רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 974 צפיות
לפני כמה ימים, ב3 בלילה בערך יצאתי לנסיעה לילית כזאת, בדרך עברתי בכביש 65 ליד אחוזת ברק, המהירות המותרת שם היא 90 וראיתי מן הבזק קטנטן כזה, נסעתי על 100 קמ"ש בערך, אולי קצת יותר, ומצד ימין שלי אם אני לא טועה טסה איביזה על 120 בערך, (הייתי על השמאלי) הפלאש שראיתי לא היה "בוהק" כמו מה ששמעתי, זה היה ממש קטן כזה ואם הייתי ממצמץ כנראה שגם לא הייתי רואה. אז.. זה יכל להיות שזה אני?
הודעה אחרונה מאת Frankinshten, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
טרוניק S מהו?? ידני/אוטומטי? לא הבנתי את הסיפור שלו.
הודעה אחרונה מאת Frankinshten, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחרי שקראתי קצת הבנתי שהדגמים הישנים של 2006 היו קיימים בלי הכונס אוויר מקדימה מצד שמאל ולאחר מכן בשנת 2007 יצא הדגם עם המנוע 1.3 ה"מהודר" עם 87 כ"ס שהוא כבר הגיע ביחד עם הכונס אוויר...אז איך הגיוני שיש דגמי 2010 עם אותו מנוע אבל בלי הכונס אוויר ? התעניינתי קצת ברכב ואני לא ישקר זה מפריע ברמות קשות החור הלא קשור הזה ,מישהו מבין קצת יכול להסביר לי על השנים / הדגמים ?
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
v_4ghLXaEVM דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. לכל הפרטים - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4426357,00.html
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם. לכבוד החג החלטתי לשלוח את הרנו לקופת חולים למכוניות. או לפחות כך זה הזכיר לי. המוסך המרכזי של קרסו בראשון לציון. הטורים לא יציבים בסרק, הדלק מתבזבז כמים והעיקר שהמדינה מרוצה ואני מבואס. יום חמישי מתקשר לקבוע תור. בתור חייל בצהל כבר שנתיים הפעם האחרונה שנתנו לי שעה ושמו של נציג הייתה לפני שנתיים. מגיע למקום. מוסך מרכזי בפעם הראשונה בחיי. בתור בעלים של פונטו לשעבר ורנו היום. ובתור ילד להורים שתמיד היו בעלי רכב. אף פעם לא יצא לי להכיר רכב של המשפחה שטופל במרכזי או במורשה כלשהוא והורגלתי שמוסך הוא מוסך מדרכה. אמין ושירותי ככל שיהיה. מקבלת את פניי מעבר לשער חניה מסודרת. אבני מרצפת נקיות ועמדות מסודרות. בחור בשם יוסי מתפנה אליי בדיוק נופתי בשעה שנקבעה…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
אני רוצה מחר לעשות טיפול לבדי, איפה אפשר למצוא מקום בשביל שיהיה נח לשכב מתחת לאוטו, באשדוד יש בפארק ליד הרכבת כמו חור כזה גדול, שמים את הרכב בקצה ונח לעבוד מתחת למכסה מנוע. יש מקום דומה באשקלון? בטוח יש פה מישהו אחד שיודע אשמח להיענות לשם שינוי...
הודעה אחרונה מאת premier111, -
לפני כחצי שעה התפרסמה התמונה הבאה בפייסבוק, התמונה מאזור הערבה והנהג כנראה מאזור המרכז (על פי מה שהבנתי מהתגובות),יש למישהו מידע על המקרה?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
סיאט לאון החדשה בישראל 1 2
מאת י.ל1-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
לא עבר שבוע מאז שפרסמתי את השרשור הכל כך בועט על הGTI שנחתה בישראל, ועכשיו תורה של הלאון החדשה כמו שניתן לראות בתמונות לא יצא לצלם את הרכב בבונדד אז הוא צולם בדרכו להרצליה פיתוח לסוכנות, כמו שניתן לראות יש את גרסת ה-3 ד'ל ברמת גימור FR והשנייה שמגיעה עם טאסות בצבע אפור' מקווה שבקרוב יהיה תמונות יותר ברורות וטובות שלה זהו לבינתיים שתהיה לכולם שנה טובה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 988 צפיות
לא יודע מה איתכם, אבל DO WANT. מקווה שנראה את הרכב מגיע ליצור סדיר. http://www.evo.co.uk/news/evonews/290620/audi_quattro_concept_specs_and_details.html
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
-
שלום קראתי בכמה פורומים שעל פי חוק מותר ברכב משפחתי רגיל להסיע גם 4 נוסעים מאחורה (במקרה שלנו ילדים) כי לשון החוק מחייב רק שהם יהיו חגורים וושניתן להוסיף חגורות בטיחות נוספת 1. האם מישה יודע אם יש בזה אמת ? 2. האם במקרה של תאונה חס וחלילה הסכנה גדולה יותר - גם אם לכולם יש חגורה 3. האם זה יהיה קביל גם מבחינת הביטוח ? 4. במידה וכן מישהו יודע הכין ניתן להוסיף חגורה כזאת ? (ב) לא יסיע אדם במושב האחורי של רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו שימושי, ששנת ייצורו 1983 או אחרי כן, ילד שטרם מלאו לו 4 שנים אלא אם כן הילד רתום בהתקן ריסון המתאים לגילו ולמשקלו. (ג) בתקנה זו - "התקן ריסון" - התקן כאמור בחלק ג' בתוספת השניה; "רכב מנועי" - למעט אוטובוס ו…
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- 2 תגובות
- 885 צפיות
יכול להיות שזה צריך להיות באופ-טופיק, אבל משום מה לא קיבלתי גישה. בכל מקרה, לפני כשבוע קניתי רכב עם 21,000 ק"מ, שנתיים על הכביש. הבעלים הוא בעלים של מוסך מורשה (כלומר, מוסך של היבואן), בנאדם אמין מאוד, והוא אמר שהרכב עבר שני טיפולים (השנה הגיעה לפני 15,000 ק"מ). בנוסף אמר שהחליף רפידות. בדקתי שמן, הוא נראה זהוב כאילו אכן הוחלף לא מזמן. החשש שלי הוא, שכשאני ארצה למכור את הרכב, יגידו לי "מה זה, הוא לא עבר טיפולים מסודרים". אין תיעוד לטיפולים לא בספר, ולא במחשב המוסך. הוא פשוט נתן את הרכב למכונאים ואמר להם לטפל בו. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ניסן שכבר מזמן הודיעו שמפסיקים לייצר את ה GTR מוציאים בקרוב את גרסת ה NISMO עם נתון תאוצה של 2 שניות מ 0 למאה!!! עדיין עם מנוע קטן 3.8 סמק כנראה הוסיפו הייבריד לכל הצעצועים שיש למנוע הזה http://www.autoblog.com/2013/09/03/nissan-gt-r-nismo-nurburgring-spy-shots/
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 3 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום חברים! לאחר שקראתי כמה וכמה סיקורים בפורום החלטתי גם כן לכתוב סיקור על רכב ששירת את משפחתי ואת העסק שלנו בזמן האחרון.מקווה שהסיקור יתרום מידע לאנשים השוקלים לרכוש את הרכב הנ''ל. קיה קרניבל LX 2007,מנוע טורבו דיזל בנפח 2.9 ליטר, 185 כ''ס (CRDI). אמינות: הקרניבל הציג אמינות יוצאת מן הכלל,הרכב נקנה ב 09/2009 ממגרש בבעלות של השכרה עם 50 אלף קילומטרים. הרכב נמכר ב 05/2013 עם 185 אלף קילומטר כלומר עבר ב 3 שנים ו8 חודשים 135 אלף קילומטרים (בערך 35 אלף ק'''מ בשנה). לאורך כל התקופה שהוא היה אצלנו הוא שימש את העסק התיירותי של הוריי והסיע תיירים לכל קצוות הארץ בכל התנאים האפשריים.הרכב עבר סוג של התעללות אבל באהבה ולא בכוונה,הוא נסע מלא בנוסעים ומזוודות במדב…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום יצא לי לראות (שוב) כל מיני סרטונים של אלפות וזה מרגש אותי כל פעם מחדש ,אז החלטתי לשתף . כמובן שאני אשמח אם תפרסמו סרטונים שלכם או של כל רכב אחר שמרגש אתכם . תהנו ! הסירטונים נלקחו מהתוכנית האהובה TOP GEAR . מירוץ עם אלפות ישנות מול כמה וכמה מתמודדות קשות : יצירת האומנות של אלפא , 8C . סיקור (TOP GEAR) של ה-147 GTA אלפא 159 בתחרות מוזרה למדי :
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 5 תגובות
- 944 צפיות
דרושים, לצורך השתתפות במחקר, תמורת תשלום, הורים שבנם עבר טסט בחודש יוני האחרון שלום, בן דוד שלי מחפש בדחיפות הורים שילדיהם (רק בנים) עברו טסט בחודש יוני האחרון לצורך עבודת התזה שלו. מכיוון שקשה מאוד למצוא נהגים שעברו טסט דווקא בחודש זה הוא קצת מתקשה להשיג נסיינים. לכן אם יש לכם בן שעבר טסט בחודש יוני זה יוכל מאוד לסייע לו. תמורת ההשתתפות במחקר יקבלו הנהג הצעיר והוריו 300 ₪. מדובר במחקר שהוא עורך עם פרופ' חיים עומר (מומחה בעל שם עולמי בהדרכת הורים) ועמותת אור ירוק (העוסקת בבטיחות בדרכים) שמטרתו להעניק להורים לנהגים צעירים כלים והדרכה שיסייעו להם להשגיח ולהיות מעורבים בנהיגת ילדיהם בלי לפגוע בעצמאות של הנהג הצעיר. בעבר הוכח שמעורבות הורית מפחיתה משמעותית את ה…
הודעה אחרונה מאת elyashiv, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 950 צפיות
(הרצתי חיפוש - לא מצאתי משהו רלוונטי) יש חיה כזאת? סביב 200-300 ש"ח. אם לא - מה ההמלצות? תודה.
הודעה אחרונה מאת iceco, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 905 צפיות
אהלן חברים הויכוח בעיצומו - שאלו את עצמכם "מה אתם הייתם עושים ? " סתם, סתם, אנחנו צריכים בורר שיקבע באיזה סוג ודגם רכב מדובר (הרכב בתמונה עם הלוחית שנצבעה צהוב באלגנטיות רבה) , אז אם יש לכם עין חדה ברכבים, אל תתביישו בין העונים יוגרל סופ"ש ברחוב השוהדה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
אז הזמנתי מחנות בארה"ב פריטים שכלולים ברשימה של שחרור מהיר. שני הפריטי ביחד עלו כ-$30. עלות החבילה כוללת משלוח בכלל לא הגיעה ל-$75. אני בכוונה לא מציין תכולת החבילה לטובת פרטיות כי אני יודע שיש נציגי פדקס בפורום. יופי. כמובן, שני הפריטים ניתנים לשחרור מהיר ממכס ולא נדרש להציע אישור משרד התחבורה. אז חשבתי שהייתי יותר חכם מכולם ושלא יהיו לי בעיות עם עמלות מיותרות וכו'. טעיתי! כבר היום קיבלתי שיחה מהם שנדרש להציג אישור ממשרד התחבורה. כשהתחלתי לצטט את התקנון ושחרור מהיר, הנציג ממש צעק עליי וחזר לפחות 4 פעמים באותו משפט "יש חוקים במדינה ואתה חייב, יש חוקים במדינה ואתה חייב!!!" ואז אמר לי "אתה מוזמן להתווכח עוד ביום א' כי כולם הלכו הביתה כבר." אציין שהשעה…
הודעה אחרונה מאת moe8555, -
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מידי פעם יוצא לי לראות רכבים שנוסעים עם אורות הברקס שלהם מוארים, ז"א שהנהג לוחץ על הברקס בזמן ההאצה או בזמן שיוט רגיל. אני רואה את זה במגוון במכוניות ולא בדגם ספציפי שיכול להיות שיש לו בעיה במגעים של האורות. מישהו מכיר את התופעה הזאת? אני באמת לא מבין למה לעשות את זה, ואיך בכלל אפשר לעשות את זה בטעות, הרי מרגישים שלוחצים על הברקס (אפילו לחיצה עדינה ביותר) ומיקום הרגליים בזמן לחיצה משולבת על הגז ועל הברקס הוא ממש לא טבעי ולא נוח, במיוחד ברכב אוטומטי.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מקרה שהיה כך היה: עומד עם הרכב בפניה שמאלה (פניה לכיוון קניון מרגלית בהוד"ש, למי שמכיר). כשמתקדם לכיוון הפניה עצמה, שם לב שיש רכב תקוע בדיוק על קו העצירה לפני הפניה. טוב, צריך לעקוף מימין ולפנות שמאלה דרך הנתיב של הישר. עד כאן לא נשמע כמו משהו לא שגרתי, אבל פה מתחילה הבעיה - ישנה מצלמת רמזור בצומת (מהגאטסו החדשות, אם זה משנה), והרמזורים של הישר והשמאלה מתחלפים ביחד, אלא אם כן הולך רגל רוצה לעבור במעבר החציה ולוחץ על הכפתור, ואז הרמזור של הישר מתחלף כ10 שניות מאוחר יותר. הגעתי לראש הטור, מתכונן לעקוף את הרכב התקוע מצד ימין כשהרמזור יתחלף לירוק. הרמזור של השמאלה מתחלף אבל הישר עדיין נשאר אדום. כזכור, ישנה מצלמת רמזור בצומת, ואני זוכר לא מעט פעמים שראיתי את…
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
מראת הצד של הנוסע קטנה באופן משמעותי ממראת הצד של הנהג. מצ"ב תמונה. זה לא שהמראה בזוית שונה ולכן נראית קטנה, היא באמת קטנה ב-40% ממראת הנהג. למה ? מי נתן את ההוראה ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
התמרור נמצא בכניסה לחניון לפארק לאומי ברמת גן:
הודעה אחרונה מאת Iphone5wifireg, -
-
לפני תקופה כבר נשאלה השאלה כאן אבל השאלה שלי קצת אחרת. כשאני רואה רכב ספורט למכירה, באותו הודעה על מכירה של רכב "שמור", רושמים שהרכב קיבל תוספות בשווי 100 אלף שקל, אז איפה השמור כאן? לשמור, זה לשמור על סטנדארטיות של הרכב, לפנק אותו בשמנים איכותיים ולא להרכיב לו תוספות מיותרות. רק לי מילה שמור ותוספות לא מתחברים ביחד? רק בשבילי לשמור, זה כמה שיותר קרוב למצב בו הרכב יצא בפעם הראשונה לכביש? זה על רכבי ספורט המושקעים, קשה להגיד שמורים אני קורא להם מושקעים ומה לגבי הרכבים פרטים כמו סיוויק? רכב שמור.... עם אנגל איז? זה רכב שמור? אולי אני לא מבין משהו אז מה זה רכב שמור בשבילכם? שבת שלום!
הודעה אחרונה מאת edan82, -
למי שלא יודע על מה מדובר, אז זה זה : jlbEWTKuT_w דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. תתמקדו בדקה 4 והלאה. אחלה יכולת שטח ביחס למחיר, מכלולי 4X4 של ניסאן, אמנם אין הילוך כוח אבל יש דמוי דיפרנציאל ננעל. עם מנוע 1.5 Dci וגיר רגיל (יש רק רגיל), הוא יכול להימכר כמו לחמניות חמות ב 80-90K. ולשם שינוי יהיה רכב שטח שלא חבל לדפוק בשטח... בטח תמורה טובה יותר מקשקאי (שעל אותה פלטפורמה), טוסון וכל החבר'ה האלה, למי שבאמת יורד לשטח. באיטליה באיזורים הכפריים יש מהם כמויות אדירות.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
לינק לכתבה
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
שלום אני זקוק לעזרה בקשר לסובארו b4 רציתי לדעת בבקשה באיזה שנה שינו את האוטו לצורה החדשה והאם ההשפעה לכך היא גדולה תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Oleg 8831, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 948 צפיות
במשך יומיים (עד העברת הבעלות) הסתובבתי בארץ עם רכב ש"אינו קיים". סתם חבל להיתקע בדואר ולחכות שהפקידים במשרד היבואן יסיימו עם הסלט.
הודעה אחרונה מאת wwave, -
-
זיהוי חולץ
מאת low rider-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו מזהה? מה מיועד לחלוץ? מיסבים מציר?
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
קרסו משיקה את ניסאן ג׳וק ניסמו בישראל. 1.6 ליטר טורבו, 200 כ״ס. שישה הילוכים ידני - 165 אלף ₪ אוטומטי רציף CVT - מחיר 185 אלף ₪ פרטים נוספים בקישור המצורף.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, סיפור שקרה לי מיום שישי ונמשך עד היום, הפיתרון היה כלכך פשוט והזוי וזה כמעט עלה לי באלף שקל. יש לי רכב מסוג פיאט קופה 16VT, ביום שישי הייתי בלימודים במכללה, יוצא ב 14:00 לכיוון החנייה, מפתח בסוויץ', והמנורת CODE עם המפתח של האימובילייזר לא נכבית. מנסה להניע בכל זאת, כמו שחשבתי הרכב לא מניע - יש סטרטר והכל, פשוט לא מקבל פקודה להניע. במשך כשעה שלמה הפכתי את כל האוטו, פיוזים, חוטים, עברתי על ה-כ-ל לא מצאתי כלום. אמרתי אין ברירה חייבים לטפל בזה, נגרור את הרכב לכיוון המוסך שלי. באותו רגע חבר אמר לי לבדוק על חשמלאי רכב נייד שיכול לעקוף זמנית את הבעיה, מחיפושים בפלאפון פה ושם, מצאתי רק כאלה שאין להם שירות חילוץ ודיברו איתי על החלפת אימובילייזר בעלויות…
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 336 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Avia
- sperial
- arice
- - XM -
- אליה
- farkash7
- Eyal Amzleg
- yor2
- omerkot
- גולדן191
- yoav911gt2
- מור 1