Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראת צד (נוסע) סקודה פביה דור קודם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע אל פניו שהרישיונות נכונים. זה בודי 124.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

ערסמוביל? הפעם האחרונה שבארץ נראתה מקורית ויפה כזו היתה בפרוספקטים. תתחדש!

ברשותך, כמה עולה כזו שם?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יש לי חולשה למרצדסים, בעיקר לישנים. נראת שמורה ברמה שלא תאמן! תתחדש!

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
מרצדס + אדום + חלונות שחורים + אגזוז לחץ שדופק את המוח = ערסמוביל , (לפחות במחלקת הסטיגמות שלי :-D )

מעניין שאתה אומר שזה E קלאס , אני אבדוק את זה ברישיונות ....

זאת E בודי 124, יצורה של הc לא התחיל עד לשנת 93,מה שכן ה124 דומה מאוד ל201 (190e) שהיא למעשה האמא של הסי קלאס.

Porsche 944 turbo

פורסם

הריפוד הפנימי המשובץ והצבע האדום אכן מקנים שמץ של "ערסיות" אך הרכב נראה שמור ברמה גבוהה. מסקרן אותי מצב הפלסטיקים והספוגים אצלך, אצלי עם רכב דומה בן 15 רוב הספוגים כבר התפוררו ומספר חלקי פלסטיק ניזוקו כתוצאה מהתיבשות.

פורסם

עכשיו בגלל השרשור הזה כולם יחשבו שברומניה יש רק מכוניות ערסים ישנות... צריכים להיות שם פעם כדי להבין איזה מכוניות חדשות ומטורפות ניתן לראות שם :-)

פורסם
הריפוד הפנימי המשובץ והצבע האדום אכן מקנים שמץ של "ערסיות" אך הרכב נראה שמור ברמה גבוהה. מסקרן אותי מצב הפלסטיקים והספוגים אצלך, אצלי עם רכב דומה בן 15 רוב הספוגים כבר התפוררו ומספר חלקי פלסטיק ניזוקו כתוצאה מהתיבשות.

אצלי כל הפלסטיקים במצב מצויין , כך גם הספוגים - יש קצת סדקים בפלסטיקים שהם דמוי עץ , אבל שום דבר לא שבור .

על כול פנים הכל עובד - ועובד חלק בצורה שלא תיאמן , החל מחלונות החשמל , הסאן רוף , יש אפילו כפתור שאם לוחצים עליו המשענות מאחור נופלות למטה - לא יודע כמה שימושי אבל דיי נחמד .

הרכב הגיע עם דוד אחורי שנראה מאוד מסיבי עם יציאה כפולה כתוב עליו REMUS או משהו כזה , הרכב אצלי כבר שלושה ימים ונסעתי עליו כ 400 ק''מ ואני מרגיש שאני עומד להשתגע - הדבר הזה מוציא רעש באס שפשוט יכול להוציא אותי מדעתי !!! בימים הקרובים אני יוריד אותו , זה הדבר היחידי שמוריד לי את החשק לנהוג .

לי אישית אין שום סנטימנטים מיוחדים כלפי מרצדסים ישנות , האמת שמבחינת עיצוב ומראה אני בכלל לא מתחבר .

הסיבה שבגינה דווקא רכב זה נרכש היא שהרכב הזה נחשב מאוד , אבל מאוד אמין - הטיפול בו מאוד פשוט ויש חלקים בשפע ובזול

בנוסף יש לרכב ביקוש עצום וגם עוד 3 שנים אני אוכל למכור את הרכב בכמעט אותו מחיר שקניתי .

.

ברומניה הרכב הזה נחשב לאחד הרכבים העמידים ביותר שקיימים ולכן הרבה משתמשים בהם בתור רכביי עבודה - לא אחת רואים כאן מרצדסים כאלו שסוחבות עגלות מלאות בברזלים , עצים או כל מה שעולה בדעתכם ולכן יש הרבה כאלה אבל לא הרבה במצב טוב.

פורסם
אני לא בטוח שאפשר להוריד שטח מת ל-0 בעזרת מראה אחת בגודל סטנדרטי (כמו ברכב משפחתי נגיד). לדעתי, תמיד יהיה מעט שטח מת, בין אם זה במרחק נתיב וחצי/שני נתיבים ממך. או לחלופין, מאוד קרוב לרכב שלך (בשביל זה יש SHOULDER CHECK).

בודאי שאפשר. זה אפילו חובה לתכנן אותן כך שלא יהיה שטח מת.

פשוט צריך לדעת לכוון. רוב האנשים עושים טעות כשהם מחפשים לראות את החלק האחורי של הרכב שלהם במראה ומפסידים כך חלק חשוב משדה הראיה לאחור.

פורסם

:mm_yeah:

ניקו- ברור שיהיה שטח במת במרחק של יותר מנתיב אחד.

כוונתי ב"אפס שטח מת" היא ברדיוס של הנתיב מימינך והנתיב משמאלך.

ראה תרשים

אני יודע שאני חפרן, אבל אני לא מסוגל לשמוע את המשפט הזה "תמיד יש שטח מת".

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט, ואם אתה נוסע לך בנתיב רחב, צמוד לקו השוליים הימני, ולצדך טוסטוס בנתיב השמאלי, שנוסע כשהוא צמוד לקצהו השמאלי של הנתיב שלידך, או גרוע מכך: אם אתה בשמאל והוא בימין - האם גם אז לא יהיה שטח מת?!

אפילו אם תשכנע אותי שגם במצב זה הקטנוע ייראה במראה או בראיה ההיקפית, זה עדיין לא יהיה מספיק טוב. למה? כי כשרואים רק את קצה קצהו של הכלי במראה, בהחלט אפשר שלא להשים לב לכך בטעות, וכך גם אם שטח מת (ויש!) בפועל יהיה כזה.

ישנה גם תנועה שעלולה להגיע מן הנתיב השני מצדך או מהשול, מחניות בצד הדרך וכך הלאה. ישנן הפרעות שדה ראיה בשל גשם, אגלי מים על הראי, ערפל. אתה אפילו יכול לנהוג בלילה ולא להבחין ברכב שנוסע לצדך בלי אורות, בפרט אם הוא כהה; כמו כן ישנן בעיות ראיה הכוללות שדה ראיה היקפי צר יותר, משקפיים שמסתירים קצת בזויות העין, וכך הלאה.

אף אחד ממדריכי הנהיגה המתקדמת שלי לא הסביר לי ש"אין שטח מת." כולם הראו במדויק, עם סרטים, את שדה הראיה המתקבל במראות ובראיה ההיקפית בכוונונים השונים, ותמיד נשאר שטח מת שבמרחק של נתיב הצדה יכול להכיל בתוכו אופנוע כמו גדול.

לכן, כולם עודדו גם צעדים נוספים: הסטה קלה יחסית של הראש, הישענות קדימה לשינוי זוית ההסתכלות במראה, מעבר נתיב מדורג, שימוש במראות עזר צדדיות קטנות אם צריך ועוד. להלן כמה מובאות בנושא:

אובייקט הנשקף בחלקה הפנימי של מראת הצד, יהיה עליו להשתקף בשולי המראה המרכזית גם כן , בצד הרלוונטי כמובן. כך ניצור רצף תמונה ונצמצם את השטחים הבלתי נראים שחובה לזכור ולהבין - תמיד יהיו קיימים. שטחים אלה מכונים "שטחים מתים" ויכולים "לבלוע" בתוכם רכב, כשבכיוון מראות רשלני, יכול שיהיה גדול אף מרכב דו גלגלי.

בנוסף לכיוון מראות מדויק ויעיל, על נהג הרכב לפעול ולעשות הכל ! על מנת ששינוי העומד להיעשות בנהיגתו, לא יגרום להפרעה וכמובן סיכון, גם אם נדרשת הפניית ראש לאחור, התכופפות לעבר המראה או שינוי זווית ההסתכלות במראה.

הרגלי הסתכלות נכונים, מודעות לנעשה מאחור, כיוון מראות נכון ויעיל ושמירה על ניקיון שמשות ומראות הרכב, יקטינו את הסיכון בכל ביצוע של סטייה ,פנייה, האטה עצירה או תחילת נסיעה. קישור

תמיד קיים שטח מת. כדי לצמצם אותו למינימום יש לכוון את המראות בצורה אופטימלית ולהסיט ולהזיז את הראש כשמחפשים רכבים מאחורי ומצידי הרכב שלנו. קישור

מכונית שעוקפת אותנו משמאל תיראה[...]ברוב המכוניות ניתן להגיע למצב שבו מכונית באורך 3 מטר או יותר תראה בחפיפה כשהיא עוקפת אותנו ממרחק של כמטר וחצי מצידנו[...]ברוב המכוניות אי אפשר למנוע מאופנוע לשבת במלואו בשטח המת. על מנת לראות אופנוע שנמצא ב[אזור] C יש להסיט את הראש הצידה.[...]מכוניות יוצאות מן הכלל[...]פיז'ו 307. כיוון מראת צד ימין בעייתי עקב מיקום המראה מאחורי החלון המשולש. כמה שפותחים את המראה הימנית לא מקבלים שדה ראיה מספק. במכונית הספציפית אין ברירה אלא להרכיב מראה נוספת בצד ימין.

קישור

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
יש קצת סדקים בפלסטיקים שהם דמוי עץ , אבל שום דבר לא שבור .

אין לך פלסטיקים דמויי עץ ברכב. מה שניראה כמו עץ - אצלך זה באמת עץ. :twisted:

זה מרצדס E קלאס. הסדקים שאתה רואה זה בשכבת לקה העבה מעל עץ שעשו לו פוליש.

מי שלא מכיר, יכול לחשוב שזה פלסטיק, כי עץ עד כדי כך מבריק ופוליש עד כדי כך עמוק שזה יכול להיראות לא טבעי. אבל זה עץ כמו במשרדים יוקרתיים על שולחנות כתיבה וארונות ספרים (לא מוכרים דברים כאלה בחנויות מיין סטרים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
:mm_yeah:

ניקו- ברור שיהיה שטח במת במרחק של יותר מנתיב אחד.

כוונתי ב"אפס שטח מת" היא ברדיוס של הנתיב מימינך והנתיב משמאלך.

ראה תרשים

אני יודע שאני חפרן, אבל אני לא מסוגל לשמוע את המשפט הזה "תמיד יש שטח מת".

מאותו השרשור בדיוק, אני נוטה להסכים עם חן ג'.

צעד מקדים נוסף וחשוב הוא כיוון נכון של המראות ב"שיטה הקנדית" שבו פתיחת המראות היא רחבה, מעבר לשולי הרכב. השיטה הזאת מצמצמת את השטח המת אך לא תעלים אותו לחלוטין. בחלק מהרכבים, בעיקר מסחריים ומשאיות, יש לעתים צורך במראות עזר חיצוניות נוספות. גם מערכות לגילוי עצמים בשטח המת (BLIS, AWACS, MOBILEYE) הן כלי עזר מבורך, גם ברכב פרטי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני זוכר שבאחת מסדנאות הנהיגה המתקדמת אפילו המדריכים עשו נסיונות כדי להראות שתמיד יש שטח מת כלשהו.

כלומר אחד מהאנשים יושב בתוך הרכב ומכוון את המראות והמדריך עובר מסביב לרכב, ומי שיושב ברכב רואה שיש שטח מת ואיפה הוא נמצא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...