוק מלהיות עגלה כמו ה 1600 (146 כוח סוס כמו המונדאו בזמנו) ומרווח יחסית כך שבהחלט מומלץ למשפחות. התלבטתי בבחירת התחליף ולבסוף החלטתי שהכלה החדשה היא יטי 1.2 TSI DSG. לאשתי יש אחת כזו כפרטית (הדגם המשודרג ולא הליסינג) ואני מאוד אוהב את הרכב - צורת הישיבה (מעולה לגבוהים כמוני) והשילוב TSI DSG (עם כל הבעיות שמדברים עליהן... אנחנו חווינו בעייה אחת במהלך שנתיים ו 52000 ק"מ). חיסרון יחיד - גודל הבגאז, אבל מסתדרים. מבחינתי זה ניסוי שישפיע על בחירת …
הודעה אחרונה מאת YanVoller, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ראיתי לפני יומיים שהעמידו מצלמה חדשה (כתומה) באלוף שדה לכיוון כביש 4 אם אני לא טועה זה לפני המנהרה כביש 3 נתיבים. מקס.
הודעה אחרונה מאת gt3rs, -
-
- 6 תגובות
- 11 אלף צפיות
לאחרונה התחדשנו ביאריס, שהתווספה ל"צי הרכב" הפרטי שבין השאר כולל את הסוויפט שבאופן אישי אני מאוד מאוד אוהב, כך שיצא לי לעשות השוואה יפה בין שתי מכוניות הסופר מיני האלו. עשוי לעניין רוכש פוטנציאלי, אז למה לא לפרסם. הדגמים: סוזוקי סוויפט דגם GLXi טויוטה יאריס דגם STYLE שני הרכבים הם המאובזרים ביותר שניתן לרכוש בסוכנות. המחיר הרשמי שלהם נכון להיום דומה. מה אפשר לקבל בסוכנות: זה סוג של "משחק" שאני בדר"כ מאוד אוהב, אבל מאוד משתנה בהתאם לתקופה, הסוכנות הספיצפית ויכולת המיקוח שלכם. יאריס כרגיל עם טויוטה ובמיוחד ביאריס, לא הצלחתי לקבל הנחה. כן אפשר לקבל תוספות ואבזורים ביד רחבה. עם הרכב קיבלנו: חיישני רוורס, חלונות חשמליים מאחור (כן כן, ביאריס אפילו הדגם המא…
הודעה אחרונה מאת Shapo1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
להלן סיכום לרכב סובארו פורסטר 2008 שנמכר לאחרונה. ב155K ק"מ נקנה חדש מהיבואן בינואר 2008 דגם B-LPG מוכן להסבה לגז נלקח בליסינג- נרשם על חברת הליסינג לאחר 10K ק"מ בוצעה הסבה לגז במרכז הראשי של סובארו להסבות לגז בזמנו - גזפרו בהרצליה לרכב נשמרה אחריות יצרן ל3 שנים או 100K רכב מעולה מכל הבחינות מאד נוח מספיק חזק ומאובזר- חיישני רוורס,GPS, מצלמת רווח, מערכת מוטימדיה עם רמקולים לא רעים ממוצע צריכת דלק (גז) של כ8.5 ק"מ לליטר בהתחשב במחירי הגז והטיפולים, חיסכון של כ-40 אחוז בהוצאות הדלק ספסל אחורי מעט צפוף לשלושה אנשים תא מטען גדול ריפודים ששמרו על צורתם, ללא לכלוך,קילופים, קרעים וכ"ו גיר 4 הילוכים, מרגיש מעט מיושן מאד יציב ומהנה לנהי…
הודעה אחרונה מאת yehuda renault, -
-
הדגם שהזמנו הוא אלגנס עם כל התוספות הקיימות. מספר דברים שהסוכן לא הצליח למצוא להם תשובה: 1. משענת יד אחורית - לפי אתר סקודה בריטניה - אופציה גם באלגנס, אבל הסוכן טען שבמחשב אין לו אפשרות לבחור בתוספת כזו, האם בכל זאת יכול להיות שיש? 2. מרים שמשות - בדגם AMBITION שנכח בסוכנות השמשות לא עלו לבד לאחר נעילת הרכב (בדקנו), מה לגבי אלגנס? אולי בלחיצה ארוכה (שמעתי משהו כזה) 3. האם פנסי הערפל עוקבי פניה? מגיע כסנטדרט בכל הדגמים של בריטניה. זהו, אשמח אם מישהו יכול לענות לי, אני מודע לכך שהדגם טרי מאוד. אם מישהו רוצה לשאול אותי פרטים על הרכישה וכו' אשמח לענות פה באשכול גם.
הודעה אחרונה מאת עמנואל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-4a4bc651e14b041004.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1575680455 . סביר להניח שלא משתוללים עם שירי ארץ ישראל.
הודעה אחרונה מאת avimorde, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש לי שברולט אופטרה מודל 2005 עם 70000 ק"מ ואני מעוניין לקבל יעוץ האם כדאי לי לשדרג את הרכב לאפשרות תדלוק עם מיכל גז . היום הולך לי בערך 1000 ש"ח דלק בחודש . בקרוב אני מתחיל ללמוד וסביר שהק"מ שלי יגדל .מה היתרונות והחסרונות ? והאם בכלל כדאי כן או לא ? בדקתי מחיר התקנה כולל אחריות לשנתיים זה 6000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/כתבה-30351-האם-כדאי-לרכוש-צמיג-יקר-ממותג-מוכ.aspx אז החליטו באוטו להשוות צמיג סיני לעומת מישלין (שידוע בארץ בתור צמיג יקר לעומת המתחרות). רק חבל שהם שכחו לציין שבשני המקרים מדובר בצמיגים ירוקים שנותנים חסכון בדלק, אבל בפרמטרים אחרים הם פחות טובים. חוץ מזה אם כבר כתבה מקצועית ומהימנה על חסכון בדלק, היה כדאי להוסיף עוד כמה צמיגים סיניים ירוקים, ועוד כמה צמיגים ירוקים מפירמות מוכרות כמו הנקוק קינרג'י וקונטיננטל אקו-קונטק.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 190 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SurfHigh
- דובצע
- topop
- אורי מ.
- mikk
- hans
- yohai71
- DANIEL0439
- Tal7
- BRAVO_SX
- Itzik-b
- guyr