Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידי פעם יוצא לי לראות רכבים שנוסעים עם אורות הברקס שלהם מוארים, ז"א שהנהג לוחץ על הברקס בזמן ההאצה או בזמן שיוט רגיל.

אני רואה את זה במגוון במכוניות ולא בדגם ספציפי שיכול להיות שיש לו בעיה במגעים של האורות.

מישהו מכיר את התופעה הזאת? אני באמת לא מבין למה לעשות את זה, ואיך בכלל אפשר לעשות את זה בטעות, הרי מרגישים שלוחצים על הברקס (אפילו לחיצה עדינה ביותר) ומיקום הרגליים בזמן לחיצה משולבת על הגז ועל הברקס הוא ממש לא טבעי ולא נוח, במיוחד ברכב אוטומטי.

Audi A3 8V Sportback

פורסם

אתמול ראיתי רנו קליאו נוסעת ככה,הרכב במהירות 110 ועוד מאיץ אבל האורות בלימה דולקים. כנראה בעיה חשמלית.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא בעיות חשמל ולא נעליים.

לרוב אלה אורות ערפל, לנהגים בארץ יש נטייה להדליק כל תאורה אפשרית בזמן נסיעה, אור מעבר/חניה/גבוה/ערפל קדמי/ערפל אחורי.

ויש את אלא שהולכים צעד קדימה, ומחווטים גם את אורות הבלימה לאורות הרגילים.

אני נוסע מעל 30000 בשנה, ואני רואה מספיק מטומטמים כאלו.

פורסם

אני מקווה שאף אחד לא מספיק טיפש בשביל להפעיל את אורות הברקס עם אורות הנסיעה.

הרי האורות האלה מגינים בראש ובראשונה על המכונית הבולמת מפני פגיעות מאחור.

אם מעורב גם אור אמצעי (כבר שנים חובה בכל רכב) אז אלה לא אורות ערפל. זליגת זרם/בעיה במפסק נשמע לי הגיוני.

זה אחד הדברים שלא מדלגים עליו בבדיקה שנתית, וטוב שכך!

פורסם

ויש את אלא שהולכים צעד קדימה, ומחווטים גם את אורות הבלימה לאורות הרגילים.

אני נוסע מעל 30000 בשנה, ואני רואה מספיק מטומטמים כאלו.

אם זה נכון מה שאתה אומר אז אנשים אלו פשוט אהבלים גמורים,זה כל כך מציק בעין לנסוע מאחורי רכב כזה שבא לי לדחוף אותו מהכביש.

אני שמתי לב לתופעה אחרת,אנשים מחווטים את האיתותים לאורות חניה,ונוסעים עם המנורות של האיתותים דולקות תמיד (לא יודע מה קורה בעת איתות,הם ממילא לא מאותתים)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אולי בלם-היד לא משוחרר לחלוטין? כלומר שוך "קליק" אחד, למשל.

איך קשור אמברקס לאורות בלם?

יש רכבים שבהם אורות הבלם דלוקים אם האמברקס משוך? :shock:

פורסם

יש מצב אתה מתבלבל, כשמדליקים אור דרך אז נדלק אור אדום מאחורה(כדי שתזהה את הרכב שלפניך בחושך)

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

בהרבה רכבים יש מין גומיה על דוושת הבלם שעליה לוחץ המפסק שמפעיל את אורות הבלם (כאשר הדוושה נלחצת המפסק משתחרר והאורות נדלקים).

אם הגומיה הזו נקרעת אורות הבלם ידלקו באופן קבוע (המפסק תמיד משוחרר).

מנסיון- קרה לי בשתי מכוניות. החלפה של הגומיה הקרועה פתרה את הבעיה בשני המקרים.

הכוונה למשהו כזה:

brake_lights_switch_cushion.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני יודע לזהות אורות רגילים ואורות ערפל אחוריים, זה לא זה.

זה אורות בלם קצת יותר חזקים מאדום האחורי הרגיל + המנורת בלם הקטנה באמצע בדרך כלל בשמשה האחורית.

ראיתי את זה גם במכוניות חדשות.

Audi A3 8V Sportback

פורסם

זה נתקע לפעמים, אחרי RESTART זה מסתדר בדרך כלל

היה לי את זה במשך כמה שעות נדלקה הנורית של ה EPC אחריי שהרכב עמד לילה הכל הסתדר.

(RESTART הפעם לא עזר ניסיתי הרבה...) חח

פורסם

ואולי אותו רכב שמצוייד במנגנון שמדליק אוטומטית אורות בלימה בעזיבה פתאומית של דוושת התאוצה?

קוראים לזה מקדים אור בלימה. ABW אם אני זוכר נכון.

אם הנהג עצבני בלחיצה ועזיבה של דוושת התאוצה - תראה הרבה נצנוצי אורות בלימה כאשר תסע מאחוריו גם אם אינו בולם.

המטרה בטיחותית ונכונה - להרויח כמה חלקי שניה בסימון לרכב מאחור, אם יש כוונה לבלימה פתאומית.

משהו שקיים כבר הרבה שנים ובכל סוגי המכוניות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
איך קשור אמברקס לאורות בלם?

יש רכבים שבהם אורות הבלם דלוקים אם האמברקס משוך? :shock:

אין שום קשר בין השניים, בלם יד אינו מדליק שום אור מחוץ לרכב.

• תוכן חדש...